22.11.63 af Stephen King Bog, Indbundet

22.11.63

af
(Udvid)

HVAD NU HVIS… man kan ændre fortiden? Hvad nu hvis man ved at forhindre mordet på John Kennedy også forhindrede f.eks. Vietnam-krigen og reddede tusinder af liv? Hvad nu hvis man i 2011 fandt et hul i tidens tæppe, der ville føre en tilbage til 1958? Så skulle man ganske vist bo fem år i fortiden indtil tidspunktet for attentatet den 22. november 1963, men med et så ædelt formål kan man vel nok ofre et par år af sit liv, og efter veloverstået dåd smutter man bare gennem hullet igen og kommer tilbage til sin egen tid.   Det er derfor, hvad high school-lærer George Amberson fra Lisbon Falls i Maine beslutter at gøre. Og George finder sig vældig godt til rette i fortiden. Han får tiden til at gå med at efterforske Lee Harvey Oswald for at sikre sig, at det var Oswald, der myrdede Kennedy, og den del af livet bryder han sig bestemt ikke om. Men han bryder sig meget om at bo og arbejde i Jodie, og han bryder sig særdeles meget om den høje og kønne skolebibliotekar, Sadie. Så meget, at han beslutter at blive boende i fortiden, når opgaven er fuldført.  Men HVAD NU HVIS… der er mange gode grunde til ikke at pille ved fortiden? George oplever, at fortiden kæmper imod med næb og kløer, stiller alle mulige forhindringer op, og jo nærmere man kommer 1963, jo desperatere bliver fortidens forsøg på ikke at blive ændret. Fortiden bliver som en mund fyldt med skarpe tænder og klinger, som George og folk omkring ham er i stadig større fare for at blive opslugt af.  Stephen King har i sin kontrafaktiske roman, 22.11.63., taget det største traume i USA’s nyere historie under behandling på en veloplagt, tankevækkende og frem for alt sindssygt spændende måde. 


 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788792845375
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 800
 • Udgivet:
 • 22. November 2013
 • Kan ikke skaffes
 • 17. November 2015

  Jeg bliver hele tiden overrasket over, hvad Stephen King kan finde på. Og 22.11.63 var virkelig en af dem, som jeg havde glædet mig meget til.
  Det er nemlig et utrolig interessant tankeeksperiment at forestille sig, at man kan komme tilbage i tiden og forsøge at ændre hændelser. Hvad vil der ske? Vil det blive ændret til det værre eller det bedre? Det kan man jo lave mange historier ud af, og jeg vil sige, at det er lykkedes rigtig godt for King. En ting er det historiske aspekt, men som altid formår han at introducere os for karaktererne i bogen, så man virkelig føler man kommer tæt på.
  Det er lidt af en moppedreng, men ja, det er King’s bøger (heldigvis) tit. Den kan varmt anbefales 

 • 9. September 2015

  Så har jeg hørt min første lydbog – det var lidt af et sats at starte med en lydbog, der er næsten 30 timer lang, men jeg tog chancen.
  Jeg er stor Stephen King fan, og har læst næsten alle hans bøger. Også 22.11.63. gik jeg i gang med i bogform – dog alt for lang og den fangede mig slet ikke, så jeg gav op. Men jeg var alligevel nysgerrig og bestemte mig derfor til lydbogen.
  Selvom den er lang, måske FOR lang, så er det jo en fantastisk ide, Stephen King har fået. Hvordan ville vores verden se ud i dag, hvis ikke Kennedy var blevet skudt? Hvad ville der være sket med Oswald? Et spændende tankeeksperiment.
  Læs eller hør bogen, for den er faktisk ret god, også selvom den er meget lang. Men havde den været kortere, havde det jo ikke været en rigtig Stephen King bog ;-)Giv din bedømmelse

For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.

Andre bøger af Stephen King