Genrer
Pris
DKK
Formater
 • 70
 • 5
 • 1
Sprog
 • 83

Tidsskrifter

 • Louisiana Revy.Hilma af Klint af Ingen Forfatter
  - 54. årgang. Hæfte 2
  af Ingen Forfatter

  Historien om den svenske kunstner Hilma af Klint (1862-1944) er fascinerende og ukendt for de fleste. Hun var en kunstner med et stort mod og en klar fornemmelse af, at hun først ville blive forstået længe efter sin egen levetid.

 • Louisiana Revy. Arktis af Ingen Forfatter
  - 54. årgang. Hæfte 1
  af Ingen Forfatter

  Eventyr, drama, frygt, vovemod, myte… En skildring og iscenesættelse af den eventyrlige tiltrækningskraft, som Nordpolen og de næsten mennesketomme arktiske områder har haft – og stadig udøver. Både som en lokalitet i bevidstheden og i fantasien hos kunstnere, videnskabsfolk, forfattere og eventyrere. Arktis-området spiller nemlig en enorm rolle i vores civilisations kollektive bevidsthed, ikke mindst de seneste to hundrede år.

 • IQ-BOGEN
   

  IQ-Bogen indeholder 60 helt nykonstruerede opgaver, der med underholdende hverdagshistorier fyldt med finurlige oplysninger for alvor kræver kreativ, logisk tænkning!

 • Louisiana Revy. Pipilotti Rist af Ingen Forfatter
  - 59. årgang hæfte 2
  af Ingen Forfatter

 • Louisiana Revy. Månen af Ingen Forfatter
  - 59. årgang hæfte 1
  af Ingen Forfatter

  Efterårets store udstilling på Louisiana indtager hele museets Sydfløj med en omfattende tværæstetisk udstilling om ét af vor kulturs store motiver, Månen. Udstillingen, som består af op imod 150 værker, tegner et multifacetteret portræt af Jordens eneste naturlige satellit gennem kunst, film, musik, litteratur, kulturhistoriske genstande, arkitektur, naturvidenskab og astronomi. I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog i form af en Louisiana Revy med tekster af kurator Marie Laurberg, astrofysiker Anja Cetti Andersen, kunsthistoriker Stephen Petersen, arkæo-astronom Ed Krupp samt litterære bidrag af Italo Calvino m.fl. Under udstillingen vil der ved fuldmåne afholdes særlige Full Moon-parties med foredrag og performancekunst. Udstillingen ledsages desuden af et filmprogram med fokus på Månen i science fiction og eksperimentalfilm.

 • Louisiana Revy. Picasso Keramik af Ingen Forfatter
  - 58. årgang hæfte 2
  af Ingen Forfatter

  Louisiana markerer begyndelsen på sit 60 års jubilæumsår med en præsentation af Pablo Picassos originale keramiske arbejder. Med mere end 150 værker fra årene 1947-1964 er der tale om den første store udstilling i Skandinavien af en knap så kendt side af denne højt skattede kunstners virke. I sommeren 1946 opholder Picasso sig i Golfe-Juan i Sydfrankrig. Sammen med en ven tager han til en keramikudstilling i Vallauris, et område kendt for sine mange keramiske værksteder. Den oplevelse bliver et vendepunkt for Picasso, der livet igennem søgte nye kunstneriske udfordringer i alle mulige slags materialer. Picasso kaster sig straks ud i eksperimentere med de forskellige keramiske materialer, oxider og glasurer, og det viser sig, at de keramiske processer og teknikker – specielt det uforudsigelige i selve brændingsprocessen, hvor særligt farverne er vanskelige at styre – virker som en stor og interessant udfordring for ham. I 1948 får Picasso en fast plads i værkstedet Madoura og beslutter sig for at flytte permanent til Sydfrankrig. Den lysfyldte Middelhavsnatur, som i disse år definerer hans kunst, kommer også til at afspejle sig i de keramiske værker. Her producerer han – sideløbende med sine malerier, tegninger, skulpturer og grafiske arbejder – ca. 4.000 keramiske objekter. Nogle er bemalinger og bearbejdninger af tallerkener, kander og fade, som allerede var i produktion på Madoura-værkstedet, andre er mere skulpturelle figurer, dyr, fauner og kvindefigurer, der vokser ud af Picassos fantasi, når det våde ler bliver formet

 • Tidsskriftet Spring nr. 41 af Marianne Barlyng Spar 13%
  af Marianne Barlyng

  INDHOLD Forord Lotte Thrane DIVAKULT OG BILLEDSULT Asta Nielsens skjulte efterliv i et antikvariat i det indre København Peter Stein Larsen VAGN STEENS POETISKE EKSPERIMENTARIUM 1960ernes vidtfavnende og oversete avantgardist Camilla Schwartz PETER PAN PÅ ALL INCLUSIVE Voksenfobisk faderfængsel i Martin Kongstads Fryser jeg og Christiana Hagens Boyfrind Anita Mašková MARIE GRUBBE: EN LITTERÆR GENGANGER Gengangerens betydning for forholdet mellem forfatteren og helten Svend Skriver EN DANSKSINDET EUROPÆER Tre analytiske nedslag i Jens Baggesens Labyrinten Hans Ulrik Rosengaard FLYTTET UDSIGELSE OG FLYTTET REFLEKSIV UDSIGELSE med særligt henblik på tekstanalytisk praksis Mikkel Andersen VERDEN FORSTÅS MED KROPPEN En samtale med Pablo Llambías om præcision i skrivekunstundervisningens tekster Jacob Ølgaard Nyboe ROMAN, UROMAN, NYROMAN Genresignatur hos Svend Åge Madsen Christian Steentofte Andersen” JAG SKRIVER TILL ER FRÅN EN ANNAN VÄRLD” Unaturlig modstandsæstetik i Andrzej Tichýs Kairos Daniel Möller “JEG ER MIN DRONNINGS SKYGGE VÆRD AT BEGRÆDES” Tidligmoderne svensk hundegravpoesi

 • Louisiana Revy. Rineke Dijkstra af Ingen Forfatter
  - 58. årgang hæfte 1
  af Ingen Forfatter

  Den nederlandske kunstner Rineke Dijkstra slog for alvor igennem internationalt for 20 år siden, da hun frøste gang deltog på Venedi Biennalen. Hendes udtryk var enkelt og indtrængende, og hendes billeder blev hængende længe i folks bevidsthed, fordi idéen om det almindelige menneske her blev forløst visuelt langt hinsides klicheen.

 • Louisiana Revy. Eye attack af Ingen Forfatter
  - 56. årgang hæfte 2
  af Ingen Forfatter

  Eye Attack satte fokus på en bred international strømning i den moderne kunst – Op Art og kinetisk kunst – som gik målrettet efter at påvirke vores sanseapparat. Her var tale om en kunstform, der som søgte at vise direkte tilbage på os selv som sansende væsener – med al den usikkerhed og ustabilitet, som fulgte med.

 • SKRIVERi #2 Spar 11%
  - Magasinet for alle, der skriver
   

  SKRIVERi er Danmarks første magasin om at skrive og udgive. Hvert nummer indeholder en god blanding af inspiration, viden og vejledninger, ligesom hvert nummer også går i dybden med et tema. I dette nummer er det genrer og især de biografiske af slagsen, vi stiller skarpt på. Vi bringer også et længere interview med Jens Andersen om at skildre et andet menneskes liv, senest med biografien om Astrid Lindgren. Næste nummer udkommer i marts.

 • Tidsskriftet Spring nr. 38: Sæt verden ikke er til af Marianne Barlyng Spar 13%
  af Marianne Barlyng

  INDHOLD Forord Timothy Morton Kritisk tænkning Introduktion til Den økologiske tanke Torsten Bøgh Thomsen Flydende noiagratinApokalypseæstetik i Theis Ørntofts Digte 2014 Jens Kramshøj Flinker Økolitteratur og økokritik i en apokalyptisk verden Camilla Zuleger Præludium til en undergang Apokalypsen i Lars Skinnebachs Øvelser og rituelle tekster Lilian Munk Rösing Bye, Bye Bambi (mennesket er det underlige væsen som ønsker at dvæle i en døende verden) Tobias Skiveren & Martin Gregersen Spørgsmålet om teknikken og naturen Et økokritisk blik på nyere filmiske naturkatastrofebilleder Isak Winkel Holm Et hvidkalket, gudsforladt lys Inger Christensens alfabet og katastrofen Peter Stein Larsen Fire generationer i samtidens apokalyptiske lyrik Marianne Larsen, Thomas Boberg, Ursula Andkjær Olsen og Theis Ørntoft Mia Bang Nedergaard Alting flyderEt apokalyptisk blik på Merete Pryds Helles roman Vandpest René Rasmussen Afslutningen ex-isterer Om apokalypser og Peter Laugesens 64 Niklas Ilsted Smith Fremad mod barndomshjemmets fred En undersøgelse af undergangsmotivet hos Ernst Jünger og Thorkild Bjørnvig Jacob Bøggild Nature is saturn’s churchLars von Triers Melancholia

 • Kritik, 48. årgang, nr. 215 af Ursula Andkjær Olsen
  af Ursula Andkjær Olsen & Elisabeth Friis

  Kritik, 48. årgang, nr. 215.

 • Kritik, 48. årgang, nr. 214 af Ursula Andkjær Olsen
  af Ursula Andkjær Olsen & Elisabeth Friis

  Kritik, 48. årgang, nr. 214

 • Louisiana Revy. Peter Doig af Ingen Forfatter
  - 55.årgang hæfte 2
  af Ingen Forfatter

  Med malerier i store, flotte formater, hvor motiverne viser mennesker og arkitektur i tidløse landskaber i glødende farver skaber Doig visuelle rum, man fascineres af - og får lyst til at opholde sig i. Peter Doigs billedverden er på én gang sær, romantisk og hypermoderne. Internationalt anses han (f. 1959 i Edinburgh) for at være en af tidens mest fascinerende malere, og han har for længst opnået status af 'samtidsklassiker'. Doig mestrer teknikker fra både nutid og fortid – og malingens materie på hans lærreder virker ofte som små alkymistiske mirakler, øjet kan boltre sig i.

 • Kritik, 48. årgang, nr. 213 af Ursula Andkjær Olsen
  af Ursula Andkjær Olsen & Elisabeth Friis

  Kritik, 48. årgang, nr. 213

 • Proust Bulletin no. 9 (PB # 9) af Leif Hasle m.fl.
  af Leif Hasle m.fl.

 • Kritik nr. 150 af Isak Winkel Holm
  - 34. årgang
  af Isak Winkel Holm & Frederik Stjernfelt

  Tidsskrift for kultur og forskning. Se Kritiks hjemmeside

 • Kritik nr. 137 af Nils Gunder Hansen
  af Nils Gunder Hansen & Frederik Stjernfelt

 • Kritik, 43. årgang, nr. 198 af Lasse Horne Kjældgaard
  af Lasse Horne Kjældgaard & Frederik Stjernfelt

  Kritik nr. 198 er et temanummer, der lægger spalteplads til litteratur om film og indeholder artikler af Søren Ulrik Thomsen, Lilian Munk Rösing m.fl.

 • Kritik, 40. årgang, nr. 185 af Lasse Horne Kjældgaard
  af Lasse Horne Kjældgaard & Frederik Stjernfelt

  Kritik nr. 185 handler blandt andet om blasfemi, folkelig modernisme og med artikler af Per Øhrgaard, Lars Bukdahl, m.fl.

 • Kritik, 42. årgang, nr. 193 af Lasse Horne Kjældgaard
  af Lasse Horne Kjældgaard & Frederik Stjernfelt

  Kritik nr. 193 er et temanummer om Kina – det moderne Kina, Kina set fra vesten, og et Kina i verdensøkonomiens top. Med artikler af Bent Nielsen, Clemens Stubbe Østergaard m.fl.

 • Kritik nr. 152 af Isak Winkel Holm
  af Isak Winkel Holm & Frederik Stjernfelt

  Tidsskrift for kultur og forskning. Se Kritiks hjemmeside

 • Kritik nr. 138 af Nils Gunder Hansen
  af Nils Gunder Hansen & Frederik Stjernfelt

 • Kritik nr. 140 af Nils Gunder Hansen
  - 32. årgang
  af Nils Gunder Hansen & Frederik Stjernfelt

  KRITIK 140. 32. årgang. Tidsskrift for kultur og forskning. Se Kritiks hjemmeside

 • Kritik, 44. årgang, nr. 202 af Lasse Horne Kjældgaard
  af Lasse Horne Kjældgaard & Frederik Stjernfelt

  Kritik nr. 202 er et temanummer, der undersøger fantasy både i de prototypiske bøger, der først gav begreb til genren, i de film, spil og mangfoldigt andet, den har ført med sig – og i dens problematiske og tankevækkende forhold til fantaserede universer også uden for skønlitteraturens og fiktionens halvtrygge rammer.

 • Kritik nr. 147 af Isak Winkel Holm
  - 33. årgang
  af Isak Winkel Holm & Frederik Stjernfelt

  Tidsskrift for kultur og forskning. Med bidrag af bl.a. Torben Brostrøm, Marianne Stidsen, Anne Borup, Tue Andersen Nexø, Peter Fibiger Bang, Anker Gemzøe, Bodil Marie Thomsen og Karsten Sand Iversen. Se Kritiks hjemmeside

 • Kritik, 45. årgang, nr. 206 af Lasse Horne Kjældgaard
  af Lasse Horne Kjældgaard & Frederik Stjernfelt

 • Kritik, 47. årgang, nr. 211 af Ursula Andkjær Olsen
  af Ursula Andkjær Olsen & Elisabeth Friis

  Kritik nr. 211, august 2014.

 • Kritik, 44. årgang, nr. 200 af Lasse Horne Kjældgaard
  af Lasse Horne Kjældgaard & Frederik Stjernfelt

  Kritik nr. 200 er et ekstrastort jubilæumsnummer, som tager begrebet kritik under kritiks behandling – både den filosofiske kritik, den æstetiske og den politiske kritik. Chantal Mouffe og Jonathan Israel er blandt de prominente bidragsydere.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.