dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Integration gennem kroppen

- Idræt, etnicitet og velfærdspolitik

Bag om Integration gennem kroppen

Gennem de sidste årtier er idrætten fra politisk hold blevet tildelt stadig flere funktioner som middel til fx sundhedsfremme, bekæmpelse af overvægt samt kønslig, social og etnisk integration. Denne antologi undersøger, hvordan etniske minoritetsgrupper i det danske samfund har brugt idrætten som løftestang for deres identitetsarbejde, og hvordan den danske stat, regioner og kommuner forsøger at løse samfundsopgaver ved at bruge idrætten til etnisk integration. Den danske idrætsmodel er traditionelt baseret på idræt i lokale foreninger med krav om kontingentbetaling, forældreengagement og relativt uniform idrætspåklædning samt faste mødetidspunkter, opdeling i hold ud fra alders- og færdighedskriterier, deltagelse i foreningsdemokrati og fælles badning efter endt holdundervisning. Hvad der virker som helt naturligt for en dansker med generationslange aner i landet, kan af tilflyttere opleves som fremmede, mærkværdige og rigoristiske krav. Den første del af antologien beskriver og nuancerer den historiske og politiske udvikling, der danner baggrund for, at dansk idræt i dag fremstår som en vigtig integrationsarena. Den anden del problematiserer fodbold og kampsport som særlige idrætsgrene, der kan fremme etniske minoriteters integration, mens antologiens sidste del beskriver, hvordan den aktuelle politiske opmærksomhed og støtte til idræt som integration bidrager til kategorisering og forsimpling af opfattelsen af etniske minoriteter. Antologiens artikler anlægger i særlig grad historiske, kulturanalytiske og sociologiske perspektiver på den etniske integration gennem idræt. Bidragydere: Hans Bonde, Jørn Hansen, Sine Agergaard, Martin Treumer Gregersen, Lian Malai Madsen, Glen Nielsen, Gertrud Pfister, İlknur Hacısoftaoğlu og Annette Michelsen la Cour. Sine Agergaard, lektor, Sektion for Idræt, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet Hans Bonde, professor, Institut for Idræt, Københavns Universitet

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788763538961
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 223
  • Udgivet:
  • 22. Marts 2013
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 161x239x15 mm.
  • Vægt:
  • 451 g.
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 20. April 2024

Beskrivelse af Integration gennem kroppen

Gennem de sidste årtier er idrætten fra politisk hold blevet tildelt stadig flere funktioner som middel til fx sundhedsfremme, bekæmpelse af overvægt samt kønslig, social og etnisk integration.

Denne antologi undersøger, hvordan etniske minoritetsgrupper i det danske samfund har brugt idrætten som løftestang for deres identitetsarbejde, og hvordan den danske stat, regioner og kommuner forsøger at løse samfundsopgaver ved at bruge idrætten til etnisk integration.

Den danske idrætsmodel er traditionelt baseret på idræt i lokale foreninger med krav om kontingentbetaling, forældreengagement og relativt uniform idrætspåklædning samt faste mødetidspunkter, opdeling i hold ud fra alders- og færdighedskriterier, deltagelse i foreningsdemokrati og fælles badning efter endt holdundervisning. Hvad der virker som helt naturligt for en dansker med generationslange aner i landet, kan af tilflyttere opleves som fremmede, mærkværdige og rigoristiske krav.

Den første del af antologien beskriver og nuancerer den historiske og politiske udvikling, der danner baggrund for, at dansk idræt i dag fremstår som en vigtig integrationsarena. Den anden del problematiserer fodbold og kampsport som særlige idrætsgrene, der kan fremme etniske minoriteters integration, mens antologiens sidste del beskriver, hvordan den aktuelle politiske opmærksomhed og støtte til idræt som integration bidrager til kategorisering og forsimpling af opfattelsen af etniske minoriteter.

Antologiens artikler anlægger i særlig grad historiske, kulturanalytiske og sociologiske perspektiver på den etniske integration gennem idræt.

Bidragydere:

Hans Bonde, Jørn Hansen, Sine Agergaard, Martin Treumer Gregersen, Lian Malai Madsen, Glen Nielsen, Gertrud Pfister, İlknur Hacısoftaoğlu og Annette Michelsen la Cour.

Sine Agergaard, lektor, Sektion for Idræt, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet

Hans Bonde, professor, Institut for Idræt, Københavns Universitet

Brugerbedømmelser af Integration gennem kroppen



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.