dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag
Bag om Mejerilære 1

Mejerilære 1 indeholder aktuel viden om mejeribrugets udvikling, mælkekemi, mælkekvalitet, mælkens skumning, varmebehandling, membranfiltrering, rengøring og syrningsteknologi. Mejerilære 1 udgør, sammen med Mejerilære 2, de meget roste grundbøger til faget Mejerilære. Indhold Mejeribrugets udvikling Oldtiden Middelalderen Nyere tid til ca. 1860 En ny tids mejeribrug Prisudviklingen for vigtige landbrugsvarer i 1800-tallet Bestræbelser for at forbedre det gamle mejerisystem Mejeribrugets industrialisering Andelssamarbejdets grundprincipper Hvad opnåede landmændene? Begyndervanskeligheder Mejeriernes udvikling i det 20. århundrede Organisationer, forskning og uddannelse Organisationer og lovgivning Forskning og forsøgsvirksomhed Konsulentvirksomheden Uddannelse og undervisning Mælkekemi Forskellige dyrearters mælk Komælkens sammensætning Variationer i mælkens sammensætning Sammenhængen mellem fedt- og proteinindhold Partikelstørrelse og opløsningstilstand Mælkefedt Fedtstoffer i mælken Triglycerider Smelte- og størkningspunkt. Vægtfylde Variationer i mælkefedtets sammensætning Omdannelser af mælkefedt Fedtets tilstand i mælken Bestemmelse af mælkens fedtindhold Mælkeprotein Proteiner i mælken Valleproteiner Kaseiner Bestemmelse af mælkens proteinindhold Mælkesukker Udvinding og betydning Omdannelser af mælkesukker Bestemmelse af mælkens sukkerindhold Mælkeaske Askens sammensætning Askebestanddelenes betydning Citronsyre Luftarter i mælk Mælkens enzymer Mælkens vitaminer Fedtopløselige vitaminer Vandopløselige vitaminer Forandringer i mælkens vitaminindhold 80 Andre stoffer i mælk Mælkens fysiske egenskaber Mælkens farve Vægtfylde Mælkens viskositet og dens overfladespænding Flødeafsætningsevne Frysepunkt Redox-potentialet Mælkens surhedsgrad pH-bestemmelse Titrering Mælkens næringsværdi Vurdering af mælken som næring for mennesker Vurdering af mælken som foder for husdyr Mælkens syrningsevne Vækstfremmende stoffer Væksthæmmende faktorer Mælkekvalitet Mejeriets krav til leverandørmælken Mælkens bakterieindhold Specifikke mikroorganismer Mælkens friskhed Sund mælk Mælkens smudsindhold Eventuel kemisk forurening af mælken Mælkens lugt og smag Mælkens sammensætning Fedtets syregrad Fedtets iltning Lovkrav til mælkens kvalitet Mælkens skumning Renskumning Faktorer, der påvirker renskumningen Rensning Mælkens varmebehandling Udviklingen Varmebehandlingens virkninger Varmebehandlingsmetoder Lavpasteurisering Højpasteurisering Sterilisering Varmebehandlingens fysisk-kemiske påvirkninger Lovkrav til varmebehandlingen Membranfiltrering Principper for membranfiltrering Osmose - omvendt osmose Membranfiltreringsprocesser Hyperfiltrering Ultrafiltrering Mikrofiltrering Koncentrat og permeatsammensætning Koncentratets fysisk-kemiske egenskaber Surhedsgrad Syrningsevne Løbeevne Viskositet Smag Andre egenskaber Drift af membranfiltreringsanlæg Ultrafiltrering Hyperfiltrering Mikrofiltrering Anvendelsesområder Rengøring Formålet

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788778818393
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 200
  • Udgivet:
  • 1. Juli 2007
  • Udgave:
  • 5
  • Størrelse:
  • 180x248x12 mm.
  • Vægt:
  • 525 g.
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 19. April 2024

Beskrivelse af Mejerilære 1

Mejerilære 1 indeholder aktuel viden om mejeribrugets udvikling, mælkekemi, mælkekvalitet, mælkens skumning, varmebehandling, membranfiltrering, rengøring og syrningsteknologi.
Mejerilære 1 udgør, sammen med Mejerilære 2, de meget roste grundbøger til faget Mejerilære.
Indhold Mejeribrugets udvikling
Oldtiden
Middelalderen
Nyere tid til ca. 1860
En ny tids mejeribrug
Prisudviklingen for vigtige landbrugsvarer i 1800-tallet
Bestræbelser for at forbedre det gamle mejerisystem
Mejeribrugets industrialisering
Andelssamarbejdets grundprincipper
Hvad opnåede landmændene?
Begyndervanskeligheder
Mejeriernes udvikling i det 20. århundrede
Organisationer, forskning og uddannelse
Organisationer og lovgivning
Forskning og forsøgsvirksomhed
Konsulentvirksomheden
Uddannelse og undervisning
Mælkekemi
Forskellige dyrearters mælk
Komælkens sammensætning
Variationer i mælkens sammensætning
Sammenhængen mellem fedt- og proteinindhold
Partikelstørrelse og opløsningstilstand
Mælkefedt
Fedtstoffer i mælken
Triglycerider
Smelte- og størkningspunkt. Vægtfylde
Variationer i mælkefedtets sammensætning
Omdannelser af mælkefedt
Fedtets tilstand i mælken
Bestemmelse af mælkens fedtindhold
Mælkeprotein
Proteiner i mælken
Valleproteiner
Kaseiner
Bestemmelse af mælkens proteinindhold
Mælkesukker
Udvinding og betydning
Omdannelser af mælkesukker
Bestemmelse af mælkens sukkerindhold
Mælkeaske
Askens sammensætning
Askebestanddelenes betydning
Citronsyre
Luftarter i mælk
Mælkens enzymer
Mælkens vitaminer
Fedtopløselige vitaminer
Vandopløselige vitaminer
Forandringer i mælkens vitaminindhold 80
Andre stoffer i mælk
Mælkens fysiske egenskaber
Mælkens farve
Vægtfylde
Mælkens viskositet og dens overfladespænding
Flødeafsætningsevne
Frysepunkt
Redox-potentialet
Mælkens surhedsgrad
pH-bestemmelse
Titrering
Mælkens næringsværdi
Vurdering af mælken som næring for mennesker
Vurdering af mælken som foder for husdyr
Mælkens syrningsevne
Vækstfremmende stoffer
Væksthæmmende faktorer
Mælkekvalitet
Mejeriets krav til leverandørmælken
Mælkens bakterieindhold
Specifikke mikroorganismer
Mælkens friskhed
Sund mælk
Mælkens smudsindhold
Eventuel kemisk forurening af mælken
Mælkens lugt og smag
Mælkens sammensætning
Fedtets syregrad
Fedtets iltning
Lovkrav til mælkens kvalitet
Mælkens skumning
Renskumning
Faktorer, der påvirker renskumningen
Rensning
Mælkens varmebehandling
Udviklingen
Varmebehandlingens virkninger
Varmebehandlingsmetoder
Lavpasteurisering
Højpasteurisering
Sterilisering
Varmebehandlingens fysisk-kemiske påvirkninger
Lovkrav til varmebehandlingen
Membranfiltrering
Principper for membranfiltrering
Osmose - omvendt osmose
Membranfiltreringsprocesser
Hyperfiltrering
Ultrafiltrering
Mikrofiltrering
Koncentrat og permeatsammensætning
Koncentratets fysisk-kemiske egenskaber
Surhedsgrad
Syrningsevne
Løbeevne
Viskositet
Smag
Andre egenskaber
Drift af membranfiltreringsanlæg
Ultrafiltrering
Hyperfiltrering
Mikrofiltrering
Anvendelsesområder
Rengøring
Formålet

Brugerbedømmelser af Mejerilære 1



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.