Bonhoeffer af Erik Metaxas E-bog, ePub

Bonhoeffer

- Præst, martyr, profet, spion

af
(Udvid)

Hvem er bedre til at stå over for det tyvende århundredes største ondskab end et ydmygt trosmenneske?
Da Adolf Hitler og nazisterne forførte en nation, tyranniserede et kontinent og forsøgte at udrydde Europas jøder, var der en lille gruppe dissidenter og sabotører, som arbejdede for at opløse Det Tredje Rige indefra. En af disse var Dietrich Bonhoeffer – præst og forfatter, som var ligeså kendt for sådanne åndelige klassikere som ”Efterfølgelse” (originaltitel: Nachfolge) og ”Gemeinsames Leben” (på engelsk: Life Together) som for sin henrettelse i 1945 i en koncentrationslejr p.g.a. sin deltagelse i en sammensværgelse om at snigmyrde Adolf Hitler.
I den første store biografi om Bonhoeffer i 40 år tager New York Times bestsellerforfatteren Eric Metaxas begge tråde fra Bonhoeffers liv – teologens og spionens – og fører dem sammen for at fortælle en intens beretning om et utroligt moralsk mod over for kolossal ondskab. I en dybt bevægende beretning bruger Metaxas tidligere utilgængelige dokumenter – inklusive personlige breve, detaljerede dagbogsnotater og førstehånds personlige beretninger – for at åbenbare dimensioner af Bonhoeffers liv og teologi, som aldrig før er set.
I Bonhoeffer: præst, martyr, profet, spion – en retfærdig hedning kontra Det Tredje Rige præsenterer Metaxas den mest fyldestgørende beretning om Bonhoeffers hjerteskærende beslutning i 1939 om at forlade den sikre havn i Amerika og rejse til Hitlers Tyskland, og ved at bruge udstrakte uddrag fra kærlighedsbreve og kodede budskaber skrevet til og fra Bonhoeffers celle 92 fortæller Metaxas for første gang hele historien om Bonhoeffers lidenskabelige og tragiske kærlighedshistorie.
Læsere vil få ny indsigt og åbenbaring om hans livsforvandlende måneder ved The Abyssinian Baptist Church i Harlem og om hans radikale indstilling med hensyn til, hvorfor kristne er forpligtede til at gå i brechen for jøderne. Metaxas kaster også nyt lys over Bonhoeffers reaktion på Krystalnatten, hans engagement i den famøse Valkyrie sammensværgelse og i ”Operation 7”, indsatsen for at smugle jøder ind i det neutrale Svejts.
Bonhoeffer fortæller om en mands ekstraordinære tro og den nations torturerede skæbne, som han søgte at udfri fra nazismens forbandelse. Det fører læseren ansigt til ansigt med en mand, som besluttede at gøre Guds vilje radikalt, modigt og med glæde – selv om det kunne medføre døden. Bonhoeffer er en historie om et liv, som er indrammet af lidenskab for sandhed og engagement i retfærdighed på de menneskers vegne, som møder uforsonlig ondskab.
”Tavshed i mødet med det onde er ondt i sig selv; Gud vil ikke regne os for skyldfri.
At lade være med at tale svarer til at tale. At lade være med at handle svarer til at handle.”
Dietrich Bonhoeffer
Eric Metaxas voksede op i Danbury, Connecticut og tog afgangseksamen fra Yale Universitet i 1984. Han er forfatter til New York Times bestselleren: Amazing Grace: William Wilberforce and the Heroic Campaign to End Slavery. Han har skrevet i New York Times, Washington Post og The Atlantic Monthly, og han har medvirket som kulturel kommentator på CNN og Fox News. Han er grundlægger af og vært i Socrates in the City, den anmelderroste serie om ”Liv, Gud og andre mindre emner”. Eric bor i New York City sammen med sin kone og datter.
Hans webside er ERICMETAXAS.COM.
Anerkendende omtale af AMAZING GRACE, WILLIAM WILBERFORCE & THE HEROIC CAMPAIGN TO END SLAVERY
Dette er uden tvivl den bedste biografi, jeg nogen sinde har læst!
▪ S. Michael Craven, leder af Center for Christ and Culture
Bedre end filmen!
• Tidligere borgmester i New York, Rudy Giuliani
Bravo! Metaxas' historie kan læses som en roman! En mesterlig ny introduktion af Wilberforce til vores generation.
• David S. Kidder, skaber og medforfatter af New York Times bestseller The Intellectual Devotional
En enestående introduktion til historiens største og mest overraskende sociale reformator. Den vil ryste den kyniske og inspirere den visionære.
• Os Guinness, forfatter til The Call
Metaxas' bog, som bygger på grundig research og er skrevet i et levende og gnistrende sprog, vil røre dit hjerte.
• George Gallup, jr.
Storslået! Metaxas' bog fremstår som et skelsættende værk.
• Pastor Floyd Flake, leder ved Wilberforce University, tidligere medlem af USA's kongres (NY)
Hvis Wilberforce er din helt, som han er min, så er dette en bog for dig.
• J. C. Watts, jr. tidligere medlem af USA's kongres (OK)
Gnistrer af liv, intelligens, vid og indsigt.
• Dick Staub, forfatter og producent af radio- og tv-programmer
En enestående historie om den engelske kampagne mod slaveri.
• Stanley Crouch, NY Daily News
(Metaxas) er en uimodståelig skribent. ' Et gnistrende bål af sandhed og klarhed' … (fortalt) med sådan et skarpt øje og tydelig humor og moralsk lidenskab, at vi bliver indfanget af bevægelsen og revet med.
• John Wilson, Books & Culture
En enestående, videnskabelig bog, der absolut bør læses!
• Baronesse Caroline Cox, House of Lords
Metaxas fortæller eventyret om Wilberforce med stor energi, sympati, klarhed og sikkerhed.
• Thomas Howard, forfatter af Dove Descending; A Journey Into T. S. Eliot's 'Four Quartets'.
Bemærkelsesværdig!
• The Christian Century
Flydende fortalt – et overbevisende eksempel på tro, som ikke kun fører til meditation, men til refleksion.
• First Things
Dette er måske den definitive bog om Wilberforce. Der er nogle, som muligvis er mere detaljerede, men ingen, som er så velskrevne, så engagerende og så fabelagtigt inspirerende.
• Byron Borger, Book Notes
Jeg har ikke været i stand til at lægge den fra mig. Den har fuldstændig indfanget mig. Den er ikke kun smukt skrevet, men beretningen er i sandhed ”an amazing grace”. Det er en bog, som jeg sætter pris på og vil dele med mine venner.
• Dr. Alice von Hildebrand, forfatter af The Soul Of A Lion
Anerkendende omtale af BONHOEFFER: præst, martyr, profet, spion, en retfærdig hedning kontra Det Tredje Rige.
For enhver, hvis tro er blevet styrket gennem Dietrich Bonhoeffers liv og vidnesbyrd, er dette den biografi, du altid har ønsket dig. Eric Metaxas har skrevet en rig, detaljeret og smuk beretning om den store præst og teolog, som gav os bogen ”Efterfølgelse” og måtte ofre sit liv på grund af sin modstand mod Hitler. Metaxas' BONHOEFFER er en kolossal bedrift og et yderst vigtigt værk.
• Greg Thornbury, PhD, dekan ved The School Of Christian Studies at Union University
Med stor dygtighed, energi og varme minder Eric Metaxas os om, hvorfor Dietrich Bonhoeffers liv
fremstår som en irettesættelse af både troende og skeptikere. Sjældent er historien om en kristen martyr blevet fortalt med sådan en realisme og dybde. Denne bog er en juvel.
• End of Illusions: Religious Leaders Confront Hitlers's Gathering Storm
Dietrich Bonhoeffers store gave er, at hans forståelse af tro i tider med konflikt taler til generation efter generation. Eric Metaxas' BONHOEFFER er biografien til denne generation. Et mesterværk, der kan læses som en stor roman, og i et opus sammenfletter en forståelse af Bonhoeffers teologi, den komplekse og tragiske historie om det tyvende århundredes Tyskland og en sand kristen helts menneskelige kamp. Eric Metaxas fortjener pladsen som den mest fremragende levnedsskildrer af kristenhedens modigste skikkelser.
• Martin Doblmeier, filmskaber, BONHOEFFER
En fængslende og inspirerende bog fra først til sidst. Henleder opmærksomheden på Bonhoeffers forpligtelse over for Skriften og hans urokkelige lidenskab for sandheden, som førte ham til at give sit liv i kampen for at redde Europas jøder. Køb den. Denne bog kunne ændre dit liv.
• James N. Lane, stifter af New Canaan Society, tidligere leder i Goldman, Sachs & Co.
Eric Metaxas har givet os et portræt af Dietrich Bonhoeffer, hvis profetiske liv i vanskelige tider vil korrigere, tydeliggøre og udfordre vores eget. Læsere vil blive indfanget af denne levende og lysende beretning, som i høj grad er inspireret af de intellektuelle brønde og den poetiske energi, som inspirerede Bonhoeffer.
Nogle læsere vil måske ikke være enige i alle Metaxas' argumenter om Bonhoeffer, men det er ikke pointen med denne bog. Hensigten er at forurolige, provokere og inspirere. Fyldt med indsigt, harme og en fornemmelse af noget presserende placerer denne bog Bonhoeffer, hvor han hører hjemme, i rækken blandt de store kristne humanister, som har kæmpet imod de fremherskende kulturstrømninger for trofast og tappert at tolke kristendommen ind i deres historiske øjeblik.
Det er også en bog, der i høj grad viser Bonhoeffer som menneske, fyldt med vignetter, der åbenbarer ham som søn, elsker, præst og ven – alt sammen i sammenhæng med det dødbringende arbejde, som han mest huskes for: modstand med nazismens voksende trussel.
• Caleb J. D. Maskell, underdirektør, Jonathan Edwards Center, Yale Universitet (2004-2007), departement for religion, Princeton Universitet.
Eric Metaxas har leveret et mesterværk med overbevisende litterære og historiske proportioner.
Denne ekstraordinære biografi viser de formende indtryk i Bonhoeffers liv, der åbenbarer ham som en begavet, kompleks og menneskeligt sensitiv tyvende århundredes skikkelse, som reagerer på Guds kald. Den viser også, hvordan hans åndelige forståelse af hans samtid udfolder sig. Den bevidner hans enestående personlige engagement i Harlem's Abyssinian Baptist Church og den sorte åndelighed, musik og raceproblemer i 1930'erne – og hans ønske om at formidle fornyet relevans til kirken med en bibelsk forståelse af social retfærdighed. Metaxas finder spor af den samvittighedskrise, som fører ham tilbage til hans skæbne i Tyskland, en pacifist med et kald til at standse en gal mand for enhver pris.
Under nazismens ubønhørlige fremgang kæmpede Bonhoeffer mod den evangeliske statskirkes føjelighed over for Hitlers krav. Lektien til det 21. århundrede kan man ikke overse.
Bonhoeffers korte liv når ud til endnu en generation af læsere gennem Metaxas' uefterlignelige stil og nutidige sensibilitet. Bogen beder om at blive læst og diskuteret i vidt omfang i dag.
• Gordon Riddle Pennington, CEO, Burning Media Group
Metaxas bringer som i sin tidligere biografi, Amazing Grace: William Wilberforce and the Heroic Campaign to End Slavery, i bogen Bonhoeffer liv til en sand helts ekstraordinære og uselviske bedrifter. Metaxas har den sjældne evne at kunne tage de hverdagsagtige, men afgørende detaljer i livet og flette dem sammen til en historie, der flyder som en roman. For enhver, som er interesseret i, hvad troens styrke og overbevisning kan udrette, er læsningen af Bonhoeffer væsentlig.
• Gerald Schroeder, PhD, israelsk fysiker og lærer ved The Aish Ha Torah College of Jewish Studies in Jerusalem, forfatter af Genesis and The Big Bang and The Science of God.
I denne betydningsfulde og fængslende analyse af Dietrich Bonhoeffers liv kommer Metaxas (Amazing Grace) med et omfattende tilbageblik på en af historiens mørkeste perioder sammen med en fascinerende udforskning af den familiære, kulturelle og religiøse indflydelse, der formede en af denne verdens største moderne teologer. En lidenskabelig fortællerstemme kombineret med omhyggelig research for at afsløre sammenfaldet af omstændigheder og personligheder, der førte Tyskland fra nederlaget i Første Verdenskrig til grusomhederne i Anden Verdenskrig.
Metaxas …. kommer med en overbevisende beretning om den trosrejse, der til sidst involverede en luthersk præst i et mislykket forsøg på at snigmyrde Hitler. Indsigtsfuld og oplysende kommer denne bog med et vægtigt bidrag til biografi, historie og teologi.
• Publishers Weekly
Eric Metaxas opklarer mange misforståelser og prioriterer Bonhoeffers egne ord og handlinger i en massiv og mesterlig ny biografi: Bonhoeffer: præst, martyr, profet, spion. Under en gruopvækkende tid, hvor mange kirker adopterede den nazistiske ideologi, og andre bøjede sig under regeringens pres, stod Bonhoeffer fast, selv om han nogle gange stod alene. Metaxas præsenterer Bonhoeffer som en klarsynet, dybt overbevist kristen, som ikke underkastede sig nogen eller noget undtagen Gud og hans ord.
• Christianity Today
I Bonhoeffer: præst, martyr, profet, spion fortæller Eric Metaxas Bonhoeffers historie med lidenskab og teologisk raffinement og udfordrer de ofte revisionistiske redegørelser, som fremstiller Bonhoeffer som en ”humanist” eller etiker, for hvem religiøse doktriner var let tilgængelige. I Bonhoeffer møder vi en kompleks og provokerende skikkelse: en ortodoks kristen, som i et alvorligt historisk øjeblik forkastede det, han kaldte ”billig nåde” - tro uden tapper og opofrende handling.
Hans tro var en radikal lydighed mod Gud, en sindstilstand, der blandt mange i dag betragtes med frygt og afsky, selv blandt de trofaste. I Bonhoeffer minder Metaxas om, at der er former for religion – respektable, tæmmede, forsagte – som kan ende med at gøre Djævelens arbejde for ham.
• Wall Street Journal
En velkommen ny biografi om et af det tyvende århundredes ledende lys.
Metaxas (Everything You Always Wanted to Know About God: The Jesus Edition) fanger på en storslået måde teologen og den antinazistiske aktivist Dietrich Bonhoeffers liv (1906-1945), som ”mente, at det var en kristens enkle pligt – og privilegium og ære – at lide sammen med dem, som led”. I den fineste behandling af manden siden Eberhard Bethge's Dietrich Bonhoeffer: Man of Vision, Man of Courage (1970) præsenterer Metaxas et fuldstændigt, tilgængeligt billede af denne vigtige skikkelse, hvis historie er inspirerende, instruktiv og international i omfang. Metaxas … giver Bonhoeffer og andre karakterer virkeligt liv.
En definitiv Bonhoeffer biografi til det 21. århundrede.
• Kirkus
Indtil nu har amerikanske læsere manglet en redegørelse for Bonhoeffers liv, som både er grundig og engagerende læselig; en bog, som indfanger hele omfanget af hans bemærkelsesværdige historie og sætter fokus på dens betydning for os i dag. I Bonhoeffer: præst, martyr, profet, spion har Eric Metaxas givet os netop sådan en bog
Bibliotekernes hylder er allerede fyldt med studier af Bonhoeffer fra enhver tænkelig vinkel. Nu har vi denne fængslende biografi, udgivet af Thomas Nelson, med et forord af pastor Tim Keller fra Amerikas presbyterianske kirke. Måske ikke overraskende giver Eric Metaxas os en Bonhoeffer, som ligner en amerikansk evangelikal en hel del – en ekstraordinært modig amerikansk evangelikal. Denne nye biografi er et velkomment og betydningsfuldt bidrag. Metaxas bevarer et fast greb om den videnskabelige konsensus samtidig med, at han holder læserens opmærksomhed fast fra første til sidste side. Hans bog vil fungere som en adgang for mange mennesker til en langt rigere forståelse af Bonhoeffer.
• Book & Culture
I Bonhoeffer: præst, martyr, profet, spion undersøger Metaxas en mands liv, som er blevet fanget af et hjerteskærende dilemma: at rejse sig mod nazisterne og Hitler selv, hvad der medfører nødvendigheden af bedrag og medskyld i snigmord, eller at forblive tavs og dermed tillade mordet på tusinder. Dette er den sande historie om en præst, hvis liv påvirkede store ledere som dr. Martin Luther King, Jr., Desmond Tutu og andre, og hvis undervisning både konservative og liberale teologer har taget til sig.
Metaxas sammenvæver mesterligt en fascinerende historie, selv mens han udforsker den bibelske berettigelse bag Bonhoeffers filosofi og de begivenheder, der formede den. Kristne, der er interesseret i Bonhoeffers teologi vil finde den belyst i den mere fyldestgørende sammenhæng med hans liv. Søgere, der leder efter inspiration til at leve et frimodigt trosliv, vil få den i overflod. Læsere, der er fascineret af denne periode i historien, vil opdage mange opklarende glimt bag om scenen hos den anti-hitlerske bevægelse. Historikere vil opleve dette som solidt akademisk arbejde.
• Diane Gardner, Foreword Magazine.


 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788771320817
 • Udgivet:
 • 31. juli 2012

Andre udgaver:

 • Straks på e-mail
 • 297,95 kr.
Læg i kurv
Eller spar samlet -4% som medlem
 • 226,95 kr.
 • Forudsætter medlemskab
  Prøv 1. uge gratis, herefter 79 kr./måned
Læg i kurv


Giv din bedømmelse

For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.

VI ANBEFALER
LIGNENDE E-BØGER