Christa Balling - biografi baseret på Christas båndede beretning - Første dag gik vi ni verst af Ulla Tarp Danielsen

Christa Balling - biografi baseret på Christas båndede beretning - Første dag gik vi ni verst

af

Christa Balling kaldte sig selv Olsen Bandens mor. Hun var gift med Erik Balling, Olsen Bandens far i 47 år. Christa var sminkøse, da hun mødte Erik Balling under en filmoptagelse, og de blev viet i 1950 af Erik Ballings præstefar. Hun var udøvende kunstner i 30 år og udstillede i begyndelsen i biografer, når der var premiere på Erik Ballings film. Senere udstillede hun i gallerier indtil sin død i 1997.Christa Balling fortæller om sin opvækst i Letland, hvor hun bliver født i 1911. Faderen dør, og efter revolutionen flygter hendes mor, der er dansk, fra sult og fattigdom, med Christa og hendes bror til Danmark i 1919. Ordet verst i titlen er et russisk længdemål, ca. 1 km. Christa vokser op i Glumsø, men er en selvstændig pige og rejser til København som 18-årig og går i lære som frisør. Hun deler værelse med en veninde, og de går i byen for at danse. Hun har haft sin gang i værtshuset Laurits Betjent, hvor hun har truffet diverse kunstnere, bl.a. Nis Petersen. Hun har ordnet hår og parykker samt været sminkøse for mange skuespillere. Som 81-årig genser hun Letland sammen med sine to sønner.Ulla Tarp Danielsen er født i 1930‘erne. Uddannet neuropsykolog og autodidakt billedkunstner med 100 udstillinger i 10 lande. Desuden er hun forfatter og har redigeret Christa Ballings biografi på basis af båndoptagelser og egne kommentarer. Hun har oversat tre bøger af Anna S. Björndottir, og illustreret digte af Ingrid Sjöstrand, alle udgivet på hendes forlag, Medan forlag.Det er en medrivende beretning, for Christa Balling er en glimrende fortæller....Hun har ordnet hår og parykker på og været sminkøse for mange skuespillere og har små præcise signalementer af og anekdoter om Bodil lpsen, Gunnar Lauring, Peter Malberg, Clara Pontoppidan og mange flere. Frem toner af disse erindringer et vitalt tidsbillede. - Jens Henneberg, Nordjyske

Læs mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711516584
 • Udgivet:
 • 6. april 2017
 • Straks på e-mail
 • 65,95 kr.
 • 69,00 kr.
 • 3,05 kr. (4%)
 • 0,00 kr.
Eller spar samlet 17% som medlem
 • 56,95 kr.
 • 12,05 kr. (17%)
 • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
  1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om Christa Balling - biografi baseret på Christas båndede beretning - Første dag gik vi ni verst
Christa Balling kaldte sig selv Olsen Bandens mor. Hun var gift med Erik Balling, Olsen Bandens far i 47 år. Christa var sminkøse, da hun mødte Erik Balling under en filmoptagelse, og de blev viet i 1950 af Erik Ballings præstefar. Hun var udøvende kunstner i 30 år og udstillede i begyndelsen i biografer, når der var premiere på Erik Ballings film. Senere udstillede hun i gallerier indtil sin død i 1997.

Christa Balling fortæller om sin opvækst i Letland, hvor hun bliver født i 1911. Faderen dør, og efter revolutionen flygter hendes mor, der er dansk, fra sult og fattigdom, med Christa og hendes bror til Danmark i 1919. Ordet verst i titlen er et russisk længdemål, ca. 1 km. Christa vokser op i Glumsø, men er en selvstændig pige og rejser til København som 18-årig og går i lære som frisør. Hun deler værelse med en veninde, og de går i byen for at danse. Hun har haft sin gang i værtshuset Laurits Betjent, hvor hun har truffet diverse kunstnere, bl.a. Nis Petersen. Hun har ordnet hår og parykker samt været sminkøse for mange skuespillere. Som 81-årig genser hun Letland sammen med sine to sønner.

Ulla Tarp Danielsen er født i 1930‘erne. Uddannet neuropsykolog og autodidakt billedkunstner med 100 udstillinger i 10 lande. Desuden er hun forfatter og har redigeret Christa Ballings biografi på basis af båndoptagelser og egne kommentarer. Hun har oversat tre bøger af Anna S. Björndottir, og illustreret digte af Ingrid Sjöstrand, alle udgivet på hendes forlag, Medan forlag.

Det er en medrivende beretning, for Christa Balling er en glimrende fortæller....Hun har ordnet hår og parykker på og været sminkøse for mange skuespillere og har små præcise signalementer af og anekdoter om Bodil lpsen, Gunnar Lauring, Peter Malberg, Clara Pontoppidan og mange flere. Frem toner af disse erindringer et vitalt tidsbillede. - Jens Henneberg, Nordjyske
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af Christa Balling - biografi baseret på Christas båndede beretning - Første dag gik vi ni verst


Andre bøger af Ulla Tarp Danielsen
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.