Den store Low FODMAP kogebog af Charlotte Tønnes Jensen Du sparer 25% ift. forlagets pris Spar 25%

Den store Low FODMAP kogebog

- Lækre retter til hverdag og fest

af

At tilberede velsmagende, varieret og sund mad kan være en udfordring i en travl hverdag, og har man derudover behov for, at madens sammensætning tager hensyn til de udfordringer, en irritabel tarm kan medføre, er dette den ultimative kogebog. Bogen giver konkrete guidelines til, hvordan man laver sund og velsmagende mad, der kan begrænse mave-tarm-gener ved en irritabel tarm. Alle retter er sammensat ud fra grundprincipperne bag FODMAP-diæten og på baggrund af den seneste viden om, hvilke fødevarer der kan indgå i den. Opskrifterne indeholder tips i forhold til at variere råvarevalg generelt og i forbindelse med genindførelse af fødevarer og individuel variation af mængder af FODMAPs i hverdagskosten. Bogens mange lækre opskrifter er overordnet grupperet efter tilberedningsmetode; kogning, dampning, pochering, stegning og braisering og beskriver på enkel vis tilberedning af supper, saucer, forretter, hovedretter og tilbehør til hovedretter. Derudover får man inspiration til og opskrifter på skønne, klassiske og enkle desserter samt bagværk. Da tilberedning af velsmagende mad kræver kendskab til de grundsmage, maden kan bestå af, og hvordan de kan sammensættes, er der desuden et selvstændigt afsnit -omkring dette. At spise sundt er et aktivt valg, hvor sammensætningen af hverdagskosten er grundstenen. Derfor indgår der en indkøbsliste med de basisfødevarer, der gør det nemt og enkelt at tilberede sund og lækker hverdagsmad, samt et bud på, hvordan bogens opskrifter kan benyttes i en 14-dages madplan. Også særlige lejligheder er der tænkt på med eksempler på sammensætninger af skønne festmåltider og buffeter. Opskrifterne i kogebogen er sammensat således, at maden kan spises af hele -familien. Bogens opskrifter er næringsberegnet, og madens sammensætning i den 14-dages mad-plan lever op til Fødevarestyrelsens officielle kostanbefalinger. Om forfatteren Charlotte Tønnes Jensen er autoriseret klinisk diætist, cand.scient. i klinisk ernæring og faglært kok. Hun er certificeret FODMAP-vejleder og har med succes vejledt mange med mave-tarm-problemer, herunder irritabel tarm, både i hospitalsregi og i egen praksis i Sorø. Bogen er hendes første udgivelse, og bogens opskrifter og mange gode tips og ideer til madlavningen er udviklet på baggrund af hendes mangeårige erfaringer i sit daglige virke som både kok, kokkefaglærer og klinisk diætist.

Læs mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793430778
  • Indbinding:
  • Hardback
  • Sideantal:
  • 346
  • Udgivet:
  • 7. december 2017
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 178x248x31 mm.
  • Vægt:
  • 1214 g.
  • 1-2 hverdage
  • 223,95 kr.
  • 299,95 kr.
  • 76,00 kr. (25%)
  • 29,95 kr.
Eller spar samlet 35% som medlem
  • 194,95 kr.
  • 105,00 kr. (35%)
  • 29,95 kr.
  • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
    1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om Den store Low FODMAP kogebog
At tilberede velsmagende, varieret og sund mad kan være en udfordring i en travl hverdag, og har man derudover behov for, at madens sammensætning tager hensyn til de udfordringer, en irritabel tarm kan medføre, er dette den ultimative kogebog. Bogen giver konkrete guidelines til, hvordan man laver sund og velsmagende mad, der kan begrænse mave-tarm-gener ved en irritabel tarm. Alle retter er sammensat ud fra grundprincipperne bag FODMAP-diæten og på baggrund af den seneste viden om, hvilke fødevarer der kan indgå i den. Opskrifterne indeholder tips i forhold til at variere råvarevalg generelt og i forbindelse med genindførelse af fødevarer og individuel variation af mængder af FODMAPs i hverdagskosten. Bogens mange lækre opskrifter er overordnet grupperet efter tilberedningsmetode; kogning, dampning, pochering, stegning og braisering og beskriver på enkel vis tilberedning af supper, saucer, forretter, hovedretter og tilbehør til hovedretter. Derudover får man inspiration til og opskrifter på skønne, klassiske og enkle desserter samt bagværk. Da tilberedning af velsmagende mad kræver kendskab til de grundsmage, maden kan bestå af, og hvordan de kan sammensættes, er der desuden et selvstændigt afsnit -omkring dette. At spise sundt er et aktivt valg, hvor sammensætningen af hverdagskosten er grundstenen. Derfor indgår der en indkøbsliste med de basisfødevarer, der gør det nemt og enkelt at tilberede sund og lækker hverdagsmad, samt et bud på, hvordan bogens opskrifter kan benyttes i en 14-dages madplan. Også særlige lejligheder er der tænkt på med eksempler på sammensætninger af skønne festmåltider og buffeter. Opskrifterne i kogebogen er sammensat således, at maden kan spises af hele -familien. Bogens opskrifter er næringsberegnet, og madens sammensætning i den 14-dages mad-plan lever op til Fødevarestyrelsens officielle kostanbefalinger. Om forfatteren Charlotte Tønnes Jensen er autoriseret klinisk diætist, cand.scient. i klinisk ernæring og faglært kok. Hun er certificeret FODMAP-vejleder og har med succes vejledt mange med mave-tarm-problemer, herunder irritabel tarm, både i hospitalsregi og i egen praksis i Sorø. Bogen er hendes første udgivelse, og bogens opskrifter og mange gode tips og ideer til madlavningen er udviklet på baggrund af hendes mangeårige erfaringer i sit daglige virke som både kok, kokkefaglærer og klinisk diætist.
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af Den store Low FODMAP kogebog


Andre bøger af Charlotte Tønnes Jensen
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.