Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Det ser fint ud på røntgen

- På reportage som patient

Bag om Det ser fint ud på røntgen

I "Det ser fint ud på røntgen" møder vi Anne Meiniche 23 år efter en voldsom trafikulykke, der vendte op og ned på livet for hende og hendes familie med mand og fire små børn. Anne og hendes ene datter blev dødeligt kvæstet, men overlevede mirakuløst ved mellemkomst af et enestående sundhedsvæsen. Det ser fint ud på røntgen er den selvstændige efterfølger til Anne Meiniches bestseller "To kaffe og en staveplade" (2003), som er solgt i 55.000 eksemplarer. Med et skarpt blik for det sundhedsvæsen, Anne stadig færdes i, beskriver hun helt nede i patienthøjde og med udgangspunkt i egne oplevelser og erfaringer, hvordan hun har oplevet udviklingen i væsenet over årene. Anne Meiniche fortæller samtidig, hvordan et noget anderledes liv har formet sig for hende, og hvad det har haft af omkostninger for hendes nærmeste. Det ser fint ud på røntgen er skrevet med overskud og humor. Men også med blik for alle de patienter, der aldrig kommer til orde. Bogen er for alle, der har interesse for vores sundhedsvæsen: Medpatienter, pårørende og sundhedspersonale.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788798300304
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 186
 • Udgivet:
 • 12. Januar 2023
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 142x230x13 mm.
 • Vægt:
 • 268 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 26. September 2023

Beskrivelse af Det ser fint ud på røntgen

I "Det ser fint ud på røntgen" møder vi Anne Meiniche 23 år efter en voldsom trafikulykke, der vendte op og ned på livet for hende og hendes familie med mand og fire små børn. Anne og hendes ene datter blev dødeligt kvæstet, men overlevede mirakuløst ved mellemkomst af et enestående sundhedsvæsen.

Det ser fint ud på røntgen er den selvstændige efterfølger til Anne Meiniches bestseller "To kaffe og en staveplade" (2003), som er solgt i 55.000 eksemplarer.

Med et skarpt blik for det sundhedsvæsen, Anne stadig færdes i, beskriver hun helt nede i patienthøjde og med udgangspunkt i egne oplevelser og erfaringer, hvordan hun har oplevet udviklingen i væsenet over årene.

Anne Meiniche fortæller samtidig, hvordan et noget anderledes liv har formet sig for hende, og hvad det har haft af omkostninger for hendes nærmeste.

Det ser fint ud på røntgen er skrevet med overskud og humor. Men også med blik for alle de patienter, der aldrig kommer til orde. Bogen er for alle, der har interesse for vores sundhedsvæsen: Medpatienter, pårørende og sundhedspersonale.

Forlagets beskrivelse af Det ser fint ud på røntgen

Det ser fint ud på røntgen:

"På vejen ned til anæstesien lagde jeg nu vejen forbi afsnit 4131 – intensivafdelingen, hvor lægerne reddede mit liv. Alene skiltet med afdelingens navn giver mig en stor klump i halsen. Jeg er før gået derhen, men har aldrig vovet mig længere end til skiltet..."

I 2000 blev Anne Meiniche dødeligt kvæstet i en ulykke. En tonstung, løsreven anhænger torpederede familiens bil og sendte hende og hendes datter tilsammen 35 timer på operationsbordet og resten af familien til tælling. Dengang skrev Anne bestselleren To kaffe og en staveplade (2003) om livet som intensiv patient og om kampen tilbage til en hverdag med fire små børn og en krop, der intet ville.

Det ser fint ud på røntgen er fortællingen om, hvordan livet har udspillet sig for Anne siden da. For nok overlevede familien mirakuløst. Men ulykken er fulgt med som livslang ledsager.

Anne Meiniche kalder sig i dag "en professionel og alt for erfaren patient". Med til rollen hører angsten for, hvornår reservedelene sætter ud. Frustrationen over ikke at blive hørt. Og frygten for, at læger og sygeplejersker, som har holdt hendes liv i deres hænder, forsvinder ud af et presset sundhedsvæsen.

Det ser fint ud på røntgen er derfor også fortællingen om at være patient i et sundhedsvæsen, hvor omsorgen for patienten glider længere og længere væk.

Anne Meiniche er journalist og har blandt andet arbejdet på Ritzaus Bureau, på Berlingskes politiske redaktion på Christiansborg, i Berlingskes gravergruppe og som selvstændig kommunikationsrådgiver.

I dag er Anne skribent og foredragsholder. Med udgangspunkt i sin professionelle tilgang til kommunikation og lange erfaring som patient holder hun foredrag på hospitaler, sundhedsuddannelser og i andre sammenhænge, hvor der er brug for en stærk patientstemme.

Hendes første bog To kaffe og en staveplade er solgt i 55.000 eksemplarer

Brugerbedømmelser af Det ser fint ud på røntgenGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.