dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

E-bøger: Kunst og kultur

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
Kunst og kultur
  • af Jo Nesbø
    82,95 - 128,95 kr.

    Norges mest succesfulde headhunter hedder Roger Brown. Han er en mand, der tilsyneladende har alt: Han er charmerende, er gift med den alt for smukke Diana, har en stor luksusvilla – og lever så meget over evne, at en risikofyldt sidegeschäft som kunsttyv er en nødvendighed. HEADHUNTERNE er Jo Nesbø for fuld udblæsning i en grotesk svindlerhistorie med de mest udspekulerede drab, vanvittige forfølgelsesscener og opfindsomme forsvindingsnumre, som genren kan byde på.Tjekket velskrivende og godt kørende i tunet, fræsende firehjulstrækker med et tempo, hvor alle plottets hjørner tages på to hjul. [...] Tarantino møder brødrene Coen i Nesbø-krimi.PolitikenHeadhunterne er en forrygende, begavet og vittig svindlerkomedie.Jyllands-Posten Spænding, gedigne gys, makabre mord og en stor bunke humor ... En af årets bedste.Vejle Amts FolkebladHeadhunterne er som Nesbøs andre romaner stærkt velskrevet. InformationHeadhunterne er en hæsblæsende krimi med svindel og mord i internationalt perspektiv, og Jo Nesbø kan både holde på spændingen og gemme på nogle tørre overraskelser. MetroXPressNesbø kan skrive bukserne af de fleste af sine skandinaviske kolleger … smart skrevet og vellykket komponeret, og du kan nemt komme til at råsluge den i et svimlende læseri. Og sikken en film, der kunne blive ud af den. Nordjyske Hatten af for den norske skælm, der åbenbart kan det hele. Fra krimier med tyngde til en virtuos legen med genren. Weekendavisen

  • af Rune Engelbreth Larsen
    33,95 kr.

    I 1999 rullede Andy & Larry Wachowskis spektakulære science fiction-film, 'The Matrix' over alverdens biograflærreder med Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne og Hugo Weaving i hovedrollerne.Samme år gik forfatter- og instruktørbrødrene i gang med at arbejde på yderligere to film, 'Matrix Reloaded' og 'Matrix Revolutions', som fik premiere i henholdsvis maj og november 2003. De tre film har siden indtaget deres pladser blandt de mest sete og indbringende film i historien, og »matrix« blev et af de hyppigste søgeord blandt milliarder af søgninger på internettet.'Matrix og ulydighedens evangelium' er en rejse i Matrix-universet af Rune Engelbreth Larsen, der ser nærmere på, hvor film-trilogiens underliggende lag fører hen. Filmenes symboler og referencer afkodes element for element, og bogen gennemgår en række forskellige bud på, hvad meningen egentlig kan være med de mange mysterier og paradokser, som har fængslet biografgængere verden over.

  • - en bog om musik og bevidsthed
    af Peter Bastian
    44,95 kr.

    Peter Bastians klassiker og meget personlige bog om musikformidling, der siden udgivelsen i 1987 har solgt mere end 100.000 eksemplarer i seks forskellige udgaver, bliver nu også udsendt som en udvidet e-bog. Videoklip, lydspor og forfatterkommentarer vil hele vejen igennem e-bogen ”illustrere”, understøtte og udvide Peter Bastians sprudlende, betagende og sindsopløftende tekst.Bogens i mange retninger strittende emner er superaktuelle den dag i dag, og bliver fornemt suppleret af videoklip af Peter Bastian, hvor han forklarer, spiller på fagot og sugerør, lydklip med indspilninger af hans læremester og gode ven Sergiu Celibidache, lydklip med Ravel, Mozart, Bruckner-musik fra de fineste pladeselskaber – i alt mere end 80 indslag.

  • - 45 idéer, trin-billeder og masser af tips til gaver, der glæder
    af Tina Dalbøge
    59,95 kr.

    E-bogen Personlige pengegaver giver dig masser af idéer til sjove, farverige og alternative måder at forære penge væk i gaver. Glem alt om et kedeligt telegram og pak i stedet en gave ind, så modtageren enten på en diskret, anderledes eller meget festlig måde får serveret pengesedler eller mønter. Så skal du til fødselsdag, konfirmation, bryllup eller en anden festlig begivenhed, så er der helt sikkert en idé, du kan bruge – eller blive inspireret af, så du finder på din helt egen personlige pengegave. Der er tydelige step-by-step billeder og ekstra tips til alle bogens 45 idéer. E-bogen er på 156 sider.Bag e-bøgerne i denne LAV SELV-serie står idékvinden, Tina Dalbøge, som tidligere har udgivet bogen Førstehjælp til fantasien.

  • af Michael Jeppesen
    9,95 kr.

    BEST OF - 67 X KUNST af Michael Jeppesen giver læseren en veloplagt og vidende introduktion til den danske samtidskunst. Bogen henvender sig til alle, der gerne vil danne sig et overblik over hvilke kunstnere, som pt. tegner den danske samtidskunstscene. I bogen præsenteres 67 danske kunstnere og kunstnersammenslutninger, som sidder forrest i kunstbussen, udvalgt af Michael Jeppesen. Både de i brede kredse forholdsvis ukendte kunstnere som Lea Porsager, Rolf Nowotny og Jette Hye Jin Mortensen samt korte introduktioner til nogle af de mest kendte danske samtidskunstnere som Danh Vo, Olafur Eliasson og Tal R. Bogen er rigt illustreret med de omtalte kunstværker, og billedsiden er en oplevelse i sig selv. BEST OF - 67 X KUNST er let at gå til for den nysgerrige, forudsætningsløse læser og er skrevet på Michael Jeppesens rus af kærlighed til og fascination af kunsten. Han opfordrer sine læsere til at acceptere præmisserne for værkerne, lad sig opdatere og underholde, google sig til flere billeder, og bruge bogens register til at finde ud af mere om de enkelte kunstnere. Bogen er skrevet med afsæt i Michael Jeppesens forestilling om, at alle kan sanse, forstå og komme i øjenhøjde med kunst. Ifølge Jeppesen har kunsten i alt for mange år levet på løfter om store erkendelser og livsnødvendige udfordringer. Og det er helt unødvendigt, for især den kunst, der i disse år kommer til, er underholdende, umiddelbar og tilgængelig. Artist talksUffe Holm. 21. jan. kl. 17.30 på Fjerritslev BibliotekDitte Gantriis. 23 jan. kl. 17.00 på Farum BibliotekLea Porsager. 30. jan. kl. 17.00 på SAK Kunstbygning, Svendborg Gudrun Hasle. 4. feb. kl. 19.00 på BIBLIOTEKET, NordvestAlexander Tovborg. 20. feb. kl. 17.00 på Møstings Hus, Frederiksberg. Jette Hye Jin Mortensen. 19. mar. kl. 17.00 på Holstebro KunstmuseumSåvel papirbogen, e-bog og de efterfølgende formidlingsaktiviteter i forbindelse med Best of - 67 x kunst er støttet af Nordea-fonden. Den gratis e-bog er et led i Nordea-fondens bestræbelse på at gøre de kulturelle tiltag, de støtter, i dette tilfælde samtidskunsten, tilgængelig for så mange mennesker, som muligt.Om forfatterenMichael Jeppesen er kunstkritiker ved dagbladet Information, radiovært på programmet ”Forfra med Jeppesen” på Radio 24syv og medvært på Søndag Live på DR2. Han er desuden forfatter til en række bøger, bl.a. ”Overblik – 63 danske samtidskunstnere”, 2006, "Før ørerene falder af" (2006).

  • af Svend Erik Petersen & Peter Sander Andersen
    37,95 kr.

    Danmarks nye Julesang i udgaver for blandet kor SATB og klaver, samt for lige stemmer SSA og klaver. Arrangeret af Phillip Faber.

  • af Knud Romer
    98,95 - 208,95 kr.

    I Kort over Paradis bliver læseren mindet om, hvorfor Knud Romer var på alles læber, da han skrev “Den der blinker er bange for døden”. Vi er tilbage i forfatterens barndomsmiljø på Falster, hvor vi langsomt forberedes på en deroute og det totale forfald. I smukke vendinger og poetisk billedsprog, tager Knud Romer sin læser med på en rejse gennem 70’ernes solidaritet, 80’ernes kynisme og 90’ernes reklametid med flygtige drømme og livet i overhalingsbanen. Bogen bliver kaldt en omvendt dannelsesroman og med sin sproglige udsøgthed sikrer Knud Romer endnu en gang, at hans læser rejser med ham lige lukt ned i helvede.

  • af Elsebeth Egholm
    188,95 - 198,95 kr.

    Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?For at finde sandheden om Sophie og finde flyglet til sin ven, instrument- samleren Elias, tager hun til Lorraine i Frankrig. Men sproget driller. Som tolk hyrer hun derfor Cody Blake, en amerikaner med en dyster fortid, som bor på en husbåd ved Moselfloden. Han er guitarist i et coverband, for i musikken kan han glemme sig selv. For Cody er Malou den, der kan gøre ham hel. For Malou er han den, der kan vise vej tilbage til det, hun har mistet. Men der er hensyn, der vejer tungere end kærligheden.

  • af Jussi Adler-Olsen
    109,94 - 223,95 kr.

    Drabschef Marcus Jacobsen møder sin bedste efterforsker, Carl Mørck, i forbindelse med en sag, som stadig sidder dybt i drabschefen. Et hjerteskærende selvmord i 2020 åbner igen efterforskningen, og snart står Afdeling Q med et uhyggeligt fletværk af sager, der vokser mellem hænderne på dem. En helt særlig opgave som tvinger Rose, Assad, Gordon og Carl til at rykke tættere sammen.Adskillige markante personers dødsfald udlægges som ulykker eller selvmord, men da Afdeling Q dykker ned i dem, peger et ufatteligt mønster på noget langt mere voldsomt, og alt tyder på, at endnu et udvalgt menneske snart skal dø.I kamp med tiden og de besværlige corona-restriktioner tager Afdeling Q med sædvanligt sammenhold og humor en indædt kamp op for at forhindre dette menneskes grusomme død.Og imens glider en helt anden sag fra fortiden mod Carl som en kvælerslange, der endelig har vejret sit bytte.

  • - Et liv med kunst, kærlighed og fortielser
    af Kristoffer Zøllner & Patricia Asbæk
    231,95 - 253,95 kr.

    "Skal åbnes ved min død" er Patricia Asbæks eventyrlige erindringer. En fortælling om et liv i bevægelse. Om fransk overklasse og danske 68’ere. Om kunstnere og kongelige. Om eventyr og overlevelse. Om skønhed og sandhed. Og om sent i livet at modtage et brev, der forandrer alt.Patricia Asbæk blev født i Casablanca i 1945. Hendes mor var korsikansk, hendes far dansk. Hun voksede op i Marokko, Frankrig, England og Danmark, hvor hun mødte sit livs kærlighed, Jacob Asbæk, uddannede sig, blev galleriejer, fik tre sønner og i godt fem årtier har været et kraftfuldt samlingspunkt – i sin familie og i kunstverdenen.

  • - Mine unge år
    af Jens Andersen
    188,95 - 270,95 kr.

    Om det har været skæbnebestemt er ikke til at sige, men det sidste halve år af sit liv, arbejdede Kim Larsen på en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen. Heldigvis for os alle nåede de to at gennemføre en række interviews, hvor Kim Larsen åbnede op for historien sin barndom og sine rødder og ikke mindst for vejen til det store gennembrud med Gasolin. Deres mange samtaler danner basis for denne unikke og indsigtsfulde bog, som udkommer med familiens støtte og opbakning. Jens Andersen fortæller, at når de to skulle mødes, sad Kim Larsen altid klar i sit lille køkken i Odense med guitar, smøger og kaffe. Han fortæller også, at hvert møde blev afsluttet med en lille dramatisk cliffhanger, så der altid var noget at glæde sig til til næste gang. Gennem årene har mange bedt om lov til at skrive Kim Larsens erindringer, men den folkekære musiker har takket nej hver gang.  Jens Andersen kunne han dog ikke sige nej til, fordi han nærede meget stor respekt for hans forfatterskab og fordi, de havde en god kemi. Selvom de to ikke får lov at afslutte bogen sammen, så udkommer den nu i den ånd, der prægede deres unikke samarbejde og mange samtaler.

  • - En musiker finder fred i eget hus
    af Peter Bastian
    73,95 - 199,95 kr.

    "Efter at Mesterlære udkom i 2011, er der sket mange afgørende ting i mit liv. Jeg kan se, hvordan forestillingen om det gode, det højere og den bedste udgave af mig selv har været en drivkraft, men også hvordan den forestilling har skabt fjendskab i mit eget liv. Bogen handler om, hvordan jeg er kommet til forsoning med mig selv – fred i eget hus. Og om efter et langt liv at have fundet et nyt syn på kærlighed." Peter Bastian, den 20. marts 2017 Sådan skrev musikeren Peter Bastian, en uge før han døde efter flere års sygdom, 73 år gammel. Ordene faldt som en indledning til denne bog, der gengiver Bastians begejstring og forundring over at være nået frem til en tro på at være altid allerede elsket. Et tankevækkende indblik i et menneskes inderlige længsel efter kærlighed. Bogen blev til ved en samtale på Arresødal Hospice, hvor forfatteren Tor Nørretranders var på besøg 11 dage før Peter Bastians død. De to venner talte sig gennem alt det, Peter Bastian havde på hjerte. En let redigeret båndudskrift blev til bogens tekst. Bogens billeder er udvalgt af Lars H.U.G. blandt tegninger og malerier udført af Peter Bastian gennem et langt liv.

  • - En krigsfotografs erindringer
    af Jakob Fälling & Jan Grarup
    119,95 - 236,95 kr.

    Gennem mere end 30 år har Jan Grarup rejst verden rundt til krigs- og katastrofeområder for at dokumentere ødelæggelserne og de konsekvenser, der rammer uskyldige mennesker. I HVOR JERNKORSENE GROR fortæller han sine barske og gruopvækkende beretninger fra bl.a. Rwanda, Rumænien, Irak, Haiti, Somalia, Sudan og Balkan. De mange rejser og fotografier har åbnet verdens øjne for brutale konflikter, sikret Jan Grarup et hav af nationale og internationale priser og gjort ham til en af verdens bedste fotografer. Men i denne bog fortæller han også om de hårde personlige omkostninger, et liv i skudlinjen har haft; om alkohol- og narkomisbrug, skilsmisser og posttraumatisk stress og om menneskeskæbner, han aldrig kan slippe igen. Bogen er illustreret med især Jan Grarups egne fotografier, heriblandt aldrig tidligere viste billeder.

  • - Fortællinger om magi og videnskab
    af Kristian Leth & Eske Willerslev
    92,95 - 236,95 kr.

    Hvad er magi? Hvad er videnskab? Kunstneren Kristian Leth har gennem de seneste fire år ført løbende samtaler med professoren og DNA-forskeren Eske Willerslev. De har talt om gener, fortiden og menneskets historie. Om eskimoer, aboriginals og indianere. Om ånder, myter og magi. Ingen af dem påstår at have alle svarene. Eske Willerslev fortæller åbent om alt det, han ikke ved; om sine uforklarlige oplevelser og om videnskabens begrænsninger som erfaringsmetode. Kristian Leth udforsker videnskabens historiske forhold til det, der ligger udenfor den; han fortæller om vodou i Haiti og ritualer dybt i junglen, om filosofi og religion. På baggrund af disse dybe og underholdende samtaler har Kristian Leth skrevet bogens syv fortællinger om magi og videnskab. Her får man forfatteren og forskerens ord for, at livet ikke er så sort-hvidt, som nogle påstår. HISTORIEN OM DET HELE er et generøst og eventyrligt forsvar for åbenhed og et inkluderende verdenssyn, der kan rumme den menneskelige erkendelses tilsyneladende to mest modsatrettede metoder: videnskab og magi.

  • - Hvordan vi omgaas
    af Emma Gad
    44,94 - 187,95 kr.

    Høflighed, hensynstagen, hjælpsomhed. Dannelsens tre h'er blev lanceret af Emma Gad (1852 - 1921), da hun i 1918 udgav Takt og tone - Hvordan vi omgaas. Bogen blev en succes, en klassiker, og gjorde sin forfatter til et begreb snarere end til en person i eftertiden.

  • - Et skævt tilbageblik
    af Allan Olsen
    168,95 - 208,95 kr.

    I efteråret 2015 udkom Allan Olsens debut som forfatter, erindringsbogen Tilfældigt strejfet, der blev en bestseller og modtog mange rosende anmeldelser. Nu kommer opfølgeren Laksetrappen – et skævt tilbageblik. Bogen tager veloplagt fat, hvor Tilfældigt strejfet slap. Men hvor Tilfældigt strejfet koncentrerer sig om opvækstårene, er Laksetrappen spundet om livet i og omkring musikken. En laksetrappe er den anordning, der hjælper fiskene forbi vandfald eller andre umulige forhindringer. Hvis altså man nærer et stædigt ønske om at svømme imod strømmen. Det er ad denne kompromisløse vej, Allan Olsen har bevæget sig gennem hele sin lange karriere. Allan Olsen skriver levende og medrivende om de krasse læreår som værtshussanger, kvababbelserne med at finde fodfæste i musikindustrien og etableringen af et professionelt og ombejlet liv i showbizz. Som sin forgænger vrimler Laksetrappen med hæsblæsende anekdoter og underholdende nedslag i livet som entertainer – samt med rørende og velskrevne tilbageblik i privatlivet.

  • af Henning Knudsen
    231,95 - 378,95 kr.

    Fortællingen om Flora Danica er historien om et af verdens mest ambitiøse værker om planternes rige. Sat i verden af Frederik V og gennem intet mindre end 122 år skabt i samarbejde mellem videnskabsfolk, kobbertrykkere og tegnere. Tusindvis af blomster, alger, mosser og svampe blev tegnet og trykt til et enestående værk om kongeriget Danmarks vilde natur.250 udvalgte plancher giver et indblik i værkets rigdom og bredde og viser, hvor unikt dette nationale naturvidenskabelige hovedværk er.

  • - Fortællinger og tegninger fra cykelsportens veje
    af Erik A. Frandsen & Brian Nygaard
    119,95 - 236,95 kr.

    En rejse gennem cykelsportens største løb, dens historier og personligheder.Professionel cykling er lige så ond, løgnagtig, smuk og sand som livet selv, og derfor er den vores kærlighed værd. Den er meget mere end ”bare sport”. Den handler om historie, kultur, skæbner, kunst, national identitet og mytologier.Bogen fortæller en lang række historier om cykelsportens liv i ord og tegninger. Fra Bolognas hvælvede gader, gennem små bjerglandsbyer og over de mest legendariske bjergpas hele vejen til sæsonens afslutning ved Como-søen. Klassikerne, Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a Espana og VM er alle besøgt og berørt i anderledes og personlig bog om verdens hårdeste og smukkeste sport.

  • - En samtale med digteren Jens Rosendal om liv og forfatterskab
    af Anne Knudsen & Steen Valgreen-Voigt
    73,95 - 199,95 kr.

    Jens Rosendal fortæller åbent om følelser og livserfaring, om sit forhold til Gud og den missionske opvækst i det nordjyske. Naturen og Vadehavet står stærkt i Jens Rosendals forfatterskab. Han fortæller om at være national og modstander af EU, og han gør sig tanker om fællessangens betydning. Teksten er ledsaget af udvalgte Rosendal-sange og foto fra egnen omkring Ballum, hvor Jens Rosendal har tilbragt det meste af sit liv. I bogen medvirker Rasmus Skov Borring, der har skrevet melodier til en lang række af Jens Rosendals sange og holder foredrag og sangaftner med udgangspunkt i Jens Rosendals sangskat.

  • af Bruce Springsteen
    148,95 kr.

    Bruce Springsteen fortæller ærligt om sin næsten 50 år lange karriere i en stærk selvbiografi, der udgives på den samme dag, 27. september, over hele verden. Den ikoniske sanger og musiker Bruce Springsteen har i al hemmelighed skrevet på sin selvbiografi de seneste syv år. Han begyndte at arbejde på den i 2009 efter at have optrådt med The E Street Band til Super Bowl. I Born to Run beskriver han sin opvækst i Freehold i New Jersey imellem ”poesi, fare og mørke”, som det, der har næret hans fantasi. Han fortæller levende om sit stædige behov for at blive musiker – fra hans tidlige dage, hvor han var kongen over alle barmusikere i Asbury Park til dannelsen af The E Street Band. Med hudløs ærlighed taler han også for første gang åbent om de personlige kampe, der har inspireret ham til at skrive sine bedste sange og afslører, hvorfor sangen Born to Run har langt dybere selvbiografiske lag, end man tror. ”Det er noget underligt noget at skrive om sig selv”, skriver Bruce Springsteen i bogen.”Men i et projekt som dette har forfatteren givet læseren et løfte om at vise, hvem han virkelig er. Det løfte har jeg forsøgt at leve op til i denne bog”. Og det er ikke bare tomme ord, at han her viser sig, som han er. Born to Run er en sjældent ærlig og indsigtsfuld selvbiografi, hvor Bruce Springsteen ikke bare tager læseren med gennem sin ikoniske musikalske karriere, der strækker sig over næsten 50 år. Men også gennem en personlig historie fyldt med den form for kærlighed og svigt, tillid og usikkerhed, kampe og succes, som alle kan spejle sig i.

  • af Henning Jensen
    119,95 - 248,95 kr.

    Skuespilleren Henning Jensen beskriver i Gennem glasvæggen et regulært psykisk sammenbrud, han oplevede i maj 1978, forårsaget af alt for meget arbejde, jag og stress i alt for lang tid. Det tog ham et helt år at komme på ret køl igen, og det skyldtes ikke mindst, at han stod helt uforstående over for det, han havde oplevet: Han havde ingen erfaringer med psykisk sygdom, og lige så lidt vidste han, hvor han skulle søge professionel hjælp. Det betød, at han ikke fik den i tide, og at sygdommen fik lov til at udvikle sig til en regulær depression, der var ved at tage livet af ham.

  • - Den fulde historie efter 45 års tavshed
    af Jan Priiskorn Schmidt & Klaus Thodsen
    148,95 - 298,95 kr.

    Med en karriere, der strakte sig over 24 film, er Jan Priskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller. I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner, som Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby, og medvirkede i film som Sommer i Tyrol, Min søsters børn og Flådens friske fyre. I en alder af bare 21 år trak Jan Priskorn Schmidt sig tilbage fra offentligheden. Gennem 45 år har han undgået enhver kontakt med pressen og medierne, og forsøgt at lægge tiden som skuespiller bag sig. Indtil nu. 'Barnestjernen fra Bryggen' er Jans personlige fortælling om en turbulent barndom som landskendt skuespiller og en ungdom præget af angst, virkelighedsflugt og bevidsthedsudvidende stoffer. Jan Priskorn Schmidt fortæller ærligt og åbenhjertigt om sin barndom i dansk film og i arbejderkvarteret på Islands Brygge, om livets op- og nedture, om tidens store ikoner og om de indre dæmoner. Det er en fortælling om en ung mand, der fik en filmkarriere forærende, og som valgte at vende den ryggen, at gå sine egne veje og tage kampen op med sig selv og omverdenens konstante opmærksomhed … 'Barnestjernen fra Bryggen' er blevet til i samarbejde mellem Jan Priiskorn Schmidt og journalist Klaus Thodsen, igennem en lang række interviews. Bogen er illustreret med en lang række private fotos, filmbilleder, fotos fra lokalhistoriske arkiver og avisartikler.

  • af Elton John
    188,95 kr.

    I sin første og eneste autoriserede selvbiografi løfter musikikonet Elton John sløret for sandheden om sit helt usædvanlige liv. Mig er en ærlig, bevægende og vanvittigt underholdende historie om en af de mest succesfulde og langtidsholdbare singer/songwriters nogensinde. Elton John, der oprindeligt er døbt Reginald Dwight, var en lille genert dreng, der voksede op i en London-forstad og drømte om at blive popstjerne. Og det blev han. Allerede som 23-årig var han på sin første koncertturné i USA, hvor han i tætsiddende sølv-hotpants mødte et lamslået publikum. Elton John var ankommet, og musikverdenen skulle aldrig blive den samme igen. Elton Johns liv har været fuldt af drama.Fra de første tidlige afslag fra pladeselskaber på sange skrevet i samarbejde med den senere mangeårige sangskriverpartner Bernie Taupin til et liv som superstar på toppen af de internationale hitlister, et liv, der spandt fuldstændigt ud af kontrol. Fra et halvhjertet forsøg på at drukne sig selv i sin swimmingpool i Los Angeles til diskodans med the Queen, fra venskaberne med John Lennon, Freddie Mercury og George Michael til arbejdet med at stifte sin egen AIDS Foundation. I mange af årene i kombination med et seriøst stofmisbrug. Det er også stærk læsning, når Elton skriver om at blive clean og ændre sit liv, om at finde kærligheden med David Furnish og om at blive far. Varmt, ydmygt og åbent fortæller han om sin musik, sine forhold, sine passioner og sine fejltagelser. Dette er en historie, der vil sidde længe i læseren, efter at bogen er slut – fortalt af en levende musiklegende.

  • af Rikke Hyldgaard & Phillip Faber
    188,95 - 208,95 kr.

    Den Danske Sang har i de senere år oplevet en sand renæssance, og coronakrisen har for alvor fået danskerne til at synge med - selv på landsdækkende tv. Sangene har en helt særlig evne til at samle os og skabe glæde i en ellers trist og udfordrende tid. De bygger på en fælles kulturarv samtidig med, at de er konstant forandring. En af dem, der for alvor har fået Danmark til at synge med, er komponist og chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber. Phillip Faber har en enorm viden om, indsigt i og ikke mindst kærlighed til den danske sangskat, som han i bogen deler ud af. Han ved alt om sanghistorie, tekster, melodier, og hvad hemmeligheden er bag en velskrevet sang. Hans talent for at komponere har senest udmøntet sig i sangen “Og Gud Sang”, der har fået den ære, at være blandt de udvalgte sange i den nyeste udgave af Højskolesangbogen. Når man læser bogen kan man virkelig mærke, at det er et emne, der ligger Phillip Fabers hjerte nær, og glæden ved den danske sangskat smitter af på læseren. I bogen søger han også at undersøge, hvad det er, der gør netop den danske sang så særlig, og hvorfor den betyder så meget for os. Hvis du får lyst til at bryde ud i sang, når du læser bogen, indeholder bogen tekst og melodi på nogle af de mest elskede sange, så du nemt kan synge med. Rigtig god fornøjelse med at synge Den Danske Sang. 

  • - samtaler om tro og livsmod
    af Bodil Jørgensen, Mikkel Wold & Joan Øhrstrøm
    188,95 - 231,95 kr.

    Hvordan får man blik for det vigtige i livet? Hvordan genvinder man sit livsmod, når det er gået tabt? Og hvor finder man trøst midt i sorgen og fortvivlelsen?Skuespiller Bodil Jørgensen og præst Mikkel Wold viser os veje tilbage til tilværelsens vidunderlighed gennem varme og livskloge samtaler.De to venner griber selv ud efter både Gud og bogreolen, når kriser viser sig. For de ved, hvilke skatte man kan finde i troen, kunsten og naturen – med forundring og selvforglemmelse som vigtige tilgange til livet.Gå med fred er både en velsignelse og livsopfordring, når man bliver sendt ud af kirken eller en god sjælesorgssamtale med nyt håb. Sådan går man også ud af denne bog med mere mod på det hele.

  • - En livsfortælling
    af Peter Bastian
    44,94 - 236,95 kr.

    Peter Bastian blev verdensberømt i Danmark efter i 1987 at have udgivet bogen IND I MUSIKKEN, der alt i alt har solgt i godt 100.000 eksemplarer og var en øjenåbner af dimensioner.    I denne nye bog tager han fat i sin samtid og giver med afsæt i sit eget liv som dreng, ung mand, voksen og patriark en kærlig og nådesløs karakteristik af nutidens mennesker, nutidens dårskab, nutidens målløshed. Han er stadig væk en fandenivoldsk, vittig og skarp samfundsborger der kigger sig omkring og tænker: det her kan vi gøre bedre. Og det kommer han så med sit bud på hvordan.  I ngen væsentlige emner går fri - kønsroller, opdragelse, musikkens væsen, identitet og mangel på samme, global bevidsthed - Peter Bastian tager livtag med det hele og gør det forrygende godt.  Lydbogen er indlæst af forfatteren.

  • af Jens Andersen
    268,95 - 308,95 kr.

    Nyt biografisk værk om en unik dansk slægts-, erhvervs- og kulturhistorie.For første gang nogensinde udkommer en bog om LEGO Koncernens og slægten Kirk Kristiansens fascinerende historie gennem 100 år, som familien selv medvirker i.Et liv med LEGO er skrevet af Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Kim Larsen, Kronprins Frederik og Astrid Lindgren, og er en eventyrlig fortælling om verdens største legetøjsproducent. Den begynder i 1916, da Ole Kirk Christiansen slår sig ned som snedker i Billund på den jyske hede, og følger slægten og virksomheden i et til tider dramatisk forløb frem til i dag, hvor LEGO brandet er et af de mest elskede på kloden.Jens Andersens bog er samtidig en kulturhistorie om skiftende generationers syn på børn og barndom og forskellige epokers opfattelse af legens betydning.Værket bygger på halvandet års studier i LEGO Koncernens historiske samling og arkiv i Billund. Som fortælling er den også blevet til på grundlag af månedlige møder og samtaler gennem halvandet år med Kjeld Kirk Kristiansen, der gennem hele bogen uddyber og kommenterer sit eget og sin slægts liv med LEGO.

  • - Videregående studier
    af Erik Højsgaard
    248,95 - 383,95 kr.

    I Rytme. Videregående studier giver Erik Højsgaard, komponist og professor i hørelære ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, en indføring i rytmelæsning. Med bogens 451 øvelser og tilhørende noter får alle, der beskæftiger sig professionelt med musik, mulighed for at videreudvikle deres tekniske og håndværksmæssige kunnen inden for dette område. Bogen indeholder også øvelser rettet mod nyere kompositionspraksis. Om bogen skriver professor og komponist Per Nørgård: Erik Højsgaards indføring i hørelærens mange sider er båret af dyb indsigt i den vestlige musik og dens tusindårige tradition. Foruden den pædagogiske klarhed, der bringer rytme og flerstemmighed på en forståelig form, er Højsgaards fremstilling både musikalsk og underholdende. Man har erhvervet nye indblik og tillige musikalske glæder, når man har gennemarbejdet bogens øvelser.

  • af Søren Vadstrup
    157,95 - 458,95 kr.

    BYHUSET er en omfattende bog om, hvordan man istandsætter og ombygger byhuse og lejligheder på en måde, som er i overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur og brug af materialer – skrevet af landets vel nok mest vidende mand på området. Bogen er relevant for alle, der bor i etagehus, rækkehus, villa eller parcelhus i en af de danske storbyer, forstæder eller provinsbyer.Befolkningstallet i byerne vokser eksplosivt, og det er især de historiske bykerner, der tiltrækker danskerne. Vi får her en interessant gennemgang af både byens og byhusets udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning.Endelig giver bogen ikke mindst konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele såsom gennemgås systematisk.SØREN VADSTRUP er uddannet restaureringsarkitekt i 1978. Leder af Raadvad-Centeret 1989-2002 og siden 2006 forsker, underviser og formidler på Center for Bygningsbevaring i Raadvad.Siden 2011 desuden forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Udgav i 2004 bogen "Huse med sjæl".I 2001 købte og restaurerede Søren Vadstrup med familie en fredet firelænget bindingsværksgård i Viby på Fyn. Sideløbende har han bl.a. i en årrække beskæftiget sig med registrering og restaurering af ældre bygninger i Grønland, Island og på Færøerne.

  • - den definitive biografi
    af Lesley-Ann Jones
    158,95 - 238,95 kr.

    Freddie Mercury var sangeren i ‘Queen’, og vi glemmer ham aldrig. Men selvom han blev superstar, og alle kan synge med på We are the Champions, så fik ikke ret mange bare et glimt af manden bag glitterfacaden. Han var den første store rockstjerne, der døde af aids, og Lesley-Ann Jones forsøger ikke at skjule hans vilde eksesser. En meget omfattende biografi, ikke blot om, hvordan verden så Freddie, men også om, hvordan han så på sig selv. Et indtagende og bevægende portræt af en af rockmusikkens mest komplekse og elskede personer. Bogen her er baseret på over 100 interviews med Freddies nærmeste, og Lesley-Ann Jones rejste rundt fra London, over Zanzibar og Indien for at lære hans liv at kende. * “Overbevisende definitiv, helt igennem Freddie, en energisk, underholdende og væsentlig biografi.” Sir Tim Rice “Ingen har bedre end Ann-Lesley Jones fanget Freddie Mercurys magiske, fortryllende dualisme.” The Times

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.