Genrer
Pris
DKK
Anmeldelser
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3
Formater
  • 999+
  • 999+
  • 322
  • 262
  • 91
  • 11
  • 7
  • 4
Sprog
  • 225
  • 999+
  • 23
  • 19
  • 30
  • 6
  • 2
  • 56
  • 29

Hovedretter og forretter

  • Stærk, let og mæt af Anne Hjernøe
    af Anne Hjernøe

    Slut med mellemmåltider! Anne Hjernøe troede, hun kunne gå og tabe sig over 20 kilo i fred og ro. Men efter et tv-program fik hun en storm af henvendelser fra folk, der gerne ville vide, hvordan hun havde gjort, og om hun havde nogen gode råd. Derfor har hun skrevet denne bog. Mange af os går i årevis og leder efter det lille trick, der vil få os til at tabe de overskydende kilo, vi så gerne vil af med. Det lille trick, som ingen har tænkt på før. Det der gør, at vi uden at ændre på vores dejlige, magelige liv pludselig opdager, at kiloene rasler af. Men er der et trick, eller er det bare hårdt arbejde, der skal til? Ja til begge dele. Her i bogen fortæller Anne Hjernøe, hvad der viste sig at være tricket for hende og det, der kickstartede et vægttabsforløb. Hvad der skete, og hvordan det gik. En historie, der bl.a. indeholder erkendelsen af, at mellemmåltider er en af de store skurke. Anne har tabt sig over 20 kilo på et år, men hendes primære fokus har ikke været vægten alene. Hun ville gerne have en krop, der er så sund og stærk, at den kan holde skavankerne fra døren og holde i mange år fremover. Også disse erfaringer deler hun ud af. Anne kombinerer i bogen en 14-dages kostplan med 50 nye, sunde og superlækre opskrifter, et træningsprogram og en masse praktiske tips og tricks fra en, der har været der selv. Selvom undskyldninger som travlhed, småskavanker, overgangsalder og bare generel manglende motivation spænder ben i det daglige, motiverer hun dig til selv at tage skridtet og viser, at det måske slet ikke behøver at være så svært.

  • Keto af Jane Faerber
    af Jane Faerber

    Jane Faerber – bedre kendt som Madbanditten – er kvinden bag denne længe ventede KETO-bog. KETO er en hastigt stigende trend blandt kostbevidste mennesker både herhjemme og i udlandet. Det særlige ved KETO-metoden er, at den optimerer fedtforbrændingen og regulerer hormoner, blodsukker og appetit. I borgen tilbyder Jane Faerber håndgribelige råd til, hvordan KETO fungerer i praksis,  solid baggrundsviden om KETO og om kaloriers rolle i vægttab. Bogen er også krydret med strategier til sportsudøveren og den ernæringsinteresserede, og der er hjælp at finde til portionsstørrelser, fordeling af kulhydrat, protein og fedt. Den består af hele 80 ernæringsberegnede opskrifter – naturligvis med få kulhydrater, og den italesætter de hyppigste faldgruber i KETO for at gøre det nemt at lykkes med kuren i dagligdagen.

  • Sandheden om sukker går i køkkenet af Majbritt L. Engell
    - 60 kompromisløse opskrifter til stabilt blodsukker, solid sundhed og god smag
    af Majbritt L. Engell & Anette Sams

    Få dit blodsukker på ret køl igen og styr uden om overvægt, kroniske sygdomme og træthed. Du kender måske bestselleren Sandheden om sukker, der har hjulpet mange med at tabe sig, styre uden om kroniske sygdomme og opretholde en positiv sundhedsspiral med masser af energi. Nu går Sandheden om sukker i køkkenet og giver dig 60 kompromisløse opskrifter, der sikrer dig et stabilt blodsukker og fantastiske smagsoplevelser. I bogen får du opskrifter til hele familien, hvor næringsstofferne er pakket rigtigt ind til det stabile blodsukker. Du får også en 7 dages guide med opskrifter fra bogen, så du kan afprøve, hvordan et kompromisløst stabilt blodsukker giver dig masser af energi og overskud samt forebygger sygdom. Kan du lide kød, æg og bacon eller salat, kål og rodfrugter, så dæk bordet med de lækreste retter fra bogen og spis dig mæt, slank og sund.

  • Lammefilosofi af Per H. Jacobsen Spar 16%
    - - retter med lammekød
    af Per H. Jacobsen

    "Lammefilosofi - retter med lammekød" er kåret som den bedste danske kogebog i den internationale konkurrence Gourmand World Cookbook Awards 2008 - også kaldet kogebogens "Oscar".Bogen indeholder 87 opskrifter med kølle, bov, gryderetter, grillretter, supper, retter med fars, indmad og meget andet. Bagest i bogen findes et omfattende katalog over tilbehør, som passer specielt godt til lammekødet.Vi spiser i dag ikke så meget lammekød i Danmark, og det er en skam, fordi lammekød er velsmagende, sundt og inspirerende at arbejde med. Mange prøver med en helstegt lammekølle og når aldrig videre.Denne bog er tænkt som en inspiration til at spise mere lammekød og giver ideer til næsten alt fra det slagtede lam. De mange fotos af retter og tilbehør er lavet af fotograf Klaus Mortensen – www.qpix.dk.“En spændende kogebog, som med sit smukke layout giver lyst til at sætte sig godt tilrette og fordybe sig…og blive inspireret…” Thy Lam“Smukke fotos, gode opskrifter og ikke mindst … en perlerække af dejligt tilbehør, der passer perfekt til lammekød”. Aarhus Stiftstidende“En mere end velkommen udgivelse med lammeopskrifter, som helt sikkert vil blive brugt af lammekøds-elskere.” Bibliotekerne“Dejlig inspiration – både til hverdag og fest … Man får lyst til spise lammekød noget oftere!” fyens.dk

  • God mad - Let at lave af Kirsten Høgh Fogt
    af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg

    Helt ny, gennemskrevet udgave af kogebogsklassikeren, der siden den udkom første gang i 1973 har været danskernes køkkenbibel - en kogebog, der rent faktisk bliver brugt. Mange nye opskrifter, mange nye fotos, nyt format og nyt layout. Men stadig kogebogen, der holder! I denne nye udgave af danskernes foretrukne grundkogebog er der meget fokus på at undgå madspild, så der er mange tips til at få brugt rester på gode måder. Der er flere opskrifter med fisk, flere bageopskrifter med surdej, og mange opskrifter med marmelade og andre hjemmelavede sylterier. Bogen udgives i samarbejde med Danmarks Lærerforening.

  • Almanak af Claus Meyer
    af Claus Meyer

    ALMANAK er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter, men også syltesager, pålæg, drikkelse, brød og kager. Det hele fordelt ud over samtlige af årets 365 dage.I ALMANAK er de væsentligste retter fra de sidste 300 års danske madhistorie opdateret, og de præsenteres side om side med opskrifterne på familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogens tyngde er imidlertid den næsten endeløse række af sprøde ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for os alle. ALMANAK er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på det nye nordiske hverdagskøkken.

  • Det gode brød - opskrifter fra Tartine Bakery af Chad Robertson
    af Chad Robertson

    Mesterbageren Chad Robertson viser gennem en letforståelig tekst og masser af billeder, hvordan han laver de brød, der har givet ham kultstatus og har fået brødentusiaster fra hele verden til at drage til San Francisco for at besøge hans legendariske Tartine Bakery. Chad Robertson er en af klodens mest indflydelsesrige bagere. Hans håndværk frembringer det mest udtryksfulde surdejsbrød,jeg nogensinde har smagt.– Claus Meyer

  • SalatTøsen - kål hele året rundt af Mette Løvbom
    af Mette Løvbom

    Hendes første bog Salattøsen – salater hele året rundt blev en kæmpemæssig bestseller, der solgte over 30.000 eksemplarer på under et år. Nu kommer SalatTøsen, med det borgerlige navn Mette Løvbom, med en ny, lækker kogebog med fokus på det supersunde kål. Mulighederne med kål er uendelige, og Salattøsen – kål hele året rundt viser da også hvordan vi uden besvær kan blive bedre til at bruge de næringsrige grøntsager spækket med fibre, vitaminer og antioxidanter i den daglige kost. Og der er masser af inspiration at hente i de mere end 130 opskrifter med hvidkål, rødkål, grønkål, rosenkål, broccoli, blomkål, kålrabi, glaskål, savojkål og palmekål. Mette byder ikke bare på sprøde og lette hverdagssalater, mættende måltidssalater og serveringer til de kødfrie dage, men også til højtider og til, når man er på farten. Desuden indeholder bogen supper, tærter og en helt ny palet af snacks. Under hver opskrift er der forslag til tilbehør samt gode tips. Om arbejdet med bogen siger Mette selv: ”Der er så mange variationsmuligheder med kål, som gør den til en verdensmester blandt de grønne råvarer, der fortjener at blive hyldet. Kål kan så meget – den kan marineres, steges, bages, grilles, sauteres, syltes, fermenteres, braiseres, blancheres og dampes. Den eneste tilberedningsform, jeg ikke udsætter min kål for, er at udkoge den. Det er ikke blot et stort selvmål – det er også et tab af god smag samt af en lang række gode vitaminer og næringsstoffer!”

  • Vild af Thomas Laursen
    - Naturen ind i køkkenet
    af Thomas Laursen

    Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen. ”Ofte siger folk, at de skal i skoven for at plukke vilde planter!” fortæller Thomas. ”Men skoven er faktisk slet ikke det mest oplagte sted. I det hele taget er der ikke et sted, hvor man kan finde alt. Man er nødt til at bevæge sig rundt til forskellige typer natur, der er i de forskellige biotoper.” For at kunne finde planter, er man derfor nødt til på forhånd at vide lidt om, hvilke planter der vokser i de forskellige biotoper, så man også ved, hvad man skal lede efter og holde øje med. Derfor er bogen er inddelt i de forskellige biotoper: Vandløbet, mosen og søen, Stranden, Løvskoven, Nåleskoven, Grøften, engen og vejkanten, Stranden, Saltengen, Løvskoven, Nåleskoven, Hegnet, Byen, Marken, Ruderatet og Havet. Thomas viser, hvordan man går på jagt efter de lækre vilde råvarer, og hvilke biologiske forhold, der skal være til stede, hvis man vil finde alt fra karljohansvampe, kantareller og malurt til skovmærke og spiseligt tang. Undervejs giver han sine bedste tips og råd med på vejen. Turen ender efter hvert kapitel hjemme i Thomas’ køkken, hvor han viser enkle, lækre og moderne retter med det vilde som hovedingrediens. Retterne kan alle tilberedes derhjemme, men nogle af dem er også egnede som et lille måltid eller en lille feltration ude i naturen.

  • Kagemagi af Annemette Voss
    af Annemette Voss & Ditte Julie Jensen

    De smukkeste, mest imponerende kager – der kan glæde og begejstre alle de heldige, der får dem at se og smage. I bogen er der opskrifter på 40 kager, der alle er inddelt efter emnerne: chokolade, eksotisk, bær, citrus, lakrids, blomst eller frugt. Og pynten på kagen er mindst lige så vigtig, om det så er guld, glimmer, blomster eller andre lækkerier. Kagerne er nemme at lave selv, når blot man har sørget for at have opskrift, ingredienser og udstyr klar – og en god portion bagelyst. I KAGEMAGI er der nemme trin for trin-anvisninger og detaljeret vejledning, der sikrer, at resultaterne bliver til små og store helt fantastiske kage-kunstværker.

  • Antiinflammatorisk hverdagsmad af Camilla Clevin
    af Camilla Clevin

    Kostvejleder Camilla Clevin viser i denne bog, hvordan du laver danske hverdagsretter med antiinflammatoriske ingredienser. Nemme og hurtige opskrifter, der passer ind i en travl hverdag. Antiinflammatorisk mad skaber en naturlig balance af næringsstoffer i kroppen. Det optimerer kroppens mulighed for at bekæmpe kronisk inflammation. Retterne er lavet med få ingredienser, der alle kan købes i ét supermarked, f.eks. Føtex, Bilka eller Kvickly. Opskrifterne er inddelt i tre afsnit, så man kan sammensætte sin mad efter eget ønske. Der er hovedretter, grøntsagsretter og dip. ”Udover at forebygge diabetes og inflammatoriske hudsygdomme som f.eks. psoriasis menes antiinflammatorisk kost endda også at forebygge kræft.” Tina Holst Larsen, hudlæge

  • Aamanns smørrebrød af Adam Aamann-Christensen
    af Adam Aamann-Christensen

    Endelig en bog om smørrebrød! Adam Aamann har med stor kærlighed og indædt passion givet smørrebrødet et tiltrængt løft tilbage på den danske madscene. Og det er da heller ikke uden grund, at Politiken i en rosende anmeldelse af hans restaurant udråbte ham til Kongen af smørrebrød. Med Aamann har smørrebrødet fået en renæssance, og enhver restaurant med respekt for sig selv har i dags at smørrebrødet tilbage på frokostkortet. Aamanns smørrebrød giver et udførligt indblik i det danske smørrebrød, med alt fra de store klassikere som Dyrlægens natmad til Aamanns egne moderne variationer - som han med et smil på læben kalder Den dyre læges natmad - til hans egne kreationer med nyskabende smagskombinationer, der udfordrer smagsløgene. Bogen går grundigt til værks med ca. 70 opskrifter på forskellige stykker smørrebrød, herudover kommer opskrifterne på alt, der skal til for at fremtrylle de lækre stykker med udførlige opskrifter fra de mange tilberedninger af kød, fjerkræ, fisk, grønt til masser af knasende, syltet, sprødt og friskt tilbehør - alt, hvad der skal til for at fremtrylle de gode stykker smørrebrød, som vi danskere elsker. Alle opskrifterne er nemme at gå til og Aamann deler gavmildt ud medgode tips og anvendelige råd undervejs. Det er Danmarks bedste madfotograf Columbus Leth, som har taget de smukke billeder i bogen. Om forfatteren: Adam Aamann har tidligere udgivet kogebøgerne Aamanns til frokost, Aamann kryddersnaps med tilhørende retter og Aamanns appetit. Adam Aamann åbnede i 2006 sit spisested- og take a way "Aamanns", og han er siden blevet rost til skyerne af anmeldere i både ind- og udland. Han har modtaget flere priser, bl.a. "Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom" som han modtog i 2007 for sin store indsats for at gøre smørrebrødet til et gastronomisk håndværk. I efteråret 2014 greb Aamann udfordringen, da han erstattede Christian Bitz som tv-vært i et populært forbrugerorienteret madmagasin på DR.

  • Tid til kage af Ditte Julie Jensen
    - Alle årstidens favoritter
    af Ditte Julie Jensen

    For første gang deler den populære Bagedyst-deltager Ditte Julie Jensen ud af sit hjerteblod og udgiver en selvstændig kogebog med sine yndlingsopskrifter. I denne bog – som i Dittes liv generelt – er det årstiderne, der er den helt store inspirationskilde. Hver en lille tur ud i haven eller naturen kan inspirere Ditte til at bage. De friske ingredienser, de liflige dufte og de spiselige blomster titter frem overalt og nærmest tigger om at blive brugt. Og i koldere årstider eller perioder med mindre tid til selv at plukke og dyrke kan selv en tur i supermarkedet virke inspirerende. For også her er der masser af variation i udbuddet af råvarer, der er i sæson og ekstra gode netop nu – og dermed masser af grunde til at gå i køkkenet! For Ditte er det at bage blevet en slags ventil for kreative impulser og fantasifulde indfald, og hun ønsker at smitte sin læser med lysten til at udtrykke sig gennem det perfekte lærred, en kage udgør. I hendes verden er det altid tid til kage – og så er det op til humøret og anledningen, om man har lyst til at skrue op for ambitionerne og teknikkerne, eller man bare vil fokusere på den gode smag og det gode bagværk. Der skal være plads til det hele – året rundt.

  • One pot af Mette Mølbak
    - Alt i én gryde – Din genvej til nem hverdagsmad
    af Mette Mølbak

    Der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask. Løsningen hedder one pot cooking, hvor du i princippet bare skal have en god gryde, et godt skærebræt, en kniv og nogle gange også en skål. Men det meste andet køkkenudstyr kan du godt lade blive i skuffen. Det gør det nemmere at gå i køkkenet på en tirsdag, og samtidig bliver det en befrielse at finde ud af, hvor meget god mad der kan komme ud af enkle tilberedninger og basiskøkkenudstyr. Alle bogens opskrifter er lavet ud fra ideen om, at du skal have så lidt køkkenarbejde som muligt og så meget velsmag som muligt. Fx laks med kål og kikærter, der får selskab af ingefær, lime og koriander, eller krydrede kødboller af lam i indisk tomatsauce. Der er klassikere som boeuf bourgignon og osso buco og spændende og lette retter med fisk og grønt. Alt sammen med velsmagen i højsædet – og minimal arbejdsindsats. One pot cooking handler om at skære køkkenarbejdet ind til det allermest essentielle. At skære ned uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Ligesom vi i de her år downsizer vores bolig og skiller os af med overflødige ting, så handler one pot cooking også om, at vi ikke behøver at have kæmpe køkkener eller en kæmpe gastronomisk udstyrspakke for at lave god mad. Det gælder om at finde ind til det mest nødvendige og skære udnødvendige arbejdsgange fra. One pot cooking er også en hjælp til den, der gerne vil lave mad fra bunden, men kan synes, det er svært i en travl hverdag. Flere af bogens opskrifter er både billigere og hurtigere end at hente take away. Om forfatteren Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger.

  • Majas kager af Maja Vase
    af Maja Vase

    Sprøde og fløjlsbløde, salte og syrligsøde, delikate og dejligt inspirerende. 74 kager til dig, der elsker at bage. MAJAS KAGER er nyeste bog fra kageeksperten Maja Vase. Med små tvists og fine detaljer fortolker hun her en lang række klassiske kager og giver dem nyt liv. Nogle vender hun helt på hovedet, andre bliver blot finpudset lidt. Der er opskrifter til dig, der elsker enkle kager med få ingredienser og helt uden dikkedarer. Kager, der er klar på en time og smager drøngodt. Der er også opskrifter til dig, der vil udfordres. Kager, der kræver lidt tålmodighed, men får dine gæster til at måbe. Maja tager dig ved hånden og støtter med mange uddybende tips, så du bliver ført sikkert i mål med den ene delikate kage efter den anden. Samtidig viser hun, hvordan du alene med et par spiselige blomster eller lidt bærstøv kan få en klassisk kage til at ligne en million.

  • Vildt på gaflen af Rasmus Grønbech
    af Rasmus Grønbech

    Det nordiske køkken har skabt interesse for at lave mad af råvarer, som findes i naturen omkring os. Flere end nogen sinde går på jagt, og aldrig før har der været så mange kvinder blandt jægerne. Men hvordan tilbereder man så vildtet, som man med stolthed selv har nedlagt eller købt i supermarkedet? Det giver Vildt på gaflen mange gode og kvalificerede bud på. De ca. 75 opskrifter kommer omkring de forskellige typer af vildt. Der er opskrifter med kronhjort, hare, vildsvin, fasan, skovdue, snepper og gråand, for bare at nævne nogle. Og det er ikke kun opskrifter til de gode middage, men også til helt almindelige hverdagsmåltider og anvisninger til, hvordan man kan tilberede retter af hele dyret. Som fx fasanen, der rækker til hele tre måltider. Vægten ligger ikke på de klassiske tilberedninger, men i nyfortolkede og moderne udgaver med lækkert tilbehør, som passer godt til vildtets mørke og dybe smagstoner. Der er tænkt og sat fokus på, at turen i køkkenet skal være lige ud af landevejen og at det derfor ikke kræver de helt store gastronomiske kundskaber. Der er overskuelige stegtabeller samt oplysninger om jagttider og sæson er angivet ved hver type vildt. De smukke fotos er taget af en af Danmarks bedste madfotografer Columbus Leth. Han har netop modtaget Det danske gastronomiske Akademis hæderslegat for sin indsats for gastronomiens fremme. Om forfatteren:Rasmus Grønbech er indehaver af Restaurant Grønbech & Churchill. I 2011 vandt han kokkekonkurrencen Vild med vildt for årets bedste vildtret og har siden været en del af dommerpanelet ved den årlige konkurrence. I 2012 fik han sin første michelin-stjerne. Grønbech har altid været fascineret af vildtets dybe smag og de mange muligheder og kombinationer, som naturens spisekammer byder på.

  • Kondos japanske køkken af Kondo Sasaki
    af Kondo Sasaki

    Japansk mad er i en klasse for sig. Det er enkelt, det er sundt, og det er rene smagsoplevelser med masser af grøntsager, fisk, bælgfrugter og ris. Og så er det frem for alt slet ikke svært, som man ellers kan have en tendens til at tro. Kondo Sasaki nærer en dyb fascination for det japanske køkken, som han er opvokset med og har lært at kende hjemme i sin japanske kokkefars køkken, i køkkenhaven med de mange japanske urter og grøntsager og på utallige rejser til solens rige. I denne kogebog har Kondo, der selv er uddannet kok, samlet en række af sine yndlingsopskrifter på japansk mad garneret med oplysninger om råvarer, det japanske måltid, spændende fortællinger om skik og brug samt egne oplevelser fra rejser til Japan og arbejde på en restaurant i det pulserende Tokyo. Opskrifterne er bevaret i deres originale og ærlige form, men er nøje udvalgt, så de kan laves i et dansk køkken ved hjælp af få ingredienser. Foruden opskrifter på enkel og velsmagende mad i forskellige kategorier, fx grillet, dampet, friturestegt og sammenkogt, løfter Kondo sløret for, hvordan man laver sin egen tofu, miso, ramen og andre grundsten i det japanske køkken. Bogen giver læseren inspiration til selv at prøve kræfter med det japanske køkken. Til at bladre og vælge nogle gode retter ud – måske blot som tilbehør, eller måske som et fuldt og varieret japansk måltid. Kondo Sasaki har i samarbejde med fotografen Martin Kaufmann skabt en kunstnerisk kogebog, der ud over at være en inspirerende samling opskrifter også er en kulturoplevelse og en stor visuel nydelse. Om forfatteren Kondo Sasaki er halvt japaner og halvt dansker. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Kadeau, Restaurant Herman, Nimb og Pony. Kondo har lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark, har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef og står for en lang række japanske pop-up-events. Om fotografen Martin Kaufmann og Kondo har i en årrække arbejdet sammen om forskellige madprojekter. Martin har desuden fotograferet kogebog med Meyers samt leveret billeder til en lang række danske og internationale madmagasiner.

  • SalatTøsens grønne hverdag af Mette Løvbom
    af Mette Løvbom

    Denne ny bog fra SalatTøsen, alias Mette Løvbom, er fuld af nytænkte, skønne, sunde og smukke salater, der alle indeholder masser af smag, og som kan bruges til enhver lejlighed og i enhver tænkelig sammenhæng. Som titlen antyder, er det salater, der er nemme at lave i hverdagen, så man også indirekte får hjælp til at få mere grønt indenbords i det daglige, sådan som rigtig mange af os har brug for og godt af. Med SalatTøsens salater kan man slet ikke lade være med at spise mere af alt det sunde. Bogen indeholder lige så mange salater som sidst og er bygget op præcis som den første bog med salater til de fire sæsoner, herunder med en bred palet af gode danske grøntsager samt dressinger, knas & knæk og sylt. Derudover giver SalatTøsen tips til, om salaten fx er god til madpakken næste dag, hvis man skulle have en rest tilbage. Og læserne får for første gang konkrete tips til, hvordan de kan opbygge deres eget salatværksted derhjemme, så familien altid kan fremtrylle en salat på under 10 minutter. En hverdagskogebog fyldt med årstidsbestemte salater med saft og kraft. Simpel grøn mad til hele familien. Bag Salattøsen står Mette Løvbom, der tilbage i 2013 oprettede fællesskabet Salattøsen, først på facebook og senere som hjemmeside. I dag har de to universer henholdsvis 110.000 trofaste følgere og over 80.000 unikke besøgende om måneden. Mette Løvbom/Salattøsen har desuden været vært på programmerne Årstidens spisekammer, der stadig kan ses på flere af TV 2 Regionalkanalerne. Mette Løvbom/Salattøsen turnerer også med workshops og foredrag for både professionelle kokke og madinteresserede i det ganske land, ligesom hun driver egen kursusvirksomhed. Forfatter til kogebøgerne Salattøsen - salater hele året rundt (2016) og Salattøsen - kål hele året rundt (2017).

  • Madglad af Jane Faerber
    - lær dit barn at elske rigtig mad
    af Jane Faerber

    Den nye kogebog fra den populære forfatter Jane Faerber lærer dit barn at elske rigtig mad. Hvorfor er der nogle børn, der kun vil spise pasta med ketchup, mens andre helt uden skrupler går nysgerrigt til al slags mad og mæsker sig i artiskokker, muslinger, oliven og lagrede oste? Hvorfor forløber måltiderne roligt og hyggeligt i nogle familier, mens spisesituationerne rundt om bordet i andre har udviklet sig til en kamp-arena? Og hvad gør man egentlig, hvis man er havnet i den negative spiral, hvor spisetid går op i hat og briller og altid ender med, at junior spiser noget andet end den mad, man faktisk har brugt tid i køkkenet på at lave? Det er nogle af de emner, som Jane Faerber tager fat på i bogen. Madglad - lær dit barn at elske rigtig mad giver et bud på 10 gode hverdagsvaner, der kan hjælpe til at forbedre ikke bare børnenes, men hele familiens madvaner. Og det handler ikke bare om, hvad vi spiser, men i lige så høj grad også hvordan vi spiser, hvornår vi spiser og hvorfor vi spiser.Udover de indledende kapitler med inspiration og praktiske tip til at skabe madglade børn byder bogen også på 80 nemme, velsmagende og hverdagsvenlige opskrifter til familiens måltider. Her er både retter, der kan laves på max 30 minutter, mad der passer sig selv i ovnen, mad fra de varme lande, børnevenlige vegetarretter og retter specifikt rettet mod små “grøntsagshadere”.Bogen er ikke som Janes tidligere bøger en LCHF-bog. Jane fortæller:"Elementet fra mine tidligere bøger med at få flere grøntsager ind i måltidet har jeg taget med over i denne bogs opskrifter. Det samme gælder, at jeg altid vælger at bruge fuldfede produkter, fordi mad med fedt både smager og mætter bedre. Herudover har jeg ikke taget højde for principperne i LCHF, men har i stedet valgt at fokusere på at lave god og nærende mad, som hele familien vil holde af at spise, og som vil bidrage til en stabil blodsukkerkurve og til god og langvarig mæthed. Du finder derfor mange forslag til grøntsagstilbehør, men du vælger selv, om du vil supplere måltidet med kartofler, ris eller andet tilbehør. Sådan gør jeg selv, når jeg laver mad herhjemme."

  • NOPI af Yotam Ottolenghi
    af Yotam Ottolenghi

    NOPI er en smuk kogebog fra stjernekokken Yotam Ottolenghi. Bogen indeholder mere end 120 af de mest populære opskrifter fra Ottolenghis innovative London-restaurant, NOPI. Den er skrevet i samarbejde med køkkenchefen Ramael Scully, som tilfører Ottolenghis mellemøstlige/middelhavs-retter et asiatisk tvist. Alle opskrifter er tilpasset således, at du nemt selv kan lave dem. Opskrifterne er af varierende sværhedsgrad, så der noget til både den øvede og mindre øvede. Der er kapitler med forretter og salater, hovedretter med fisk, kød og grøntsager, buddinger, brunch, tilbehør og cocktails. Så der er rig mulighed for at sammensætte super-delikate menuer til enhver lejlighed, og der er en alfabetiseret indgrediensliste, der kan hjælpe med at navigere rundt i alle de nye smage. Yotam Ottolenghi står også bag Ottolenghi - The Cookbook, kogebøgerne PLENTY (L&R, 2013), Jerusalem (L&R, 2014) og Plenty More (L&R, 2015).

  • Børnenes bagebog af Katrine Klinken
    af Katrine Klinken

    Børnenes bagebog er til dig, der gerne selv vil bage. Det er ikke så svært, hvis du bare følger opskrifterne. Og du vil hurtigt opdage, at dine hjemmebagte brød, boller og kager smager tusind gange bedre, når du selv har bagt dem. Der er ca. 75 opskrifter på dejligt bagværk i denne opdaterede udgave af bogen, som er en bestseller for børn og nybegyndere. Her finder du alle klassikerne som rugbrød med surdej, hurtig bagte fødseldsdagsboller, lagkage, burger boller, kringle, kransekage, julebag og bageopskrifter med variationer, hvor den samme dej kan bruges til forskellige kager. Bogen indeholder også en del nye, populære opskrifterpå fx hindbærsnitter, popcakes, macarons samt rugbrødsboller med chokolade og hasselnødder.Bogen har også gode tips samt anskuelige trin for trin-anvisninger til at forklare nogle af teknikkerne. Ved hver af opskrifterne er det angivet, om opskriften er let, mellem eller svær at lave. Om forfatteren: Katrine Klinken er faglært kok og ernærings- og husholdningsøkonom og arbejder som freelance, bl.a. som madskribent på ugebladet Hjemmet og dagbladet Information. Katrine er forfatter til en stribe kogeboger for børn og voksne. Hun holder foredrag og underviser på kurser for børn og professionelle madhåndværkere i bl.a. at lave velsmagende mad, der både bevarer lokale madtraditioner, er fornyende og sæsonbetonet. Hun brænder for dejlige fælles måltider og mad, der er lavet godt og af den rene vare - mad med stor smag, nydelse og oplevelse. Katrine Klinken er desuden medlem af Slow Foods Internationale Råd som repræsentant for Norden. Katrine Klinken er forfatter til bøgerne: 'Nem Mad' (app), 'Børnenes bagebog' (2005), 'Børnenes køkken' (2007), 'Sovs skal der til' (2008), 'Lutter lagkage' (2008), 'Skaldyr' (2010), 'Måltider' (2012) og 'I love nem vegetarisk' (2012).

  • Vegansk for alle af Ditte Gad Olsen
    af Ditte Gad Olsen

    Vegansk mad er grøn energi i højeste potens, der åbner sluserne til dine smagsløg. Glem alt om kedelige, brune linseretter, dyre ingredienser og besværlige opskrifter, for det moderne veganske køkken er alt andet end det. Den grønne kost lægger op til stor variation, kreativitet og helt nye smagsoplevelser, alt sammen skabt af ingredienser, som du normalt bruger i din dagligdag – eller som nemt kan findes i et almindeligt supermarked. Vegansk kost er baseret på kornprodukter, bønner, linser, grøntsager og frugt. Altså en kost, som ikke indeholder hverken kød, fisk, æg eller mælk i nogen afskygning. Det lyder måske meget begrænsende, men det er det langtfra. Tænk på, hvor mange slags korn, bønner, linser, grøntsager og frugter der findes på denne jord – og overvej så, hvor mange forskellige lækre og smagsfulde retter, der kan laves ud fra disse. Bogen hjælper dig på vej med et væld af vitaminsprudlende retter, som både er lette at lave, sunde og yderst velsmagende. Meningen er ikke at omvende dig til kun at spise vegansk fra nu af, men at inspirere dig til at spise mere af det gode grønne, som med garanti vil gøre din krop glad. Om forfatteren Ditte Gad Olsen har været veganer i 5 år og vegetar i 2 år før da. Hun har altid elsket at lave mad – en glæde, som hun har fået fra sin mor. Ditte studerer på andet år Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og ønsker at bruge sin ernæringsfaglige baggrund og madpassion til at inspirere andre til at vælge mere grønt.

  • Krydret af Anne Hjernøe
    af Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

    To af landets mest populære madskribenter fandt ud af, at deres mad passer godt sammen, og de har i denne smukke bog slået sig sammen og lavet lækker, velsmagende mad med varme krydderier. Ditte Ingemann og Anne Hjernøe har en fælles passion for sund mad med vægt på det grønne – og det må gerne smage af noget. I deres køkken er det ikke de nordiske smage, der dominerer. De er mere betaget af det arabiske/nordafrikanske/mellemøstlige køkken, som formår at bruge masser af varme krydderier på en meget afstemt måde. Dette er en bog med hverdags- og gæstemad med masser af skøn smag. Det er krydret uden at være stærkt og mildt uden at være kedeligt. Retterne er bare nænsomt krydret med sikker hånd, så der ikke er tvivl om, at her er alle grundsmagene på spil, så ens smagsløg bliver glade, og maden mætter bedst muligt. Retterne er også inspireret af Mellemøsten, men Anne og Ditte har lavet dem på deres måde, hvor de har mikset råvarer fra både nord og syd, og hvor de fx laver mange flere sprøde ting, end man ville gøre andre steder, så maden fremstår moderne, aromatisk og sanselig og ikke mindst mere grøn. Hvis man drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, smukke, sprøde salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, så kan man altså med fordel starte her. Ud over de mange lækre retter rummer bogen også et væld af bløde, krydrede dips, sprøde brød, hjemmelavede krydderblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne. Alle de smukke billeder i bogen er taget af den engelske fotograf, David Loftus, bl.a. kendt fra alle Jamie Olivers kogebøger, on location i solfyldte Marokko, blandt velduftende appelsiner og glinsende granatæbler, hvilket gør bogen værd at eje alene for billedsidens skyld. Ditte Ingemann er passioneret madelsker og har et kærlighedsforhold til ikke bare gode råvarer og smag, men også til kreativitet og æstetik i forhold til mad. Udover at lave og spise mad er ernæring et område, som også optager hende meget, da hun er uddannet bachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring. Ditte står bag madbloggen The Food Club, som omhandler hendes store interesse, passion og appetit for mad. Hun arbejder som selvstændig madskribent, madstylist, fotograf og opskriftsudvikler. Udover at skrive kogebøger er hun fast madskribent for Politiken og udvikler opskrifter for bl.a. Aarstiderne. Ditte stod senest bag succeserne Vegetar (2016) og Salatsnedker (2017). Anne Hjernøe er journalist og autodidakt kok med eget firma, AnneMad Aps, der beskæftiger sig med tv-produktion, produktudvikling, foredragsvirksomhed mv. Anne er kendt fra tv, hvor hun som tv-vært har lavet AnneMad og sammen med journalist Anders Agger bl.a. har besøgt danske slotte og herregårde, danske badehoteller, danske øer og det gamle Danmark og snart er aktuel med temalørdage fra England om Brexit. Anne er desuden og ikke mindst forfatter til en lang række kogebøger, herunder Annes syltebog, Politikens bog om tapas, Det gode køkken – sund mad mod kræft, AnneMad, AnneMad med mere, Annes julekalender, Annes spisekammer, Sunde salater, Sunde grønne retter, Grill & Grønt og senest Hverdag, alle Politikens Forlag.

  • Tsukemono af Ole G. Mouritsen
    - Sprøde grøntsager på japansk
    af Ole G. Mouritsen & Klavs Styrbæk

    Tsukemono fremstilles oftest af grøntsager, men også af frugter; og vi vil måske kalde det ?syltede sager.’ Tsukemono er dog langt mere end bare en måde at konservere frugt og grønt på. Bogen er det første forsøg, også i international sammenhæng, på at bringe den japanske tradition med tsukemono ind i en større sammenhæng, som også omfatter kulturhistorie, videnskaben bag tilberedningsteknikkerne og smagen, alt sammen kombineret med forfatternes personlige erfaringer med i en årrække at have interesseret sig for og konkret arbejdet med at lave sprøde grøntsager inspireret af det japanske køkken. Tsukemono betyder ?noget, der er udblødt eller marineret.’ Mange kender allerede japanske retter og fødevarer som sushi, sashimi, ramen, teriyaki, misosuppe og sojasauce, men tsukemono? I virkeligheden er tsukemono en lige så almindelig del af et traditionelt japansk måltid som misosuppe, og japanere spiser tsukemono til ethvert måltid.

  • Helt uden gluten af Mette Marie Viscor
    - Brød, boller og kager, der smager
    af Mette Marie Viscor & Kathrine Rosamunde Virring

    Det er ikke nogen kunst selv at bage brød og kager helt fri for gluten. Denne bog er for alle, der har valgt at spise glutenfrit. Stadig flere vælger at udelade gluten fra deres kost. Det giver udfordringer, for hvad gør man så? Alternativet er ikke at købe noget tørt glutenfrit brød fra supermarkedshylden. Man kan sagtens bage noget meget bedre selv af høj kvalitet, som hele familien har lyst til at spise. Denne bog hjælper en godt i gang med at bage lækre brød og kager uden gluten – uden at gå på kompromis med såvel smag som struktur. Det er netop de to forfatteres ønske og ambition at understrege, at dét at leve glutenfrit ikke behøver at være et fravalg, men derimod et tilvalg; både af nye og spændende ingredienser og smage i bagværket og af generel bageglæde. I bogen er der både klassiske og nye opskrifter på alt fra lækre morgenstykker til forskellige brød, pizzaer og tærter samt et stort udvalg af opskrifter til den søde tand – kager, der smager; om det så er de små kager, muffins og cookies, der frister, eller de store skærekager. Desuden deler de to bagedamer også gladeligt ud af deres mange erfaringer med glutenfri bagning og kommer med masser af gode råd, praktiske vejledninger, teknikker og tips undervejs, så dejen hæver, som den skal, og er nem at ælte, og brødet i sidste ende får både struktur, sprødhed og en god krumme. Og så bageglæden er helt i top. Kathrine Rosamunde Virring og Mette Marie Viscor driver sammen Det glutenfri bageatelier, som er et lille glutenfri økobageri beliggende i en nedlagt stationsbygning på Fredensborg Station. De har rigtig mange faste kunder, ikke bare fra det lokale miljø, men også dem, der gerne tager turen for at købe deres brød og kager. Desuden har de mange følgere på Facebook, hvor de også jævnligt afholder deres populære workshops og kurser.

  • Tang af Anita Dietz
    af Anita Dietz & Liselotte Kira Andersen

    Tang er ligesom ingefær en såkaldt superfood. Det vil sige, den er rig på en lang række næringsstoffer og derfor godt for helbredet. Derudover er tang rigtig god til at tilføre maden smag. Både salt, sødme og umami. Du kan bruge tang i stort set alle dine måltider, og i denne bog får du 45 opskrifter, der hjælper dig i gang med at tilberede mad med tang. I bogen finder ud også et smagskort, så du nemt kan se, hvilke sorter, der giver hvilken smag, og hvilke retter, de forskellige sorter er særlig gode i. Og skulle du få lyst til selv at samle tang, er der også en oversigt over de danske, spiselige sorter, du kan finde i naturen og gode råd til, hvordan du behandler det.

  • Meyers store naturalmanak af Claus Meyer
    af Claus Meyer

    Ny, stærkt udvidet udgave af Claus Meyers Naturalmanak med 100 arter og 75 opskrifter. Den danske natur er fuld af spiselige lækkerier året rundt. Bær, planter, svampe, frugter og meget andet, der er lige til at tage med hjem. Naturen er frodig og gavmild, og det er en gave at spise et måltid, lavet af råvarer, du har selv har fundet i den vilde natur og bragt hjem i dit køkken. Ligesom Almanak følger Meyers store Naturalmanak årets gang og sæsonernes skiften. Planter, svampe osv. er placeret efter den årstid, hvor væksten er bedst og mest udbytterig, også selv om en given plante kan være i sæson over flere årstider. Under art vil det være uddybet, hvis der er flere tidspunkter, der er værd at holde øje med. Bagerst i bogen finder du beskrivelser af forskellige typer naturområder, fx overdrev, kystskrænter og strandenge. Du får også gode råd til tørring af forråd; svampe, bær, frugter mv.

  • Vild med bønner af Marie Melchior
    - og alverdens bælgfrugter
    af Marie Melchior & Betina Hastoft

    Bønner, ærter og linser … hmm … det er jo hippiemad … det er kun for vegetarer … det smager jo af ingenting … og er det ikke dødbesværligt? Sådan tænker mange sikkert. I denne bog afliver Marie Melchior disse myter, og hun viser, hvordan man laver de lækreste, vildeste og smukkeste retter med bønner og alverdens bælgfrugter. Med krydderier, krydderurter og sprøde grøntsager får du sparket smag ind i bønner, linser og ærter, så de bliver dine favoritter i helt nye versioner. Ude i den store verden har man siden tidernes morgen spist bønner og bælgfrugter – tænk bare på chili con carne med tørrede bønner fra Sydstaterne, dhal med linser fra Indien, hummus og falafel med kikærter fra Mellemøsten. Hele verdens retter står på rad og række på hylden i supermarkedet, uden at man tænker over det, når man går forbi. Så bring den store verden ind i dit køkken og få alverdens retter på menuen. Da kartoflen rykkede ind i Danmark, glemte vi lidt bønnerne – men nu skal de tilbage på menuen. Bønner og bælgfrugter har så mange gode egenskaber, så her kommer bogen, der vil inspirere dig til at skabe smukke, nemme og dejlige supper, sammenkogte retter og salater med masser af farver, fylde og sundhed. Vild med bønner indeholder 50 opskrifter på, hvordan du kan anvende bønner, linser og ærter, både tørrede, på dåse og friske i din daglige kost. Og hvis du ikke orker at udbløde bønnerne i vand, så brug dem fra dåse i stedet. Bogen henvender sig bredt til alle aldre, vegetarer, flexitarer og til den kødspisende. Så fyld maven op med bønner og bælgfrugter og bliv mæt på den gode måde, for de er sunde, smukke og fedtfattige. De indeholder masser af kostfibre, vitaminer og mineraler. Bønner og bælgfrugter er en super proteinkilde, og så er det også en bæredygtig fødevare. Om forfatteren Marie Melchior er madskribent og -stylist, kogebogsforfatter og madblogger. Hendes store kærlighed til mad blev til hendes arbejde, da hun startede Marie’s Køkken og arbejdede som kogekone. I de seneste 10 år har hun som madskribent kreeret inspirerende hverdags- og festmad til danske og udenlandske magasiner. Om fotografen Fotograf Betina Hastoft er en af Danmarks dygtigste og mest anerkendte madfotografer. Hun har været selvstændig fotograf siden 2006. Betina Hastoft er specialist i at få mad til at leve og se uimodståelig ud på billeder. Hun er leverandør af mad- og livsstilsbilleder til en lang række magasiner i Danmark og udlandet.

  • Eventyrlige kager af André Spange Nabulsi
    af André Spange Nabulsi & Randi Nabulsi

    Hvordan laver man den fuldendte kage - en himmerigsmundfuld, eventyrligt komponeret og en sand fryd for øjet? Vel at mærke uden at være professionel konditor og have adgang til diverse remedier og særlige teknikker. Svaret finder du i denne særlige kagebog. Bogen arbejder som grundregel med en tre-kompo-nent-formel, som i de fleste tilfælde er alt, hvad en kage behøver for at være fuldendt. Om det er en mandel-marcipan-bund, æblemousse og ristede mandler, eller om det er kransekage, ganache og ka-ra-mel, så passer de ind i reglen. Og så er det nemt at gå til, så alle kan være med, når der skal bages herlige drømmekager. Bogens kager er i øvrigt glutenfri, hvilket betyder flere nødder, mere marcipan, rigeligt med smør og marengs, så det batter. Prikken over i’et er selvplukkede blomster, urter, friske bær og andet pynt, som giver et naturligt og eventyrligt udtryk. Læseren bliver holdt i hånden hele vejen fra den perfekte bund til den fuldendt pyntede kage. Dertil kommer teori og tanker bag kagerne og anekdoter, der kan inspirere dig til, hvordan du selv kan udvikle dine kager derhjemme. Om forfatterne Randi Nabulsi og André Spange Nabulsi er mor og søn. André er den innovative kreatør, der hele tiden afprøver nye ideer, mens Randi er den mere praktiske. Fælles er den store kærlighed til kager. Sammen driver de Café André i Helsingør, hvor bogens kager er blevet serveret igennem mange år.

  • Naturvin af Solfinn Danielsen
    - Et møde med naturlig vin, dens ildsjæle og pionerer
    af Solfinn Danielsen

    I den kulinariske verden er naturvinen på alles læber. Traditionel vin er lidt af en bastion at udfordre, men i en tid, hvor der i stigende grad er fokus på miljø og rene føde­varer, er naturvin godt på vej til at blive folkeeje. Naturvin er en personlig beretning om, hvordan en selvlært sommelier faldt pladask for naturlig vin, på trods af en stejl skepsis og et uendeligt arsenal af fordomme. Her fortælles historien om, hvordan ét glas vin ændrede det hele, og der bydes indenfor i en mangfoldig og meget personlig vinverden fuld af nye spændende smagsoplevelser skabt uden tilsætning af gær, svovl eller anden kunstig hjælp. Naturvin er ganske enkelt fermenterede druer, hverken mere eller mindre, og det smager fantastisk! Solfinn Danielsen tager os med på en rejse fra det pulserende Paris og ned gennem det franske vinland til en episk afslutning i livsglade Barcelona. Rejsen går gennem barer og vinmarker, hvor vi møder hjertevarme mennesker og dedikerede vinmagere – heriblandt to gamle søstre, der lavede naturlig vin som de måske allerførste, og kvinden, der håndmaler alle sine flasker og kysser dem, inden de forlader kælderen. Der er vin, der passer særligt godt til nordisk mad og sågar serverespå de fineste gourmetrestauranter, og der er vin til hverdagen, hvor alle kan være med. Også du. Sæt dig på bagsædet og følg med på turen, fyld naturvin i glasset og find inspirationen til selv at rejse ud og smage meget mere. Naturvin er produceret på håndplukkede økologiske eller biodynamiske druer og med så lidt indblanding som overhovedet muligt i forhold til produktionsmetode og tilsætning. Smagsmæssigt er naturvinen i en genre helt for sig og minder oftest ikke om konventionel vin. Om forfatteren Solfinn Danielsen er importør af naturlig vin og indehaver af vinbutikken Rødder & Vin, hvor alle vine er valgt ud fra en personlig præference. Solfinn fik interesse for vin allerede som kokkeelev og har gennem mange år arbejdet som tjener/sommelier i København, bl.a. på Manfreds & Vin. Solfinn er desuden siden 2010 den ene halvdel af madkonceptet Rødder.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.