Genrer
Pris
DKK
Formater
  • 999+
  • 462
  • 163
  • 140
  • 11
  • 3
  • 2
  • 2
Sprog
  • 54
  • 999+
  • 15
  • 7
  • 4
  • 3
  • 12
  • 4
  • 1
  • 1

Spiritus og cigarer

Find inspiration til alt om spiritus og cigarer. Her kan du finde bøger om whiskey eller finde inspiration til lækre nye vinoplevelser. Der er bøger om kryddersnaps, cocktails/drinks og alverdens lækre væsker. Her er alt hvad du mangler for at fuldende hjemmebaren eller hvis du vil brilliere som bartender. Bliv klogere på italienske, spanske og franske vine.

  • Forstå din vin af Justin Hammack
    af Justin Hammack & Madeleine Puckette

    Holder du af at nyde et godt glas? Kan du nikke genkendende til udtrykket: Livet er for kort til at drikke dårlig vin? Og kunne du godt tænke dig at vide lidt mere om vin i al almindelighed? Så er denne bog med ekspertråd og enkle tips til den gode vin lige noget for dig.Bogen er en visuel guide, der på en overskuelig måde formidler den helt basale viden om vin: Hvordan du smager på vinen, og hvad det er for nogle ord, man bruger til at beskrive smagene. Du får også nyttig viden om, hvordan du behandler din vin, når den skal nydes og serveres til mad. Bliv desuden klogere på at navigere rundt i restaurantens omfattende vinkort og lær, hvordan du læser vinetiketten på flasken. Læs også om, hvordan du opbevarer dine vine i vinkælderen eller i vinreolen. Vinens verden er mangfoldig. Bogen gennemgår 55 forskellige typer vine inddelt i enkle, let overskuelige grafiske oversigter samt 20 detaljerede vinkort.OBS. Denne e-bog er udgivet i fixed layout.

  • Rombogen af Rasmus Brøchner Hansen
    af Rasmus Brøchner Hansen & Mads Heitmann

    Romdrikkerens guide til den gode rom Det er blevet utroligt populært at drikke rom, både blandt mænd og kvinder, og på rekordtid er rom blevet den type spiritus, der bliver solgt allermest af herhjemme. Nogle går på rombar for at indtage den gode rom, mens andre nyder den hjemme i venners lag. Og så er en god flaske rom gået hen og blevet en oplagt gaveide. ROMbogen er skrevet af to rom-nørder, der fortæller alt, hvad der er værd at vide om den nye favoritdrik. Bogen henvender sig ikke kun til nybegyndere, men også til etablerede romdrikkere, og det er den bog, forfatterne selv gerne ville have læst, da de i sin tid begyndte at interessere sig for den gyldne drik. De dage, hvor rom udelukkende blev forbundet med rom og cola og andre drinks af ofte tvivlsom karakter, er for længst forbi. Rom betragtes i dag som en premium-spiritus på lige fod med whisky og cognac. Derfor handler denne bog kun om lagret rom, der drikkes rent. Den indeholder en generel introduktion til rom samt et bud på 40 forskellige lagrede rom, som alle er anbefalelsesværdige, og tager dig omkring alle de væsentlige romstilarter, romproducerende lande samt romtyper. Ud over interessant tekst om historien indeholder bogen en beskrivelse af produktionen med afsnit om sukkerrøret, fermenteringen, destilleringen, lagringen, blendingen og de forskellige romstilarter.

    • Fragt
    • 29,95 kr.
  • Italiensk vin af Thomas Ilkjær
    af Thomas Ilkjær, Paolo Lolli, Arne Ronold & mfl.

    ITALIENSK VIN er en dugfrisk og helt opdateret udgave af den tidligere Politikens bog om italiensk vin. Bogen er gennemrevideret med fuldstændig opdateret viden og alt det sidste nye, som er godt at vide om de italienske vine. Bogen er skrevet af førende eksperter: Paolo Lolli, chef på restaurant ’Casa d’Antino’ og ejer af vinbutikken ’Enoteca’; Arne Ronold, Master of Wine, stifter og redaktør af det norske tidsskrift ’Vinforum’ og leder af ’Norsk Vinakademi’, Ole Udsen, førende ekspert på Syditaliens vine samt Thomas Ilkjær, som udover at være forfatter også er bogen faglige redaktør. Thomas Ilkjær er vinskribent på Politiken og vinmagasiner i Skandinavien samt stifter og leder af ’Vinakademiet’. FRA BOGENS INDHOLD: ■ Vin-Italien her og nu ■ Italiens vinhistorie – kort fortalt ■ Jordbund, klima, mark og kælder ■ Italiens vinlovgivning ■ Druesorter i Italien ■ Beskrivelse af alle vinregioner og -distrikter med detaljerede oversigtskort Bogen er med sit lækre udstyr den oplagte gavebog til alle vinelskere.

    • Fragt
    • 29,95 kr.
  • Vinene fra Bourgogne af Søren Frank
    af Søren Frank

    Bourgogne-regionen i Frankrig producerer nogle af verdens ypperste røde og hvide vine. Denne bog kommer hele vejen rundt om vinene fra Bourgogne og indeholder både historien om vinene, en beskrivelse af de centrale områder, druetyper og de vigtigste producenter. Derudover indeholder den et afsnit om de gastronomiske kvalitetsprodukter, som stedet er verdenskendt for. Bogen henvender sig til folk, der gerne bruger mange penge på dyre kvalitetsvine. Til den helt store vinelsker, vinkender og livsnyder. Den er spækket med lækre billeder af landskabet, markerne, producenterne, vinen og maden.

    • Fragt
    • 29,95 kr.
  • 150 kryddersnapse af Niels Stærup
    af Niels Stærup

    Kryddersnaps kan fremstilles og nydes hele året rundt. Niels Stærup er ekspert på området, og i denne bog giver han opskrifter på 150 kryddersnapse til enhver lejlighed og alle årstider. Klassiske opskrifter med pil, slåen, porse og enebær, og mere usædvanlige med rabarberrod og tranebær. Snapse med flere smagsgivere og med tørrede ingredienser. Snapse, der er klar på under en halv time, og andre, der skal trække i flere år. Og nogle helt specielle snapseopskrifter fra Island og Grønland. Ud over de mange opskrifter giver bogen gode råd om indsamling af urter, trækketider, sødning, lagring og holdbarhed, og der er et overskueligt skema, som viser, hvornår der er sæson for de forskellige snapseurter.

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Spansk vin af Thomas Rydberg
    af Thomas Rydberg

    "Spansk vin", den første bog på dansk om spansk vin, er et gedigent opslagsværk med en kortintroduktion til de spanske vine med historie og gennemgang af den spanske vin lov, de gængse druer og vin produktionen.Spanien er et af Europas førende vinlande, og i Danmark ligger de spanske vine som nr. 3 på listen over foretrukne vine lige efter Italien og Frankrig. Vinproduktionen i Spanien er i løbet af de sidste 10-15 år blevet moderniseret, hvilket har ændret vinenes karakter fra de tunge, støvede Rioja-vine til moderne og spændende vine, som uden problemer kan konkurrere med de bedste vine fra hele verden. Mange danske vinentusiaster har da også fået øje på de berømte vine fra producenterne i Ribera del Duero, Priorat og Rioja. Men disse vine udgør kun fortroppen af produktionen af topvine fra spanske vinhuse i de mange nye og spændende vinområder. Den væsentlige del af bogen omhandler områderne: Galicien, Katalonien, Castille-Leon, Nordlige Spanien, Det centrale Spanien, Levanten samt Andalusien og øerne med de i alt underliggende 69 distrikter. Hvert distrikt beskrives udførligt med områdets og vinenes karakteristika, klima samt præsentation af de bedste producenter. Endvidere vil der være mulighed for at læse om en række af de mest fremtrædende vinpersonligheder såsom Alvaro Palacio, danske Peter Sisseck, Miguel Torres, Telmo Rodriguez.Bogen indeholder desuden overskuelige lister med rangering af de 100 bedste spanske vine med fokus på de allerbedste, de forskellige årgange samt kort over samtlige områder.Om forfatteren: Thomas Rydberg har som en af de få herhjemme en diplomuddannelse i vin og spiritus fra i London og er vinanmelder på blandt andet Ekstra Bladet. Han er initiativtager til den store spanske vinfestival, som årligt bliver afholdt i Pressen i Politikens Hus, og er manden bag det største site om spansk vin: altomspanskvin.dk. Han er endvidere en meget benyttet underviser og foredragsholder om vin.

    • Fragt
    • 29,95 kr.
  • Politikens bog om kryddersnaps af Anne Hjernøe
    af Anne Hjernøe

    Bogen fortæller om alt det grundlæggende, man har brug for at vide, når man vil i gang med at fremstille kryddersnaps. Den rummer opskrifter på en lang række af de klassiske kryddersnapse, baseret på planter, man selv kan indsamle i naturen, ligesom man også får mange gode bud på spændende nye kryddersnapse med krydderurter, bær og frugter.

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Italiens hemmelige vine af Steen Asmussen
    af Steen Asmussen

    Med en smule nysgerrighed i rygsækken kan det hurtigt blive en god investering at droppe de oplagte vinvalg og søge uden for de traditionelle områder. Her finder du inspiration til fantastiske og vidunderlige vinoplevelser med italienske kvalitetsvine fra Valtellina-dalen, Etnas skråninger, Alto Piemonte samt Aglianico-vine fra Campanien og Basilicata. Interessen for vin er stigende i Danmark, og især interessen for italiensk vin er vokset over de seneste år. Italiensk Vin – den hemmelige kvalitet tager læseren på en rejse gennem nogle af Italiens mindre kendte vinområder og præsenterer vine, vingårde og druer, der ikke kendes i den brede offentlighed og i nogle tilfælde heller ikke af vinentusiasten, men hvor vinene er af høj kvalitet. Italiensk Vin – den hemmelige kvalitet sætter kvaliteten i centrum og med dette udgangspunkt inspirerer, motiverer og tilvejebringer den viden og indsigt om storslåede vine uden for den italienske vinhovedvej. Vin skal smages og nydes og forhåbentlig sætte mærkbare aftryk i smagsløgenes erindring. De vine, som bliver præsenteret i bogen, bibringer ofte større vinoplevelser end de gængse vine og er med sikkerhed meget billigere end de kendte, dyre etiketter. Hemmeligheden bag den store vinoplevelse er at kende de mest kvalitetssøgende og kvalitetsbevidste vingårde, hvilket er udgangspunktet i bogen. Vin er ofte en indforstået verden, men forfatteren præsenterer emnet, så alle kan deltage, uden at der bliver givet køb på fagligheden. Vinkvalitet og personlig smag tages under behandling, før vinområder, vine og vingårde præsenteres, og dermed afdramatiseres det vinsnobberi, der ofte ledsager vindrikning. Billig luksus er en umulig ligning, men der ingen grund til at betale mere end højest nødvendigt for den. Det er i dette lys, at denne bog skal finde sin berettigelse. Den gør det muligt for læseren at finde frem til den højeste kvalitet inden for hvert vinområde og hver vintype, og læseren motiveres til at smage med og selv bedømme undervejs. Om forfatteren Steen Asmussen er uddannet cand.polit. og har i mere end 20 år interesseret sig intensivt for italiensk vin. Den store passion blev vakt ved en vinsmagning i en Københavnsk vinhandel og blev for alvor forankret under et studieophold i Firenze. Siden mødet med den lokale vinmand i Firenze har Steen læst, rejst og smagt sig igennem Italien mange gange.

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Vinekspert på 24 timer af Jancis Robinson
    af Jancis Robinson

    Mange vindrikkere vil gerne vide mere om vin uden at skulle forstå hver eneste detalje eller tage dyre kurser i vinsmagning. I Vinekspert på 24 timer deler en af verdens førende vineksperter, Jancis Robinson, ud af sin store ekspertise med sin karakteristiske humoristiske og afslappede tilgang. Bogen er en guide til både nybegyndere og viderekomne. Her får du den basale viden om alt lige fra forskellen på druetyper, flaskernes form og ordene på etiketterne, beskrivelser af smag, farve og lugt, hvordan man matcher vin med mad til pris kontra kvalitet. Jancis Robinson giver dig redskaber til at få det bedste ud af den mytiske og delikate drik. Med bogen i hånden kan du blive vinekspert på 24 timer. Skænk dig et glas vin og læs! "Jeg er glad for god vin, så jeg har nydt denne bog med ekstra interesse og er bestemt ikke blevet skuffet. Bogens mange gode råd, tips samt vejledninger er godt formuleret, og man føler sig som læser en smule bedre rustet, når der skal handles vin næste gang. Hvis du gerne vil vide mere om vin i en fart, så har du en vinder i denne bog". Bibliotekerne "Alt, hvad man kan forestille sig af relevante og nyttige informationer og gode råd i forhold til målgruppen, er med.” Vinsiderne “Et skarpskåret og gedigent værk … den danske oversætter får sproget til at flyde … køb den hvis du vil have en hurtig introduktion til vinens verden.” Aarhus Update “Bogen kommer godt rundt i de vigtigste vinøse hjørner … Jancis Robinson op med en række vinmyter – fx den om, at virkelig god vin altid kommer i en flaske med hvælvet bund og at jo tungere flasken er, desto bedre er vinen. Og så er der myten om, at rosé og søde vine er for kvinder. Dertil svarer hun (meget rigtigt): Sludder og vrøvl! ”Vinekspert på 24 timer” er ikke en flot coffee table bog med masser af illustrationer, men derimod en yderst lærerig bog for den, der træder sine første skridt ind i vinens verden”. Vinavisen

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Om vin og mad og hvad der virker af Martin Nordkvist
    af Martin Nordkvist

    Hvad skal vi drikke til maden på lørdag?Hvad er en Barolo egentlig, og hvilken slags mad fungerer bedst sammen med den?Om vin & mad og hvad der virker er en uhøjtidelig håndsrækning til alle, der gerne vil have et godt råd om, hvilken vin, der passer til maden eller hvilken type mad, du skal servere sammen med den vin, du har. Med denne lille bog på hylden sammen med kogebøgerne, har du altid et opslagsværk ved hånden, når du alligevel søger inspiration til gæstemiddag eller hverdagsmad. Der er råd om vinmatch til både enkelte ingredienser og hele retter - lige fra asparges og svampe til thaimad og forloren hare.Martin Nordkvist er uddannet sommelier fra Vinakademiet, og har mange års erfaring somvinkonsulent og fra restaurationsbranchen som tjener og restaurantchef.

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Wine Folly: Magnum Edition af Madeline Puckette
    - The Master Guide
    af Madeline Puckette & Justin Hammack

    • Fragt
    • 29,95 kr.
  • Blender af Ditte Ingemann
    - 177 opskrifter på greenies og smoothies
    af Ditte Ingemann & Søren Ejlersen

    ENDNU NEMMERE, SUNDERE OG VILDERE END AT JUICE!Søren Ejlersen og Ditte Ingemann giver dig 177 opskrifter på livgivende GREENIES og styrkende SMOOTHIES – fra de nemme og børnevenlige til de vilde og voksne. Et helt nyt drikkeunivers af blendede frugter, grøntsager, nødder og superfoods. Og det eneste, du behøver for at forvandle alverdens sunde råvarer til flydende guld, er en blender!Drik grove grøntsager til morgenmad, som eftermiddagssnack eller før træning. Fyld dine depoter med frugtfibre og gode olier eller giv din krop et udrensende pause med en af Søren og Dittes BLENDERTURE. DRIK DIG MÆT I FRUGT OG GRØNT – ALT KAN BLENDES!Dette er en ebog med såkaldt fixed laoyut. Den er velegnet til læsning på læseapparater som tablets og smartphones. Den er uegnet til læsning på ældre eller mindre avancerede læseapparater.

  • Brændevinsgrisen af Holger M. Rasmussen
    - Lav din egen kryddersnaps
    af Holger M. Rasmussen

    Brændevinsgrisen fortæller om brændevin og om hvad man kan sætte på den. Den udkom første gang i 1947 og har i dag klassikerstatus. Det skyldes dels at det var lykkedes forfatteren at få indsamlet mange sjældne opskrifter lige før de gik i glemmebogen, dels at hans gode ven Johannes Larsen forsynede bogen med tegninger af ca. 40 forskellige urter. Bogen kan altså både læses som et spændende kulturhistorisk og folkloristisk skrift, samtidig med at man kan nyde Johannes Larsens fine og meget præcise stregtegninger. Ny udgave med nyt forord og efterskrift.

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Kryddersnapse og hvad dertil hører af Carsten Kyster
    af Carsten Kyster & Niels Stærup

    Det bliver mere og mere populært at lave sine egne kryddersnapse, og denne bog er inddelt efter, hvor lang tid der går fra man har samlet sine råvarer til man har en færdig snaps. Det er både de hurtige, der har en trækketid på mellem 1 uge - 2 måneder, og dem der kræver lidt mere tålmodighed og planlægning på 2 måneder til 6 måneder - og så er der de snapse, der er virkelig værd at vente på, og som skal trække over 6 måneder. Og hvis man gerne vil lave en rigtig god snapsemiddag er der gode, gedigne opskrifter til både et rigtig, ordentlig frokostbord og til en god, fyldig kødret og desserter, som egner sig fremragende til kryddersnapse lavet på bær og nødder. Denne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Wine Folly af Madeline Puckette
    - A Visual Guide to the World of Wine
    af Madeline Puckette & Justin Hammack

    Red or white? Cabernet or Merlot? Medium or full-bodied? Drinking great wine isn't hard, but finding a great wine is much easier when you understand the fundamentals.Using artistic info-graphics and flowcharts, Madeline Puckette and Justin Hammack have created a robust resource packed with information.From tips on which glasses to use, and easy-to-grasp flavour wheels for each wine type, to simple tasting and food-pairing notes, Wine Folly is a fascinating modern and colourful guide.This accessible book will equip you with the knowledge and confidence to enjoy great wines. The perfect wine companion.

    • Fragt
    • 25,00 kr.
  • Værd at vide om VIN af Nana Wad
    af Nana Wad

    Nana Wad går til vinen med højt humør, stor passion og en befriende usnobbet holdning og giver læseren en indføring i druernes og vinens verden.Bogen introducerer pædagogisk vinbegreber og regler og fører dig sikkert gennem vin-vokabulariets kringelkroge. Få metoder til, hvordan du skal smage på vinen, forstå det du smager og huske det, du godt kan lide. VIN gør op med en masse myter og giver dig svar på, om du må servere rødvin til fisk, om det er fedt at være sprød, når man er en hvidvin og hvorfor det ikke er tøset at drikke hverken rosé eller bobler.

  • Whisky af Michael Jackson
    - The Definitive World Guide
    af Michael Jackson

    • Fragt
    • 29,95 kr.
  • Bourgogne og vinene af Nicholas Faith Spar 20%
    af Nicholas Faith

    Læs Nicholas Faiths enestående beskrivelse af Bourgognes kultur, historie, landskaber, mennesker, mad og fremfor alt vin.• Nyd Andy Katz

  • På noma får man vin med klumper i. Nomas sommelier fortæller om sit liv med vin af Pontus Elofsson
    af Pontus Elofsson

    Som sommelier på Restaurant Noma har jeg fået lov at være med på Nomas fantastiske rejse fra udskældt ’sæl-pizzeria’ til en af verdens mest indflydelsesrie og anerkendte restauranter. Vin har spillet en stor rolle for mig, også inden jeg startede på Noma, og efter i alle de år dag efter dag ihærdigt at have fyldt vin i min mund, er det blevet tid for mig endnu en gang at åbne munden – men denne gang for at lade mine tanker flyde ud. De i mine øjne så fortræffelige vine skænker jo en glæde og en livslyst, som fylder en med en energi, man gerne deler ud af. Mit mål er at formidle de erfaringer, jeg har fået gennem mit arbejde med at fortolke Renés mad i vin – eller i det mindste at vise en vej frem i vinens verden, som passer til hele tankesættet bag Nomas køkken. Det er både historien om mit liv med vin og historien om Noma overført til vin.Pontus Elofsson, født 1970 og opvokset ved Sveriges vestkyst. Ændrede i en alder af 26 efter studier ved Lunds Universitet kurs mod som-melierfaget og arbejdede på flere øbenhavnske toprestauranter, bl.a. Pierre André, Krogs Fiske-restaurant og Era Ora, inden han i 2004 blev sommelier på Noma. Har sideløbende hermed nu fokus på at importere naturvin til sit fædreland.

  • Piemonte - Italien af Erik Bjørn
    - drømmen, huset & livet
    af Erik Bjørn & Jesper Remo

    Denne bog er en kombination af en eventyrlig fortælling om livet, mennesker, vin, mad og traditioner i Piemonte, Italien, og kontante fakta om at købe og restaurere hus i Italien fra A-Z. En flot udstyrs bog fyldt med fotos af skønne huse, naturen, livet, mennesker, madopskrifter, vinen og områdets kulturelle højdepunkter. Piemonte er verdensberømt for sine vine, Barolo, Baberra, mv. for sit spændende køkken, gamle kulturbyer og fantastiske natur. Bogen er både en fængslende historie og et godt værktøj der vil give læseren modet og anvisninger til selv at gå i gang med at realisere drømmen om eget hus, uanset hvor det måtte blive i Italien mv. Erik Bjørn er fotograf, med egen virksomhed i København. Købte i 2008 en faldefærdig ruin højt oppe i bjergene i Piemonte. Med kyndig bistand fra Jesper Remo forvandlede de ejendommen til et helt fantastisk hus, med dyb respekt for de gamle Italienske byggetraditioner. Jesper Remo har en fortid som professionel fodboldspiller og reklamebureau indehaver. Har gennem de seneste 10 år været bosiddende i Piemonte, og har et meget stort lokalt kendskab til området. Jesper beskæftiger sig med at finde godt beliggende restaureringsmodne ejendomme, og med at styre lokale håndværker som konsulent i restaureringsfasen. Har herudover en forretning der eksporterer vin og fødevarer til Danmark. På hver sin Vespa scooter har Erik og Jesper kørt Piemonte tyndt på deres jagt efter spændende mennesker og historier. Det er blevet til en række vidunderlige anekdoter om menneskers levemåde, fantastiske vine, gode råvarer, madlavning, unikke opskrifter og utrolige historier. Kort sagt; Om livets gang i en pittoresk del af Italien.

  • Vinene fra Rhône af Niels Lillelund
    af Niels Lillelund

    Rhône er danskernes foretrukne vinområde og hjemstedet for mange varme og karakterfulde vine. Det er et af de ældste og historisk mest interessante vinområder i verden, varieret i enhver forstand. I denne bog, der er illustreret med kort og smukke fotos, vurderer Niels Lillelund kritisk de enkelte områder, appellationer og producenter, som får karakterer, ris og ros med på vejen. Han diskuterer aktuelle emner som naturvin, global opvarmning og terroir, og sætter vinene ind i en historisk og kulturel sammenhæng.Denne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/Niels Lillelund (f. 1965) er journalist. Som mad- og vinskribent på Jyllands-Posten, har han i mange år beskæftiget sig med indgående med vinene fra Rhône og været på utallige rejser til området.

  • Cocktails af Sune Urth
    - Hr. Urths flydende almanak for hjemmebryggere
    af Sune Urth

    Dette er en bog om cocktails for hjemmebryggere, cocktailentusiaster og andet godtfolk, der holder af en spændende og velsmagende drink. Bogen giver en grundlæggende forståelse for, hvordan cocktails, limonader og snapse opbygges og sammensættes. Opskrifterne fokuserer på lokale og dyrkbare råvarer, er delt op i 4 forskellige sæsonmenuer, der instruerer i, hvordan drinks kan mikses i forskellige sværhedsgrader. Den har herudover forslag og ideer til, hvordan de forskellige drinks kan kombineres med spændende og utraditionelle snacks. Hr. Urth er barchef på den anmelderroste restaurant ”no.2”. Holder mange foredrag og kurser, og desuden underviser han blandt andre skandinaviske bartendere i brugen af akvavit i cocktails. Hr. Urths egen udviklede taffelakvavit rammer hylderne i løbet af sommeren 2015. Bogens snackmester er hr. Urths bror, Asbjørn Urth, der er kok på Bistro Pastis i København. De mange flotte og kreative billeder i bogen er skabt af fotografen Mikkel Vigholt, der arbejder som kunst- og modefotograf over det meste af verden.

  • Kend din vin kvinde af Nana Wad
    af Nana Wad & Annette Roesbjerg

    "Kvinde kend din vin" er en vinbog til kvinder skrevet af kvinder.Bogen henvender sig til alle de kvinder, der holder af at drikke et godt glas vin, men alligevel altid står tøvende ved vinhylderne i supermarkedet, for hvordan var det nu lige, det var. Traditionelt har viden om vine og vinenes verden været mændenes gebet. Samtidig viser undersøgelse, at kvinderne står for en stor del af familiens vinindkøb - særligt hverdagsvinene købt i supermarkederne. Så hvorfor er det, at kvinder er så usikre på valget og ikke som flere mænd går til vinsmagninger eller husker vinanmeldelserne fra bladene? Det skal der laves om på!Med ganske få værktøjer, og i en let og humoristisk tone, giver bogens forfattere læseren en indføring i vinenes betagende verden.Lær at sætte ord på, hvad det er for vine, du kan lide. Spor dig ind på din egen smag, og lær, hvad det er du skal gå efter fremover.Læs dig til hvilke vine, der passer til forskellige typer mad, og hvornår det er tid til sprudlende, friske hvidvin, tunge krydrede rødvine eller berusende bobler.

  • Brygning af æblecider  af Michael  René Spar 18%
    - Den store bryggeguide og smagstest af æblesorter
    af Michael René

    Produktion af en god æblecider kræver gode æbler og fantastiske æblesorter. Æblesorter er et skattekammer af lækre smags-, aroma- og flavourindtryk, og der gemmer sig et væld af spændende og velsmagende krydsninger mellem æblesorterne.Denne bog præsenterer tre gode udførlige opskrifter på æblecider produceret med forskellige bryggemetoder og teknikker, som du nemt kan producere hjemme i køkkenet. Dertil præsenteres forskellige gærtyper, der er yderst velegnet til at brygge en god æblecider. Der gives en lang række bud på, hvordan du kan krydre smagen af en god æblecider, så du nemt kan videreudvikle på smagsprofilen af æblecideren derhjemme. Der er gode råd om opbevaring og holdbarhed samt et indblik i mikrobiologiske forbehold og klassiske fejl, som bør undgås ved produktion af æblecider. For at undgå madspild, så er der et par opskrifter på æblekager bagt i ovnen samt en god æblekage med flødeskum. Ernæringsmæssigt gives der et lille indblik i indholdet i rå æbler, herunder indhold af antioxidanter, vitaminer, kulhydrater og kostfibre i æblerne.Der er smagsprofiler og smagstest af 34 æblesorter indkøbt i danske supermarkeder, og dertil gives der et indblik i historien bag mange af de danske æblesorters oprindelse og udvikling. På den måde er det enkelt at vælge de bedste æbler til en god hjemmelavet æblecider, æblemost samt en god æblekage.Bogen er målrettet alle, der vil prøve kræfter med en egenproduktion af æblecider hjemme i eget køkken. Bogen er også målrettet alle, der blot gerne vil vide mere om æblernes historie, smag og sensoriske profil. Det er ikke særlig svært at producere en rimelig eller endog en rigtig god cider. Uddrag af bogenIngrid Marie-æbler er oprindeligt fra Flemløse i Assens kommune på Syd- og Vestfyn. Ingrid Marie-æbler blev fundet af lærer K. Madsen, der opkaldte æblet efter sin afdøde datter. Der skitseres også en klon af Ingrid Marie-æblet, som fik navnet ”Karin Schneider”, men dette navn slog ikke rigtigt igennem.Sunrise-æbler er oprindeligt et æble fra Canada og en krydsning mellem æblesorterne McIntosh og Golden Delicious. Æblesorten McIntosh har lagt navn til Macintosh-computeren (Mac) hos Apple Inc. Et bid af et Sunrise æble er også en lille bid af både canadisk og amerikansk historie.Bon appetit. Om forfatterenMichael René er forfatter, ingeniør, levnedsmiddelkandidat og underviser som lektor i statistik, sensoriske metoder og analyser af fødevarer, ingredienser og måltider samt fødevarekvalitet. Michael René har undervist i sensorik, statistik og fødevarekemi siden 2006.Michael René har beskæftiget sig professionelt med sensorik og smagstest siden 1998 og har produceret æblecider i mere end 12 år. Han arbejder desuden for den danske presse på tv, i radio og den trykte presse som både fødevare- og rengøringsekspert og har smagsevalueret og anmeldt over tusinde fødevarer igennem årene. Af den årsag faldt det naturlige valg på en gennemgang og en smagstest af æblesorter indkøbt i danske supermarkeder. Samt en gennemgang af produktionen af hjemmelavet æblecider ud fra et smagsmæssigt perspektiv.

  • Bartenderens cocktails af Jeppe Nothlev
    - - de bedste opskrifter på klassiske og nye drinks
    af Jeppe Nothlev & Nicklas Jørgensen

    Med Bartenderens cocktails byder de to kyndige og prisbelønnede bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev velkommen indenfor til en vidunderlig verden af cocktails, bartending og spiritusnørderi.Her finder man opskrifter på alle de klassiske cocktails; fra den notoriske Margarita til Old Fashion, Whiskey Sour, Sidecar og Daiquiri. De to bartendere løfter også sløret for de bedste af deres egne nye cocktails, hvoraf flere har vundet priser både herhjemme og i udlandet med navne som Summertime Madness, Evergreen Sour og Sweet Effort.Bogen har en udførlig introduktion til bartenderens univers i form af glastyper og det gode, anvendelige udstyr, en gennemgang af forskellige teknikker samt et væld af tips og tricks. De to bartendere øser desuden ud af deres store viden om de forskellige typer spiritus – om oprindelse, klassifikation, smagssammensætning og ikke mindst hvilke cocktails, de forskellige typer kan indgå i.Med denne bog kan man hurtigt få hjemmebaren op at køre, så man kan imponere sine gæster med fantastiske cocktails. Sidst men ikke mindst bliver man udstyret med de bedste forudsætninger for at kunne begå sig på enhver cocktailbar ude i byen.Bogen er blevet til i et samarbejde med Cocktail Studio.

  • Green Kitchen Smoothies af Frenkiel David Spar 18%
    af Frenkiel David

    Smoothies have become hugely popular in recent years, as many people are looking for healthier ways to live. Packed with fruit and vegetables, a smoothie can increase energy, add fibre to your diet and provide valuable antioxidants. In Green Kitchen Smoothies, bestselling authors David and Luise share their favourite smoothie recipes, as well as some new and exciting ideas. Starting with the basics, you will learn about what basic equipment you will need, as well as some excellent tips and tricks on how to make the most out of your smoothies. The book is divided into simple smoothies, which feature three to five ingredients, to post-workout favourites, breakfast ideas, energizers, desserts and more. David and Luise will also share their recipes for nut milks and butters, granola, muesli, as well as their favourite juices, which can be added to the smoothie recipes. Recipes include the Green Bowl, Sleeping-in Smoothie, Green Stamina Workout, The Warm Smoothie and Apple Pie in a Glass. Green Kitchen Smoothies will also feature smoothies with textures and layers, making them much more than just a drink. For anyone reluctant to switch breakfast for just a drink, there are some smoothie snacks to go along with the recipes. And for any smoothie experts who are looking for some new ideas, this is the perfect book.

  • Champagne af Søren Frank
    af Søren Frank

    CHAMPAGNE er et af verdens stærkeste brands. Gennem flere end hundrede år har den gyldne festdrik med de blide bobler været tilbedt af kongelige, statsmænd, skuespillere og sportsstjerner. I dag har folket imidlertid taget elitens festdrik til sig – ikke mindst i Danmark, hvor salget det seneste årti er næsten fordoblet.CHAMPAGNE er i dag store huse og big business, men det er også en vin, der ligesom alle andre vine er lavet på druer fra forskellige terroirer. De seneste år har den nye generation af små uafhængige producenter med deres karakterfulde håndværkschampagner netop sat fokus på, at champagne er en vin i sin egen ret, som ikke kun bør nydes til nytår, men året rundt – og meget gerne i forbindelse med mad, også når der ikke lige er østers og kaviar på menuen.SØREN FRANK har i et par år gennemtrawlet Champagne og guider på sin vanlige grundige og medrivende facon læseren gennem regionen, hvor vi møder såvel de store kendte huse som de små ukendte, men ofte mindst ligeså fremragende vinbønder.

  • Smagen af øl - Gemmeøl af Tom Christensen Spar 14%
    af Tom Christensen

    Smagen af øl - Gemmeøl. Super tilbud. Lær om øl på den nemme måde. Glem nu ikke, at sige SKÅL. (Der er KUN en side)

  • Whisky: The Manual af Dave Broom
    af Dave Broom

    This highly accessible and enjoyable guide is full of practical and fascinating information about how to enjoy whisky. All whisky styles are covered, including (just whisper it) blends. Along the way a good few myths are exploded, including the idea that whisky has to be taken neat. In 'What to Drink', Dave Broom explores flavour camps - how to understand a style of whisky - and moves on to provide extensive tasting notes of the major brands, demonstrating whisky's extraordinary diversity. In 'How to Drink', he sets out how to enjoy whisky in myriad ways - using water and mixers, from soda to green tea; and in cocktails, from the Manhattan to the Rusty Nail. He even looks at pairing whisky and food. In this spirited, entertaining and no-nonsense guide, world-renowned expert Dave Broom dispels the mysteries of whisky and unlocks a whole host of exciting possibilities for this magical drink.

  • Gin: The Manual af Dave Broom
    af Dave Broom

    'You could not write a more sophisticated book or pack more detail onto each page...it is rocket science impressive'Huffington PostIn recent years, gin has shed its old-fashioned image and been reborn as a hot and hip spirit. The number of brands grows every day and bartenders - and consumers - are now beginning to re-examine gin as a quality base spirit for drinks both simple and complex.Now, with more brands available than ever before, it is the time to set out what makes gin special, what its flavours are and how to get the most out of the brands you buy. With this book as your guide, discover:How gin is madeWhat a botanical is and how they impact a gin's flavourWhat the difference between Dutch, London, Scottish, Spanish and American gins isHow you drink them to maximise your pleasureWhether there is life beyond the gin & tonic (yes!)The body of the book covers 120 gins which Dave has tested four ways - with tonic, with lemonade, in a negroni and in a martini - and then scored. In addition, each gin is categorised according to an ingenious flavour camp system, which highlights its core properties and allows you to understand how you can best drink it, and therefore enjoy it.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.