Genrer
Pris
DKK
Formater
 • 998
 • 470
 • 164
 • 80
 • 7
 • 5
 • 3
 • 2
 • 1
 • 1
Sprog
 • 25
 • 999+
 • 2
 • 3
 • 3

Jagt og fiskeri

 • Den gamle mand og havet af Ernest Hemingway
  af Ernest Hemingway

  Den gamle mand og havet er den klassiske fortælling om en gammel fisker, Santiago, der efter 84 døgns uheld atter forsøger sin lykke i Golfstrømmen, hvor de store fisk befinder sig. Den treddelte historie om manden, der drager alene ud på havet, er ikke blot historien om en fiskers hverdag, men også historien om menneskets vilkår og kamp med døden. Ernest Hemingway (1899-1961) har med Den gamle mand og havet skrevet en fascinerende skildring af fiskerens ukuelige sejrsvilje og kamp med sit store bytte på det vældige hav. I 1953 modtog han Pulitzerprisen for Den gamle mand og havet og året efter modtog han Nobelprisen i litteratur.`Bogen har bevaret mytens, folkeeventyrets, sagaens, den sande poesis klarhed og jævnhed, umiddelbare sandhedsforhold. De forskellige ting og episoder "betyder" ikke noget, de er. Og det er det inderste kendemærke for stor poesi."- Jens Kruuse, Jyllandsposten`Med Den gamle mand og havet har han formet et billede så lysende og klart, så følsomt og fast og fejlfrit, at det har tendens til at forvandle sig til symbol.´- Tom Kristensen, Politiken"... en klassiker, der kan tåle at blive læst igen og igen." - LitteratursidenErnest Hemingway, 1899-1961, en af det 20. århundredes vigtigste og mest indflydelsesrige USA-forfattere. Har ry som stoisk, macho og eventyrer. Fortællestilen er sproglig skrabet med få adjektiver - antydningens teknik - som tjente til inspiration for andre forfatetre. Han led af depressioner og begik selvmord i 1961. Nobelpris 1954.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Professionel jæger af Freddy Wulff
  af Freddy Wulff

  Freddy Wulff kan berette om alt imellem at nedlægge kronvildt og vandbøfler og rejse verden rundt i en søgen efter det helt store jagteventyr. Men han kan også fortælle om at miste 86 kolleger og venner – dem, som ikke overlevede mødet med det vilde.Det er ikke en ufarlig vej Wulff har valgt. Men han var solgt, da han første gang var på jagt i Grønland, 21 år gammel. Oplevelsen fik ham til at tage en beslutning, som kom til at ændre hans liv for evigt: Han ville være professionel jæger.I en periode var han ansat af det new zealandske skovvæsen. Til at jage og nedbringe bestandene af kronvildt, vilde geder og vildsvin. I op til seks måneder opholdt han sig alene i New Zealands uvejsomme skov- og bjergområder. I Nordaustralien jagede han vandbøfler, og rejsen fortsatte ud i verden til steder, hvor der ventede et nyt bytte. Wulff har ikke bare turdet opsøge "det vilde liv", han kan også fortælle så levende om det, at man får lyst til at sælge alt og selv kaste sig ud i et jagteventyr som han har gjort.Denne bog rummer en række af Freddy Wulffs største og mest intense jagtoplevelser – og den er illustreret med både hans egne og andres fantastiske fotos.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Boganis jagtbreve og nye jagtbreve af Wilhelm Dinesen
  af Wilhelm Dinesen

  Med deres fine naturstemninger, deres glæde over livet under åben himmel, deres stolte og usnobbede holdning overfor tilværelsen, deres indre glød og forfatterens evne til at iagttage og præcist gengive det iagttagne er "Jagtbreve og nye jagtbreve" blevet klassiske i dansk litteratur.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Den fuldkomne fisker af Izaak Walton
  af Izaak Walton

  Selvom "Den fuldkomne fisker" har mere end 350 år på bagen, hører den stadig til blandt verdens mest populære bøger om lystfiskeri. Forfatteren Izaak Walton fortæller om glæden ved at være i kontakt med naturen og giver gode råd om fangstmetoder og fiskepleje. "Den fuldkomne fisker" er et strålende bevis på, at lystfiskeri og naturglæde går hånd i hånd.Izaak Walton (1594-1683) var en engelske forfatter. Han er bedst kendt for bogen "Den fuldkomne fisker", der udkom første gang i 1653 og den dag i dag har status som lystfiskerlitteraturens største klassiker.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Jagtoplevelser af Ole Andreassen Spar 18%
  - Gaver fra naturen
  af Ole Andreassen

  Jagtoplevelser er en samling af beretninger og noveller, som har fokus på jagt og natur.Ole Andreassen formår at fange stemningerne i naturen og formidle dem videre til læseren, som ikke kan undgå at blive grebet af forfatterens glæde af at færdes i naturen.Dette er en bog om jagt, men historierne er valgt med det i tankerne, at også ikke-jægere skulle kunne have fornøjelse af at læse dem.136 sider, illustreret, blødt omslag m/flapper.Om forfatteren:Ole Andreassen er født 1934 på Røngården, der dengang under højvande kun lå et stenkast fra vildtreservatet Ulvedybet, som kom til at betyde meget for hans store og varme interesse for naturen og jagten.Han er pensioneret folkeskolelærer og bruger meget af sin tid til at færdes i naturen.Tidligere udgivelser:Jægeren stranden og prammenStrandjagtLokkefugle og andre lokkereKære LassUddrag af bogen:I en tønde ved VadehavetNu sad jeg i "tønden" med øjnene lige over kanten, undtagen når jeg havde fået nok af den skrappe blæst og dukkede ned i læ. Men kun et øjeblik, for jeg ville nødig gå glip af det storslåede, der lå lige for øjnene af mig. Jeg ville i fulde drag nyde den enestående oplevelse, som jeg sikkert aldrig fik tilbage.

 • Woman in the Wilderness af Miriam Lancewood
  - My Story of Love, Survival and Self-Discovery
  af Miriam Lancewood

  An inspirational story of adventure and bravery, of how one woman learned to dig deep and push the boundaries in order to discover what really matters in life.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Den nyudklækkede laksefisker. En lille bog om en stor å af Karsten Bangsgaard Spar 18%
  af Karsten Bangsgaard

  2016 skulle vise sig at blive et helt fantastisk lakseår ved Storå. I nyere tid er der aldrig fanget så mange laks i løbet af én sæson som i denne. Set gennem brillerne på en ny laksefisker tages man i bogen med til den vestjyske å, hvor beretninger om fangede laks og den skønne natur flettes sammen til flere fortællinger om en sæson, der sent vil blive glemt. Historierne er skrevet i dagbogsform og er udsprunget fra forfatterens fascination for laksene, men så sandelig også for alt det liv, der er ved Storå. Kameraet var på hver tur med i fisketasken, og det blev til lige så mange klik på kameraet som kast med spinneren.Bogen er en hyldest til det danske laksefiskeri og specielt til Storå og alle de folk, der har gjort det muligt, at man kan få så gode fiskeoplevelser i Danmark. Uddrag af bogenJeg sætter mig op på bredden. Min fiskestang ligger i sivene – der, hvor jeg lagde den, da jeg efter fighten kunne håndlande laksen. Spinneren ligger i den mudrede vandkant, som en træt kriger efter et stort slag. Det er helt stille ved åen. Jeg har lige fanget min største, danske laks til dato og har ingen at dele det med. Men det gør ikke noget. Det er en oplevelse, som Storå og jeg har for os selv. Jeg har det, som om åen har skænket mig en speciel gave for at gøre denne skønne aften unik. Jeg læner mig tilbage i græsset med et sagligt smil på læberne. Om forfatterenKarsten Bangsgaard er født i 1976 og vokset op i Gråsten. I 2005 blev han cand.scient. i biologi og arbejdede i tre år med naturvidenskabelig didaktik. Siden 2008 har han arbejdet på Fyns Laksefisk, der er et havørredopdræt og en del af Elsesminde, Odense Produktions-Højskole.

 • Gun Digest 2020, 74th Edition Spar 21%
  - The World's Greatest Gun Book!
   

  For more than 70 years, Gun Digest has been the No. 1 go-to source and research guide for firearms enthusiasts worldwide. Informative and entertaining articles by the top writers in the field cover every aspect of guns and shooting, including hunting, personal defense, target practice, gunmaking and collecting. Historical articles provide a look at the role played by firearms in our country and around the world. Reports from the Field provide details on the newest firearms and accessories. And we present our annual photo essay spotlighting the finest custom and engraved guns. Gun Digest is the most comprehensive collection of firearms information in print today!

 • Evergreens af John Holyoke
  af John Holyoke

  There is nothing that outdoors columnist John Holyoke loves more than a good story. In his first book, Evergreens, Holyoke shares a curated collection of essays featuring people who are passionate about the outdoors, as well as his memorable encounters with creatures-from salmon to deer to moose to squirrels-that fascinate and confound him. Sprinkled throughout are memories of the events that have shaped him as he recounts the benefits of spending time with friends in the woods, fields, and waters of Maine. As Holyoke says, "e;I am here to take you on an adventure. Along the way, you're welcome to laugh, cry, or smile, or reach for the phone to call an old friend and tell them that they still matter."e;

 • Accurate Chain af Hendrik van Rensburg Spar 15%
  af Hendrik van Rensburg

  A manual to help the ordinary hunter and sport shooter to have a more accurate shooting platform.

 • 25 Best Places Fly Fishing for Pike af Robert S. Tomes Spar 25%
  af Robert S. Tomes

  From the author of the groundbreaking Muskie on the Fly, this where-to destination guide highlights the best pike fisheries fly fishing from the US, Canada, the UK, and Europe - the best pike fly-fishing destinations across the globe! And with particular emphasis on finding big pike, not hammer handles! Each chapter is written by the author, includes comments from local guides, as well as detailed GIS maps highlighting each body of water and access roads. Also includes suggestions for gear, lodging, and dining for each location, recommended flies, and over 100 4-color location photos throughout.

 • 50 Best Places Fly Fishing the Southeast af Kevin Howell Spar 25%
  af Kevin Howell & Walker Parrott

  From the owner and operator of the Davidson River Outfitters, this where-to guide highlights the best fly-fishing destinations in Virginia, West Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida, Alabama, Tennessee, Kentucky, Mississippi, Arkansas, and Texas each chapter contributed by the author, an expert outfitter, or guide for the featured water. These destinations, covering multiple species from brookies and browns to smallmouth, largemouth and redfish to saltwater stripers, bonefish, and dolphin - the best fishing in the Southeast! Includes detailed GIS maps highlighting each body of water, with access roads and points. Also includes suggestions for gear, lodging, and dining for each location, recommended flies, and over 200 4-color location photos throughout.

 • Firearms in America
  - Selected Issues and Analyses
   

  Congress has broad authority pursuant to the Commerce Clause to enact laws in areas that may overlap with traditional state jurisdiction. As such, Congress has passed complex statutory provisions that regulate the possession, receipt, transfer, and manufacture of firearms and ammunition. Generally, courts have upheld the validity of firearms laws pursuant to Congress's commerce power. However, courts have been confronted with the question of whether federal laws can be applied to intrastate possession and intrastate transfers of firearms, or whether such application exceeds the authority of Congress. This book explores these cases and how courts have analyzed these as-applied challenges under the Supreme Court's Commerce Clause jurisprudence primarily set forth in United States v. Lopez.

 • Fishing, Hunting and Wildlife Associated Recreation
   

  This book looks at The U.S. Department of the Interior which protects and manages the Nation's natural resources and cultural heritage, provides scientific and other information about those resources and honors its trust responsibilities or special commitments to American Indians, Alaska Natives, and affiliated Island Communities. The mission of the Department's U.S. Fish and Wildlife Service is working with others to conserve, protect, and enhance fish, wildlife, and their habitats for the continuing benefit of the American people. The Service is responsible for national programs of vital importance to our natural resources, including administration of the Wildlife and Sport Fish Restoration Programs. These two programs provide financialassistance to the States for projects to enhance and protect fish and wildlife resources and to assure their availability to the public for recreational purposes.

 • Panther Tract af Melody Golding Spar 21%
  - Wild Boar Hunting in the Mississippi Delta
  af Melody Golding

  Hunting wild boar is a keenly held tradition in the Mississippi Delta. Fraught with danger, it challenges the hunter, observer, wildlife enthusiast, and landowner alike. Panther Tract is an insider's observance of extraordinary hunting, southern hospitality, camaraderie, and the love of dogs, horses, and hair-raising excitement. The over 160 photographs are representative of a "e;day at the hunt,"e; starting at dawn and ending well after dark. The tales center on vivid hunting experiences, both at Panther Tract, a large wilderness paradise in Yazoo County, owned by legendary southern gentleman Howard Brent, and in other locations in the Mississippi Delta. The narratives come from men, women, doctors, lawyers, judges, businessmen, politicians, farmers, sharecroppers' sons, and even a Hollywood screenwriter. Melody Golding's photographs focus on the Delta landscape and on the people and animals involved in the hunt. Portraits of the hunters, and their interactions with one another and their dogs and horses, fascinate. An award-winning photographer and an expert horsewoman, Golding brings a knowledgeable and critical eye to these images. The stories she collects range from traditional often humorous hunting tales to more serious accounts of the history of hog hunting in America. Hank Burdine, a Mississippi native and hunter who has written for many statewide publications, lends a broad vision to the history, statistics, and lore of hunting wild hogs. An appendix features hunt recipes by Chef John Folse and philosophy on the stewardship of harvesting the hog. A colorful and diverse assemblage of beautiful photographs and tales, this book reveals a treasured regional tradition.

 • Shooter's Bible, 111th Edition
  - The World's Bestselling Firearms Reference: 2019-2020
   

  With more than seven million copies sold, this is the must-have reference book for gun collectors and firearm enthusiasts of all ages. Published annually for more than eighty years, the Shooter's Bible is the most comprehensive and sought-after reference guide for new firearms and their specifications, as well as for thousands of guns that have been in production and are currently on the market. Nearly every firearms manufacturer in the world is included in this renowned compendium. The 111th edition also contains new and existing product sections on ammunition, optics, and accessories, along with updated handgun and rifle ballistic tables and extensive charts of currently available bullets and projectiles for handloading. With a timely feature on the newest products on the market, and complete with color and black-and-white photographs featuring various makes and models of firearms and equipment, the Shooter's Bible is an essential authority for any beginner or experienced hunter, firearm collector, or gun enthusiast.

 • Handgun Hunting af Kat Ainsworth
  - A Comprehensive Guide to Choosing and Using the Right Firearms for Big and Small Game
  af Kat Ainsworth

  A Go-To Manual for One of the Fastest Growing Shooting Sports, With Invaluable Information for Both Newbies and Seasoned Hunters Hunting with handguns has seen a huge growth in popularity in recent years, with hunters from all walks of life picking up the sport. In Handgun Hunting, author Kat Ainsworth examines all the game one can hunt in North America, from bears and deer to rabbits and coyotes. In each chapter, she touches upon such topics as: The habits and habitats of each game animalRecommended firearms and cartridgesTechniques and tacticsShot placementGame edibilityAnd much more Aside from analyzing each game animal and the tactics required to take it, Ainsworth gets into skills and drills, care and maintenance of the different platforms, plus the pros and cons of various holsters and scabbards. There is also advice on building your own handguns and creating your own loads; it is easier than many people think! With information useful to beginners and veterans alike, Handgun Hunting sets the new standard for this challenging sport.

 • Panther Tract af Melody Golding Spar 21%
  - Wild Boar Hunting in the Mississippi Delta
  af Melody Golding

  Hunting wild boar is a keenly held tradition in the Mississippi Delta. Fraught with danger, it challenges the hunter, observer, wildlife enthusiast, and landowner alike. Panther Tract is an insider's observance of extraordinary hunting, southern hospitality, camaraderie, and the love of dogs, horses, and hair-raising excitement. The over 160 photographs are representative of a "e;day at the hunt,"e; starting at dawn and ending well after dark. The tales center on vivid hunting experiences, both at Panther Tract, a large wilderness paradise in Yazoo County, owned by legendary southern gentleman Howard Brent, and in other locations in the Mississippi Delta. The narratives come from men, women, doctors, lawyers, judges, businessmen, politicians, farmers, sharecroppers' sons, and even a Hollywood screenwriter. Melody Golding's photographs focus on the Delta landscape and on the people and animals involved in the hunt. Portraits of the hunters, and their interactions with one another and their dogs and horses, fascinate. An award-winning photographer and an expert horsewoman, Golding brings a knowledgeable and critical eye to these images. The stories she collects range from traditional often humorous hunting tales to more serious accounts of the history of hog hunting in America. Hank Burdine, a Mississippi native and hunter who has written for many statewide publications, lends a broad vision to the history, statistics, and lore of hunting wild hogs. An appendix features hunt recipes by Chef John Folse and philosophy on the stewardship of harvesting the hog. A colorful and diverse assemblage of beautiful photographs and tales, this book reveals a treasured regional tradition.

 • Fishing Florida by Paddle af John Kumiski
  af John Kumiski

  From Pensacola to Jacksonville to the Everglades, fishing by paddle craft in the Sunshine State offers seemingly endless journeys. Whether in the cypress dugouts of the Calusa, Dimock's wood-and-canvas tarpon fishing canoe or modern fiberglass and plastic, humans have been paddle fishing in Florida for thousands of years. Sprinkling colorful history throughout, author John Kumiski highlights the state's best paddle fishing destinations, both freshwater and saltwater, including the bass of Farm 13, the redfish and trout along the Big Bend Paddling Trail and the snook and tarpon of the Everglades. Learn the locales and what to do when you get there, including launch points, shuttles, rentals, tackle, techniques and more.

 • Chesapeake Outdoor Tales af C. L. Marshall
  af C. L. Marshall

  It's more often that the failures rather than the successes stick in the memories of outdoorsmen. Late September can bring some of the best white marlin fishing of the season to Delmarva, but sometimes you catch a batch of pineapples instead. Sometimes poor weather and a rough season can lead to a duck depression, but one good afternoon can turn it around. The relationships built during hunts and fishing trips make up for even the bad days-a broken boat, the loss of a beloved dog and more. Join author and avid outdoorsman C.L. Marshall as he tells the tales of the ups and the downs of outdoor life on the Chesapeake Bay.

 • Game Farm and Hunting Tourism Spar 15%
   

  Wildlife tourism, of which game farms form an important part, is one of South Africa's biggest tourism products with more game conserved and land under protection than all provincial and national parks combined. Therefore wildlife tourism, especially hunting, is a very important source of income for the country and contributes to job creation in rural provinces like Limpopo, Northern Cape, North West and Eastern Cape. This book places emphasis on hunting (trophy and biltong), game farm development for tourism purposes, game management, game farming and the law, and important future trends. The book is aimed at game farm owners, hunters, hunting outfitters, professional hunters and students in search of knowledge concerning game farm and hunting tourism.

 • Jæger i bushen af Preben Møller Spar 17%
  - – om jagt på store dyr, venskaber, konflikter og skændige holdninger
  af Preben Møller

  Jæger i bushen er fire jagtberetninger fra en dansk jægers jagtture i Botswana. Preben Møller har boet en årrække i det sydlige Afrika, og det er hans dagbogsnotater, tanker og erindringer om sine selvorganiserede jagtture fra den tid, der ligger til grund for beretningerne, som i øvrigt også handler om andet end selve jagten.Preben Møller har altid været optaget af jagtens etik og moral, ligesom hans venskaber og relationer er af største betydning for ham. Derfor er Jæger i bushen ikke en klassisk machofremstilling af storvildtjagt med tilhørende paradebilleder, da jagtens væsen for Preben Møller ikke er skuddet og drabet, men snarere alt andet end dette. Gennem beskrivelser af dramatiske personlige begivenheder og mellemmenneskelige møder indfanger og beskriver han øjeblikke, der både kan rumme noget alvorligt og barskt, men også en vis form for afstemt munterhed.Jæger i bushen henvender sig ikke alene til jægere, men også til eventyrlystne mennesker, der vil tænke sig lidt om, og som måske er åbne over for nye anskuelser.

 • Bukke løber altid bagud af Poul Blak
  af Poul Blak

  Når jagtsæsonen er slut, og vinteren sætter ind, oplever den sande jæger altid et vist afsavn. Poul Blak fortæller om en mand, der i stedet for at mukke sig igennem vinteren, indtil jagtsæsonen begynder igen, flyver til Tenerife og lader sig opvarme og oplade af solen, mens han genkalder sig minder fra utallige jagtture i den danske natur.Poul Blak er en dansk journalist og forfatter, der blandt andet har arbejdet på Jyllands-Posten. Han har i mange år beskæftiget sig med jagt og fiskeri og har skrevet flere bøger om naturen, rejser og udendørsaktiviteter.

 • Die erfolgreiche J gerpr fung f r Dummies af Restle Melanie Restle
  af Restle Melanie Restle

  Spielen Sie mit dem Gedanken, J ger zu werden, wissen aber nicht, wie Sie es angehen sollen? Melanie Restle erkl rt, wie Sie die ersten Kontakte kn pfen und eine Jagdschule finden. Sie erkl rt, welche Voraussetzungen Sie mitbringen sollten und was bei der Pr fung auf Sie zukommt. Au erdem stellt die Autorin die Sachgebiete, die Inhalte der Pr fung sind, vor: Jagdwaffen und Fangger te, Biologie der Wildarten, Rechtliches, Wildhege, Jagdbetrieb und Jagdliche Praxis, Jagdhundewissen und Naturschutz, Landbau und Forstwesen. Sie erfahren auch, wie das Leben nach der Pr fung aussieht, wie Sie an Jagdm glichkeiten kommen und auf was Sie beim Waffenkauf und der Auswahl eines Jagdhunds achten sollten. So begleitet Sie dieses Buch bei den ersten Schritten des J gerdaseins.

 • Sniper in Action af Charles Stronge
  af Charles Stronge

  The equipment, techniques, tactics and profiles of the world's most famous snipers. 80 photographs and 40 line drawings. Focusing on famous snipers throughout history, Sniper in Action explores the origins, development and impact of the sniper from the American War of Independence to the present day. Featuring numerous first-hand accounts, famous 'crack shots' are profiled, such as Vasili Zaitsev, a hero of the battle of Stalingrad, Vietnam War marksman Chuck Mawhinney, credited with 103 kills, and Timothy L. Kellner, credited with 139 kills in the recent Iraq conflict. As well as profiling famous snipers, the book details the equipment, tactics, and techniques of the marksman as it has developed on the battlefield from the original skirmishers of the late eighteenth century to the highly trained specialists of today's hi-tech armed forces. Packed with first hand accounts, Sniper in Action is the definitive guide to these secretive and deadly individuals and the role they have played in conflicts over the last three hundred years.

 • Making Game af Peter L. Atkinson Spar 27%
  - An Essay on Hunting, Familiar Things, and the Strangeness of Being Who One Is
  af Peter L. Atkinson

  Making Game is a mixed-genre composition in which the author reflects on the philosophical and ethical implications of hunting wild game. This engaging essay is informed by the author's significant background of scholarly engagement with the phenomenological tradition in modern philosophy.

 • Dolphins in the Fire af Robert Singleton Spar 14%
  - A Story of Young Women at Sea - from the Log Books of the Fishing Vessel Seawitch
  af Robert Singleton

  The sea holds many mysteries for those who venture into its crashing waves. Impossible to tame, the ocean leaves those who attempt to come away from it with stories to tell. Fishermen spend most of their lives on the open water and know it better than most.Captain Robert Singleton and his crew have more stories and mysteries to share than the average crew. Those aboard 'The Seawitch' were among the first women to work a professional charter fishing vessel on Cape Cod Bay. Dolphins in the Fire is a baker's dozen of events, a salty hodge-podge of real events plucked from the pages of logbooks from 'The Seawitch' over 40 years. These women have experienced everything from wild tuna chases to fishing through out-of-control storms and taming spoiled children. Their stories are filled with unique, progressive adventure, and entertaining, riveting revelations.

 • Tales of Fishes af Zane Grey
  - "e;The sun lost its heat, slowly slanted to the horizon of mangroves, and turned red."e;
  af Zane Grey

  Pearl Zane Grey was born January 31st, 1872, in Zanesville, Ohio. From an early age, he was intrigued by history, fishing, baseball, and writing, all of which would stimulate his later success. Grey was an avid reader of adventure stories, consuming dime store novels by the dozen. By age fifteen he had written his first story; Jim of the Cave. His father, a difficult man, tore it to shreds and then beat him. He and his brother were keen fisherman and baseball players with aspirations of playing in the major leagues. Eventually, Grey was spotted by a baseball scout and received offers from colleges. Grey took up an offer from the University of Pennsylvania to studied dentistry. Naturally arriving on a scholarship really meant you had to be able to play. He rose to the occasion by playing against the Riverton club, pitching five scoreless innings and a double in the tenth which tied down the win. Sports scholarship kids can be average scholars. Grey certainly was. He preferred to spend his time outside class not trying to raise his grades but playing baseball, swimming, and writing. At university he was shy and teetotal, more of a loner than a party animal. Grey struggled with the idea of becoming a writer or baseball player for his career, but unhappily resolved that dentistry was the practical choice. Grey set up his dental practice in New York as Dr. Zane Grey after graduating in 1896. Though a dentist his real ambition now was to be a writer and New York had lots of publishers. Evenings were set aside for writing to offset the tedium of his dental practice. His first magazine article, "e;A Day on the Delaware,"e; a human-interest story about a Grey brothers' fishing expedition, was published in the May 1902 issue of Recreation magazine. After some rejections he wrote his first Western, The Heritage of the Desert in 1910. It was the breakthrough. It quickly became a bestseller. Here was Grey's over arching themes; Manifest Destiny, the conquest of the Old West, and men wrestling with elemental conditions. Two years later Grey produced his best-known book, Riders of the Purple Sage (1912), his all-time best-seller. With its publication Zane Grey became a household name. Grey started his association with Hollywood when William Fox bought the rights to Riders of the Purple Sage for $2,500 in 1916. His writing career would now rise in sync with that of the movie industry. During the crash and subsequent depression of the 1930s, the publishing industry was hard work. Sales fell off. Serializations were harder to sell. Grey was lucky. He had avoided investing in the Stock Market, he was still writing and very popular and continued to earn royalty income. This also coincided with the time that nearly half of the film adaptations of his novels were made. Zane Grey died of heart failure on October 23rd, 1939, at his home in Altadena, California. He was interred at the Lackawaxen and Union Cemetery, Lackawaxen, Pennsylvania.

 • Understanding Clay Pigeon Shooting af Graham Brown
  af Graham Brown & Tony Jackson

  In recent years clay target shooting has developed into one of the fastest-growing sports in the UK, and its popularity has been infused with a new sense of purpose and life as a result of the Commonwealth and Olympic successes of both male and female participants. Understanding Clay Pigeon Shooting is aimed at both the beginner and the advanced novice. It will help you to understand the logic behind good shooting, and to develop skills already acquired to become a really good and consistent shot. Every potential shooter has the ability to reach the highest standards; this book will help you to unlock that potential. Topics covered include: the history of clay shooting; getting started in clay shooting; the three disciplines: sporting, trap and skeet; the different types of gun, and ancillary equipment; gun fitting and eye dominance, and finally, shooting styles and muzzle placement.

 • HOOKED af Mark Hix
  - Adventures in Angling and Eating
  af Mark Hix

  Hooked delves into the exciting fishing adventures of celebrated chef, restaurateur and food writer Mark Hix, opening with the story of his first catch, age 8, being cooked for supper by his grandmother - the catalyst for what has become his passion.You will be regaled with tales of extraordinary fishing expeditions at home and afar, from the banks of the Dumfriesshire coast to Tuscany's Porto Ercole, with each trip ending with a feast - be it the catch of the day (if all went to plan), or something found and foraged if the need arises (always have a back-up plan). Hooked features both exotic and humble dishes such as Hot stone salmon, Barracuda & pineapple ceviche, Trout kedgeree and Mahi mahi sashimi.Weaved into the narrative are the infectious, and unexpected, joys of fishing and what it does for you. Hint: it's not necessarily about the fish.Featured locations:EnglandScotlandIrelandItalyNorwayFloridaThe BahamasSouth AfricaJapanAustraliaNew Zealand

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.