Genrer
Pris
DKK
Formater
 • 227
 • 188
 • 58
 • 31
 • 8
 • 4
 • 1
 • 1
Sprog
 • 16
 • 344
 • 1

Natur

 • Den uendelige have af Rasmus Ejrnæs
  af Rasmus Ejrnæs

  Din have myldrer af liv. Travle jordhumler, flaksende citronsommerfugle og vimsende gærdesmutter genskaber naturens magi for øjnene af os. Uden at spørge om lov gror græsset. Vedbenden vokser. Og skvalderkålen skyder mellem stauderne. Naturen indtager haven, og vi kan stritte imod eller læne os tilbage og nyde livet. Vi kan også lege med. Vi kan lægge den sirlige haveplan væk og dyrke havens mange muligheder for at vokse sig vild med vilje. Lave en kvasbunke og lade plænen blomstre med kodrivere og violer. Finde et område, hvor merian og hvidtjørn kan stå i fred, og lade den gamle træstamme stå. I Den uendelige have klæder Rasmus Ejrnæs, biolog og forsker fra Aarhus Universitet, os på til at fremme naturen lige uden for døren. Med haven som træningslejr forklarer han de økologiske principper for biodiversitet og kommer med gode råd og tips til, hvad vi helt konkret kan gøre for at hjælpe os selv og naturen på vej i vores egne haver. Så skal det nok komme til at myldre med snøftende pindsvin og glade haveejere. Bogen er illustreret med 140 farvefotos af naturfotografen Bert Wiklund.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Danmarks vilde lægeplanter af Birgit Kristiansen
  - - og deres anvendelse før og nu
  af Birgit Kristiansen, Ina Giversen & Leon Brimer

  I det indledende kapitel gives der eksempler på, hvordan forskellige kulturer over hele verden har anvendt plantestoffer i forebyggelse og sundhedsfremmende behandling gennem tiderne. Kemiske stofgrupper præsenteres, og der gives eksempler på, hvilke plantedele der anvendes, og hvordan de præpareres. Endelig ridses lovgivningen for fremstilling og markedsføring af natur-lægemidler og kosttilskud op. Herefter følger en grundig beskrivelse af 100 vilde, danske planter, som i århundreder er blevet anvendt i folkemedicinen, og som i dag er genstand for en stigende interesse fra den moderne lægevidenskab. Hver plante beskrives med dansk og latinsk artsnavn, familie, de vigtigste botaniske karakterer, blomstringstid, voksested og hyppighed. Det præciseres, hvilke plantedele og indholdsstoffer der anvendes. Der gives eksempler på plantens traditionelle anvendelse mod forskellige lidelser, og den nutidige anvendelse som lægeplante beskrives. Endelig opsummeres resultater fra de nyeste videnskabelige studier, som kan understøtte plantens funktion i kosttilskud, naturlægemidler og lægemidler.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Ulv! af Niels Hein
  - Dyret - myten - fremtiden
  af Niels Hein

  Den første bog, der afdækker alle aspekter af ét af verdens mest fascinerende rovdyr, som nu er vendt hjem til Danmark. DYRET – Ulven har levet side om side med mennesket i tusinder af år – jagtet, fanget, udstillet og fortrængt. Trods dette er den på vej tilbage og er i dag et af de mest veldokumenterede rovdyr i naturen. MYTEN – Ulven er mere end noget andet dyr genstand for menneskeskabte fortællinger. Vi finder den i mytologien, religionerne, eventyrene og i den moderne popkultur. Fascinerende beskrivelser der uundgåeligt påvirker vores syn på dyret. FREMTIDEN – Ulven er tilbage, og den har rygter om fåredrab, mediehistorier og masser af skræmmekampagner med sig. Problemstillinger og udfordringer, som man skal forholde sig til i en ny og vildere, dansk natur.

 • Heden af Hans Jørgen Degn
  af Hans Jørgen Degn

  De danske heder er skabt af menneskets brug og misbrug. Og de fleste former for påvirkninger kan følges tusinder af år tilbage. Men konsekvenserne af menneskers påvirkning af hederne er langt sværere at forudsige. Gennem et langt arbejdsliv har biologen Hans Jørgen Degn betragtet og undersøgt de danske heder. Det har ført til en omfattende viden om hedernes udvikling og tilstand, som her præsenteres i en samlet fortælling om deres fremtid. Bogen fortæller en nøgtern og alligevel passioneret historie om et stykke dansk natur- og kulturarv, der er i fare for at forsvinde. For blot 100 år siden var hederne vidtstrakte og mangfoldige, og forfatteren følger hedernes forandring op til i dag og ser på de danske heders nuværende tilstand, deres beskyttelse, naturpleje og fremtid. Naturligvis dokumenteret med et væld af inspirerende fotografier af naturen og landskabet.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Om arternes oprindelse af Charles Darwin Spar 17%
  af Charles Darwin

  OM ARTERNES OPRINDELSE er naturforsker og geolog Charles Darwins (1809-1882) banebrydende storværk om livsformernes mangfoldighed fra 1859. Bogen regnes for et af hovedværkerne i den moderne biologi, men rækker langt ud over biologiens vidensfelt til blandt andet filosofien, teologien og sociologien. Darwins teori om arternes oprindelse indeholder dels en argumentation for evolutionspostulatet — dvs. at alle (nulevende og uddøde) arter ved gradvise ændringer er opstået fra en fælles stamform — og dels beskriver den, hvordan de gradvise ændringer inden for en art er frembragt gennem naturlig selektion, hvor de bedst tilpassede individer i hver generation sætter det største antal afkom i verden og derfor er bedst til at sikre artens overlevelse. Værket udkommer nu for første gang på dansk som ebog i J. P. Jacobsens oprindelige oversættelse fra 1872.

 • Kunsten at fange muldvarpe af Marc Hamer
  - og finde sig selv i naturen
  af Marc Hamer

  Naturbeskrivelser med eksistentiel tyngde Muldvarpen er et fascinerende og sagnomspundet dyr. Den er udbredt i fugtige lande med mildt klima som England og Danmark m.fl. Marc Hamer lever af at fange muldvarpe og kender dyret så godt, at han ved, at selv et enkelt dyr kan underminere en hel prydhave. Som skadedyrsbekæmper foretrækker han den klassiske, gammeldags saks som sit redskab. Men selv om han lever af at slå muldvarpe ihjel, nærer han også stor ømhed for det lille dyr. Marc Hamer skildrer med sit nøgterne og præcise sprog, hvordan han er så tæt forbundet med naturen, at dyrene ikke længere kan lugte, at han er fremmed og potentielt farlig. Han har oparbejdet den meget sjældne evne, at han kan forudse muldvarpens forløb og derved komme den i forkøbet. Det lille blinde dyr under jorden minder ham om den cyklus, der også kommer til at opsluge ham selv – han har for længst passeret det punkt, hvor han har levet mere end halvdelen af sit liv. KUNSTEN AT FANGE MULDVARPE er en underfundig, eksistentiel og personlig fortælling om et år med en særlig mission under åben himmel. Bogen lever af årstidernes skiften, iagttagelser af dyreliv, erindringer om et hårdt liv på gaden, mødet med en varm kvinde, glæden ved at blive far og sorgen over, at reden nu er tom. Om alt det væsentlige mellem himmel og jord. Undervejs indfinder accepten sig på stille og livsbekræftende vis: Af jord skal du komme, til jord skal du blive. Om forfatterenMarc Hamer, er 60+, walisisk lyriker, tidligere hjemløs og lever i dag af at fange muldvarpe. KUNSTEN AT FANGE MULDVARPE er solgt til udgivelse verden over.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Insekternes planet af Anne Sverdrup-Thygeson
  - Om de sære, nyttige og fascinerende småkryb vi ikke kan leve uden
  af Anne Sverdrup-Thygeson

  Insekter er alle steder. De kan leve i skoven, på engen, de dybeste grotter, i døbefonte, computere og i hvalrossers næsebor. De er helt anderledes end os: de bærer skelettet udenpå kroppen, nogle har ører på knæene, nogle tunge under fødderne og nogle øjne på penis. Selv med en hjerne på størrelse med et sesamfrø, kan de genkende ansigter. Der er 200 millioner insekter per menneske, men selvom der er mange, går antallet drastisk tilbage. Uden insekter vil mennesker og dyr dø. Insekter forvandler visne planter og døde dyr til frodig jord. De bestøver planterne og er føde for andre dyr. De er helt nødvendige for os, og de er under pres. De er simpelthen tandhjulene, der får verden til at dreje. Anne Sverdrup-Thygeson har forsket i insekter i mange år og i denne bog kan du læse om, hvad der fascinerer hende - og hvorfor vi skal passe bedre på de små og snedige skabninger.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Tanevs vejrbog af Peter Tanev
  - Året rundt i Danmark
  af Peter Tanev

  Peter Tanev er mand for al slags vejr. Og i sin første vejrbog tager den populære tv-vært læseren i hånden og guider rundt i det danske vejrs 12 forunderlige og foranderlige kalendermåneder. Er du ligesom Peter fascineret af smukke solnedgange. flotte regnbuer og ekstreme skybrud, og har du hørt om Påskeøsten, Den spanske tunge og løvfaldssommer uden rigtig at have forstået, hvad disse sære navne dækker over, er dette bogen for dig. I Tanevs vejrbog kommer du tæt på årets vejrfænomener på en letforståelig og underholdende måde og får forklaringer på, hvorfor vejret er, som det er. Det er en bog fuld af billeder fra TV2 Vejrets seere, hvor den kendte vejrmand deler den viden og passion, han har haft for vejret, siden han var en lille dreng, og som han har viet sit voksne liv til at udforske og formidle. Bogen er fuld af vejrhistorier fra Peters liv som vejrnørd og tv-vært, for vejret er en evig kilde til inspiration og fascination for ham, og det samme ønsker han at give videre til læseren med denne bog.

  • Fragt
  • 29,95 kr.
 • Ny viden om Odsherreds bakker og Danmarks istid af Troels V. Østergaard
  af Troels V. Østergaard & Ib Marcussen

  Otte gravemaskiner og to ihærdige forskere har i bogstaveligste forstand gravet ny viden frem. Ny viden der betyder, at hele historien om, hvad der skete i Danmark under sidste istid, må skrives om. Bogens forfattere er fulgt i hælene på gravemaskinerne, da man skulle forlænge Holbækmotorvejen (Rute 21) til Vig, hvor man gravede gennem den ikoniske Vejrhøjbue mellem Lammefjorden og Sidinge Fjord. De vigtigst fund: – Bakken er ikke blevet hverken presset, skubbet eller stablet op. Ellers har man ment, at bakken er skubbet op af en gletscher. – Bakken består af lag af grus, sand og ler, der er afsat af smeltevand i en stor spalte i isen. Lagene står tilbage som en bakke, efter at isen er smeltet. Læs om: – hvad bakken gemte. Og se de mange fotos fra den 3,6 km lange udgravning, der dokumenterer, at bakken ikke er blevet skubbet op. – dannelsen af Odsherreds bakker har en forklaring, som rækker helt tilbage til for 65 millioner år siden. – Danmark i sidste istid. Mammutsteppen der sneede til og endte begravet under flere hundrede meter tyk is. Da den smeltede opstod de nuværende landskaber.

 • Cloud A Day af Gavin Pretor-Pinney
  af Gavin Pretor-Pinney

  The stresses of the digital world mean that it's more important than ever to engage with the natural world. And no matter where you are, looking up at the clouds is good for the soul. The sky is the most dramatic and evocative aspect of nature. Ever-changing and ephemeral, clouds reflect the shifting moods of the atmosphere in limitless compositions and combinations. Gavin Pretor-Pinney started the Cloud Appreciation Society in 2005. Since then, he's been encouraging people to 'look up, marvel at the ephemeral beauty, and always remember to live life with your head in the clouds.' Membership to the Society now includes over 47,000 cloudspotters. Together, they capture and share the most remarkable skies, from sublime thunderstorms and perfect sunsets to hilarious clouds that look like things.A Cloud A Dayis a beautifully illustrated book containing 365 skies selected by the Cloud Appreciation Society. There are photographs by sky enthusiasts around the world, satellite images and photographs of clouds in space, as well as skies depicted by great artists over the centuries. The clouds are accompanied by enlightening explanations, fascinating snippets of cloud science, poetry and uplifting quotations.The perfect dip-in-and-out book for anyone who wants to de-stress and reconnect with nature,A Cloud A Daywill inspire you to open your eyes to the everyday beauty above and to spend a moment each day with your head in the clouds.

 • What Does Rain Smell Like? af Simon King Spar 20%
  - Discover the fascinating answers to the most curious weather questions from two expert meteorologists
  af Simon King & Clare Nasir

  'Clear, succinct and engaging answers to every question you could ask about the weather.' Gavin Pretor-Pinney, author of The Cloudspotter's GuideWhy doesn't rain fall all at once?Can technology change the track of a hurricane?What's the weather like on other planets?Meteorologists Simon King and Clare Nasir reveal the captivating ways the weather works, from exploring incredible weather phenomenon (how are rainbows formed?), expertly breaking down our knowledge of the elements (could we harness the power of lightning?) to explaining the significance of weather in history (has the weather ever started a war?) and discussing the future of weather (could climate modification save the planet?).In What Does Rain Smell Like? Simon and Clare uncover the thrilling science behind a subject that affects us all. They unearth and analyse all aspects of the weather and how it changes our lives through answering our most curious questions about the world around us.

 • Volcanoes of Auckland: A Field Guide af Bruce W. Hayward
  af Bruce W. Hayward

  A fully illustrated field guide for New Zealanders and visitors Auckland to take with them out among the 53 volcanoes that shape this city.Volcanoes of Auckland is a handy field guide to the fiery natural world that so deeply shapes New Zealand's largest city – from Rangitoto to One Tree Hill, Lake Pupuke to Orakei Basin. For tens of thousands of years, volcanoes have profoundly shaped the area's geology and geography. And for hundreds of years, volcanoes have played a key part in the lives of indigenous Maori and Europeans – as sites for pa, kumara gardens or twentieth-century military fortifications, as sources of stone and water, and now as parks and reserves for all to enjoy.In a new cloth flexibind format designed for the backpack (and including three newly recognised craters), the field guide features:•an accessible introduction to the science of eruptions, including dating and the next eruption•a history of Maori and Pakeha uses of the volcanoes•an illustrated guide to each of Auckland's 53 volcanoes, including where to go and what to do•aerial photography, maps and historic photographs – over 400 illustrations, 80% of them new.This field guide will help readers engage afresh with the history, geography and geology of Auckland's unique volcanic landscape.How many volcanoes are there? When did they erupt and how do we know? Will there be another eruption in Auckland and, if so, where and when? Will we have sufficient warning to evacuate in time? What is a lava cave, a volcanic bomb or a tuff ring? Why were Auckland's volcanoes such an attraction to early Maori? Why is it that Auckland's freshest water comes out of our volcanoes? This book answers these and many more questions.Volcanoes of Auckland is the essential guide for locals and tourists, school children and scientists, as they climb up Mt Eden or North Head and take in the volcanic landscape that so shapes life in New Zealand's largest city.

 • Earthquakes
  - Triggers, Environmental Impact and Potential Hazards
   

  Earthquakes represent a natural phenomenon that throughout human history has caused destruction of man-made structures and dramatic loss of life. The study of earthquake phenomena has seen a rapid growth over the past few decades and has contributed significantly towards mitigating the effects of large earthquakes. This edited volume consists of a collection of ten chapters that address three topical areas related to earthquake research. The contributed chapters in this volume will be of use to a range of professionals such as Earth scientists, engineers and civil protection officers.

 • Earth Emotions af Glenn A. Albrecht
  - New Words for a New World
  af Glenn A. Albrecht

  As climate change and development pressures overwhelm the environment, our emotional relationships with Earth are also in crisis. Pessimism and distress are overwhelming people the world over. In this maelstrom of emotion, solastalgia, the homesickness you have when you are still at home, has become, writes Glenn A. Albrecht, one of the defining emotions of the twenty-first century.Earth Emotions examines our positive and negative Earth emotions. It explains the author's concept of solastalgia and other well-known eco-emotions such as biophilia and topophilia. Albrecht introduces us to the many new words needed to describe the full range of our emotional responses to the emergent state of the world. We need this creation of a hopeful vocabulary of positive emotions, argues Albrecht, so that we can extract ourselves out of environmental desolation and reignite our millennia-old biophilia-love of life-for our home planet. To do so, he proposes a dramatic change from the current human-dominated Anthropocene era to one that will be founded, materially, ethically, politically, and spiritually on the revolution in thinking being delivered by contemporary symbiotic science. Albrecht names this period the Symbiocene.With the current and coming generations, "e;Generation Symbiocene,"e; Albrecht sees reason for optimism. The battle between the forces of destruction and the forces of creation will be won by Generation Symbiocene, and Earth Emotions presents an ethical and emotional odyssey for that victory.

 • Earth Emotions af Glenn A. Albrecht
  - New Words for a New World
  af Glenn A. Albrecht

  As climate change and development pressures overwhelm the environment, our emotional relationships with Earth are also in crisis. Pessimism and distress are overwhelming people the world over. In this maelstrom of emotion, solastalgia, the homesickness you have when you are still at home, has become, writes Glenn A. Albrecht, one of the defining emotions of the twenty-first century.Earth Emotions examines our positive and negative Earth emotions. It explains the author's concept of solastalgia and other well-known eco-emotions such as biophilia and topophilia. Albrecht introduces us to the many new words needed to describe the full range of our emotional responses to the emergent state of the world. We need this creation of a hopeful vocabulary of positive emotions, argues Albrecht, so that we can extract ourselves out of environmental desolation and reignite our millennia-old biophilia-love of life-for our home planet. To do so, he proposes a dramatic change from the current human-dominated Anthropocene era to one that will be founded, materially, ethically, politically, and spiritually on the revolution in thinking being delivered by contemporary symbiotic science. Albrecht names this period the Symbiocene.With the current and coming generations, "e;Generation Symbiocene,"e; Albrecht sees reason for optimism. The battle between the forces of destruction and the forces of creation will be won by Generation Symbiocene, and Earth Emotions presents an ethical and emotional odyssey for that victory.

 • Great Plains Birds af Larkin Powell
  af Larkin Powell

  The Great Plains is a well-known and well-studied hybrid zone for many animals, most notably birds. In Great Plains Birds Larkin Powell explores the history, geography, and geology of the plains and the birds that inhabit it. From the sandhill crane to ducks and small shorebirds, he explains migration patterns and shows how human settlements have affected the movements of birds. Powell uses historical maps and images to show how wetlands have disappeared, how grasslands have been uprooted, how rivers have been modified by dams, and how the distribution of forests has changed, all the while illustrating why grassland birds are the most threatened group of birds in North America. Powell also discusses conservation attempts and how sporting organizations have raised money to create wetland and grassland habitats for both game and nongame species.Great Plains Birds tells the story of the birds of the plains, discussing where those birds can be found and the impact humans have had on them.

 • Great Plains Birds af Larkin Powell
  af Larkin Powell

  The Great Plains is a well-known and well-studied hybrid zone for many animals, most notably birds. In Great Plains Birds Larkin Powell explores the history, geography, and geology of the plains and the birds that inhabit it. From the sandhill crane to ducks and small shorebirds, he explains migration patterns and shows how human settlements have affected the movements of birds. Powell uses historical maps and images to show how wetlands have disappeared, how grasslands have been uprooted, how rivers have been modified by dams, and how the distribution of forests has changed, all the while illustrating why grassland birds are the most threatened group of birds in North America. Powell also discusses conservation attempts and how sporting organizations have raised money to create wetland and grassland habitats for both game and nongame species.Great Plains Birds tells the story of the birds of the plains, discussing where those birds can be found and the impact humans have had on them.

 • Seven Worlds One Planet af Scott Alexander
  af Scott Alexander & Jonny Keeling

  Welcome home. A place 200 million years in the making.Long ago, our planet had only one gigantic land mass. Then something monumental happened. That supercontinent ruptured and seven different worlds were born. Each of those worlds - or continents - evolved, and continues to evolve, its own way of life. From the jungle of the Congo or the majestic Himalayas to the densely populated wilds of Europe or the comparatively isolated Australasia, Seven Worlds, One Planet explores the natural wonders that give each of our continents its distinct character. Following the animals that have made these iconic environments their home, it discovers spectacular wildlife stories that reveal what makes each of these seven worlds unique. With a foreword by Sir David Attenborough and over 250 breathtaking images, including stills from the BBC Natural History Unit s spectacular footage, Seven Worlds, One Planet is a stunning exploration of the planet, and the worlds within it, that we call home.

 • Ecology & Wonder in the Canadian Rocky Mountain Parks World Heritage Site af Robert W. Sandford Spar 27%
  af Robert W. Sandford

  Ecology & Wonder makes several remarkable claims: The greatest cultural achievement in the Western Canadian mountain region may be what has been preserved, not what has been developed. Protecting the spine of the Rocky Mountains will preserve crucial ecological functions. Because the process of ecosystem diminishment and species loss has been slowed, an ecological thermostat has been kept alive. This may well be an important defence against future climate change impacts in the Canadian west. Ecology & Wonder is a must-read for those who appreciate Western Canada's breathtaking landscape.

 • Snow-Flakes - A Chapter from the Book of Nature af Perkins Warren Israel
  af Perkins Warren Israel

  A collection of poems, extracts, anecdotes and sketches on snow and the snowflake, originally published in 1863. Includes several beautifully illustrated plates exhibiting the geometrical forms of snow-crystals.

 • When Humans Nearly Vanished af Donald R. Prothero Spar 25%
  - The Catastrophic Explosion of the Toba Volcano
  af Donald R. Prothero

  The fascinating true story of the explosion of the Mount Toba supervolcano--the Earth's largest eruption in the past 28 million years--and its lasting impact on Earth and human evolutionSome 73,000 years ago, the huge dome of Mount Toba, in today's Sumatra, Indonesia, began to rumble. A deep vibration shook the entire island. Jets of steam and ash emanated from the summit, followed by an explosion louder than any sound heard by Homo sapiens since our species evolved on Earth. The eruption of the Toba supervolcano released the energy of a million tons of explosives; seven hundred cubic miles of magma spewed outward in an explosion forty times larger than the largest hydrogen bomb and more than a thousand times as powerful as the Krakatau eruption in 1883. So much ash and debris was injected into the stratosphere that it partially blocked the sun's radiation and caused global temperatures to drop by five to nine degrees. It took a full decade for Earth to recover to its pre-eruption temperatures.When Humans Nearly Vanished presents the controversial argument that the Toba catastrophe nearly wiped out the human race, leaving only about a thousand to ten thousand breeding pairs of humans worldwide. Human genes today show evidence of a "e;genetic bottleneck,"e; an effect seen when a population of organisms becomes so small that their genetic diversity is greatly reduced. This group of survivors could be the ancestors of all humans alive today. Donald R. Prothero explores the geological and biological evidence supporting the Toba bottleneck theory; reveals how the explosion itself was discovered; and offers insight into how the world changed afterward and what might happen if such an eruption occurred today. Prothero's riveting account of this calamitous supervolcanic explosion is not to be missed.

 • When the 7.0 Magnitude Earthquake Hit Haiti af Jean Gerard Rhau Spar 15%
  - My Personal Experiences
  af Jean Gerard Rhau

  This book is about my personal experience during the January 12, 2010, earthquake in Haiti. On January 10, 2010, I traveled from Rhode Island through Boston Logan Airport and through Miami, Florida, and then Haiti. For two consecutive days, I was assigned to preach in the Church of God at Rue Du Centre, Port-au-Prince. Earlier on January 12, I was invited to speak at the same church in the early morning prayer service at 6:00 a.m. I was accompanied by my friend Bishop Habel Cesar Novas, a United States of America army veteran of Dominican background who travels with me on many occasions. I was asked to return the same day at 10:00 a.m., and that service ended at 12:10 p.m.

 • Worlds End Worlds Start af John Bateman Spar 15%
  af John Bateman

  All the scientific people say that Yellowstone will erupt again, but no one knows when. Everything is still a guessing game. They say that it could be a super volcano. This is a volcano capable of producing a volcanic eruption with an ejected volume greater than 1,000 km (240 cu mi). This is thousands of times larger than normal volcanic eruptions. Super volcanoes can occur when magma in the mantle rises into the crust from a hotspot but is unable to break through the crust, and pressure builds in a large and growing magma pool until the crust is unable to contain the pressure. Such is the case for the Yellowstone Caldera. They can monitor and watch, but it is still a guessing game. I based my book on one type of eruption that may take place, which is a Plinian eruption. These eruptions are marked by their similarity to the eruption of Mount Vesuvious in AD 79. Plinian eruptions are marked by columns of gas and volcanic ash extending high into the stratosphere, a high layer of the atmosphere. The key characteristics are ejection of large amounts of pumice and very powerful continuous gas blast eruptions.

 • Little Book of Snow af Coulthard Sally Coulthard Spar 12%
  af Coulthard Sally Coulthard

  Is it true that no two snowflakes are ever alike? How many Christmases have actually been white? Do the Inuit have dozens of words for snow? Can it ever be too cold to snow? Our memories and imagination are buried in snow. It's the weather of play, joyful abandon and mischievous games - of snowball fights, skiing holidays and rattling down a hillside at full speed. It's the weather of childhood - the world transformed into a temporary playground. Even as adults, the urge to throw a snowball is too hard to resist, those impish, childish instincts overtaking our adult workaday selves. Packed with fascinating insights, outdoor fun, cultural lore and traditional wisdom, The Little Book of Snow delves into the history, science, literary and cultural heritage that surrounds snow, frost and ice - the perfect book for anyone who loves that feeling when you open the curtains in the morning and find the world has turned to white...

 • Antarctic Peninsula & Tierra del Fuego: 100 years of Swedish-Argentine scientific cooperation at the end of the world
  - Proceedings of "e;Otto Nordensjold's Antarctic Expedition of 1901-1903 and Swedish Scientists in Patagonia: A Symposium"e;, Buenos Aires, Argentina, March 2-7, 2003
   

  This symposium, held in Argentina in March 2003, commemorates Otto Nordenskjold's 1901 expedition, and pays tribute to the Swedish and Argentinian explorers who took on the challenge of early fieldwork in Patagonia and Antarctica. This theme is extended to include recent fieldwork in the natural sciences in the Archipelago of Tierra del Fuego, the

 • Storm Chaser af David Mayhew Spar 21%
  - A Visual Tour of Severe Weather
  af David Mayhew

  The beauty of the sky is beyond comprehension. Never the same twice, it makes for unique images that depict a fleeting moment in time. In this book, David Mayhew (Fort Collins, CO) strives to show the full array of Mother Nature's moods from the color palette and limitless textures that are conjured up. Forecasting for skies, night or day, is as much an art as a science since weather is a living ecosystem, forever evolving. Adapting to its whim, David drifts wherever the wind carries him, feeling out the best light in order to capture an image that ideally depicts sensational displays of beauty. Mayhew's photographs show the dramatic skies of tornadic storms and severe weather, the serenity of a sunset, the fascination of unique formations clouds can conjure up, and the mystery of the mesmerizing northern lights. If the purpose of art is to create an emotional response in the viewer, then surely readers will see why the skies are his muse

 • Wicked Weather af Warren Faidley Spar 21%
  - A Visual Essay of Extreme Storms
  af Warren Faidley

  For the past 30 years, Warren Faidley has forecast, intercepted, and photographed some of the planet's most extreme weather and natural disasters. As a photojournalist, natural disaster survival expert, and adventurer, his expeditions have covered countless miles. Along the way, he has witnessed both the dark side and breathtaking beauty of Mother Nature's mysterious ways. He has journeyed into the heart of darkness as hurricanes Andrew and Katrina brought rage and ruin to thousands. Tornadoes, firestorms, earthquakes, and lightning bolts are forever recorded by his cameras, but his memories are filled with the human elements of hope and survival. In this book, you'll discover over 150 photographs that chronicle Faidley's quest to find the perfect image in the midst of total chaos and will read about his adventures in the midst of the roar of an EF5 tornado, grapefruit-size hailstones, severe thunder and lightning storms, forest fires, and more.

 • Siberia and the Soviet Far East af GEM Publishers Spar 15%
  - Unmasking the Myths
  af GEM Publishers

  Today there remain relatively few areas of the planet Earth where man rarely takes a step, casts an eye, or disturbs the natural environment, but most of Siberia is like that. For the time being, but not for long.Siberia, according to some accounts, originally meant "e;sleeping land"e;. A glance eastward toward the giant land mass beyond the Ural Mountains of Northern Asia will quickly convince you that a new day is dawning there. You can see that Siberia is stirring. Its slumber is ending. The land is awakening. There is movement.Siberia has been overlooked for much too long. Now it is time to look over Siberia.

 • Peabody's Prognosis af Freeman Hall Spar 20%
  af Freeman Hall

  none

 • Volcanoes, El Ninos, and the Bellybutton of the Universe af D.A. Walker Ph.D. Spar 20%
  af D.A. Walker Ph.D.

  FROM A CHILDS SUMMER DREAM TO A LIFE-LONG ADVENTURE ACROSS THE PACIFICFROM EASTER ISLAND, THROUGH HAWAIITO MIDWAY, WAKE, AND MARCUS ISLANDON TO POHNPEI AND JAPANIN PURSUIT OF ENDLESS SUMMERSDRIVEN BY INSPIRATIONAL LEADERS AND COLLEAGUESMOTHER EARTH SLOWLY AND RELUCTANTLYREVEALING HER SECRETS TO MESECRETS OF GREAT IMPORTANCEGLOBAL WARMING, NUCLEAR PROLIFERATION, MYSTERY CLOUDSTHE MOTHERS HEARTBEAT AND HOW SHE RENEWS HERSELFCLUES TO EARTHQUAKE PREDICTION AND EL NINOSISAAC NEWTON AND THE CHILDA JOURNEY TO SHARE WITH ALLSCIENTISTS, ADVENTURERS, LOVERS OF MYSTERYTO CONTINUE UNTIL THE ENDSUSTENANCE FOR THE SOUL OF MAN

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.