dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Opsyn med krigsfanger - og andre beretninger

Bag om Opsyn med krigsfanger - og andre beretninger

"Det gik frem, og det gik tilbage, men i oktober 1915 blev jeg hårdt såret og kom på lazaret. Efter et længere ophold her gik det tilbage til Døberitz ved Berlin. Jeg var dog ikke helt i orden og blev derfor afkommanderet til opsyn med omkring ved 800 krigsfanger, der var anbragt i et gasværk i Berlin. Der var ofte uro i lejren, da fangernes antal var alt for stort, og man så sig nødsaget til at indrette celler, hvor urostifterne kunne spærres inde. Disse celler blev dog også benyttet til indespærring af fanger fra andre små kommandoer, når de havde forset sig på en eller anden måde." Sådan skriver en af de op mod 30.000 sønderjyder, der deltog i 1. verdenskrig på tysk side. Sønderjylland havde været tysk siden nederlaget i 1864, og det betød, at de unge danske mænd i regionen blev indrulleret i kejserens hær. 6.000 af dem mistede livet for en sag, der ikke var deres. Foreningen af dansksindede sønderjydske Krigsdeltagere 1914-18 (DSK) samlede i perioden 1941-1972 vidnesbyrd fra disse unge mænd. Det blev til mere end 600 både dramatiske og hjerteskærende historier fra fronten. Denne udgivelse rummer alle de beretninger, der blev trykt i DSK’s årbog fra 1965. Samtlige beretninger fra årbøgerne er udgivet som e-bøger under serienavnet "Øjenvidner 1914-1918".

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711336113
  • Udgivet:
  • 30. Juli 2014
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Opsyn med krigsfanger - og andre beretninger

"Det gik frem, og det gik tilbage, men i oktober 1915 blev jeg hårdt såret og kom på lazaret. Efter et længere ophold her gik det tilbage til Døberitz ved Berlin. Jeg var dog ikke helt i orden og blev derfor afkommanderet til opsyn med omkring ved 800 krigsfanger, der var anbragt i et gasværk i Berlin. Der var ofte uro i lejren, da fangernes antal var alt for stort, og man så sig nødsaget til at indrette celler, hvor urostifterne kunne spærres inde. Disse celler blev dog også benyttet til indespærring af fanger fra andre små kommandoer, når de havde forset sig på en eller anden måde."

Sådan skriver en af de op mod 30.000 sønderjyder, der deltog i 1. verdenskrig på tysk side. Sønderjylland havde været tysk siden nederlaget i 1864, og det betød, at de unge danske mænd i regionen blev indrulleret i kejserens hær. 6.000 af dem mistede livet for en sag, der ikke var deres.

Foreningen af dansksindede sønderjydske Krigsdeltagere 1914-18 (DSK) samlede i perioden 1941-1972 vidnesbyrd fra disse unge mænd. Det blev til mere end 600 både dramatiske og hjerteskærende historier fra fronten. Denne udgivelse rummer alle de beretninger, der blev trykt i DSK’s årbog fra 1965.

Samtlige beretninger fra årbøgerne er udgivet som e-bøger under serienavnet "Øjenvidner 1914-1918".

Brugerbedømmelser af Opsyn med krigsfanger - og andre beretninger



Find lignende bøger
Bogen Opsyn med krigsfanger - og andre beretninger findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.