Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Pilgrimme på verdens veje

Bag om Pilgrimme på verdens veje

At gå pilgrimsvandring på caminoen er i dag en oplevelse mange opsøger. Men i middelalderen var ruten ikke en fornøjelsestur – tværtimod – det var en bodsgang. I Pilgrimme på verdens veje får vi den medrivende historie om nogle af dem, der gik den i 1300-tallets slutning. En tur, der skal vise sig at blive en rejse i menneskesindet såvel som i en vanskelig religiøs brydningstid. Omkring 1370 kontrollerer den katolske kirke Europa med hård hånd. Den har sin helt egen dagsorden, der handler mere om verdslig magt og økonomisk vinding end om at udbrede Guds ord. Det kommer den veluddannede stormandsdatter til at erfare bittert, da hun af sin formynder fratages sit gods Assekilde efter farens død og sendes i kloster, meget mod sin vilje. Derimod synes lykken at tilsmile biskoppens væbner Thyge, der indsættes som foged på godset. Intet kommer til at gå som forventet, og personerne hvirvles ind i en lang række dramatiske begivenheder. Misforståede løfter, forræderiske løftebrud og æreskrænkelser sender dem hver sin vej ned gennem Europa. Den ene på hovedløs flugt og den anden på bodsvandring sammen med en munk, der har mistænkeligt mange kætterske idéer. En færd, der skal vise sig at blive en nødvendig pilgrimsvandring til Santiago de Compostela i Galicien. Uddrag af bogen: Han genkendte hende i et kort øjebliks overraskelse, så vente han sig vredt mod Thyge. ”Jeg bad dig sørge for, at jomfru Hedvig kom sikkert til Skt. Clara. Abbedissen venter hende allerede.” Han vendte sig atter mod Hedvig. ”Forstod du ikke mit budskab i brevet?” Hans ord svirpede vredt hen mod hende. Det føltes, som om hans vilje overtog hende. Hun sank og trak vejret dybt. ”I kan da ikke sende mig i kloster fra den ene dag til den anden,” sagde hun med en tynd, opgivende stemme. Uden at reagere på hendes fortvivlelse sagde han: ”Min tid er knap, men hr. Thyge kan følge dig over til Skt. Clara, og du skal alligevel ikke have noget med i kloster.” Om forfatteren: Marie Wigley Sørensen (f. 1950) har studeret middelalderhistorie på åbent universitet. Det inspirerede hende til at vandre til Sankt Jakobs grav i 1993, og her opstod også ideen til denne bog. Hun er tilknyttet Kronborg som formidler af den danske verdensarvs historie.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793270060
  • Udgivet:
  • 25. September 2014
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Pilgrimme på verdens veje

At gå pilgrimsvandring på caminoen er i dag en oplevelse mange opsøger. Men i middelalderen var ruten ikke en fornøjelsestur – tværtimod – det var en bodsgang. I Pilgrimme på verdens veje får vi den medrivende historie om nogle af dem, der gik den i 1300-tallets slutning. En tur, der skal vise sig at blive en rejse i menneskesindet såvel som i en vanskelig religiøs brydningstid.

Omkring 1370 kontrollerer den katolske kirke Europa med hård hånd. Den har sin helt egen dagsorden, der handler mere om verdslig magt og økonomisk vinding end om at udbrede Guds ord. Det kommer den veluddannede stormandsdatter til at erfare bittert, da hun af sin formynder fratages sit gods Assekilde efter farens død og sendes i kloster, meget mod sin vilje. Derimod synes lykken at tilsmile biskoppens væbner Thyge, der indsættes som foged på godset. Intet kommer til at gå som forventet, og personerne hvirvles ind i en lang række dramatiske begivenheder. Misforståede løfter, forræderiske løftebrud og æreskrænkelser sender dem hver sin vej ned gennem Europa. Den ene på hovedløs flugt og den anden på bodsvandring sammen med en munk, der har mistænkeligt mange kætterske idéer. En færd, der skal vise sig at blive en nødvendig pilgrimsvandring til Santiago de Compostela i Galicien.

Uddrag af bogen:

Han genkendte hende i et kort øjebliks overraskelse, så vente han sig vredt mod Thyge.
”Jeg bad dig sørge for, at jomfru Hedvig kom sikkert til Skt. Clara. Abbedissen venter hende allerede.” Han vendte sig atter mod Hedvig. ”Forstod du ikke mit budskab i brevet?” Hans ord svirpede vredt hen mod hende. Det føltes, som om hans vilje overtog hende. Hun sank og trak vejret dybt.
”I kan da ikke sende mig i kloster fra den ene dag til den anden,” sagde hun med en tynd, opgivende stemme.
Uden at reagere på hendes fortvivlelse sagde han: ”Min tid er knap, men hr. Thyge kan følge dig over til Skt. Clara, og du skal alligevel ikke have noget med i kloster.”

Om forfatteren:
Marie Wigley Sørensen (f. 1950) har studeret middelalderhistorie på åbent universitet. Det inspirerede hende til at vandre til Sankt Jakobs grav i 1993, og her opstod også ideen til denne bog. Hun er tilknyttet Kronborg som formidler af den danske verdensarvs historie.

Brugerbedømmelser af Pilgrimme på verdens veje



Find lignende bøger
Bogen Pilgrimme på verdens veje findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.