Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sommernat

Bag om Sommernat

"Ellen Storm trådte ud på Balkonen. Hun stod nogle Øjeblikke ganske stille med Ansigtet vendt mod Vest, hvor Himlens hvideskær mødtes med Skovens sorte Ramme. Alt var stille. Kun en Klang af lyse Toner skælvede i Luften, saa fint og fjærnt, som om det var den øje Himmelklokkes Sølv, der ringede den lyse Nat ud over Verden. Halvt skjult bag Forhavens Træer laa Søen som et Stykke Himmel, der havde sænket sig ned over en Lysning i Skoven. Og hele den store Verden, der om Dagen var hende saa fjærn og fremmed, rykkede hende nu saa forunderlig nær og gled ind i hendes Hjærte som gamle Minder om en verden, hvor hun éngang havde levet i de lyse Nætter." En tragisk kærlighedshistorie om en kvinde i 1890'ernes Danmark, der lever i et ægteskab, hvor hun kender sin mand ind og ud, men han ser ikke hende til fulde. En dag møder hun en mand, der viser sig at være hendes livs kærlighed. Men de sociale spilleregler betyder, at de to aldrig vil kunne få hinanden, og de må nøjes med at indlede en uforløsende og platonisk kærlighedsaffære. Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes. Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord. "Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711597996
  • Udgivet:
  • 16. Februar 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Sommernat

"Ellen Storm trådte ud på Balkonen. Hun stod nogle Øjeblikke ganske stille med Ansigtet vendt mod Vest, hvor Himlens hvideskær mødtes med Skovens sorte Ramme. Alt var stille. Kun en Klang af lyse Toner skælvede i Luften, saa fint og fjærnt, som om det var den øje Himmelklokkes Sølv, der ringede den lyse Nat ud over Verden. Halvt skjult bag Forhavens Træer laa Søen som et Stykke Himmel, der havde sænket sig ned over en Lysning i Skoven. Og hele den store Verden, der om Dagen var hende saa fjærn og fremmed, rykkede hende nu saa forunderlig nær og gled ind i hendes Hjærte som gamle Minder om en verden, hvor hun éngang havde levet i de lyse Nætter."

En tragisk kærlighedshistorie om en kvinde i 1890'ernes Danmark, der lever i et ægteskab, hvor hun kender sin mand ind og ud, men han ser ikke hende til fulde. En dag møder hun en mand, der viser sig at være hendes livs kærlighed. Men de sociale spilleregler betyder, at de to aldrig vil kunne få hinanden, og de må nøjes med at indlede en uforløsende og platonisk kærlighedsaffære.

Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.

Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.
"Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

Brugerbedømmelser af Sommernat



Find lignende bøger
Bogen Sommernat findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.