Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Byen der forsvandt” er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser. Udgangspunktet for fortællingen er Leif Zieglers helt unikke fotodokumentation af, hvordan København og Frederiksberg udviklede sig i årene fra 1961 til 1972. Samtlige 692 billeder er i farver, og det fører til en mildest talt forbløffende afsløring af, hvor nedslidt København var i den selvsamme periode, da helt almindelige danskere fik råd til både fjernsyn og bil. Kvarter for kvarter, gade for gade, gyde for gyde, baggård for baggård, butik for butik, værtshus for værtshus, sted for sted og plads for plads guider Allan Mylius Thomsen dig gennem dét København og dét Frederiksberg, som mange stadig husker – og som ville være forsvundet for altid, hvis ikke Leif Ziegler havde været på pletten, da nedrivningen af de gamle rønner for alvor tog fart i 60erne. I ”Byen der forsvandt” får du genopfrisket alle de detaljer, som du fortsat har på nethinden. Bogen er spækket med anekdoter og historier, som bringer dig tilbage til en svunden tid. Tag med Allan Mylius Thomsen og Leif Ziegler på en kalajdoskopisk og uforglemmelig tur gennem det gamle København.
En gåtur gennem København kan foregå på mange måder. Man kan ile af sted uden øje for sine omgivelser. Eller man kan slentre gennem gaderne, kigge lidt på vinduer og mennesker, dumpe ned på en café, lade øjnene vandre fra bygninger til folk til optrin. Helt tilfældigt, herligt afslappende. Og endelig kan man gå en tur med Allan Mylius Thomsen. Læser man bare en af de mange artikler, der i flere år har været bragt i lørdagsudgaverne af Jyllands-Posten København, og som nu er samlet i denne bog, bliver næste tur rundt i København en anden og større oplevelse.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Siden den første danske pølsevogn åbnede i 1921, har de små vogne stillet den lille sult hos danskere landet over. Selvom pølsevognen bogstavelig talt kan køres bort, er den stadig en fast del af bybilledet til glæde for de mange lokale og til stor morskab for flere turister, der trækker på smilebåndet over, at danskerne har bygget en vogn rundt om pølsemanden.Allan Mylius Thomsen fortæller i bogen her fra 1995 historien om pølsevognen og dens plads i danskernes hjerter. Bogen er spækket med anekdoter og beskrivelser af pølsevognens udvikling gennem det tyvende århundrede. Samtidig spørger forfatteren, om pølsevognen er under pres fra de nye udenlandske fastfoodrestauranter, og om den stadig vil være en del af gadebilledet i fremtiden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Politibetjent Anders Peder Christiansen fortæller om sit liv som gadebetjent fra 1885 og 48 år frem, da han som 70-årig ramte den øvre aldersgrænse for politibetjente. Han fortæller både om Christiansborgs brand, året inden han blev betjent, og om livet som gadebetjent i et København, der var under konstant forandring. Allan Mylius Thomsen har tilføjet noter til betjentens erindringer, så læseren bliver mindet om de store samfundsbegivenheder dengang.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
"En baggårsrod i København - Barn på Nørrebro i 1950’erne" er forfatter og byhistoriker Allan Mylius Thomsens erindringer fra barndommen på ydre Nørrebro i København. Bogen giver et levende indblik i en tid, hvor store familier boede sammen i små lejligheder, toilettet var i gården og midlerne var små. Men også om en tid, hvor arbejderne stod sammen i fælles solidaritet og delte drømmen om et mere lige og økonomisk retfærdigt samfund. Bogen indeholder desuden en lang række faktuelle oplysninger om datidens København, der fletter sig sammen med forfatterens egne barndomserindringer.
København og Frederiksberg rummer et utal af restauranter og værtshuse, der har en lang og spændende historie. Nogle ligger godt gemt, men tiltrækker alligevel en række stamgæster, der nyder det traditionelle danske køkken og den autentiske atmosfære. I "De ydmyge steder" guider Allan Mylius Thomsen de indfødte københavnere såvel som turister til at finde byens små hyggelige restauranter og værtshuse, hvor man holder traditionerne i hævd, sådan som man gjorde det for hundrede år siden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
”Hvornår og hvor opstår øllet? Historikerne er ikke helt sikre. Men med nogenlunde sikkerhed kan det fastslås, at så længe mennesket har dyrket korn, har de også kendt til ølbrygning. Historisk set opereres der med to årstal. Det ene går på, hvornår vi regner med at den første ølbrygning fandt sted. Det andet er det fysiske bevis på, at nu var den i gang. Hvordan opstår så øllet? Sandsynligvis ved et tilfælde.”Øl har i hundredvis af år været en stor del af den danske kultur. I vikingetiden var det gudinden Freja, der vågede over øllet, og i den danske kirkes første officielle salmebog fra 1569 takkede man for øllet før det daglige brød. Ølentusiast og forfatter Allan Mylius Thomsen tager os med gennem det danske øls historie og viser os, hvor stor en rolle øllet har spillet for danskerne igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Den danske bryggeritradition er lang og berømt verden over. Vidste du, at der i slutningen af det tyvende århundrede fandtes 156 forskellige typer øl i Danmark?"Dansk ølguide" fra 1998 søger på en enkel måde at give et smagsbillede af alle danskbryggede øl i slutningen af det 20. århundrede. Det er en uvurderlig guide til alle, der godt kan lide øl, og som ikke er bange for at eksperimentere.I guiden kan du bl.a. læse om, hvad der karakteriserer de enkelte øl, hvilken mad de passer til, hvem der brygger dem og om de enkelte bryggeriers historie.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Hans Himmerich (1681-1735) er en af dansk politihistories mest kontroversielle skikkelser. Han nåede at være i både polsk og russisk krigstjeneste, før han vendte hjem til Danmark, hvor han først blev politimester og kort derefter borgmester. Allan Mylius Thomsen fortæller historien om den handlekraftige, men grusomme politimester, der nød stor støtte fra kong Frederik IV på trods af sine usædvanligt hårdhændede metoder.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
København og Frederiksberg rummer et utal af restauranter og værtshuse, der har en lang og spændende historie. Nogle ligger godt gemt, men tiltrækker alligevel en række stamgæster, der nyder det traditionelle danske køkken og den autentiske atmosfære. I "De ydmyge steder" guider Allan Mylius Thomsen de indfødte københavnere såvel som turister til at finde byens små hyggelige restauranter og værtshuse, hvor man holder traditionerne i hævd, sådan som man gjorde det for hundrede år siden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
"En baggårsrod i København - Barn på Nørrebro i 1950'erne" er forfatter og byhistoriker Allan Mylius Thomsens erindringer fra barndommen på ydre Nørrebro i København. Bogen giver et levende indblik i en tid, hvor store familier boede sammen i små lejligheder, toilettet var i gården og midlerne var små. Men også om en tid, hvor arbejderne stod sammen i fælles solidaritet og delte drømmen om et mere lige og økonomisk retfærdigt samfund. Bogen indeholder desuden en lang række faktuelle oplysninger om datidens København, der fletter sig sammen med forfatterens egne barndomserindringer. Allan Mylius Thomsen (f.1948) er en dansk forfatter, reklametegner, manuskriptforfatter, lokalpolitiker og byhistoriker. Allan Mylius Thomsen er født og opvokset i København, der samtidig udgør hjørnestenen i hans interesse for byhistorie.
Det legendariske reklamebureau Sylvester Hvid & Co. blev grundlagt af entreprenør og cykelhandler Jens Sylvester Hvid i 1899, og siden da har det været toneangivende inden for den danske reklames udvikling. Allan Mylius Thomsen arbejdede selv som reklametegner for Sylvester Hvid & Co. i mange år, og i anledning af bureauets 100 års jubilæum i 1999 fortæller han dets spændende historie. Historien om Sylvester Hvid & Co. er samtidig historien om hele Danmarks kulturelle og industrielle udvikling i løbet af det 20. århundrede.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
"Når vi i dag går en tur på solsiden af Nyhavn, kan det være svært at forestille sig, at den maleriske gamle havn er resultatet af en storslået byudvidelse. Historierne og anekdoterne klæber sig til den gamle havn. Årene som travl erhvervshavn med besøg fra de syv verdenshave. De mange ydmyge sømandsværtshuse, de gavmilde piger og de uheldige turister, der blev rullet, hvis de var lidt for åbenlyse med deres kontantbeholdning."Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
En gåtur gennem København kan foregå på mange måder. Man kan ile af sted uden øje for sine omgivelser. Eller man kan slentre gennem gaderne, kigge lidt på vinduer og mennesker, dumpe ned på en café, lade øjnene vandre fra bygninger til folk til optrin. Helt tilfældigt, herligt afslappende. Og endelig kan man gå en tur med Allan Mylius Thomsen. Læser man bare en af de mange artikler, der i flere år har været bragt i lørdagsudgaverne af Jyllands-Posten København, og som nu er samlet i denne bog, bliver næste tur rundt i København en anden og større oplevelse.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Det er en kunst at leve alene!Allan Mylius Thomsen beretter om sit liv som inkarneret ungkarl og aleneboer. Forfatteren kommer godt omkring emnet, idet han vedrører emner som bl.a. bolig, spisevaner, partnere, venner, værtshus- og cafébesøg, fjernsynsvaner, personlig stil og image, særheder, ferie og kunsten at blive ældre alene."Kunsten at leve alene" fra 1997 er et essay om ungkarlelivets glæder og sorger baseret på forfatterens personlige oplevelser og henvender sig til aleneboere i alle aldre og af begge køn.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Jørgen er en arbejdsløs typograf, hvis liv er på deroute. Vips er en smart journalist på sporet af en saftig historie. Jørgen beslutter sig for at hjælpe hende, og snart er de begge ude, hvor de ikke kan bunde. Vi følger parret gennem 1980’ernes København; ned ad brokvarterernes skumle sidegader, gennem det pænere Frederiksberg og helt ind i hovedstadens bankende hjerte."Skyggeboksning" udkom oprindeligt som føljeton i ugeavisen København, og fortællingens hurtige tempo og utallige cliffhangers gør den også til hæsblæsende læsning som roman.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Husmann’s Vinstue i Larsbjørnsstræde i København er en af byens mest legendariske frokostrestauranter. Siden den åbnede i 1907, er der blevet serveret frokost i verdensklasse for både lokale og turister, og den ydmyge kælderbeværtning har altid haft noget helt særligt over sig. Allan Mylius Thomsen fortæller den spændende historie om Husmann’s Vinstue og miljøet i Pisserenden, der har forandret sig umådeligt meget gennem det tyvende århundrede.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
"Tænk at sidde med en bog i hænderne der viser, at der er andre end én selv, der finder, at syngepigetraditionen er en uvurderlig skat. En der finder det vidunderligt at grave og gnave sig igennem tykke bøger, for at klarlægge hvordan og hvorfor syngepigetraditionen blev til helt tilbage i 1840-50’erne."Sangerindeknejperne i København har langt fra altid haft et godt ry. Alligevel er de en stor del af den danske kulturarv og har bragt glæde og sjov ind i utallige menneskers liv i over 150 år. Allan Mylius Thomsen tager os med på en nostalgisk rejse gennem sangerindernes historie, præsenterer os for de enkelte syngepiger, beskriver de forskellige scener og deres udvikling gennem tiden og lader os opleve og genopleve denne udskældte og dog elskede danske tradition.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
En fyldig skildring på 336 sider med 248 historiske og nutidige fotografier af Akademisk Boldklubs første 125 år. AB var en af stifterne af Dansk Boldspil-Union, og klubben har haft markante aktører og lederskikkelser inden for klubbens fire sportsgrene: fodbold, cricket, tennis og håndbold. AB var oprindelige fælledklub, flyttede siden til Tagensvej og senere Nørre Allé, inden udflytningen til Bagsværd. Bogen indeholder en perlerække af underholdende kapitler og anekdoter fra en af Danmarks kendteste idrætsklubber. Legendariske Knud Lundberg, der var aktiv på landsholdet i fodbold, håndbold og basketball, portrætteres i et af kapitlerne.
Det københavnske politikorps har undergået store forvandlinger i løbet af det tyvende århundrede, og dog er mange ting forblevet uforandret. Allan Mylius Thomsen beskriver Københavns politi omkring århundredeskiftet, forholdet til befolkningen samt arbejdsmetoder og –områder.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.