Dag-til-dag levering

Bøger af Anne-Marie Eggert Olsen

Filter
Filter
Genre
 • (2)
Bogtype
 • (2)
 • (2)
Format
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (3)
Pris
DKK
Sorter efterSorter Populære
 • - En læsning af Platons politiske filosofi i Staten
  af Anne-Marie Eggert Olsen
  174,95 - 310,95 kr.
  Fragt 39,95 kr.

  Filosofferne skal til magten, familien afskaffes, og digterne skal ud af staten. Sådan læser mange Platons Staten. Men bogen kan læses helt anderledes: Politisk styre skal være fornuftigt, slægtsforhold og køn har ingen betydning i det politiske liv, og kunst og litteratur er afgørende for opdragelsen.Platon er ikke imponeret af demokratiet, og han er temmelig bekymret for retfærdighed og anstændighed i en verden, hvor penge og individualisme regerer. Samtidig er han bekymret for muligheden for at leve et godt liv, hvis opdragelse og oplysning ikke er statens væsentligste opgave. Et bedre samfund kan nemlig kun realiseres af bedre og klogere mennesker.At forandre verden præsenterer en læsning af Platons indflydelsesrige værk og perspektiverer til senere politisk og pædagogisk filosofi. Inspireret af kritisk teori, Marx og Freud undersøger Anne-Marie Eggert Olsen Staten og dens grundproblem: Hvis samfundet er menneskeværk, men mennesker er produkter af samfundet, hvordan kan forholdene så blive anderledes og bedre?At forandre verden er den første danske filosofiske kommentar til Staten.

  • Fragt
  • 39,95 kr.
 • - Et hermeneutisk essay
  af Anne-Marie Eggert Olsen
  148,95 kr.
  Fragt 39,95 kr.

  Symposion indtager en særlig plads i Platons forfatterskab og findes i flere danske oversættelser. Værket er sjældent blevet læst som udtryk for Platons filosofi, men det er netop hvad Eggert Olsen nu gør. I denne filosofiske kommentar, den første af sin art på dansk, lægges vægt på både de filosofiske og litterære aspekter af værket. Forfatteren giver en fortolkning af Platons menneskesyn med udgangspunkt i hans opfattelse af begæret og tidsligheden og diskuterer betydningen af overlevering og historie for hans syn på menneskets viden og dannelse. Begreber som er med til at definere os som mennesker og derfor evigt aktuelle.

  • Fragt
  • 39,95 kr.
 • - En lAesning af Platons politiske filosofi i Staten
  af Anne-Marie Eggert Olsen
  582,95 kr.

  Filosofferne skal til magten, familien afskaffes, og digterne skal ud af staten. SaDanish lAeser mange Platons Staten. Men bogen kan lAeses helt anderledes: Politisk styre skal vAere fornuftigt, slAegtsforhold og kon har ingen betydning i det politiske liv, og kunst og litteratur er afgorende for opdragelsen.Platon er ikke imponeret af demokratiet, og han er temmelig bekymret for retfAerdighed og anstAendighed i en verden, hvor penge og individualisme regerer. Samtidig er han bekymret for muligheden for at leve et godt liv, hvis opdragelse og oplysning ikke er statens vAesentligste opgave. Et bedre samfund kan nemlig kun realiseres af bedre og klogere mennesker.At forandre verden prAesenterer en lAesning af Platons indflydelsesrige vAerk og perspektiverer til senere politisk og pAedagogisk filosofi. Inspireret af kritisk teori, Marx og Freud undersoger Anne-Marie Eggert Olsen Staten og dens grundproblem: Hvis samfundet er menneskevAerk, men mennesker er produkter af samfundet, hvorDanish kan forholdene sa blive anderledes og bedre?At forandre verden er den forste Danishske filosofiske kommentar til Staten.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.