dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Bøger af Bjarne Jacobsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Mellem himmel og jord
    af Bjarne Jacobsen
    88,95 - 263,95 kr.

    Der er næppe nogen mennesker, der ikke i løbet af tilværelsen stiller sig selv spørgsmålet om, hvad der egentlig er meningen med livet. Den eksistentielle psykologi forsøger at forklare de dynamikker, der tager form omkring dette spørgsmål og hvorledes dette danner baggrund for vores forhold til kroppen, til andre og til spørgsmål om skyld og tro. Eksistentiel psykologi fremlægger et sammenhængende bud på eksistensen samt nye analyser af nogle af dens mest betydningsfulde dimensioner. Bogen viser bl.a., hvordan seksualiteten væver menneskene ind i dunkle interaktionsformer og hvordan spørgsmålet om religiøsitet udgør en uomgængelig eksistentiel dimension. Bogen bevæger sig ind i det eksistenspsykologiske område med nye, uvante og måske provokerende synspunkter: Der eksisterer et ubevidste, mennesket er religiøst anlagt – og tilværelsen er meningsfuld!

  • - Teorier om hvad mennesket er og kan
    af Bjarne Jacobsen & Søs Bayer
    248,95 kr.

    Hvad vil det i grunden sige at være et menneske? I mange professionsuddannelser og universitetsuddannelser inden for det humanistiske område er antagelser om mennesket både kernen og udgangspunktet - uden at det dog altid synliggøres, hvad antagelserne dækker over. Et menneske ved vi jo allerede hvad er - vi er jo selv et af slagsen - så hvorfor spørge nærmere ind til dette? Helt så enkelt er det naturligvis ikke. Denne bog opstiller og afdækker nogle af de helt centrale spørgsmål, som trænger sig på, når vi ønsker at blive klogere på humanioras antagelser om det menneskelige. Spørgsmål og undren er afsættet for bogens søgen efter svar i filosofien, pædagogikken, sociologien og psykologien. Resultatet munder ikke ud i et teoretisk sammenhængende svar, men aftegner snarere et billede af humanioras sammensatte reservoir af forståelser, hvilket kan støtte læseren i en videre udforskning af emnet. Bogen omfatter ti kapitler, som hver især kredser om grundlæggende menneskelige temaer som fx køn, udvikling, læring, arbejde, opdragelse, tid og tro.

  • - for sundhedsprofessionelle
    af Julie Wielandt Tejmers & Rikke Vinter Hedensted
    178,95 - 271,95 kr.

    Psykologi og sundhedspsykologi for sundhedsprofessionelle belyser, hvordan viden om psykologi kan give en forståelse for menneskets psyke og særligt de følelsesmæssige reaktioner, som kan gøre sig gældende, når et menneske får sundhedsudfordringer.Psykologisk viden og forståelse kan styrke den sundhedsprofessionelles nødvendige og afgørende kompetencer inden for klinisk beslutningstagen og lederskab i forhold til at forstå og støtte mennesker med sundhedsudfordringer bedst muligt. Samtidig kan psykologisk viden styrke relationen mellem sundhedsprofessionel, patient og pårørende. I bogen præsenteres såvel ældre som nyere centrale tilgange inden for psykologi, herunder viden om psykologiske processer i forhold til sociale medier, teknologi, telemedicin og kroppens sprog. Bogen er pædagogisk bygget op med mange eksempler på, hvordan teorien kan omsættes til praksis, og med interne henvisninger, referencer og informative illustrationer.Alle kapitler er skrevet af forfattere med stor faglig viden inden for enten det psykologiske felt eller inden for emner, der omhandler psykosociale interventionsmuligheder. Bogen henvender sig primært til studerende og undervisere på de sundhedsfaglige grunduddannelser, men også til andre studerende eller sundhedsprofessionelle, der beskæftiger sig med psykologiske problemstillinger i praksis.Bogens forfattere er Tine Aagaard, Bettan Bagger, Susanne Næsgaard Gröntved, Rikke Vinter Hedensted, Eva Hertz, Bjarne Jacobsen, Carsten Juul Jensen, Natasja Kingod, Stine May Nielsen, Ib Ravn, Julie Wielandt Tejmers og Helle Winther.

  • af Bjarne Jacobsen
    288,95 kr.

    Den moderne psykologi har knap 150 år på bagen, men faget har naturligvis været dyrket langt tilbage i historien. Søren Kierkegaard stod på tærsklen til den videnskabelige psykologis opståen, og han anede, hvad den ville bringe og bidrage til: Mennesket risikerer at komme på afstand af sig selv. Kierkegaards tænkning kan ses som et modtræk til modernitetens fremmed gørende følger, og han udviklede en psykologisk forståelse, som suverænt plejer begribelsen af psykologiske temaer og dilemmaer, som de tager sig ud fra subjektets perspektiv: Hvad indebærer det at være et bevidst væsen? Hvorfra kommer ængstelsen? Hvilken rolle spiller seksualiteten? Hvorfor ændrer vi os, når vi indgår i masser? Kierkegaards psykologi er kun i begrænset omfang ført ind i den moderne psykologi. Med nærværende bog tilbyder forfatteren et sammenhængende indblik i de psykologiske forhold, der gør sig gældende, fra mennesket kommer ind i verden og følgende skal finde sig selv – sit selv – gennem en krop og bevidsthed, der modnes, og som skal finde sin plads i et samfund, en hverdag, hvor spørgsmålet om mening tirres af et uklart eller fraværende svar – hvad er meningen? BJARNE JACOBSEN er lektor i personlighedspsykologi ved Roskilde Universitet og har i særlig grad beskæftiget sig med eksistentiel psykologi. Han er endvidere uddannet som psykoterapeut ved Københavns Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.