Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Dan Feld-Jakobsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Mad til mennesker
    af Dan Feld-Jakobsen
    254,95 kr.

    Iværksætteri og innovation giver eleverne redskabet til at starte egen virksomhed eller medvirke til udvikling og innovation i virksomheder på det private og offentlige arbejdsmarked.Det indeholder følgende 2 hovedafsnit:- Iværksætteri: hvordan man starter en virksomhed; afklaring, selskabsformer; penge og økonomi; lovgivning; organisation og ledelse; lukning. Overalt følger vi som eksempel en fiktiv koks vej fra start af restaurant/café til lukning.- Innovation: test af, hvor innovativ man er; økonomisk, ergonomisk, miljømæssig og produkt- og udviklingsinnovation; måling af innovation; innovatører i praksis; innovation i din fremtid. I denne del er der er overalt opgaver, der udfordrer læseren til at tænke innovativt, især som gastronom og som tjener.

  • af Dan Feld-Jakobsen
    268,95 kr.

    Kalkulation for gastronom og tjener viser trin for trin, hvordan man kalkulerer inden for følgende områder:ProduktionskalkulationForkalkulationBuffet- og arrangementskalkulationDelkalkulation kød, fisk og fjerkræEfterkalkulationDrikkevarekalkulationDesuden indeholder bogen kapitler om lagerrente og omregningstal.EkstramaterialerArrangementArrangement med formlerDelkalulation, kødDelkalkulation, kød m. formlerForkalkulation Forkalkulation, formlerProduktionskalkulationProduktionskalkulation, formlerDrikkevarekalkulation 1Drikkevarekalkulation 2IndholdIntroduktionFra indkøb til salg - hvad sker der med økonomien Kalkulation i virksomheden - en kort introduktionBegreber i kalkulation - hvad hedder tingene Svind og omregningstal Formler i kalkulationOpbygning af kalkulationer Hjælpeskemaer til kalkulation Skema til produktionskalkulation (grundkalkulation) Skema til forkalkulation (forkalkulationsskema)Skema til kalkulation af buffet og arrangementer (buffet- og arrangementskalkulationsskema)Omregningstal - dine egneOmregningstal for grøntsagerOmregningstal for svampe, nødder, bær og frugter Omregningstal for Kød, fisk og fjerkræ Omregningstal for konserves og survarerOpgaverMål og vægtMængdeomregning Liter/deciliter Produktionskalkulation OpgaverForkalkulation Således udfyldes og benyttes skemaetOpgaverBuffet- og arrangementskalkulation OpgaverDelkalkulation (fisk, fjerkræ og kød) Fisk Fjerkræ Kød OpgaverEfterkalkulation PortionsstørrelserLagerrente Lageret set med økonomiske øjne VareforbrugKalkulation af drikkevarer Drikkevarer I Drikkevarer IIEfterskriftAppendixStikordForordDette materiale er udviklet til 1. hovedforløb for gastronomuddannelsen og tjeneruddannelsen. Materialet består af et undervisningshæfte med opgaver samt skemaer og ekstraopgaver, som findes nedest på bogens side i webshoppen.Undervisningshæftet er opbygget således, at undervisningshæftet benyttes til undervisning og opslag i forhold til formler og principper. Opgavedelen benyttes til at udfordre eleverne på alle niveauer.Rigtig god fornøjelse med at få et indblik i kalkulationens verden.November 2013Dan Feld-Jakobsen

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.