Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Erik Werlauff

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erik Werlauff
    1.862,95 kr.

    En teoretisk og praktisk gennemgang af retsforholdene for erhvervsdrivende juridiske personer efter selskabsreformerne i 2010 og 2013.Bogen giver en grundig gennemgang af retsforholdene for selskaber og andre juridiske personer, som følges gennem alle relevante faser:Valg af retsformStiftelseInterne regelsætKapitalforholdLedelseSammenlægning og overtagelseKoncernforholdÅrsrapport og evt. revisionOpløsning mv.Fremstillingen omfatter både det lille anpartsselskab og det store aktieselskab, der evt. opererer internationalt. Relevante internationale og EU-retlige aspekter inddrages i fremstillingen. Hovedvægten ligger på aktie- og anpartsselskaberne, men også andre retsformer behandles, herunder interessentskaber, kommanditselskaber, partnerselskaber, andelsvirksomheder, foreninger og fonde.Nyt i 9. udgaveBogen er ajour med reformerne i 2013, herunder indførelsen af iværksætterselskabet (IVS) med et kapitalkrav på 1 krone, muligheden for hjemstedsflytning til og fra Danmark samt en lang række forenklinger ved fusion, spaltning og andre transaktioner.MålgruppeBogen henvender sig til teoretikere, praktikere og studerende.Om forfatterenAdvokat (H), professor, dr. jur. Erik Werlauff forsker og underviser ved Aalborg Universitet. Han har sin egen specialiserede advokatpraksis og er desuden dommer i danske og internationale sager om erhvervsretlige forhold. (www.werlauff.com).

  • af Erik Werlauff
    438,95 kr.

    Denne lille, yderst koncentrerede bog om bestyrelsens arbejde og ansvar er et uundværligt juridisk redskab for enhver som er medlem af en bestyrelse eller direktion. Bogen tager udgangspunkt i ansvarsprincipperne med tilføjelse af, hvad bestyrelsen/direktionen kan lære af disse principper med henblik på forebyggelse af ansvar. Ligeledes behandler bogen de vigtigste spørgsmål om møder, beslutninger, habilitetsspørgsmål samt mulighederne for skriftlige og elektroniske møder. Bogen tager højde for de mange nyskabelser i selskabsreformen 2010 for aktie- og anpartsselskaber, men den behandler også bestyrelsesarbejdet i andre typer af juridiske personer, herunder foreninger, andelsselskaber, brugerbestyrelser – og menighedsråd. Undervejs i bogen er der opstillet tjeklister til, hvad man bør huske på bestyrelses-, budget- og regnskabsmøder.

  • - muligheder og faldgruber
    af Erik Werlauff, Dorte Riskjær Larsen & Luise Guldbæk Larsen
    411,95 kr.

    Aktietilbagekøb og selvfinansierede aktiekøb behandler de nye muligheder, der efter selskabsreformen 2009/10 er opstået med hensyn til • selskaber tilbagekøb af egne aktier, hvor den tidligere grænse på 10 pct. af aktiekapitalen er bortfaldet, og • selskabers mulighed for at yde finansiering gennem lån, sikkerhed mv. for køb af aktier i selskabet, eventuelt for køb af hele selskabet eller majoriteten i dette. Begge situationer er udtryk for, at selskabets frie reserver udbetales til nogen, enten til en aktionær som vederlag for selskabets tilbagekøb af egne aktier eller til en aktiekøber som øremærket låneprovenu til dennes finansiering af køb af aktier i selskabet.Aktietilbagekøb og selvfinansierede aktiekøb giver en indgående indføring i de muligheder og faldgruber som selskabsreformen har medført. Og den giver klar besked om, hvad selskaberne kan gøre med hensyn til tilbagekøb af egne aktier og til finansiering af køb af aktieposter i selskabet. Bogen vil derfor være af stor værdi for firmajurister, advokater, revisorer og andre praktikere samt for forskere og studerende. Cand. merc. jur. Luise Guldbæk Larsen er legal adviser i Nordea Invest Fund Management A/S. Hun arbejder med investeringsforeninger og beskæftiger sig ligeledes med selskabsret samt børs- og kapitalmarkedsret.Cand. merc. jur. Dorte Riskjær Larsen er erhvervsjuridisk konsulent hos Finansrådet. Hun arbejder særligt med området for betalingsformidling, pengeoverførsel mv. Professor, dr. jur. Erik Werlauff forsker og underviser ved Aalborg Universitet. Han rådgiver virksomheder i juridiske spørgsmål og er jævnligt dommer i voldgiftssager.

  • af Erik Werlauff & WERLAUFF Advokatfirma
    865,95 kr.

    ARV & SKIFTE, 9. udgave, giver ligesom de foregående udgaver et helhedsbillede af spørgsmål om arv, skifte, boafgift og eventuel boskat, dvs. de centrale spørgsmål om,Hvem der arver, og hvor meget (arveloven)Hvordan skiftet finder sted, så man får sin arv (skifteloven)Hvad det koster i boafgift (boafgiftsloven)Hvilken boskat nogle boer skal betale (dødsboskatteloven)Ligesom i tidligere udgaver er bogen opdelt i en mere teoretisk del, hvor regelsættene behandles, og i en praktisk del, der behandler en lang række spørgsmål om boets behandling.Skiftereformen 2011, som stiller en række nye krav til bobestyrerne, og som i en vis udstrækning muliggør anvendelsen af bobestyrere, der ikke er autoriserede, er indarbejdet i fremstillingen, der ligesom i tidligere udgaver rummer en righoldighed af praksis fra skifteretterne og øvrige domstole. Indhold ForkortelserFord til 9. udgave – 2017I. Arv, skifte, afgift og skatA. Arven: Hvem arver, og hvor meget?B. Skiftet: Hvordan får man sin arv?C. Afgifterne: Hvad koster det i afgift at skifte og at arve?D. Skatterne: Hvilken skat betaler afdøde, boet og arvingerne?II. Dødsboets praktiske behandlingA. Boets påbegyndelseB. De forskellige persongrupper og bobehandlingenC. Aktiver og passiverD. Boopgørelsen III. Tjeklister til boets behandlingIV. Tjekliste til udarbejdelse af boopgørelse BilagLitteratur (bøger)DommeStikord

  • af Erik Werlauff & af Peer Schaumburg-Müller
    569,94 kr.

    Bogen giver i sin 4. gennemreviderede udgave svar på alle de væsentligste spørgsmål om udarbejdelse af vedtægter for aktieselskaber og anpartsselskaber og om aftaler mellem selskabets ejere: ejeraftaler. Ejeraftaler kan ikke binde selskabet eller dets generalforsamling, og bogen gennemgår konsekvenserne heraf. Det påvises, at ejeraftaler er højaktuelle, men siden selskabsreformen fra 2010 har skullet nytænkes og reformuleres, ligesom de skal koordineres med vedtægterne. Bogen redegør for faldgrupper i sammenhængen mellem vedtægter og ejeraftaler og ved formuleringen af særligt ejeraftaler.Bogen er forsynet med talrige formuleringseksempler, og indeholder tjeklister og paradigmer til udarbejdelse af vedtægter og ejeraftaler. Alle bogens 14 paradigmaer kan gratis downloades som word-dokumenter (docx) af abonnenter på jurabibliotek.dk og let tilpasses.Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør, adjungeret professor på Aalborg Universitet, ekstern lektor ved CBS, og censor bl.a. på de juridiske uddannelser på universiteterne. Han er forfatter til en lang række bøger inden for bl.a. selskabsret.Erik Werlauff er professor, dr.jur., forsker og underviser ved Aalborg Universitet. Han rådgiver selskaber og er dommer i danske og internationale voldgiftssager om bl.a. selskabsretlige spørgsmål. www.werlauff.com

  • af Erik Werlauff
    525,95 kr.

    Kontrakter, nu i 4. udgave med professor Erik Werlauff som forfatter, er et praktisk værktøj til udfærdigelse af kontrakter.Den er hverken en lærebog eller en paradigmasamling, men en udvidet tjekliste til, hvad den gode og gennemtænkte kontrakt bør tage højde for. Forfatteren skriver ud fra et mangeårigt erfaringsgrundlag inden for kontraktkoncipering, rådgivning og voldgift.

  • af Erik Werlauff & Jytte Heje Mikkelsen
    104,95 kr.

    Bogen behandler spørgsmål om fondsbegrebet, de erhvervsdrivende fondes særlige forhold, begrebet ´erhvervsdrivende´, kravene til fondenes vedtægter og muligheden for at foretage ændringer deri. Desuden beskrives myndighedernes opgaver, herunder både Erhvervs- og Selskabsstyrelsens og Civilstyrelsens opgaver, fondens grundkapital og frie reserver, dens bestyrelses- og eventuelle direktionsforhold, årsrapporten og regnskabsmødet, uddelinger fra fonden, granskning og erstatning samt en række relevante skatte-, afgifts- og arvespørgsmål.I bogen er der nyttige råd og vink til fondene og deres rådgivere, og bogens skatte- og afgiftsretlige afsnit rummer modeller og forslag til generationsskifte mv.Forfatterne giver i bogen en lang række praktiske eksempler på løsningen af de behandlede fondsretlige spørgsmål.

  • af Erik Werlauff & Jytte Heje Mikkelsen
    319,95 kr.

    Mange rådgivere, firmajurister, bestyrelsesmedlemmer m.fl. kan deres selskabsret, men færre er fortrolige med fondsretten, herunder erhvervsfondsretten.  Med bogen Den erhvervsdrivende fond indføres læseren i erhvervsfondsrettens juridiske univers - med de særlige krav til fondens vedtægter, erhvervsbegrebet, tilsyns- og registreringsmyndighed, myndighedsgodkendelse til ekstraordinære dispositioner og ændring af vedtægt samt om grundkapital og frie reserver, uddelinger og legater, fusion og spaltning samt skat og afgift. Kort sagt: Alt det, som rådgiveren og bestyrelsesmedlemmet ellers kan snuble i.

  • - en introduktion
    af Erik Werlauff, Lone L. Hansen & Lars Lindencrone Petersen
    536,95 - 539,95 kr.

    Begge har vi respekt for de foreliggende, videnskabeligt anlagte fremstillingeraf retslære, retskilder og juridisk metode. Vi har imidlertid besluttetat skrive en brugerorienteret fremstilling af den juridiske metode,og hvordan man anvender denne – »anvendt jura«, ligesom der findes anvendtfysik og teoretisk fysik.Det er den anvendte jura, vi hermed fremlægger – en operativ, brugerorienteretfremstilling af relevante spørgsmål om juridisk metode. Bogenkan læses af studerende, men også af læsere uden specielle juridiske forudsætninger.Vi har skrevet den fremstilling, som vi gerne selv ville have haft til rådighed,da vi læste jura, og som praktiserende advokater.

  • - en introduktion
    af Erik Werlauff, Lone L. Hansen & Lars Lindencrone Petersen
    538,95 kr.

    Den juridiske metode - en introduktion er en brugervenlig og praktisk bog om den juridiske metode. Den kan læses af både studerende og læsere uden juridiske forkundskaber. Bogen omhandler • juridisk metode gennem 2000 år • retsområderne • udstedelse af retsregler • domstolene og deres anvendelse og fortolkning af retsregler • retskilderne og deres samspil • fortolkningsredskaberne • domslæsning og domsforståelse • det juridiske sprog ved eksamen og i projekter, afhandlinger, kontrakter, notater, responsa og processkrifter samt • forklaring på juridiske udtryk og begreber. Forfatterne har begge læst jura og bestået juridisk kandidateksamen, ligesom de har opnået én eller flere akademiske grader og høstet erfaring som praktiserende advokater og som undervisere ved universitetet. De har skrevet den bog, de gerne selv ville have læst som studerende og advokater.

  • - – Praksis om selskaber, fonde, børsselskaber, finansielle virksomheder, revisorer, hvidvask mm.
    af Erik Werlauff, Peer Schaumburg-Müller & Lars Lindencrone Petersen
    707,95 kr.

    Denne bog omhandler det administrative ankenævn Erhvervsankenævnet,som er rekursorgan for afgørelser truffet af f.eks. Erhvervsstyrelsen, Finanstilsynetog Rejsegarantifonden. Erhvervsankenævnet er således en klageinstans,som behandler klager over administrative afgørelser, i det omfang derfastsættes ved lov eller i henhold til lov. Erhvervsankenævnets virksomhedsvarer til den virksomhed, som udøves af andre lignende ankenævn, f.eks.Konkurrenceankenævnet, Teleankenævnet, Revisorankenævnet samt Ankenævnetfor Patenter og Varemærker.

  • - Praksis om selskaber, fonde, børsselskaber, finansielle virksomheder, revisorer, hvidvask mm.
    af Erik Werlauff, Peer Schaumburg-Müller & Lars Lindencrone Petersen
    708,95 kr.

    Denne bog omhandler Erhvervsankenævnet, som er rekursorgan for afgørelser truffet af f.eks. Erhvervsstyrelsen og Finanstilsynet. Erhvervsankenævnet er således en klageinstans, som behandler klager over administrative afgørelser, i det omfang det fastsættes ved lov eller i henhold til lov.Bogen er den eneste samlede og dyberegående behandling af Erhvervsankenævnet, som er det centrale rekursorgan for hele erhvervsreguleringsretten, herunder navnlig selskabsretten, erhvervsfondsretten, børsretten og reguleringen af finansielle virksomheder, hvor domspraksis har en mindre fremtrædende plads i den praktiske retsudvikling.Bogen indeholder en almindelig del, der har fokus på Erhvervsankenævnet, sagsbehandlingsreglerne og processen for nævnet. Endvidere indeholder bogen en speciel del, der analyserer de mere centrale afgørelser gennem årene inden for de retsområder, hvor nævnet er rekursorgan.Erhvervsankenævnet henvender sig til nævnsmedlemmer, sekretariatsansatte, ansatte i Erhvervsstyrelsen, Fondstilsynet og Finanstilsynet, advokater og revisorer samt ansatte i erhvervsvirksomheder.

  • - se eventuelt ISBN 9788761935908
    af Erik Werlauff & Peer Schaumburg-Müller
    1.168,95 kr.

    Kreditretten 7. udgave er en ajourført fremstilling af de regler, der gælder for optagelse af lån og kredit Kreditretten udkommer nu i en helt ny og ajourført udgave, som er opdateret med regler, retspraksis og teori på retsområdet. Bogen udkom for første gang helt tilbage i 1992 og introducerede herved kreditretten som en ny disciplin på kapitalmarkedsområdet. Den har siden været anvendt som undervisningsgrundlag en række steder og flittigt af praktikere. Bogen er unik, idet der ikke findes andre samlede fremstillinger af kreditretten i Danmark. Kreditretten er i sin grundstruktur en fremstilling af erhvervsfinansieringsretten. Nyt i 7. udgave En nyudgivelse af bogen har først og fremmest været nødvendig, fordi den tidligere udgave i dag er udsolgt. Forfatterne har dog valgt at udgive en ny gennemarbejdet og opdateret udgave fremfor blot at genoptrykke den tidligere udgave, sådan at læseren står med en ajourført fremstilling af kreditretten og bogen kan holde nogle år frem i tiden. Bogen er en videreførsel af de tidligere udgaver af Kreditretten, som har været skrevet af professor Lennart Lynge Andersen og professor Erik Werlauff. Om forfatterne Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør i TDC A/S, ekstern lektor på CBS, censor og censornæstformand, og adj. professor på Aalborg Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger bl.a. inden for børs- og kapitalmarkedsret, fondsret og selskabsret. Erik Werlauff er professor, dr.jur., advokat (H), forsker og underviser på Aalborg Universitet. Han rådgiver børsselskaber, er dommer i danske og internationale voldgiftssager og forfatter og medforfatter til talrige bøger inden for bl.a. børs- og kapitalmarkedsret, selskabs- og fondsret og proces- og kreditret. Målgruppe Bogen henvender sig særligt til studerende, som skal have et mere end helt overfladisk kendskab til kreditrettens grundlæggende regler, samt til praktikere, som skal søge svar på konkrete kreditretlige problemstillinger.

  • af Erik Werlauff, Christoph Teichmann, Tiago Monteiro, mfl.
    1.693,95 kr.

  • af Erik Werlauff & Peter Schaumburg-Müller
    712,95 kr.

    De finansielle virksomheder, som pengeinstitutter, fondsmæglerselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.fl., spiller en stor og afgørende rolle i forhold til den samfundsmæssige infrastruktur på det finansielle marked. Det er derfor kun naturligt at der findes en detaljeret regulering om de finansielle virksomheder. Reguleringen er både af offentligretlig og privatretlig karakter og angår typisk de finansielle virksomheder, disses virksomhedsudøvelse, kunderelationer og det offentligretlige tilsyn. Reguleringen trækker tråde til den øvrige erhvervsreguleringsret, som regulerer f.eks. kapitalselskaber og børsselskaber, men supplerer eller erstatter i øvrigt denne.Det er tanken at bogen både kan bruges til undervisning i reglerne om finansielle virksomheder på universiteterne og specialkursus i den finansielle regulering, og som opslagsbog for den, som skal have et overblik over reguleringen eller have særlige spørgsmål inden for området besvaret.

  • af Erik Werlauff & Peer Schaumburg-Müller
    634,95 kr.

    Denne bog giver i sin 3. gennemreviderede udgave efter selskabsreformen 2010 svar på de væsentligste spørgsmål om udarbejdelse af vedtægter for aktieselskaber og anpartsselskaber og om eventuelle aftaler mellem selskabets ejere: ejeraftaler (hidtil betegnet: aktionæroverenskomster og anpartshaveroverenskomster). Ejeraftaler kan ifølge loven ikke binde selskabet eller dets generalforsamling, og bogen gennemgår konsekvenserne heraf. Samtidig påvises det, at ejeraftaler ikke dermed er en uddøende dokumenttype - men de skal fra 2010 nytænkes og nyformuleres, ligesom de skal koordineres anderledes med vedtægterne, end man tidligere har gjort. Alle eksisterende ejeraftaler skal tages op til revision.Bogen giver først en teoretisk baggrund for selskabets regelsæt i form af vedtægterne og for ejernes eventuelle regelsæt i form af ejeraftaler, og dernæst giver den en praktisk gennemgang af en lang række konkrete emner, der kan eller skal behandles i vedtægterne og/eller i ejeraftaler. Bogen er forsynet med talrige formuleringseksperter, og de sidste to kapitler indeholder detaljerede tjektlister og konkrete paradigmer til udarbejdelse af vedtægter og ejeraftaler, som af forlaget er gjort tilgængelige for bogens købere som dokumenter til brug for individuel tekstbehandling.

  • - Regler og rapportering
    af Erik Werlauff, Peer Schaumburg-Müller & Lars Lindencrone Petersen
    728,95 kr.

    FINANSIELLE VIRKSOMHEDER, som pengeinstitutter, fondsmæglerselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.fl., spiller en afgørende rolle for infrastrukturen på det finansielle marked. Det er naturligt, at der findes en detaljeret regulering for finansielle virksomheder. Reguleringen er både offentligretlig og privatretlig og angår typisk de finansielle virksomheders virksomhedsudøvelse, kunderelation og det offentlige tilsyn.Denne bog er den eneste samlede og dyberegående behandling af reguleringen af finansielle virksomheder i dansk ret.Reguleringen af finansielle virksomheder er præget af teknisk meget tunge og komplekse regler, som ofte ændres. Det er ikke sigtet med bogen at fremstille alle tekniske detaljer og teknikaliteter, der gælder på området, men i højere grad søge at skabe overblikket og fremstille hovedlinjerne i reguleringen så enkelt som muligt.Bogen kan bruges både til undervisning i reglerne om finansielle virksomheder på universiteterne og specialkursus i den finansielle regulering og som opslagsbog for den, som skal have et overblik over reguleringen eller har spørgsmål inden for området besvaret.Finansielle virksomheder – regler og rapportering udgør sammen med Børs- og kapitalmarkedsret, som udkom i en ny udgave senest i 2019, og en kommende fremstilling af Erhvervsankenævnet én samlet fremstilling af kapitalmarkedsretten.Lars Lindencrone Petersen er advokat og videnpartner i Bech-Bruun advokatfirma, adjungeret professor på Aarhus Universitet og ekstern lektor på Københavns Universitet. Han er forfatter til en lang række bøger inden for konkurs- og procesret og kapitalmarkedsret.Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør i TDC A/S, bestyrelsesformand for TDC Pensionskasse, ekstern lektor på Juridisk institut på CBS, adjungeret professor på Aalborg Universitet og censor på bl.a. de juridiske uddannelser. Han er forfatter til en lang rækker bøger inden for bl.a. børs-, selskabs- og finansselskabsret.Erik Werlauff er professor, dr.jur., advokat (H), forsker og underviser på Aalborg Universitet. Han rådgiver børsselskaber, er dommer i danske og internationale voldgiftssager og forfatter til talrige bøger inden for bl.a. børs-, selskabs-, proces- og kreditret. www.werlauff.com

  • af Erik Werlauff
    1.039,95 kr.

  • af Erik Werlauff
    245,95 kr.

    Bogen tager udgangspunkt i ansvarsprincipperne med tilføjelse af, hvad bestyrelsen/direktionen kan lære af disse principper med henblik på forebyggelse af ansvar. Ligeledes behandler bogen de vigtigste spørgsmål om møder, beslutninger, habilitetsspørgsmål samt mulighederne for skriftlige og elektroniske møder.Bogen tager højde for de mange nyskabelser i selskabsreformen 2010 for aktie- og anpartsselskaber, men den behandler også bestyrelsesarbejdet i andre typer af juridiske personer, herunder foreninger, andelsselskaber, brugerbestyrelser – og menighedsråd.Undervejs i bogen er der opstillet tjeklister til, hvad man bør huske på bestyrelses-, budget- og regnskabsmøder.

  • af Erik Werlauff & Klaus Stubkjær Andersen
    598,95 kr.

    Bogen giver en omfattende, ajourført indføring i gældende dansk ret for ledelsesansvar og en detaljeret oversigt over muligheder og faldgruber indenfor ledelsesansvarsforsikring.Bogen er egentlig ”2. udgave” af bogen Ledelsesansvar og ledelsesansvarsforsikring. Det nye er - ud over en opdateret gennemgang af retspraksis - at en af landets skarpeste juridiske hjerner, Professor, dr. Jur. Erik Werlauff, er medforfatter, hvilket tilfører bogen nye, videnskabelige vinkler indenfor ledelsesansvaret.

  • - med kommentarer
    af Erik Werlauff & Peer Schaumburg-Müller
    3.614,95 kr.

    Bogen kommenterer og forklarer hver lovbestemmelse og på trods af stoffets enorme omfang og loven på 375 paragraffer, er bogen nem at anvende, da hver lovparagraf er forsynet med en kort forklarende overskrift, der giver læseren overblik over lovteksten og dens opbygning. I bogen er der indsat en praktisk §-nøgle, der i oversigtsform viser de hidtidige bestemmelser i Aktie- og anpartsselskabsloven over for de nye bestemmelser i selskabsloven. Der er ligeledes i oversigtsform givet nogle centrale kommentarer i forhold til hver enkelt bestemmelse. §-nøglen gør det muligt for læseren at danne sig et hurtigt og enkelt overblik over de enkelte bestemmelsers placering i selskabsloven.

  • af Erik Werlauff
    583,95 kr.

    Kontrakter, nu i 4. udgave med professor Erik Werlauff som forfatter, er et praktisk værktøj til udfærdigelse af kontrakter.Den er hverken en lærebog eller en paradigmasamling, men en udvidet tjekliste til, hvad den gode og gennemtænkte kontrakt bør tage højde for.Forfatteren skriver ud fra et mangeårigt erfaringsgrundlag inden for kontraktkoncipering, rådgivning og voldgift.

  • af Erik Werlauff & Lars Lindencrone Petersen
    2.121,95 kr.

    Dansk retspleje er den eneste fremstilling i dansk retslitteratur, der giver en samlet lærebogs- og håndbogsmæssig gennemgang af hele retsplejen. Værket omfatter både civile retssager, fogedsager, skiftesager og straffesager og giver læseren et samlet overblik over de tværgående procesretlige principper.EU-retten og grundrettighederne, herunder retten til adgang til domstolene og til retfærdig rettergang, er integreret i fremstillingen. Målgruppe Bogen kan både anvendes i teoretisk sammenhæng, f.eks. som lærebog, og som håndbog i det praktiske retsliv.

  • af Erik Werlauff & Peer Schaumburg-Müller
    1.370,95 kr.

    Børs- og kapitalmarkedsret indeholder som hidtil en samlet fremstilling af hele børs- og kapitalmarkedsretten med undtagelse af særlige regelsamlinger angående specifikke typer finansselskaber. Bogen giver et opdateret indblik i nye regler, bestemmelser og praksis og introducerer et nyt kapitel om de kreditretlige regler ved værdipapirregistrering og -clearing. Særligt de studerende ved videregående uddannelser har glæde af denne gennemarbejdede lærebog, der indfører dem i selskabs-, børs-, og kapitalmarkedsretten. Praktikere vil dog også finde bogen nyttig, når de skal have et mere detaljeret kendskab til børs- og kapitalmarkedsretten bl.a. til brug for rådgivning af klienter eller in-house.

  • af Erik Werlauff
    974,95 kr.

    Bogens hovedsigte er som i hidtidige udgaver af bogen at give en integreret og koncentreret fremstilling af arve-, skifte-, afgifts- og skattespørgsmål ved dødsfald.Skiftereformen 2011, der berører bobestyrerskifte på en række praktiske områder, og som ligeledes har reguleret dele af det private skifte, er indarbejdet i nærværende 8. udgave fra 2011. Det samme gælder de dødsboskatteretligt relevante dele af skattereformerne 2009/10.I bogens teoretiske del behandles som hidtil de grundlæggende spørgsmål om, hvem der arver, og hvor meget, hvilke boafgifter der skal betales og hvilke dødsboer der har en sådan størrelse, at de skal betale indkomstskat og da hvor meget. I bogens praktiske del behandles de væsentligste af de spørgsmål, som man som bobehandler, arving, ægtefælle mv. møder i forbindelse med et dødsboskifte, lige fra påbegyndelse af bobehandlingen, over retsstillingen for og kontakten til de forskellige persongrupper, boets aktiver og passiver, udarbejdelse af boopgørelsen og spørgsmål om boomkostninger. Denne bog henvender sig både til den studerende og til praktikeren, men også til den efterladte, der står med en masse ubesvarede spørgsmål til de juridiske pronlemstillinger angående arv og skifte.

  • - Test din viden
    af Erik Werlauff, Peer Schaumburg-Müller & Morten Schaumburg-Müller
    248,95 kr.

    Bogen indeholder, som den eneste opgavesamling inden for fagområdet på markedet, en række opgaver inden for selskabs- og kapitalmarkedsretten. Bogen indeholder også vejledninger til besvarelsen af opgaverne, sådan at disse kan bruges efterfølgende af den, der har søgt at løse opgaven. Opgaverne er opgaver, som forfatterne selv har brugt til deres undervisning i selskabs- og kapitalmarkedsret. Målgruppe Bogen retter sig mod den, der på universiteter, business schools eller på specialkurser skal tilegne sig og forstå selskabsretten. Opgaverne er særdeles velegnet til både studerende, der arbejder alene, og studerende, der løser opgaverne i mindre grupper med henblik på studie- og eksamensforberedelse. Om forfatterne Morten Schaumburg-Müller er chefkonsulent i Justitsministeriet, ekstern lektor i selskabsret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, juridisk sekretær i Klagenævnet for Domænenavne og censor på Statskundskab. Han er forfatter til fagtidsskriftartikler inden for selskabs- og immaterialret samt medforfatter til en bog inden for kapitalmarkedsretten. Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør i TDC A/S, adjungeret professor på Aalborg Universitet, ekstern lektor i selskabs- og kapitalmarkedsret ved CBS, Law og censor på bl.a. de juridiske uddannelser. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger og fagtidsskriftartikler inden for særligt selskabs- og kapitalmarkedsretten. Erik Werlauff er professor, dr.jur., advokat og forsker og underviser ved Aalborg Universitet og virker endvidere som bl.a. advokat og voldgiftsdommer. Han er forfatter og medforfatter til talrige bøger inden for bl.a. selskabs- og kapitalmarkedsretten.

  • af Erik Werlauff
    1.848,95 kr.

    Professor, dr. jur. Erik Werlauffs SELSKABSSKATTERET, nu 21. udgave, er et klassisk værk, som giver et samlet billede af selskabs-, fonds- og foreningsbeskatningen. Werlauff inddrager både danske og internationale aspekter og kæder skatteretten sammen med civilretten, således at de skattemæssige konsekvenser af de forskellige selskabs- og aftaleretlige dispositioner belyses. Bogen indeholder talrige praktiske eksempler, der giver læseren et operativt indblik i selskabsskatterettens mange muligheder – og faldgruber. Nyt i 21. udgave er blandt meget andet: udbredelse af omgåelsesklausulerne i ligningslovens § 3 til ikke blot at omfatte EU- og DBO-relaterede forhold, men alle skatteforhold,seneste praksis om tilbagekaldelse af tilladelse til skattefrie transaktioner,den allerede omfattende praksis efter omgåelsesklausulen i ligningslovens § 3,beskatning af kapitalejerlån, også når disse selskabsretligt er fuldt ud lovlige,den konkrete rentesats (ikke diskontoen + 4 pct.) ved lån fra ejer til selskab,udviklingen i praksis om fortsat brugbare A/B-modeller til generationsskifte gennem opdeling i aktie- eller anpartsklasser,udviklingen i praksis om, hvornår mellemholdingselskaber kan anses for reelle og derfor kan modtage skattefrit udbytte,prisdannelsen mellem danske og udenlandske koncernforbundne selskaber og kravene til koncernens egen TP-dokumentation,manglende hjemmel til tripelbeskatning af den fysiske eneejer af danske selskaber og udenlandske (lavskatte)selskaber, der udsættes for TP-korrektion, indgangsværdier ved kommuners indskud af vandforsynings- og spildevandsaktiviteter i nystiftede selskaber,praksis om den skattemæssige behandling af OPP-kontrakter mellem en privat part og en offentlig myndighed,praksis efter tonnagebeskatningsloven,udviklingen i kampen mod multinationale koncerners skatteunddragelse, jf. BEPS-initiativet, praksis om skattesalg i form af salg og (hurtigt) tilbagekøb, ogpraksis om (manglende) anerkendelse af fond med hjemsted i udlandet, selvom fondens uafhængighed ikke er sikret på samme måde som for en

  • - erhvervsdrivende og ikke-erhvervsdrivende fonde
    af Erik Werlauff & Peer Schaumburg-Müller
    1.518,95 kr.

    FONDENES RETSFORHOLD giver en samlet fremstilling af retsforholdene for både erhvervsdrivende og ikke-erhvervsdrivende fonde. Fondsretten har traditionelt fremstillet de ikke-erhvervsdrivende fonde først, da de kan siges at repræsentere den klassiske, grundlæggende fondsret. Bogen vender fremstillingen om, sådan at de erhvervsdrivende fondes retsforhold behandles først, også fordi der med den nye erhvervsfondslov foreligger den mest indgående regulering af disse fondes retsforhold. ¨Den nye erhvervsfondslov har i øvrigt medført, at reguleringen af de to fondstyper er ret forskellig, da reguleringen af erhvervsdrivende fonde nu i stort omfang tager sit udgangspunkt i reguleringen af kapitalselskaber, mens fondsloven om ikke-erhvervsdrivende fonde fortsat har sit udspring i den klassiske fondsret. Fondsretten er dermed et retsområde der – i hvert fald for erhvervsdrivende fondes vedkommende – mere og mere nærmer sig den selskabsretlige regulering. Bogen har både et stærkt selskabsretligt perspektiv på de erhvervsdrivende fonde og et fondsretligt perspektiv på de ikke-erhvervsdrivende fonde. Målgruppe FONDENES RETSFORHOLD kan bruges som et praktisk værktøj, af advokater, revisorer, virksomhedsjurister, finansielle rådgivere og andre, der beskæftiger sig med fonde, fondes retsforhold og fondes særlige vilkår enten i det daglige eller lejlighedsvis, og kan benytte til at få præcis og brugbar viden. Ligeledes kan den bruges som lærebog inden for fondsretten på universiteter og handelshøjskoler. Om forfatternePeer Schaumburg-Müller er vicedirektør i TDC A/S, ekstern lektor på CBS, adj. professor på Aalborg Universitet, censor på bl.a. jura-uddannelserne på universiteterne og censornæstformand på akademiuddannelserne i administration, velfærd og sundhed. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger bl.a. inden for børs- og kapitalmarkedsret og selskabsret. Erik Werlauff er professor, dr.jur., advokat (H), forsker og underviser på Aalborg Universitet. Han rådgiver børsselskaber, er dommer i danske og internationale voldgiftssager og forfatter og medforfatter til talrige bøger inden for bl.a. børs- og kapitalmarkedsret og selskabsret.

  • af Erik Werlauff
    1.590,95 kr.

    Et klassisk værk, som giver et samlet billede af selskabs-, fonds- og foreningsbeskatningen Werlauff inddrager både danske og internationale aspekter og kæder skatteretten sammen med civilretten, således at de skattemæssige konsekvenser af de forskellige selskabs- og aftaleretlige dispositioner belyses. Bogen indeholder talrige praktiske eksempler, der giver læseren et operativt indblik i selskabsskatterettens mange muligheder – og faldgruber. Nyt i 20. udgave er blandt meget andet: værdiansættelse af unoterede aktier og anparter,ændring af aktieklasser uden udløsning af beskatning, når dette sker ud fra forretningsmæssige motiver forud for en børsnotering,fradrag for lønomkostninger ved opkøb af virksomhed, aktivitet mv., jf. højesteretsdomme herom og efterfølgende lovindgreb, der sikrer fradrag,beskatning af kapitalejerlån, selv om disse efter selskabsretlige regler fra 2017 er selskabsretligt lovlige,udviklingen i praksis om fortsat brugbare modeller til generationsskifte gennem opdeling i aktie- eller anpartsklasser,ny praksis om, hvornår en ”for høj” løn til en ansat hovedaktionær omkvalificeres til udbytte, hvorved selskabet mister fradragsretten,udvikling i praksis om tripelbeskatning, hvor udeholdte indtægter hos et selskab både udløser skat hos selskabet og hos dets ejer,udviklingen i praksis om skattepligt i det land, hvor selskabets reelle hovedsæde er (direktionen, i enkelte tilfælde dog bestyrelsen),praksis og EU-initiativer om ”reel ejer” (”beneficial owner”), gennemstrømningsselskaber mv., herunder omgåelsesklausulen i LL § 3,nyeste praksis om prisdannelsen mellem danske og udenlandske koncernforbundne selskaber og kravene til dokumentation for, at markedsvilkår er anvendt,praksis om tynd kapitalisering og dermed rentefradragsbegrænsning hos dansk datter eller filial af udenlandsk selskab,udviklingen i kampen mod nogle multinationale koncerners skatteunddragelse (herunder BEPS-initiativet med frivillig tilslutning fra de enkelte lande), praksis om (manglende) anerkendelse af fond med hjemsted i udlandet, når fondens uafhængighed ikke er sikret på helt de samme måder som for en dansk fond, ogpraksis om selskabers flytning til udlandet, herunder exitbeskatning og udskydelse af denne.

  • - introduktion
    af Erik Werlauff
    223,95 kr.

    Vi er begyndt at indrette os på det lange liv. I brede politiske forlig er pensionsalderen i Danmark blevet knyttet til udviklingen i middellevetiden, og stadigt flere ældre planlægger en tredje karriere: Et arbejdsliv eller et livsindhold med mening, når der stemples ud fra det mere formelle arbejdsmarked. Strukturen på arbejdsmarkedet ændrer sig hastigt, og det samme gør den enkeltes muligheder for at være med – også i en høj alder. Fleksibilitet, udvikling og forandring er nogle af de ord, som knytter sig til udviklingen på arbejdsmarkedet. Et arbejdsmarked med en løsere og mere flydende struktur. Hvordan vil seniorerne passe ind i den udvikling? Og hvordan er deres ønsker til resten af et forhåbentligt langt, aktivt liv? I ti portrætinterviews fortæller blandt andre Nina Smith, Bo Netterstrøm og Svend Åge Madsen om deres liv, og giver deres faglige og personlige bud på udfordringer og muligheder i seniortilværelsen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.