dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Bøger af Henrik Ussing

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Henrik Ussing
    64,94 kr.

    Ingvor Ingvorsen var en gårdejer i den lille by Ulstrup på Sjælland. Han var endvidere meget interesseret i sin egns historie og ikke mindst de ord, der var særegne for hans hjemstavn. Da han opsøgte lokalhistoriker og forfatter Henrik Ussing med en idé til at udgive en bog om netop livet og kulturen blandt de sjællandske bønder, begyndte et langt og givtigt samarbejde mellem de to mænd. Her foreligger Ingvor Ingvorsens egne fortællinger om sine oplevelser fra det sjællandske bondeliv.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    64,94 kr.

    Navnene Thyra Danebod og hendes mand Gorm den Gamle er fast naglet til den danske kultur og historie. Det er imidlertid de færreste, der kender selve sagnene så grundigt, som de fortjener. Henrik Ussing er dykket ned i de gamle kilder og har skrevet sagnene sammen, så de forbliver autentiske og i deres tids ånd, men samtidig er forståelige og spændende for nyere læsere. Bogen indeholder sagnene "Danevirkesagnet" og "Daneast-sagnet" samt et forklarende afsnit om sagntypen Jomsvikingesaga.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    46,95 kr.

    Henrik Ussings skuespil "På Trolleborg" fortæller historien om grev Ludvig Reventlow (1751-1801) og hans forsøg på at reformere det danske landbrug. Vi følger grevens frustrationer over både sin egen klasse, der ikke alle kan se det retfærdige og fornuftige i at gøre livet mere tåleligt for bønderne, men også hans irritation over bondeklassen, der til tider kan se ud til at være ligeglade med at få det bedre.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    37,95 kr.

    I Henrik Ussings skuespil fra 1900 sidder de to studenterkammerater Søren Aaby og Niels Søndergaard og venter på, at Niels’ søster skal komme på besøg. Hun har nemlig en veninde med, som det er lykkedes at fordreje hovedet på Niels. Søren tror næsten ikke på, at hans ven kan være blevet forelsket, og spørgsmålet er nu, om mødet med pigen vil overbevise ham.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    37,95 kr.

    Steen Steensen Blichers værker er nogle af de smukkeste og vigtigste i den danske litteraturhistorie. I årenes løb er de udkommet i mange forskellige udgaver, og det er vigtigt at bide mærke i, at de ofte afviger meget fra hinanden, ikke blot i forhold til tegnsætning og stavemåde. Også betydning, ordvalg og ordformer er forskellige fra udgave til udgave. Vil man gå i dybden med Blichers værker, er det altså vigtigt at gøre sig bevidst om forskellene, og hertil kan Henrik Ussings tekst være til stor hjælp.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    64,94 kr.

    Den ældre Edda bugner af fortællinger fra nordisk mytologi. Den indeholder også en lang række heltesagn, og selvom de først blev nedskrevet i det 13. og 14. århundrede, er de blevet fortalt og genfortalt i århundrede forinden og er en central del af den nordiske middelalderlitteratur. Henrik Ussing fortæller her om det indbyrdes forhold mellem heltekvadene i den ældre Edda. Han har udvalgt en lang række af de mest repræsentative tekster fra de forskellige nordiske lande.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    74,95 kr.

    "Ingvor Holt" er en spændende slægtsroman, hvoraf store dele af handlingen er baseret på Henrik Ussings egen far og bedstefars liv. Romanen er en kærlighedserklæring til Erritsøegnen ved Vejle, hvor Henrik Ussing voksede op, og den fortæller om familiens oplevelser af de store begivenheder i 1800-tallets Danmark. Blandt andet er vi med under treårskrigen mellem 1848 og 1851, hvor egnen og erritsømenneskene ændrede sig markant.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    74,95 kr.

    Henrik Ussing beretter om Als‘ historie, kultur og folklore gennem tiden. Han fortæller om, hvordan man fejrede årets højtider på Als, om de forskellige lokale madvarer, om bygninger og landbrug, men også om de lokale sagn om overnaturlige væsner, trolddom og spøgelser.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    74,95 kr.

    Forfatter og lokalhistoriker Henrik Ussing tager os med tilbage i tiden til øerne omkring Sydfyn. Han fortæller om områdets helt særlige folklore og kultur, om befolkningen og dens skikke og alt det, der gør denne egn så speciel. Bogen er tilrettelagt efter optegnelser af Thorvald Hansen.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    64,94 kr.

    Henrik Ussing tager os med tilbage til en svunden tid. Bogen fortæller om en vigtig periode af danmarkshistorien, nemlig overgangsperioden mellem bondefrigørelsen og maskindriftens fremvinding. Bogen er baseret på optegnelser fra den afdøde lærer Jørgen Jørgensens fra Møn, som brugte en stor del af sin tid på at indsamle fortællinger og materiale om livet på Lolland i 1800-tallet.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    64,94 kr.

    "Folkets fantasi har skabt et Danmark i tro og sagn, som for hine tiders mennesker havde samme sandhed og virkelighed som det Danmark, der forkyndes på skolebænken og i lærde værker. Skønt sagnets Danmark – med rette – er blevet bekriget af videnskaben og trængt tilbage af oplysningen, har det hævdet sig en kær krog i vor bevidsthed. Hvor vi færdes i vort land eller i vor historie, lytter vi gerne til de folkelige forklaringer om landskabers tilblivelse eller om sagnberømte personer."Henrik Ussing fortæller om det danske folks traditionelle syn på sit land. Han gengiver noget af det folklore og de sagn, der gennem tiden er blevet fortalt om Danmark, for at belyse de områder af landets historie og kultur, som videnskaben ikke kan beskrive.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

  • af Henrik Ussing
    64,94 kr.

    Forfatter og lokalhistoriker Henrik Ussing er dykket ned i de gamle kilder om de klassiske danske traditioner for at finde ud af, hvordan man fejrede højtider og mærkedage i gamle dage. Bogen fortæller om bejlerfærd og de bryllupsritualer, der fulgte efter, når alt gik efter planen, om mikkelsdag og fastelavn, fødsel og barsel, sygdom og død samt troen på genfærd eller sjælefred. Bogen er et spændende værktøj til dem, der interesserer sig for den danske kulturarv.Henrik Ussing (1877-1946) var en dansk forfatter, der udgav en lang række fagbøger om blandt andet lokalhistorie og sagn samt dramaer og romaner. Han var uddannet cand.mag. i nordiske sprog og arbejdede i lang tid som lærer og bibliotekar, men det er som forfatter og lokalhistoriker, han huskes bedst i dag.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.