Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Kjeld Holm

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - 14 kloge bedsteforældre deler livsglimt og familiehistorier
    af Per Schultz Jørgensen, Hilda Heick, Samuel Rachlin, mfl.
    116,95 kr.

    Bedsteforældre fortæller ofte, at børnebørn kaster et nyt og uventet skær over livet. Familiens nye medlemmer er en gave, der spreder glæde og sætter tanker i gang. I Brev til mine børnebørn fortæller 14 kloge bedsteforældre hjertevarmt om det liv, der har formet dem, og giver erfaringer videre. Musiker og forfatter Elisabeth Gjerluff Nielsen pakker en rygsæk med gode minder og den danske sangskat, mens folketingspolitiker Bertel Haarder taler for frisind og folkestyre rundet af en opvækst i Sønderjylland efter Anden Verdenskrig, og familievejleder Lola Jensen tager pulsen på skiftende tiders børneopdragelse. Bogens breve oser af levet liv og tegner et mangfoldigt portræt af det 20. århundrede. En oplagt bog til alle bedsteforældre om dem, der vil hylde sammenholdet på tværs af genertionerne. Med plads til at nedskrive egne tanker og minder sidst i bogen. Mød: Ghita Nørby - Elisabeth Gjerluff Nielsen - Per Schultz Jørgensen - Lola Jensen - Bertel Haarder - Pia Kjærsgaard - Hilda og Keld Heick - Margrete Auken - Kjeld Holm - Annette og Jørgen Due Madsen - Margrethe Kähler - Samuel Rachlin

  • - Portræt af Johannes Sløk
    af Kjeld Holm
    116,95 - 208,95 kr.

    I april 2016 ville Johannes Sløk være blevet 100 år, og i den anledning udgives en revideret og udvidet udgave af Kjeld Holms bog fra 2007 om tænkeren og teologen Johannes Sløk og et venskab for livet. Johannes Sløk (1916-2001) var en af de fire Aarhus-teologer og betragtes som en af sin generations største intellektuelle. Han var professor i teologi og grundlagde i 1967 Institut for Idehistorie; han var en kras debattør, en blændende underviser og formidler og ikke mindst afholdt mentor for unge studerende som Jan Lindhardt og Kjeld Holm, der senere skulle gøre sig gældende. Om forfatteren Kjeld Holm, født 1945, er teolog, idehistoriker og debattør. Indtil 2015 var han biskop over Aarhus Stift.

  • - Johannes Sløks religionsfilosofi
    af Niels Grønkjær, Peter Kemp, Lars Sandbeck & mfl.
    40,95 kr.

    I denne bog udforskes Johannes Sløks religionsfilosofiske tænkning. Fra forskellige vinkler belyser, fortolker og diskuterer Niels Grønkjær, Kjeld Holm, Peter Kemp og Lars Sandbeck de synspunkter, som er tilgængelige i den religionsfilosofiske del af Johannes Sløks forfatterskab. Mig og evigheden er en engageret dialog, der blandt andet demonstrerer, at Sløks tænkning stadig er aktuel og relevant for enhver, der interesserer sig for tilværelsens uomgængelige spørgsmål.

  • - Paul Tillich og religionspædagogikken
    af Svend Bjerg, Troels Nørager, Steffen Johannessen, mfl.
    40,95 kr.

    Paul Tillich er en af de mest betydningsfulde teologer i nyere tid og måske mere aktuel i dag end nogensinde. Om det gælder forholdet mellem kirke og kultur, mellem religion og modernitet eller spørgsmålet om gudsbegrebet er Tillich en væsentlig og uomgængelig samtalepartner. Ja, man kan næppe forstå den religionspædagogiske debat i dag uden at kende Tillich som baggrund. Han fastholder, at religion ikke kan marginaliseres i en privatsfære, men er en uundværlig dybdedimension i kultur, samfund og menneskeliv. Den religiøse dimension indeholder artikler, der spænder fra Tillichs syn på kultur og politik, hans religionsbegreb og skelsættende korrelationsmetode, til hans overvejelser om gudsbegrebet - alt sammen sat i relation til den religionspædagogiske debat.Bidrag af Kjeld Holm, Svend Bjerg, Troels Nørager, Eberhard Harbsmeier og Steffen Johannessen.

  • - Træk af erindringens etik
    af Kjeld Holm
    116,95 kr.

    KJELD HOLM voksede op i det nationalsindede og traditionsbundne Sønderjylland. Som studerende i Aarhus blev han politisk vakt, men fandt dog ikke her svar på de eksistentielle spørgsmål, som både litteraturen, teologien og filosofien stillede. Han blev elev og en nær ven af idehistorikeren Johannes Sløk, men fandt sig i længden ikke til rette i det akademiske miljø. Konstant rugede dilemmaet: fornuft eller lidenskab?Efterhånden fandt han en balance mellem humanisme og kristendom. Siden blev han mangeårig biskop over Aarhus Stift – folkelig og til tider kontroversiel, som da han åbnede domkirkens døre for vielse af homoseksuelle, og når han talte de udsatte og forfulgtes sag. Ofte blev samklang til misklang, når individuelle ønsker udfordrede fællesskabets normer eller behov. Men debatten, samtalen og dialogen fortsatte.Med litterært anslag tegner Kjeld Holm erindringsscener fra et engageret og virksomt liv. Fra 1960’ernes sprudlende politiske universitetsmiljø og voksenlivets store forpligtelser til de modne overvejelser over et levet liv med dets aftryk af personer og begivenheder.Som mennesker er vi etisk forbundne. Erindring er at tage sin fortid, med alle de personer og begivenheder, den er befolket af, med sig – velvidende at den til stadighed præger sind og sanser. Erindringens etik er at være forpligtet til at søge svar på årsager og sammenhænge – af hensyn til det fælles menneskelige.KJELD HOLM, født 1945, er kendt som en markant debattør, teolog og idehistoriker. Biskop over Aarhus Stift 1994-2015. Hans forfatterskab tæller bl.a. "Mennesket er en misforståelse. Portræt af Johannes Sløk" (2. udgave 2016) foruden erindringsbøgerne "Åbne døre" (2010) og "Man lever af det, man får skænket" (2013). "Misklang og samklang" kan læses uafhængigt af de to øvrige erindringsbøger.

  • af Kjeld Holm
    73,95 kr.

    En forhåbentlig god begyndelse på en præsts arbejde i folkekirken indledes med ordinationen. Biskop Kjeld Holm har ordineret i nærheden af 300 nye præster i de 21 år, han har siddet på bispestolen i Aarhus Stift. Bogen her bringer et udvalg af disse ordinationsprædikener. I ordinationsprædikenerne udtrykker Kjeld Holm såvel teologiske som kirkepolitiske holdninger og – afgørende – sin egen opfattelse af kirkens og kristendommens relation til samfundet, eller den vekselvirkning, der nødvendigvis må eksistere mellem religion og samfund.

  • af Kjeld Holm
    95,95 kr.

    Mejeribestyrerens søn havde det ikke altid lige nemt. Når ostebedømmelsen gik faderen imod, rullede tunge skyer ind over barndomshjemmet. Når mobningen var hårdest, trak de mørke skyer sammen i barnesindet. Men når lærerinden læste højt, eller når fodbolden røg i mål, var der glæde i både hjem og sind. Siden fulgte studieårene i Århus med endeløse fester og studentikose diskussioner, som lagde grundstenen til livslange venskaber – og livslang kærlighed. I disse år formedes de holdninger, der har båret siden: Om betydningen af at møde sin næste med åbent sind. Om forhåbningen til Guds forsyn. Og om, at de to – Gud og næsten – aldrig kan skilles ad. Der er varme og ømhed, livsindsigt og glæde i biskop Kjeld Holms møder med mennesker, der åbnede deres døre for ham – fra landsbylæreren, fasteren og den udkårne til professoren, sognebarnet og politikeren. Og så er Åbne døre et billede af Danmark fra efterkrigstiden til i dag. Denne erindringsbog henvender sig meget bredt. Stilles bogen frem vil de fleste biografilæsere tage den, men der er så mange refleksioner i den, at også essaylæsere skal præsenteres for den. ... Der er ikke blot tale om sjove anekdoter. Det, han har oplevet, har sat spor i ham og har været med til at forme ham, som det menneske han er. Bogen bliver også en kollage med dele af den danske historie i de sidste 60 år. En god biografi, der ikke kun handler om personens liv, men om livet i det hele taget. Flemming Faarup, lektør.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.