Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Mads Uffe Pedersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Jørgen Elm Larsen, Mads Uffe Pedersen, Maja Lundemark Andersen, mfl.
    297,95 kr.

    Sociale problemer kan betragtes som selve udgangspunktet for socialt arbejde, hvor ambitionen er at råde bod på problemerne og sikre, at udsatte borgere får en bedre tilværelse. Det betyder også, at diskussionen af sociale problemer er afgørende for den sociale grundfaglighed.I denne bog sætter en række fagfolk på tværs af det danske socialfaglige felt fokus på sociale problemer. Det diskuteres, hvad vi overhovedet forstår ved sociale problemer, hvordan de opstår, hvilke konsekvenser de har, og ikke mindst hvordan man som fagprofessionel håndterer sociale problemer i det daglige arbejde.Bogen er skrevet som lærebog til professionsuddannelser, hvor sociale problemer udgør en dimension, bl.a. socialrådgiver-, pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne.Redigeret af Peter Bundesen, UCL, Anders Bøggild Christensen, VIA, og Tove Rasmussen, VIA.

  • af Mads Uffe Pedersen, Hanne Mainz, Steen Juul Hansen, mfl.
    388,95 kr.

    Udsathed er et kernebegreb i socialt arbejde. Når man som fagperson bevæger sig ”ude i virkeligheden”, bliver det hurtigt klart, at udsathed er et sammensat fænomen. Det giver som regel ikke mening at tale om eksempelvis hjemløshed uden også at tale om misbrug af rusmidler, psykisk sårbarhed osv. Samtidig bliver det klart, at udsathed også afhænger af øjnene, der ser, og at forskere, praktikere og borgere har hver deres perspektiv.Perspektiver på udsathed giver borger-, praksis- og forskningsperspektiver på forståelsen af fem sociale problemer: hjemløshed, misbrug af rusmidler, psykisk sårbarhed, kriminalitet og prostitution. Problemerne belyses ud fra forskellige perspektiver med henblik på at besvare en række centrale spørgsmål: Hvordan beskrives og forstås det sociale problem? Hvilke indsatser peges der på og med hvilke begrundelser? Hvordan opleves indsatserne, og hvilken viden er der om, hvordan de virker? Hvilke forandringsperspektiver kan der peges på?Redigeret af Hanne Ramsbøl, koordinator i socialpsykiatrien i Skanderborg Kommune, og Steen Juul Hansen, VIA University College.

  • af Lars Iversen, Ulla Christensen, Mads Uffe Pedersen, mfl.
    364,94 kr.

    De seneste år er der sket en udvikling, hvor stadig flere sundhedsopgaver løses i kommunalt regi. Udviklingen har især taget fart efter kommunalreformen i 2007, hvor flere opgaver blev overført fra de tidligere amter.Men spørgsmålet er, hvad denne omlægning har betydet, og hvordan det kommunale sundhedsvæsen hænger sammen og fungerer - samt ikke mindst om sammenhængen mellem kommuner, sygehuse og almen praksis, som var et væsentligt rationale bag omlægningen, faktisk er blevet større. Umiddelbart er der tale om et komplekst område, hvor de kommunale sundhedsydelser skal spille sammen med kommunernes øvrige gøremål, og hvor sundhed i stigende grad er blevet genstand for interessekonflikter, hvor bl.a. regionale og kommunale aktører har forskellige dagsordener.Denne bog giver et overblik over det kommunale sundhedsvæsen, dets beslutningshierarki, de sundhedsfaglige brændpunkter og den økonomiske indretning, og sætter fokus på, hvilken betydning den kommunale kontekst har for de professionelle, der leverer sundhedsydelserne, og de patienter, der modtager dem.   Bogen er redigeret af Steen Rank Petersen, Chefkonsulent i KL på sundhedsområdet og ekstern lektor i sundhedspolitik og administration på Roskilde Universitet, og Birthe M. Pedersen, sygeplejerske, diplom i pædagogik, master i sundhedspædagogik og oversygeplejerske i Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen.

  • af Mads Uffe Pedersen
    157,95 - 318,95 kr.

    Hvorfor bliver nogle afhængige af rusmidler, mens andre ikke gør? Hvilken rolle spiller arv og miljø for udviklingen af afhængighed og misbrug? Er der tale om en sygdom? Er det samfundets skyld?Det er nogle af de spørgsmål, der belyses i denne bog. På bag-grund af en omfattende gennemgang af litteraturen på området lægger Udvikling af misbrug og afhængighed af rusmidler et fundament til forståelse af et af de største menneskelige og samfunds­mæssige problemer i vor tid.Bogen opstiller en overordnet model, som inddrager fire hypoteser, henholdsvis dispositions­hypo­tesen, socialisationshypotesen, stresshypotesen og udbrændtheds­hypotesen. Mens der i den første og anden hypotese skelnes mellem biologisk og social arv, skelnes der i de sidste to hypoteser mellem for­skellige grader af ydre og indre stress. De fire hypoteser kan i varierende grad udgøre forklaringen på, hvorfor en bestemt person udvikler et problematisk forhold til rusmidler.I bogen konkluderes det, at ydre stress meget ofte er et element i udviklingen af et misbrug. I sam­fund, der har været udsat for økonomisk og strukturelt sammenbrud, ses typisk en eksplosion i for­bruget af rusmidler. På denne måde er misbrug/­afhæn­gig­hed af rusmidler i høj grad at betragte som et symptom på et samfunds funktion eller mangel på samme.

  • af Mads Uffe Pedersen & Torsten Kolind
    208,95 kr.

    På baggrund af interviews, deltagerobservationer og spørgeskemaer kortlægger bogens artikler det komplekse sociale spil omkring brugen af rusmidler. Undersøgelserne viser, at unge bruger deres fest- og drikkepraksis til at iscenesætte et tilhørsforhold til bestemte vennegrupper og værdier - og lægge afstand til andre. Bogen fokuserer desuden på emner som børn og forældres forhandlinger af regler vedrørende alkohol, den sociale dynamik i misbrugsramte familier og betydningen af rusmiddelguiders sprogbrug.Bogen samler den nyeste viden fra Aarhus Universitets Center for Rusmiddelforskning og vil være værdifuld læsning for både socialarbejdere, undervisere og interesserede forskere.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.