Bøger af Morten Sabroe

Morten Sabroe er en dansk journalist og forfatter født i Gentofte i 1947.

Han blev færdiguddannet som bygningssnedker i 1967, men tog herefter til Frankrig for at studere, og blev færdiguddannet journalist på Berlingske Tidende i 1971. Han har i tiden som journalist skrevet for mange af de store danske blade og aviser, såsom Weekendavisen, Jyllandsposten, Information og Politiken, og har derved fået anderkendt sin journalistiske tilgang.

Som journalist udviklede Sabroe en stærk personlig og nærværende stil, hvor journalistens engagement og følelser er det bærende element frem for neutral rapportering, som ellers er den almindelige “process” for en journalist. Denne tendens ses også i prosaen og i hans litterære romaner, der ofte har selvbiografiske elementer eller fundamenter.

Her kan bla. nævnes 'Du som er i himlen' . Her bliver Morten Sabroe på en reportagerejse, for at skrive om Hillary Clinton, trukket ind i en dramatisk historie om sin moder, som han gennem mange år havde et personligt og følelsesmæssigt opgør med, og som han hadede og elskede, foragtede og tilgav.

Han fik sit litterære gennembrud med 'Sidste tog' fra 1996, som også var en selvbiografisk roman, som tager udgangspunkt i hans opgør med barndommen og opvæksten i et ellers privilegeret Klampenborg-hjem, som på facaden ellers så poleret ud.

Morten Sabroe har også modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond, og hans bøger finder tilstadighed vej til landets største bestsellerlister, og hos Bogreolen.dk, hvor vi naturligvis har hans bøger til markedets laveste priser.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.