dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Bøger af Niels Helweg-Larsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Niels Helweg-Larsen
    75,95 - 93,95 kr.

    Niels Helweg-Larsen fortæller i denne overraskende og vittige erindringsbog en københavnerdrengs historie. Hans elegante og lunerige pen fremtryller en perlerække af fint pointerede skildringer af "det bedste borgerskab"s facade og bagside og hans lystige beretning om, hvordan borgerbørnene under Første Verdenskrig og i 1920’erne blev bibragt dyd og gode sæder, vil påkalde læserens forstående munterhed. Ligeså vil hans – i nogen grad rehabiliterende – skildringer af Metropolitanskolens lærergalleri, hans første forsøg med erhvervslivets glæder og genvordigheder og hans indledende eksperimenter med det modsatte køn, lokke smilet frem.Men den lette tone brydes jævnligt af bevægende, rent ud poetiske passager, når talen eksempelvis falder på sommerparadiset i Sydsjælland eller ekskursioner til Arild, Slettestrand og Skagen.Dog er "Mit navn er Nillikum" først og fremmest en frydefuld lystvandring i barndommens have, og ingen vil fortryde at ledsage Niels Helweg-Larsen til fjerne egne og lykkelige tider, som mange vil nikke genkende til og andre bemærke med forbavselse og undren.Niels Johan Helweg-Larsen (1911-2008) var en dansk forlægger, forlagsboghandler og forfatter, der i høj grad satte sit præg på det tyvende århundredes danske bogmarked med sit arbejde for nogle af de største danske forlag Gad, Høst & Søn samt Thaning & Appel, som han overtog i 1937, og som forblev på hans hænder i 40 år. Niels Helweg-Larsen har skrevet en lang række erindringsbøger samt biografier.

  • af Niels Helweg-Larsen
    64,94 - 94,95 kr.

    "Knapt havde vi fået pakket vore cykler og besteget dem, før den modbydelige ’mistral’ begyndte at blæse op og naturligvis i form af modvind. I det hele taget var vejrguderne os ikke gunstige. Mens solen hjemme i Danmark skinnede og der nærmest var hedebølge, regnede det i Provence næsten hver eneste dag. Fætter havde lånt en såkaldt ’mountain-bike’, der havde 16 gear, så han forcerede med lethed selv betydelige stigninger, mens jeg med mine fem gear halsede langt bagefter, når det gik op ad bakke."Niels Helweg-Larsen – også kaldet Nillikum – deler ud af nogle af hans mest eventyrlige og sjove rejseminder. Han fortæller blandt andet om en cykeltur i Provence, da han havde passeret de 80 år, om sit spændende ophold på San Cataldo-klostret på Amalfikysten og en vandretur rundt om Mont Blanc. Bogen bugner af fortællinger om rejser i Europa og til søs fra anden halvdel af det tyvende århundrede.Niels Johan Helweg-Larsen (1911-2008) var en dansk forlægger, forlagsboghandler og forfatter, der i høj grad satte sit præg på det tyvende århundredes danske bogmarked med sit arbejde for nogle af de største danske forlag Gad, Høst & Søn samt Thaning & Appel, som han overtog i 1937, og som forblev på hans hænder i 40 år. Niels Helweg-Larsen har skrevet en lang række erindringsbøger samt biografier.

  • af Niels Helweg-Larsen
    75,95 kr.

    I "Muntre minder og mindre muntre" fortæller forlægger og forfatter Niels Helweg-Larsen om tiden fra 1929 til 1945.Om rejser i Europa. Om studentens glade liv på Frokoststuen, i studenterforeningen og til dels på universitetet, hvor det dog lykkedes ham at tage filosofikum. Om tre år som boghandlerlærling hos Gad. Om sit teaterliv ved Studenterscenen og om mødet med sin senere mangeårige hustru og dennes familie. Om krig og ægteskab, om den niende april og besættelsen. Om arbejdet på Thaning & Appels Forlag sammen med Godfred Hartmann. Om livet som forlægger og privatmand, og om da freden brød ud den femte maj 1945.Det er en vittig og morsom bog, der samtidig giver et fint tidsbillede, som mange vil nikke genkendende til, andre bemærke sig med forbavselse og undren, og den tegner mange muntre og præcise portrætter af kendte og ukendte personligheder.Niels Johan Helweg-Larsen (1911-2008) var en dansk forlægger, forlagsboghandler og forfatter, der i høj grad satte sit præg på det tyvende århundredes danske bogmarked med sit arbejde for nogle af de største danske forlag Gad, Høst & Søn samt Thaning & Appel, som han overtog i 1937, og som forblev på hans hænder i 40 år. Niels Helweg-Larsen har skrevet en lang række erindringsbøger samt biografier.

  • af Niels Helweg-Larsen
    64,94 kr.

    I denne erindringsbog finder vi tidligere forlægger Niels Helweg-Larsens betragtninger om stort og småt – fra livet i kørestol til venskabet med PH og meget derimellem. De korte kapitler blander fortid og nutid, og overvejelserne er både ydmygt hverdagsnære og filosofiske. Emnerne er vidt forskellige, men uanset om Helweg-Larsen deler sine tanker om konfirmationer før og nu eller om rejser til Stockholm og Berlin, er det vedkommende og varme erindringer. Med de både alvorlige og humoristiske fabulationer tegner der sig et nært billede af en person, og dennes lange levetid. Niels Helweg-Larsen (1911-2008) var forelægger, forlagsboghandler og forfatter. Som ung blev han uddannet i København, Zürich og London, før han overtog forlagsboghandlen Thaning & Appel i 1937. Efter Anden Verdenskrig fortsatte forlaget uden boghandlen og blev, med Helweg-Larsen i spidsen, kendt for sin kulturradikale udgivelseslinje – blandt andet første udgivelsen af John Clelands "Fanny Hill" blev til en højsteretssag om utugt i 1965. Niels Helweg-Larsen skrev efter sin forlagsvirksomheds ende flere erindringsbøger samt to biografier.

  • af Niels Helweg-Larsen
    75,95 kr.

    Forlægger og forfatter Niels Helweg-Larsen (1911-2008) gennemgår historien om sin egen slægt, som i flere generationer var en typisk del af det borgerlige Danmark. Bogen er ikke bare historien om en enkelt slægt. Den tegner et portræt af den klassiske borgerlige familie i Danmark i det 19. og 20. århundrede og følger udviklingen i samfundet, familiestrukturen og borgerskabets plads i samfundet gennem 200 år.Niels Johan Helweg-Larsen (1911-2008) var en dansk forlægger, forlagsboghandler og forfatter, der i høj grad satte sit præg på det tyvende århundredes danske bogmarked med sit arbejde for nogle af de største danske forlag Gad, Høst & Søn samt Thaning & Appel, som han overtog i 1937, og som forblev på hans hænder i 40 år. Niels Helweg-Larsen har skrevet en lang række erindringsbøger samt biografier.

  • af Niels Helweg-Larsen
    46,95 kr.

    "Min kære romantiske mor læste i min barndom meget op for mig med sin pæne stemme. Ingemans historie romaner, Dickens og meget andet. Men navnlig guldalderdigte stod hendes hjerte nær, og jeg fik da forelæst Hjortens Flugt, Chr. Winthers træsnit og andet med rim og rytme, som nu synes at være gået af mode.Også jeg fik en lyrisk periode, hvilket afstedkom en del digte, som ikke fortjente at komme uden for skrivebordsskuffen. Men som vistnok 10-årig skrev jeg et digt, som forekommer mig ganske pudsigt."I anledning af sin 90 års fødselsdag udgav Niels Helweg-Larsen – også kendt som Nillikum – nogle digte og småtekster, der ellers havde fået lov at samle støv i gamle skuffer, for nogles vedkommende i flere årtier. De udkommer her i al beskedenhed, men er ikke desto mindre en forunderlig og finurlig sammensætning af en af det tyvende århundredes store danske kulturpersonligheders strøtanker og stemninger.Niels Johan Helweg-Larsen (1911-2008) var en dansk forlægger, forlagsboghandler og forfatter, der i høj grad satte sit præg på det tyvende århundredes danske bogmarked med sit arbejde for nogle af de største danske forlag Gad, Høst & Søn samt Thaning & Appel, som han overtog i 1937, og som forblev på hans hænder i 40 år. Niels Helweg-Larsen har skrevet en lang række erindringsbøger samt biografier.

  • - en borgerlig familiekrønike i tekst og billeder
    af Niels Helweg-Larsen
    188,95 kr.

    ""En af Riises 13 børn, Thora Almira, blev gift med min farfar, ORS H.F. Helweg-Larsen. I anledning af hans 100-årsdag 16. mai 1945 har hans fem børn hver skrevet et stykke om ham og deres barndomshjem i København og deres feriehjem i Arild i Sverige. Om A.H. Riise har fem af hans tretten børn skrevet om deres far og deres barndom på Dansk Vestindien. Alt sammen giver det et interessant og velskrevet tidsbillede af to forskellige miljøer, et stykke samtidshistorie.Min søster, Else-Merete Ross, har bidraget med en artikel ""Min far var sagfører"", hvor hun giver en udmærket skildring af vor far, ORS Albert Helweg-Larsens, virke, og i en tale til vore forældres guldbryllup, har hun fortalt smukt om vort barndomshjem. Til hans 70-årsdag forærede hun ham et stort fotoalbum med billeder af forfædre og -mødre, venner og bekendte, interiører etc., hvor af en del er gengivet i bogen.I Riise-familiens slægtsarkiv har i mange år befundet sig en slags gæstebog, indeholdende mange kendte navne fra begyndelsen af forrige århundrede og som ingen rigtig vidste, hvor stammede fra. Men man kom frem til følgende teori: I 1901 var Københavns Rådhus endnu ikke færdigbygget, men Martin Nyrops pompøse festsal var færdig og anvendelig til udstillingsbrug. Man formoder, at den næstyngste af de tretten Riisebørn, fotograf og generalkommisær Frederik Riise, har været medvirkende ved arrangementet af en maleriudstlling. Og så har han fået den gode idé at fremlægge en gæstebog, hvor de besøgende kunne skrive deres navne. Den begynder med J.F. Willumsens flot svungne navnetræk dateret 7. februar 1901. Det efterfølges af mange af tidens kendte malere og navne fra videnskab, litteratur og kunst, Georg Brandes og Harald Høffding, polarforskerne L. Mylius Erichsen, Harald Moltke og Knud Rasmussen er også repræsenteret. Alt i alt flere hundrede signaturer gengives i facsimile sidst i bogen.""

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.