Bøger af Peter Solberg Dirksen

Peter Solberg Dirksen er en dansk forfatter, født i 1970 bor til daglig i Smørumnedre nord for København og er far til tre børn.
Peters nyeste roman, Cutter, er en medrivende ungdomsroman om selvskade, psykiske udfordringer og kærlighed i det bittersøde teenageliv. Den udspiller sig i slutningen af 80’erne og er en historie om at blive i troen på, at det fine, skrøbelige og sårbare en lysende dag vil sejre over det onde og selvdestruktive. Romanen er baseret på virkelige hændelser og er derfor utrolig nærværende og kryber helt ind under huden på læseren. Det er en bog som forevigt sætter spor i læseren og videregiver empati, forståelse og indblik i de voldsomme udfordringer det kan være at være ung og skrøbelig.
Bogen har modtaget stor ros og anderkendelse for netop sin virkelighedstro og meget stærke og lærerige opbygning og gennemarbejdede historie, og danner i dag også baggrund for at særligt undervisningsmateriale som Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og selvskade har udviklet i samarbejde med folkeskole - og gymnasielærer med speciale indenfor utilpassede unge.
Vi som har læst bogen, krydser også fingre for at bogen en dag bliver filmatiseret og når endnu bredere ud. For Peter Solbergs roman fortjener det størst mulige publikum.

Peters debutroman er den anmelderroste børnebog i fantasygenren. Bogen "Den usædvanlige lillesøster", er en lille velskrevet roman om døden og sorgbearbejdelse efter at have mistet et familiemedlem, og hvordan man som familie overlever den gennemgribende sorg. Forfatteren og hans kone har selv mistet et barn ved fødslen og det er denne oplevelse, som har været inspiration for bogen og som giver bogen så meget dybe, at den efterlader læseren med et væld af vigtige følelser. Den inspiration og store sorg, og sorgbearbejdelse som bogen er blevet til med, har Peter Dirksen tidligere også formidlet i TV2 dokumentarserie "Kærlighed i medgang og modgang"

Peters romaner, En længsel efter noget og Et glimt af gensynsglæde er to underholdende, inspirerende og autentiske 80’er romaner skrevet i to omgange. Nutidshistorien er en videreskrivning på et romanudkast, Peter Dirksen selv skrev, da han selv gik i gymnasiet i sidste halvdel af 80’erne på Europaskolen i Uccle, Belgien. En længsel efter noget har over flere omgange været på tale til filmatisering som en "coming age" film.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.