Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Søren Frølich

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Bobby Zachariae, Bo Netterstrøm, Klaus Witt, mfl.
    498,95 kr.

    Klinisk sundhedspsykologi har fokus på interaktionen mellem følelser, tanker og handlinger i forbindelse med sundhed og sygdom. Det tværprofessionelle danske forfatterpanel tager udgangspunkt i det danske sundhedsvæsen og den danske folkesundhedstradition, men bogen afspejler også sundhedspsykologien, som den defineres internationalt.Bogens kapitler er grupperet i seks hovedtemaer:       Sundhedspsykologiske perspektiver på sundhed, sygdom og funktion Psykologiske reaktioner ved stress, angst, smerte og belastninger Sundhedspsykologisk fokus på patient, behandler og kommunikation Sundhedspsykologiske interventioner og sundhedsfremme Særlige patientgrupper Almen psykologisk ordforklaringMålgruppen er primært de studerende ved sundhedsvidenskabelige og psykologiske uddannelser, som ønsker en bred indsigt i sundhedspsykologiske termer og problemstillinger. Endelig kan bogen inspirere til en tværfaglig tilgang til sundhedspsykologiske problemstillinger, som ofte er relevant for psykologer, læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, tandlæger, kiropraktorer og socialrådgivere.

  • - Kan man lære at leve med det?
    af Søren Frølich
    239,94 kr.

    Smerte- og sundhedspsykolog Søren Frølich tager emnet kroniske smerter under behandling i sin nye bog Kroniske smerter - kan man lære at leve med det?, og gør op med den udbredte holdning om, at smertepatienter bare skal tage sig sammen og at det nok er noget psykisk: "Der er ingen grund til at tvivle, når en kronisk smertepatient beskriver sine lidelser. Smerten er patientens private oplevelse, der ikke kan måles objektivt. Og behandleren bør gå ud fra, at patienten har ondt, når vedkommende siger, det gør ondt." Kroniske smerter skal tages alvorligt - men de skal ikke styre livet Med sin bog giver Søren Frølich sin opbakning til de mange smertepatienter, som føler sig misforståede og sat i bås pga. den megen diskussion om, hvorvidt kroniske smerter skyldes "noget psykisk". Men samtidig får de også en mild opsang, om ikke at lade smerterne fylde mere end nødvendigt, og om at komme videre: "Det er en helt almindelig reaktion på vedvarende smerter at sætte livet i stå og indstille planlagte aktiviteter, indtil smerterne er væk igen. Det er forståeligt i smertekarrierens første fase, men når det er blevet klart, at smerteproblemet ikke forsvinder foreløbig, så gælder det om at komme ud af denne venteposition og videre med sit liv. Man bør sætte sig nogle mål for sin tilværelse og være aktiv!" opfordrer Søren Frølich til. Gode råd til, hvordan man lærer at leve med de kroniske smerter "Mange smertepatienter fortæller, at de har fået besked på, at lære at leve med deres smerter. De opfatter det ofte, som om lægen har opgivet at hjælpe dem eller bagatelliserer problemet. Men kroniske smerter er noget, man nok kommer til at leve med, hvad enten man kan lære det eller ej. Udtrykket kan altså også forstås i den mere positive betydning: Det er muligt at lære metoder og forholdsregler, der kan gøre livet med fortsatte smerter mere tåleligt." I bogen giver Søren Frølich en række gode råd til, hvordan man får mest muligt ud af livet på trods af de kroniske smerter. Desuden beskrives årsager til kroniske smerter, herunder de nye usynlige sygdomme, som f.eks. fibromyalgi og piskesmæld, samt behandling af og følgevirkninger til kroniske smerter.

  • af Søren Frølich, Mette Jørgensen, Per Sjøgren, mfl.
    268,95 kr.

    Praktisk klinisk smertebehandling er en håndbog, som anviser en operationel tilgang til diagnostik og behandling af forskellige kroniske smertetilstande. 5. udgave er opdateret svarende til udviklingen på det kliniske smerteområde, og forfatterne har, med væsentlige ændringer i opbygning og indhold, tilstræbt at gøre bogen endnu mere klinisk orienteret. Første del af bogen gennemgår kroniske smerters fysiologi, specielle forhold omkring cancersmertetilstande samt psykologiske, eksistentielle og sociale aspekter i forbindelse med smerter. Anden del af bogen beskriver den farmakologiske smertebehandling med vægt på specielle forhold vedrørende opioider. Tredje del af bogen gennemgår muligheder for ikke-farmakologisk smertebehandling og i et afsluttende appendix findes dels en liste med definitioner og centrale begreber, en litteraturliste, en oversigt over relevante organisationer og et stikordsregister. Som i tidligere udgaver bygger bogen på et samarbejde mellem de tværfaglige smertecentre på henholdsvis Herlev Hospital og Rigshospitalet. Bogen henvender sig til læger og medicinstuderende i klinikken, samt andre professionelle faggrupper som arbejder med behandling af patienter med kroniske smerter.

  • - Om whiplash, kroniske smerter, fibromyalgi med mere
    af Søren Frølich, Poul Videbech, Jesper Mogensen, mfl.
    158,95 - 198,95 kr.

    Gennem de seneste mere end 100 år har der været lidelser, der hverken har kunnet forklares eller findes en entydig behandling til. Denne bog tilbyder flere perspektiver på sådanne lidelser - ud fra et ønske om at beskrive disses mangesidede faktorer. Bogen henvender sig til sundhedspersonle, behandlere, sagsbehandlere, jurister, pårørende til personer med disse lidelser og ikke mindst de ´ramte´ selv.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.