dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Bøger af Stig Lou Mortensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Snysk, Kjylar og mikmuskage
    af Stig Lou Mortensen
    288,95 kr.

    Danske egnsretter - Snysk, Kjylar og Mikmuskage" indeholder originale opskrifter på mere end 350 hverdags- og festretter fra hele Danmark i perioden 1840 til 1920.Opskrifterne er fundet frem fra museer, lokalhistoriske arkiver og gennem interview af privatpersoner.Bogen er den første og hidtil eneste egentlige kogebog, med egnsretter fra hele Danmark.I bogen beskrives go' gammeldaws kost fra borgere, bønder og fiskere.Opskrifterne er krydret med mange små anekdoter, fakta og forklaringer.Hvor kommer rødgrød med fløde egentlig fra? Hvorfor hedder det rosinen i pølseenden? - eller en rundtenom?Alle opskrifter er naturligvis tilpasset nutidens mål og mængder og kan derfor tilberedes i et moderne køkken.

  • - Snysk, Kjylar og Mikmuskage
    af Stig Lou Mortensen
    198,95 kr.

    Her er den første kogebog med egnsretter fra hele Danmark. Originalretter fra omkring 1900-tallet. Mad sådan som vore oldeforældre lavede det. Over 350 originale egnsretter fra hele Danmark. For eksempel Sønderjysk grønlangkål, æbleflæsk fra Djursland, hvidkålssuppe fra Læsø, nonner fra Falster, bornholmsk sennep og meget mere.Der er opskrifter til højtider som jul og påske. Der er hverdagsretter fra borgere, bønder og fiskere. Der er grød, suppe, flæsk, fisk, steg og bagværk.Dette er et stykke dansk kulturhistorie krydret med mange fakta, gode historier og sjove anekdoter.Alle opskrifter er naturligvis tilpasset nutidens mål og mængder, og kan derfor tilberedes i et moderne køkken. Hvor mange tvebakker fik man, for eksempel, for 8 øre?

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.