Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I en tid, hvor alt er under konstant opbrud, og den ene krise afløser den anden, har vi (nogle af os) brug for en tænker som Søren Kierkegaard – en nærværets filosof, en håbets teolog. I en tid med ekstrem kropsdyrkelse har vi brug for en åndsterapeut, der kender det menneskelige bevidsthedsliv, som forstår følelsens sprog og evner at dykke ned i sindets dybder. I en tid med konstant flimrende horisonter har vi brug for en tænker, der forankret i traditionen formår at fastholde livets grundværdier, hævde kærligheden, og artikulere en etisk fordring om ansvarlig og engageret eksistens. Men han skal læses med omtanke, Søren Kierkegaard: Som en anden Sokrates vil han angiveligt vække til selvtænkning – men han leger med sin læser, spiller roller. Og der sker en pietistisk for-skydning i forfatterskabet, med en voksende livs-skepsis, så det er vigtigt at mobilisere kritisk eftertanke og egen livserfaring, samt måske trække på kyndige forskeres indsigter.Med denne kritiske tekstsamling – ”Geni i modvind” – stilles der skarpt på problematiske sider af et væsentligt og uomgængeligt forfatterskab. Udgivelsen lægger sig i forlængelse af den idehistoriske grundbog Om det at være menneske (Hovedland 2017)
Søren Kierkegaards forfatterskab fødtes i kritik. Hans bøger er fyldt med pseudonymer, der kritiserer hinanden, og selv kritiserede han i sit omfattende forfatterskab sin samtid midtvejs i det nittende århundrede.Hele Kierkegaards forfatteskab er kulturkritik, og det ikoniske forfatterskab har trukket en hale af Danmarks- og verdensberømte kritikere efter sig. På den baggrund har Torben From tilføjet noget nyt til den omfattende Kierkegaard-litteratur, hvad vist nok ingen tidligere har gjort: Han har skabt en kierkegaardkritikkens idehistorie." ... i en tid præget af skræmmende og svært forståelig religiøs ekstremisme er det af vigtighed at besinde sig på vor egen religiøse arv og herigennem vinde indsigt i, hvad religion kan betyde for et menneske, hvor den er værdifuld, og hvor den bliver farlig. Hvor den splitter, og hvor den samler ..."From refererer og behandler 12 Kierkegaard-kritikere: Georg Brandes, Harald Høffding, Vilhelm Grønbech, Theodor Adorno,, Emmanuel Levinas, Knud Hansen, K.E. Løgstrup, Thorkild Bjørnvig, Villy Sørensen, Joakim Garff, Peter Tudvad og Flemming Harrits. Torben From (f. 1940) er en dansk forfatter.
Søren Kierkegaards forfatterskab fødtes i kritik. Hans bøger er fyldt med pseudonymer, der kritiserer hinanden, og selv kritiserede han i sit omfattende forfatterskab sin samtid midtvejs i det nittende århundrede.Hele Kierkegaards forfatteskab er kulturkritik, og det ikoniske forfatterskab har trukket en hale af Danmarks- og verdensberømte kritikere efter sig. På den baggrund har Torben From tilføjet noget nyt til den omfattende Kierkegaard-litteratur, hvad vist nok ingen tidligere har gjort: Han har skabt en kierkegaardkritikkens idehistorie.” … i en tid præget af skræmmende og svært forståelig religiøs ekstremisme er det af vigtighed at besinde sig på vor egen religiøse arv og herigennem vinde indsigt i, hvad religion kan betyde for et menneske, hvor den er værdifuld, og hvor den bliver farlig. Hvor den splitter, og hvor den samler …”De tolv kritikere, som From refererer og behandler: Georg Brandes, Harald Høffding, Vilhelm Grønbech, Theodor Adorno,, Emmanuel Levinas, Knud Hansen, K.E. Løgstrup, Thorkild Bjørnvig, Villy Sørensen, Joakim Garff, Peter Tudvad og Flemming Harrits.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.