Bøger af Yotam Ottolenghi

FOTO CREDIT : RICHARD LEAROYD.

Yotam Ottolenghi. er en britisk-israelske stjernekok. Han er en af vor tids mest talentfulde kokke og madskribenter, og han refereres ofte til at have været en af de bærende kræfter ift. at have revolutioneret den britiske madkultur.

Selvom Ottolenghis har haft stor succes på den gastronomiske scene, lå det dog ikke i kortene, at han ville ende med at være blandt den gastronomiske elites absolutte top!

Han er barn af en jødisk-tysk lærerinde og en jødisk-italiensk universitetsprofessor, og derfor var der store forventninger til at Ottolenghi skulle gå den akademiske vej.
Denne vej startede han også på, da han brillerede på en akademiskuddannelse og blev i 1995 optaget på en særlig bachelor- og kandidatgrad ved Tel Aviv University som udelukkende var forbeholdt de allerdygtigste studerende.

Da han var færdiguddannet filosof, forventede alle også at Ottolenghi ville forsætte og skrive sin ph.d., men det var ikke Ottolenghis plan. Han ville nemlig tage sig et sabbatår, et sabbatår som viste sig at definere en helt anden retning for Ottolenghi.

Under hans sabbatår starter han nemlig med et job som æggepisker hos en Michelinrestaurant, så her kan man snakke om at starte helt fra bunden, og langt væk fra den akademiske verden.
Branchen tiltalte Ottolenghi, og hans talent var ikke til diskussion! Derfor arbejdede han sig langsomt op i restaurationbranchens hierarki.
I 2002 markerede han sig for alvor på det gastronomiske landkort med delien “Ottolenghi”. Lige siden har han serveret lækker mad til både kvalitetsbevidste madelskere og nysgerrige turister såvel som det britiske kongehus, og derudover tæller Ottolenghi-brandet fire delier samt restauranterne ROVI og NOPI, samt Yotam Ottolenghis forfatterskab, med gastronomisk inspiration i særklasse.

Kogebogseventyret begyndte med kogebogsklassikeren “Ottolenghi : Kogebog#”, som blev en kæmpe succes, og som satte helt nye standarder for kogebøger, både hvad angår indhold og indbinding. Ottolenghi har også udgivet de vegetariske successer, Plenty ( som er en af verdens mest solgte kogebøger) og Plenty More. Derudover den regionalt inspirerede kogebog, Jerusalem samt kogebogen NOPI med opskrifter fra Ottolenghis London-restaurant af samme navn. Seneste skud på stammen er dessertbogen SØDT og kogebogen ENKELT.

Hos Bogreolen.dk har vi alle bøgerne af Yotam Ottolenghi og naturligvis til markedets laveste priser!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.