Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Historika

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Uniformer og udrustning i den danske hær indtil 1816 og den norske hær indtil 1814
    af Karsten Skjold Petersen
    386,95 kr.

    Hvornår indførtes de karakteristiske røde uniformskjoler i den dansk-norske hær, og hvornår forsvandt de lige så karakteristiske trekantede hatte? Hvordan så en general ud i 1770’erne og en menig infanterist i 1807? Med KONGENS KLÆDER gives for første gang i bogform en fuldstændig og rigt illustreret oversigt over uniformer og udrustning ved alle den dansk-norske hærs afdelinger indtil adskillelsen efter Napoleonskrigene. For hver våbenart og afdeling gennemgår værket den organisatoriske udvikling og giver en grundig beskrivelse af uniformerne for alle personelgrupper: Officerer, underofficerer, menige, musikere og spillemænd. Det omfattende værk er udgivet i stort format og illustreret med næsten tusind samtidige tegninger, stik, malerier samt fotografier af bevarede våben og uniformer. Værket er desuden udstyret med en række oversigter over bl.a. uniformsterminologi på hovedsprogene, kendingsfarver og uniformsdele. Værket udgives i samarbejde med Tøjhusmuseet, Nationalmuseet – Krig og Besættelse.

  • af Peter Dragsbo & Helle Ravn
    348,95 kr.

    Havebyen, The Garden City, var en idé, der opstod i Englandomkring 1900 som reaktion mod industribyernes stenørken.Havebyen skulle være planlagte, grønne og smukke byer, frifor slum og jordspekulation. Idéen gik sin sejrsgang over heleverden og var med til at skabe den moderne byplanlægning.Idéen kom til Danmark i 1911-12 med Grøndalsvænge i Københavnog Gerthasminde i Odense som nogle af de første –men samme drøm om den grønne by lå også bag byggeforeningernefra samme tid.Havebyen er den første beskrivelse af havebyens historie iDanmark. Samtidig beskriver forfatterne alle 25 danske havebyer,hvor de har dokumenteret arkitektur, havekultur og fællesskaberfør og nu.Havebyen er den første bog, der ser på havebyer på tværs afgrænserne, og den præsenterer en række eksempler på havebyeri England, Tyskland og andre lande. For havebyen varikke bare en engelsk idé, der blev kopieret i andre lande.Havebyerne fik i hvert land deres særpræg med basis i nationaletraditioner for bygnings- og havekultur.Havebyen er også et debatindlæg om fremtidens byer. Degamle havebyer er stadig attraktive alternativer i den modernestorby. Rundt om i Europa diskuterer man nu havebyen somen alternativ model for fremtidens mere grønne og bæredygtigebyer. Også herhjemme er der en ny interesse for at byggeoverskuelige enheder i menneskelig skala med rod i traditionen.Måske kan vi lade os inspirere af havebyerne?Bogen er rigt illustreret både med historiske fotos og smukkenyoptagne fotografier.

  • - Den danske valgplakat i 100 år
    af Peter Nedergaard & Elsebeth Aasted
    298,95 kr.

    Et valg uden valgplakater er lige så utænkeligt som en jul uden nisser. Når valget er udskrevet, popper valgplakaterne op i gadebilledet som svampe om efteråret. De myldrer frem i lygtepæle, på mure og broer og overdænger vælgerne med venlige ansigter, gode råd og mere eller mindre fængende slogans.Denne bog præsenterer en række markante danske valgplakater fra de seneste knap 100 års folketings- og landstingsvalg. Sammen fortæller de et stykke moderne politisk danmarkshistorie, ligesom de afspejler en voldsom udvikling i formsprog og virkemidler, hvor valgplakaterne fra i flere tilfælde at have været små kunstværker i dag oftest er kedelige, forudsigelige og humorforladte. Bogen tager afsæt i den politiske plakats oprindelse i Europa og forsøger bl.a. at indkredse, hvad en valgplakat egentlig er, hvad valgplakater gør ved os, og om de overhovedet har en effekt og en plads i et modern informationssamfund.Valget er dit fortæller således også en historie om demokratiets udvikling.Udgivelsen sker i samarbejde med Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By.

  • - Det Store Nordiske Telegraf-Selskab - en dansk verdenshistorie
    af Kurt Jacobsen
    236,95 kr.

    EN DRAMATISK FORTÆLLING OM TIETGEN OG TELEGRAFLINJER, REVOLUTIONER OG KRIGE OG EN DANSK VIRKSOMHED, DER HAR SAT SIT PRÆG PÅ DANMARKS OG VERDENSHISTORIEN.Det Store Nordiske Telegraf-Selskab skrev verdenshistorie, da det i 1870-1871 indførte telegrafen i Kina og Japan og forbandt de to lande til resten af verden gennem det globale telegrafnet.Siden fulgte forbindelser over Stillehavet og i Nordatlanten. I bogen følger vi Store Nordiske gennem det 19. og 20. århundredes historie med opstande, revolutioner og borgerkrige i Kina og Rusland, konflikter og krige i Stillehavet og Østasien, Stalin tidens terror samt to verdenskrige og Den Kolde Krig frem til vor tids globaliserede og digitaliserede verden.Scenen er regeringskontorer og kejserlige gemakker i Kina, Rusland, Japan og Storbritannien, anlæg af telegraflinjer i kinesiske rismarker, kabellægninger i ukendte farvande, rejser på hesteryg i det uvejsomme Sibirien og skelsættende beslutninger i vor tids direktions- og bestyrelseslokaler.Efter 2. Verdenskrig måtte Store Nordiske gentagne gange genopfinde sig selv. Datterselskabet STORNO blev en af verdens største producenter af mobile telefoner, og mobiltelefonselskabet Sonofon var først til at udfordre det statslige monopol i Danmark på telefoni og datatrafik. Gennem de 150 år har der været talrige kriser og nedture, hvoraf flere har truet Store Nordiskes eksistens. Hver gang er selskabet kommet på fode igen, og i dag er man i GN Group – med de to hovedselskaber GN Hearing og GN Audio – globalt ledende inden for produktion af høreapparater og headsets. Bogen bygger på arkivstudier i Danmark, Rusland, Storbritannien og Kina.

  • - Radiometer 1935-2004
    af Hasse Lundgaard Andersen
    248,95 kr.

    Livsværk: Radiometer 1935-2004 fortæller den fascinerende historie om et dansk virksomheds- og industrieventyr. Oprettet i 1935 af to unge entreprenante svagstrømsingeniører i loftslokaler i Københavns Nyboderkvarter havde Ingeniørfirmaet Radiometer egentlig til formål at udvikle og fremstille måleapparater til den hastigt voksende danske radioindustri. Men en henvendelse fra Carlsberg Laboratorium om muligheden for at udvikle en pH-måler til brug i ølbrygning banede snart vejen ind på det elektrokemiske marked og udgjorde den spæde start på iværksættervirksomhedens verdenssucces med de kemisk-analytiske apparater til blodgasanalyse, som den fra 1950’erne udviklede til klinisk brug.Da Johan Schrøder, søn af den ene grundlægger, tiltrådte som direktør i 1973, havde de såkaldte blodgasapparater gået sin sejrsgang på hospitaler i ind- og udland og gjort Radiometer til et verdensnavn. Men internationale lavkonjunkturer og krisetider, nedadgående omsætning på virksomhedens øvrige forretningsområder og konflikter i familieejerkredsen havde sat Radiometers langsigtede overlevelse på spil, og virksomheden skulle gennemgå markante ændringer på både ledelses- og produktplan i de kommende år.Med afsæt i historiske dokumenter om Radiometer og et rigt historisk billedmateriale fra Johan Schrøders arkiv samt interviews med selvsamme, skildrer historiker Hasse Lundgaard Andersen virksomhedens udvikling fra grundlæggelsen i 30’erne og frem til salget i 2004 til amerikanske Danaher, da Radiometer var verdens førende producent af apparater til blodgasanalyser.Det er beretningen om et succesfuldt stykke industrihistorie og et eksporteventyr drevet af innovativt ingeniørskab og globalt udsyn, men også beretningen om, at familieejede virksomheder ikke nødvendigvis er et gode i sig selv.

  • - Virksomheden og verden
    af Kurt Jacobsen
    236,95 kr.

    Haldor Topsøe, der i 1999 blev hædret som det 20. århundredes største ingeniør, er en af dansk erhvervslivs helt store ikoner. Det er imidlertid de færreste, der ved og forstår, hvad hans firma i Nordsjælland, beskæftiger sig med. Det rådes der nu bod på. Baseret på fri adgang til firmaets arkiver og Haldor Topsøes private papirer fortæller professor Kurt Jacobsen den store historie om firmaet, der fra en improviseret start i svigerfarens garage under den tyske besættelse udviklede sig til en verdensvirksomhed, der i dag er global leder indenfor teknologier til forureningsbekæmpelse, effektivisering og rensning af brændstof samt fremstilling af kunstgødning til verdens fødevareproduktion. Fra stiftelsen af firmaet i 1940 til sin død i 2013 var Haldor Topsøe den ubestridte leder, der som en kreativ kraft samlede en kreds af innovative kemiingeniører og teknikere, der på få år førte firmaet frem i forreste række indenfor katalytiske processer. Manglende økonomisk styring tvang imidlertid firmaet så meget i knæ, at det i begyndelsen af 1970’erne var tæt på at blive solgt til USA. I stedet endte det med en truende konkurs, der kun blev afværget, da det italienske firma Snamprogetti overtog havdelen af firmaet. Bogen løfter sløret for de til tider dramatiske begivenheder, der prægede samarbejdet mellem de umage partnere, inden det lykkedes Haldor Topsøe i en alder af 94 år at købe italienerne ud i 2007. Historien om Haldor Topsøe A/S er en spændende beretning, der for første gang fortæller, hvad der egentlig skete omkring det fejlslagne projekt om opførelsen af det såkaldte Pyrolyseværk i København, som førte til et brud mellem Haldor Topsøe og den jævnaldrende Mærsk Mc-Kinney Møller.Og endelig kan man læse den hidtil ukendte historie om firmaets første opgave, der førte Haldor Topsøe på flere rejser til Tyskland i 1940-41 med forhandlinger i Berlin med den tyske kemivirksomhed I.G. Farben, i tyske regeringsorganer og i den øverste tyske sikkerhedstjeneste.

  • - Minister Gunnar Larsens Dagbog 1941-1943
    af Joachim Lund & John T. Lauridsen
    535,95 kr.

    Udgives i tre bind, samlet i kassette. Sælges kun samlet.Gunnar Larsen var under besættelsen en af de såkaldt ”upolitiskeministre”, dvs. partiløse ministre, som blev indsat, bl.a. for at holde nazisterne ude af regeringen.Erhvervsmanden Gunnar Larsen var en meget aktiv fortaler for samarbejdet med den tyske besættelsesmagt, og efterbesættelsen blev han som den eneste minister ved byretten dømt for samarbejde med tyskerne, men frikendt ved landsret og højesteret, hvorefter han udvandrede.Hans dagbog 1941-1943 er den mest omfattende dagbog, som kendes fra nogen minister fra perioden, og ikke mindst hans referater af ministermøder og møderne i det såkaldte”Nimandsudvalg” giver en uovertruffen indsigt i meningsudvekslinger og beslutningsprocesser i samlingsregeringen – til forskel fra de officielle ministermødereferater, som på ingen måde afspejler, hvad der faktisk foregik.Med Gunnar Larsens dagbog får vi et helt nyt indblik i, hvilket pres regeringen fungerede under, og hvor stor en splittelse der i vitale spørgsmål var tale om. Der var nok tale om samling, men ikke om enighed, endsige loyalitet iblandt de partier, der stod bag regeringen. Der er overraskende nyt om centrale regeringspartiers syn på modstandskampen, hvor det bl.a. blev overvejet at lade modstandsfolk henrette.Dagbogen belyser også Gunnar Larsens virke som minister for offentlige arbejder samt hans indstilling til samarbejdet med besættelsesmagten og hans besøg i både Tyskland, Frankrig og det besatte Østeuropa, hvor man ser, hvor langt han var villig til at tro den tyske propaganda. Endelig giver dagbogen indblik i, hvordan politikerens og erhvervslederens interesser ofte gik hånd i hånd hos Gunnar Larsen.Udgivelsen sker i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek,under ledelse af historikerne John T. Lauridsen (Det Kgl.Bibliotek) og Joachim Lund (CBS).

  • - Den fromme bygherre
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788772170367Christian 6. regerede Danmark-Norge fra 1730 til sin død i 1746. Han var en byggelysten konge og lod bl.a. opføre det første Christiansborg Slot, Hirscholm Slot og Eremitageslottet. Som tilhænger af den pietistiske fromhedsbevægelse fandt Christian 6. det syndigt at more sig, og livet ved hans hof mindede nærmest om en klostertilværelse. Samtidig forsøgte han at afhjælpe en langvarig økonomisk lavkonjunktur med en række forskellige tiltag, hvoraf et af dem var af indføre det senere så forhadte Stavnsbånd. Det lykkedes Christian 6. som den første af enevældens konger, at undgå krig gennem hele sin regeringstid.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Konge på egne betingelser
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229754Frederik 4. regerede fra 1699 til 1730, og blandt de enevældige konger i danmarkshistorien har ingen regeret så egenrådigt som han. Frederik 4. påtog sig personligt at bestemme mest muligt af rigets anliggender, og det fungerede forbavsende godt. Med hjælp fra bl.a. Tordenskjold fik han Danmark-Norge sikkert igennem den opslidende Store Nordiske Krig, som blev det sidste opgør med arvefjenden Sverige. Også i sit kærlighedsliv var han højst egenrådig, idet han bortførte sin elskede Anna Sophie Reventlow, som han giftede sig med til venstre hånd for siden at gøre hende til dronning. Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling. Bogen er skrevet af Jens Gunni Busck.

  • - Breve og fotografier 1866-1935
    af Elisabeth Fabritius
    1.128,95 kr.

    Dette Isbn indeholder 5 bind á ca. 650 sider + 1 registerbind á ca. 250 sider. Sælges kun samlet. Anna Brøndum (1859-1935), som hun hed før sit ægteskabmed Michael Ancher (1849-1927), voksede op i sin familiesgæstgivergård i Skagen Østerby. Her overnattede ikke blothandelsrejsende og embedsmænd, men også kunstnere, derkom til stedet for at male.Michael Ancher, som var født på Bornholm, kom første gang tilSkagen i 1874. Her fandt han i fiskerbefolkningens liv og arbejde enrigdom af motiver og dertil en fascinerende samtalepartner iden fjortenårige Anna Brøndum. Fortroligheden blev snart tilforelskelse, og i 1880 holdt parret bryllup.Kunstnerparret Anna Ancher og Michael Ancher er kendt ogelsket som nogle af de mest populære danske malere. Som deeneste fastboende Skagensmalere blev de tillige samlingspunktfor kunstnerlivet i byen fra 1879 og langt ind i det 20.århundrede. I deres hjem kom ikke blot deres danske og udenlandskekunstnervenner, men også kunstsamlere, forfattere,komponister, arkitekter og embedsmænd, som havde en rollei danmarkshistorien.Anna og Michael Anchers store omgangskreds affødte en tilsvarendestor efterladt brevsamling, som udgør en hovedkildetil belysning af en helt central del af den danske kunsthistorie.Med denne udgivelse bliver dette materiale tilgængeligt for offentligheden.Værket er gennemillustreret med historiske fotografier, deældste fra 1850’erne, fra Anchers Hus og Det Kongelige Bibliotek,hvoraf mange ikke tidligere har været gengivet

  • af Thomas Lyngby m.fl.
    253,95 kr.

    Frederiksborg Slotskirke er et af de smukkeste og mest imponerenderum fra Christian 4.s tid. Med denne pragtudgivelsemarkeres 400-året for kirkens indvielse i 1617.Kirkens udsmykning havde ikke kun til formål at ære Gud, menvidnede også om kongens magt. Kongens position blev yderligereunderstreget af den rigt udsmykkede kirkestol – ligeoverfor prædikestolen – hvor han sad under gudstjenesterne.Dertil kom hans overdådige bedekammer bagest i kirken pågalleriet. I sin indretning er kirken et luthersk fyrstekapel og envisualisering af de ideer om gud og kongemagt, som den tysketeolog havde lanceret under reformationen, der var begyndtnetop 100 år tidligere i Wittenberg. Da Hillerøds kirke blæsteomkuld i en storm, åbnede Christian 4. sin kirke for byens beboere,og den har lige siden fungeret som sognekirke.Den nære relation til kongemagten understreges imidlertid af,at kirken under enevælden var kronings- og salvingskirke, ogsiden 1693 kapel for de danske ridderordner.Bogens tekster omhandler mangfoldige aspekter af kirkenshelt særlige arkitektur- og brugshistorie og er skrevet af førendeeksperter inden for området, under redaktion af historikerog museumsinspektør på Frederiksborg Slot, Thomas Lyngby

  • - Regent i en revolutionstid
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788772170480Frederik 6. regerede som konge fra 1808-1839. Før da regerede han som kronprins på vegne af Christian 7. efter at have tiltvunget sig magten ved et statskup i 1784. Det lange regentskab indledtes med de store landboreformer og andre fremsynede tiltag i samarbejde med kompetente rådgivere. Frederik 6. kom dog mindre heldigt igennem Napoleonskrigene, som for Danmarks vedkommende indebar Slaget på Reden i 1801, Københavns bombardement i 1807 og afståelsen af Norge i 1814. Frederik 6. brød sig ikke om revolutioner, men han regerede i en tid, hvor den enevældige styreform kom under pres, og måtte som konge dæmme op for tidens reformiver.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Kongen der mistede sin forstand
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788772170442Christian 7. var konge af Danmark-Norge fra 1766-1808. Det skulle han i hvert fald forestille at være, men på grund af sin psykiske uligevægt var han ude af stand til at regere. Efter kongens tronbestigelse som knap 16-årig forløb der et par år med voldsomme skandaler og dramaer ved hoffet. Dernæst lykkedes det lægen J.F. Struensee at opnå fuld kontrol med Christian 7., idet han samtidig indledte en affære med dronning Caroline Mathilde. Struensee blev henrettet i 1772, og kongen blev herefter underlagt sine familiemedlemmers kontrol – først enkedronning Juliane Marie og arveprins Frederik, dernæst kongens egen søn kronprins Frederik.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Tronens første arving
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229716Christian 5. regerede fra 1670 til 1699. Han var den første, der besteg tronen som arvekonge, efter at arvemonarkiet og enevælden var blevet indført under Frederik 3.I Christian 5.s tid blev statsmagten centraliseret og enevælden konsolideret, og han gjorde et kvalificeret, men forgæves forsøg på at generobre Skåne, Halland og Blekinge, som var gået tabt i hans fars tid. Christian 5. er nok ikke kendt af mange danskere, men hans rytterstatue står midt på Kongens Nytorv, som kongen fik anlagt.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling. Bogen er skrevet af Jens Gunni Busck.

  • af Kurt Jacobsen
    253,95 kr.

  • - Grundlovens giver
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229792Frederik 7. regerede Danmark fra 1848 til 1863 og indførte i 1849 den første grundlov i Danmark. Trods sine store svagheder som regent fremstår han som en af de mest markante skikkelser i kongerækken. Han var et ejendommeligt menneske med et temmelig uligevægtigt sind, og han var på mange måder et sort får inden for kongefamilien. Især skabte Frederik 7. forargelse ved sit ægteskab med grevinde Danner, men samtidig tilførte han monarkiet en helt ny folkelig dimension. Frederik 7. havde en sans for folkestemningen, som gjorde det muligt for ham at blive til noget så paradoksalt som et kongeligt ikon for demokratiet i Danmark. Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling. Bogen er skrevet af Jens Gunni Busck.

  • - Europas svigerforældre
     
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229426Christian 9. og dronning Louise var det første par i den glücksborgske slægtslinje på Danmarks trone. Starten var svær, idet de besteg tronen i 1863, umiddelbart før krigsnederlaget til Preussen og Østrig i 1864. Til gengæld blev de efterhånden populære i befolkningen, bl.a. fordi de fik deres seks børn gift så fordelagtigt, at man allerede i samtiden kaldte dem ”Europas svigerforældre”. I dag er der ikke mange europæiske kongelige, der ikke er efterkommere af Christian 9. og dronning Louise, som døde i henholdsvis 1906 og 1898.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Kongen der opgav at herske
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. ISBN: 9788772170404Frederik 5. regerede Danmark-Norge fra 1746 til sin død i 1766. Han regerede dog mest kun af navn, for kongen udviklede fra en ung alder et alkoholmisbrug, der gjorde ham ude af stand til at forvalte magten på en selvstændig måde. Regeringsansvaret måtte han derfor overlade til kompetente ministre og frem for alt til sin ven og overhofmarskal A.G. Moltke, som igennem hele Frederik 5.s regeringstid fungerede som det reelle statsoverhoved. Det var overordnet set en økonomisk opgangstid, hvor hoffet udfoldede den mest elegante pragt, mens handel og industri nød godt af Danmark-Norges neutralitet mellem krigsførende magter. På Moltkes foranledning opførtes Amalienborg og Frederiksstaden til kongens ære.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  •  
    293,95 kr.

    Hvis man vil have indsigt i et lands forfatningshistorie, er det ikke nok at se på lovgivningen. Et lands forfatning er andet og mere end de love, der fastlægger de forskellige politiske organers kompetence i forhold til hinanden, så hvis man vil forstå det politiske system, er man nødt til også at se på landets selvforståelse.I Kongen og hans mænd udfolder historikeren Thomas Riis med afsæt i de juridiske kilder de beføjelser, der i 1100-1300-tallet var givet Danmarks middelalderlige rigsinstitutioner (kongen, den kongelige hird, ”rigets bedste mænd”, kongens råd og parlamentet eller danehoffet), og hvordan disse institutioner spillede sammen.Han ser også på det danske monarkis selvforståelse, som den i samme periode kom til udtryk i de officielle billedlige og skriftlige fremstillinger, først og fremmest i Saxos monumentale værk, Gesta Danorum, der fortæller Danmarks historie indtil afslutningen af 1100-tallet.Kongen og hans mænd forklarer den danske forfatningsudvikling i århundredet mellem Valdemar 2. Sejrs død i 1241 og rigsopløsningen i 1300-tallet, som et resultat af bl.a. periodens økonomiske udvikling – en udvikling, der var et direkte resultat af den klimaforværring, som indtrådte omkring 1250.

  • af Kurt Jacobsen & Anders Ravn Sørensen
    253,95 kr.

    Denne bog fortæller historien fra den spæde begyndelse i 1917 i en sidebygning til den daværende Købmandsskole til nutidens internationale Business University, der med knap 23.000 studerende breder sig over et område på Frederiksberg med fire metrostationer. Bogen fortæller historien om skolens udvikling, om fremkomsten af erhvervsøkonomien som videnskab og om kampen for anerkendelse. Dels kampen for akademisk anerkendelse, hvor nationaløkonomerne på Københavns Universitet længe indtog en overbærende holdning til opkomlingen, der gennem årtier betragtedes som en kræmmerskole i lommen på erhvervslivet. Dels kampen for anerkendelse netop i erhvervslivet, hvor der igen og igen har lydt kritik af Handelshøjskolens og CBS’ uddannelser for at være for teoretiske og verdensfjerne. Men historien om CBS er også en historie om det moderne Danmarks udvikling – om den forandring i det danske erhvervsliv og samfund, som gradvist ændrede behovene for økonomiske og ledelsesmæssige kompetencer i den private og efterhånden også i den offentlige sektor.

  • - The king who seized absolute power
     
    92,95 kr.

    Frederik III reigned from 1648 to 1670 and introduced absolute monarchyin Denmark-Norway. Absolute monarchy established itself inmany places in Europe during the 17th century, and in Denmark-Norwayit was established unusually quickly and firmly as a result of a militarydefeat by Sweden that cost the realm the provinces of Scania, Halland,and Blekinge. Frederik III and his queen Sophie Amalie were two verydifferent individuals who were very capable when it came to realizingtheir political goals. The rival couple Corfitz Ulfeldt and Leonora Christina wereamong those who experienced setbacks because of this.The book is part of the Crown Series, a series of small books on theDanish monarchy and related subjects published in cooperation withthe Royal Danish Collection.

  • - Regentpar gennem verdenskrigene
     
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229440Christian 10. og dronning Alexandrine var Danmarks kongepar fra 1912 til 1947. De regerede i en periode, hvor verden forandredes dramatisk; to verdenskrige og dybe økonomiske kriser prægede deres regeringstid og bidrog til kongeparrets store betydning som nationalt samlingspunkt. I samme periode forandrede også monarkens rolle sig fundamentalt; det danske monarki fandt sin plads i det moderne parlamentariske demokrati, og med de moderne massemediers fremkomst blev kongefamilien nærværende i offentligheden.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Kongen der greb magten
     
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229389Frederik 3. regerede fra 1648 til 1670 og indførte enevælden i Danmark-Norge. Enevælden satte sig igennem mange steder i Europa i 1600-tallet, og i Danmark-Norge skete det med usædvanlig konsekvens på baggrund af krigsnederlaget til Sverige, der kostede landsdelene Skåne, Halland og Blekinge. Frederik 3. og hans dronning Sophie Amalie var et højst umage kongepar, der med stor snilde forstod at opnå deres politiske mål. Det gik blandt andet ud over det rivaliserende par Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Konge af først Norge og siden Danmark
     
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. ISBN: 9788793229402Christian 8. regerede Danmark 1839-1848 som den sidste enevældige konge; i 1814 var han tilmed kortvarigt Norges første konstitutionelle konge, og han tog initiativ til indførelsen af både den norske og den danske grundlov. Christian 8. og dronning Caroline Amalie levede i en tid, der var kendetegnet ved politisk uro, men også kulturel rigdom, og deres omgangskreds omfattede blandt andre H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig, Bertel Thorvaldsen, C.W. Eckersberg, Adam Oehlenschläger og H.C. Ørsted.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Det moderne kongepar
     
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229082Frederik 9. og dronning Ingrid var dansk kongepar fra 1947 til 1972,da kong Frederik døde og blev efterfulgt af sin ældste datter, Dronning Margrethe 2. Til forskel fra sine forgængere blev Frederik 9. set som en mand af folket, og takket være dronning Ingrids indflydelse fik han forlenet sit regentskab med kongelig værdighed. Sammen moderniseredede det danske kongehus og blev symbol på en forbilledlig modern dansk kernefamilie. De evnede kunsten at være både folkelige og kongelige i en tid, hvor mediehåndteringen blev stadig vigtigere for monarkiet.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - Danmarks store renæssancekonge
     
    98,95 kr.

    Fås også på engelsk. Isbn: 9788793229129Denne bog fortæller historien om Christian 4., som i 1588, i en alder af blot 11 år, blev konge af Danmark og Norge. Han regerede hele 60 år og stod bag en række af især Københavns mest elskede bygningsværker. Han efterlod sig et rige, der var forarmet af krig og skatteplyndring og endegyldigt havde mistet sin tidligere status som europæisk stormagt. Alligevel kom Christian 4. for eftertiden til at stå som tapper helt og martyr, og han er gået over i historien, som den største konge Danmark har haft.Bogen indgår i Kroneserien, en serie af mindre bøger om det danske kongehus og relaterede emner udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

  • - A Reign Without a Ruler
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Frederik V reigned over Denmark-Norway from 1746 until his death in 1766. For the most part he was a ruler in name only, however, because already as a young man the King had developed a pattern of alcohol abuse that rendered him unable to administer his power in an independent fashion. He therefore had to transfer power to competent ministers and in particular to his High Court Marshal, Adam Gottlob Moltke, who functioned as the real head of state throughout Frederik V’s entire reign. The kingdom experienced a general economic upswing during this period, and the court came to be characterized by elegant splendour, while trade and industry benefitted from Denmark-Norway’s policy of neutrality toward warring parties. Moltke organized the Construction of the palace quarter of Amalienborg and Frederiksstaden in honour of the King.This book is part of the Crown Series, a series of small books on the Danish monarchy and related subjects published in cooperation with the Royal Danish Collection.

  • - Ruler in an Age of Revolution
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Frederik VI ruled as King of Denmark from 1806 until 1839. Before that he had ruled as Crown Prince on behalf of Christian VII after having seized power by means of a coup d’état in 1784. Frederik began his long regency by implementing far-sighted measures, including the great agricultural reforms, in cooperation with competent advisors. In contrast, the Napoleonic Wars, which for Denmark meant the Battle of Copenhagen of 1801, the Bombardment of Copenhagen in 1807, and the relinquishing of Norway in 1814, did not go well for Frederik VI. Frederik VI did not care for revolutions, but he reigned in an age in which absolute monarchy became controversial, and as King he had to take action to confront contemporary demands for social reforms.This book is part of the Crown Series, a series of small books on the Danish monarchy and related subjects published in cooperation with the Royal Danish Collection.

  • - The King Who Lost His Mind
    af Jens Busck
    98,95 kr.

    Christian VII was King of Denmark-Norway from 1766 until 1808. He was supposed to be King, in any event, but because of his mentalhealth problems he was in fact unable to rule. He acceded to the throne when he was not quite seventeen years old, and his accession was followed by a few years of major scandals and dramas at the court. To begin with, the physician J. F. Struensee took complete control of Christian VII, and at the same time Struensee began an affair with Queen Caroline Mathilde. Struensee was executed in 1772, and the King subsequently had to accept being controlled by members of his own family—first by Dowager Queen Juliane Marie and Hereditary Prince Frederik and then by Christian VII’s own son, Crown Prince Frederik (VI).This book is part of the Crown Series, a series of small books on the Danish monarchy and related subjects published in cooperation with the Royal Danish Collection.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.