I aften synger de af Ebbe Madsen E-bog, ePub

I aften synger de

af
(Udvid)

Sydafrika i begyndelsen af 70’erne. Apartheid fungerer effektivt. De hvide har magten. Nelson Mandela er livsvarigt fængslet på Robben Island. 
John, en ung eventyrlysten dansker, rejser ned gennem Afrika og oplever kontinentets sociale og politiske virkelighed. Han møder den væbnede frihedskamp i Angola i en flygtningelejr, og det bliver et vendepunkt, både på rejsen og i hans liv.
Kort før han når Cape Town, møder han Nina, en nyuddannet tandlæge fra en velstående engelsktalende farmerfamilie. Hun har haft en privilegeret opvækst, og alle forventer, at hun nu gifter sig med sin overklassekæreste og stifter familie. Eller er der et andet liv? Sammen med John rejser hun rundt i Sydafrika og møder en virkelighed, hun aldrig før har kendt.
Mens deres forelskelse udvikler sig, vokser deres sociale engagement i solidaritet med dem, der kæmper imod apartheid. Da John opdager, at også et dansk firma profiterer på udnyttelsen af sorte arbejdere, går han til pressen. Det gør man ikke ustraffet i politistaten Sydafrika.Uddrag af bogen:De har taget alt fra mig undtagen mit tøj. Jeg befinder mig midt imellem søvn og vågen, snart lidt mere af det ene snart lidt mere af det andet. Vågner med et sæt. Et bump mod døren og et udbrud: ”Din forbandede kaffer!” og igen de dumpe lyde der ikke er til at tage fejl af, og som hver gang efterfølges af et brøl af smerte. Det bliver ved og ved. Jeg går hen til døren og hamrer på den.– Hold op! Hold op! skriger jeg.– Hold kæft, kælling, eller du kan få den samme omgang. De slæber ham åbenbart længere hen af gangen. Så flere dumpe lyde. Til sidst en dør der smækker. Lidt senere hører jeg et klik, og et par øjne kommer til syne i kighullet i celledøren. De ser ud til at tilhøre et ungt ansigt. Hvidt og udtryksløst. Så bliver klappen skudt for igen.Brølene er holdt op og er blevet afløst af en konstant jamren, en lang, klagende lyd som gør mig vanvittig, men jeg kan ikke gøre noget for at holde den ude. Først lang tid senere holder den op.Om forfatteren:
EBBE MADSEN er født i København i 1949 og debuterede i 1978 med en novelle i antologien Mig og Uniprint og andre fortællinger udgivet af Socialistisk Kulturfront. Er uddannet ergonom og deler sin tid mellem at være sammen med sine fire børn, sine to børnebørn, arbejde på Odense Universitetshospital og skrive i Berlin.


  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793175853
  • Beskyttelse:
  • Ingen
  • Udgivet:
  • 4. Maj 2014

Andre udgaver:

  • Kan ikke skaffes


Giv din bedømmelse

For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.