Kræft og ernæring af Mette Borre

Kræft og ernæring

- Genvind styrke ved vægttab og manglende appetit

af ,

Ernæring – en vigtig del af livet og en nødvendighed for at overleve. Vægttab og nedsat appetit giver anledning til bekymring hos såvel den kræftsyge som hos familie og andre pårørende.
Sygdom synliggøres ofte ved tab af vægt, og der opstår nemt en følelse af magtesløshed samtidig med et stort ønske om at kunne gøre noget aktivt for den småtspisende. Den rette ernæring kan være med til at gøre en forskel og således få stor betydning for, at den enkelte kan bevare eller genvinde vægt, funktionsevne og livskvalitet. Her er de nærmeste – familie, venner og andre i omgangskredsen vigtige aktører.
Definitionen på et måltid er, at mindst to deler noget mad. I Italien er mad lig med kærlighed, og der sørger man for måltider til den syge lige til det sidste. Serveres et godt og lækkert måltid til den kræftsyge er det for ægtefælle, kæreste, forældre eller børn en af måderne at udvise omsorg og støtte på.
Den småtspisende skal ikke spise groft, grønt og fedtfattigt, som det anbefales raske. Derimod skal de spise mad med et højt indhold af energi og protein, for at kunne stabilisere eller øge vægten. Anbefalinger til småtspisende med vægttab er derfor meget anderledes end til raske.
Kræft & ernæring er fyldt med gode råd og vejledninger om ernæring og indeholder en lang række herlige, energi-tætte og nemme opskrifter, forslag til måltider samt kostplaner. Man får desuden viden om, hvad der er vigtigt at spise ved vægttab og nedsat appetit – under og efter kræftbehandling.
Bogen er skrevet til den kræftsyge, og ikke mindst til de pårørende, venner og bekendte, der gerne vil støtte i en svær tid.
Fagfolk, der beskæftiger sig med patienter med kræftsygdom kan også med fordel læse bogen.
Forord ved Michael Borre, Overlæge, dr.med., professor og formand for DMCG.dk (sammenslutningen af Danske Multidisciplinære Cancer Grupper)
Mette Borre og Line Dam Bülow er begge uddannede kliniske diætister og arbejder til hverdag med kræftpatienter og deres ernæring.

Læs mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793430280
  • Udgivet:
  • 2. maj 2016
  • Straks på e-mail
  • 139,95 kr.
  • 149,95 kr.
  • 10,00 kr. (7%)
Eller spar samlet 19% som medlem
  • 121,95 kr.
  • 28,00 kr. (19%)
  • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
    1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om Kræft og ernæring
Ernæring – en vigtig del af livet og en nødvendighed for at overleve. Vægttab og nedsat appetit giver anledning til bekymring hos såvel den kræftsyge som hos familie og andre pårørende.

Sygdom synliggøres ofte ved tab af vægt, og der opstår nemt en følelse af magtesløshed samtidig med et stort ønske om at kunne gøre noget aktivt for den småtspisende. Den rette ernæring kan være med til at gøre en forskel og således få stor betydning for, at den enkelte kan bevare eller genvinde vægt, funktionsevne og livskvalitet. Her er de nærmeste – familie, venner og andre i omgangskredsen vigtige aktører.

Definitionen på et måltid er, at mindst to deler noget mad. I Italien er mad lig med kærlighed, og der sørger man for måltider til den syge lige til det sidste. Serveres et godt og lækkert måltid til den kræftsyge er det for ægtefælle, kæreste, forældre eller børn en af måderne at udvise omsorg og støtte på.

Den småtspisende skal ikke spise groft, grønt og fedtfattigt, som det anbefales raske. Derimod skal de spise mad med et højt indhold af energi og protein, for at kunne stabilisere eller øge vægten. Anbefalinger til småtspisende med vægttab er derfor meget anderledes end til raske.

Kræft & ernæring er fyldt med gode råd og vejledninger om ernæring og indeholder en lang række herlige, energi-tætte og nemme opskrifter, forslag til måltider samt kostplaner. Man får desuden viden om, hvad der er vigtigt at spise ved vægttab og nedsat appetit – under og efter kræftbehandling.

Bogen er skrevet til den kræftsyge, og ikke mindst til de pårørende, venner og bekendte, der gerne vil støtte i en svær tid.

Fagfolk, der beskæftiger sig med patienter med kræftsygdom kan også med fordel læse bogen.

Forord ved Michael Borre, Overlæge, dr.med., professor og formand for DMCG.dk (sammenslutningen af Danske Multidisciplinære Cancer Grupper)

Mette Borre og Line Dam Bülow er begge uddannede kliniske diætister og arbejder til hverdag med kræftpatienter og deres ernæring.
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af Kræft og ernæring


Andre bøger af Mette Borre
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.