Genrer
Pris
DKK
Formater
 • 117
 • 57
 • 23
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
Sprog
 • 31
 • 89

Iværksætteri

 • GURUBOGEN af Jonathan Løw Spar 19%
  af Jonathan Løw

  I GURUBOGEN har 100 af verdens førende iværksættere og ledere ordet. De skriver jordnært og uhøjtideligt om innovation, iværksætteri og autentisk ledelse.Du kan bl.a. blive klogere på, hvorfor idéer slet ikke er så vigtige, som vi går og tror, og hvorfor vi skal droppe snakken om at være forandringsparate og i stedet blive forandringsskabende. Derudover er der konkrete råd til organisationer i alle faser af deres udvikling, en palet af måder at sikre innovation og innovationskulturen på samt kvalificerede forslag til, hvordan du arbejder med din autenticitet.Glæd dig til at blive inspireret af 100 artikler skrevet af Airbnb-stifter Brian Chesky, Årets Leder i 2014 lakridsmageren Johan Bülow, Nobelprismodtager Daniel Kahneman, kvinden bag Endomondo Mette Lykke, restaurant Nomas direktør Peter Kreiner, ledelsesguruerne Otto Scharmer og Robin Sharma og mange, mange flere.GURUBOGEN rummer ikke sandheden, én klar pointe eller rød tråd. I stedet er håbet, at du finder glæde og inspiration ved at lytte til bogens artikler og finde de tanker og idéer, som giver mening for lige netop dig. Så uanset om du er en enmandsvirksomhed, vækstiværksætter, udviklingskonsulent, leder eller blot interesserer dig for bogens temaer, så er du inviteret med til at innovere, skabe vækst og ændre verden.

 • Min Første Million af Anders Skotlander Spar 18%
  - 10 succesfulde iværksættere fortæller om deres erfaringer med at starte egen virksomhed
  af Anders Skotlander & Kristian Jørgensen

  I denne lydbog fortæller 10 succesfulde iværksættere om deres start af egen virksomhed. De fortæller hvordan de udfra en idé og en drøm alle har startet og udviklet deres forretninger. Der er ikke nogen enkel opskrift på det at starte egen virksomhed, men ved at lytte til erfaringer og råd, er du et skridt tættere på at blive iværksætter med succes. Med disse 10 iværksættere:Jesper Buch, co-founder, Just-Eat, Lars Larsen, ejer, Jysk A/S, Christian Stadil, ejer, Hummel A/S, Søren Ejlersen, stifter, Aarstiderne, Gun-Britt Zeller, iværksætter, Mads Peter Veiby, stifter, M1 A/S, Martin Thorborg, iværksætter-guru, Per Wimmer, iværksætter, Jacob Risgaard, iværksætter, Mogens Nørgaard, direktør, Miracle A/SVelkommen i Korridoren

 • Iværksætter af Lars Tvede
  - Hvad vi lærte af at starte 30 virksomheder
  af Lars Tvede & Mads Faurholt

  At være iværksætter er at skabe noget nyt, det er at gå ind i det ukendte og starte projekter, hvor man på forhånd ikke kan overskue udfaldet eller finansieringen. Serieiværksætterne Mads Faurholt og Lars Tvede har skabt en række nye virksomheder ud af gode ideer, og de viser her, hvordan man gør.Denne guide giver svar på, hvordan man klarer det enorme arbejdspres i en startup-virksomhed, laver effektiv marketing for få midler, vinder vigtige ordrer, bygger stærke team samt rejser penge, udvikler produkter og sælger dem. Hvordan du får overskuddet eller stopper, mens legen er god, har de også input til.

 • Kick-ass af Jesper Buch Spar 18%
  - Fra kælder til milliard
  af Jesper Buch & Mai Bakmand

  Jesper Buch sad i 2000 i Oslo og havde lyst til en pizza. Han ledte efter et pizzeria på nettet, men forgæves. Det fødte ideen til det, der senere blev Just-Eat.dk. Utallige timer i en pizzalugtende Toyota Sports Van, et konstant pres og en medfødt iværksætterånd førte ham sammen med sit hold gennem både op- og nedture, og da han 10 år senere solgte sin andel af selskabet, var Just-Eat en international kæmpesucces i milliardklassen.Jesper fortæller uden filter om en hæsblæsende ungdom, et opgør med sin alkoholiserede far og historien om Just-Eat. Gennem fortællingen om Just-Eat og dens helt særlige succes-stemning videregiver han sine bedste råd til andre iværksættere. Fra hvordan man knuser konkurrenter og til at måtte overdrage styringen til en ny direktør efter otte år stort set uden en fridag. Om motivation, vilje og venskab. Whatever it takes.

 • Den aktive bestyrelse af Lars Bo Hansen Spar 12%
  - - udvikler virksomheden og skaber konkurrenceevne
  af Lars Bo Hansen & Steen Ernland

  For mange bestyrelser i dag kigger bagud, er passive og består af medlemmer, der sidder for længe. Lars Bo Hansen og Steen Ernland lægger ikke fingrene imellem, når de beskriver de nødvendige forandringer, der skal ske, for at bestyrelserne i Danmark skaber mere konkurrenceevne.I Danmark er der ca. 160.000 bestyrelsesposter i aktie- og anpartsselskaber fordelt på lidt mere end 40.000 bestyrelser og besat af ca. 100.000 forskellige personer. Lars Bo Hansen og Steen Ernland giver konkrete råd til at ændre sig fra en passiv bestyrelse, der mest finder fejl og spiller baglæns, til en aktiv bestyrelse, som er værdiskabende for virksomheden, kan finde ud af at fyre sig selv og medvirke til virksomhedens udvikling.Til arbejdet med Den aktive bestyrelse har Hansen og Ernland interviewet 11 prominente bestyrelsesformænd, der efter forfatternes mening arbejder tidssvarende og professionelt – og har inkorporeret deres erfaringer i bogen: Ole G. Andersen, Thomas Thune Andersen, Niels de Coninck-Smith, Søren Johansen, Jens Mo-berg, Klaus Nyborg, Marianne Philip, Michael Ring, Lone Fønss Schrøder og Vagn Sørensen.Bogen tager konkret fat på de nye omverdensbetingelser, bestyrelsens ”Hvem?” og ”Hvad?” og ikke mindst: hvordan man kommer videre frem. Bestyrelsesmedlemmer og -formænd kan desuden tage ”Bestyrelsestesten” og få overblik over, hvilke områder de har behov for at arbejde mere med.Indlæst af Henrik Hartvig Jørgensen 2015.

 • Listen Louder af Jonathan Løw
  af Jonathan Løw

  Manden bag Listen Louder er den succesfulde iværksætter og innovationsekspert Jonathan Løw. Jonathan har startet fire virksomheder, bl.a. den prisbelønnede engodsag.dk, og er kåret blandt Danmarks 100 mest lovende ledere af Berlingske Nyhedsmagasin. Derudover er han modtager af e-handelsprisen, Computerworld’s Edison Award og nomineret som Årets Idealist i 2013. Jonathan har en baggrund som marketingchef hos Bog&Idé og KaosPiloterne og lever i dag af foredrag og rådgivning af små og store virksomheder og kommunale organisationer.Listen Louder samler den nyeste og vigtigste viden om succesfuld innovation og iværksætteri. Bogen er en lille rap sag på 92 sider, der hverken tager sig selv eller emnet for alvorligt. Derimod er den fyldt med konkrete værktøjer og indsigter i, hvordan du, uanset om du er iværksætter eller innovationschef, kan lykkes med dine mål og drømme.Filosofien bag Listen Louder er på et mere abstrakt plan at leve sit liv opmærksomt, nysgerrigt og autentisk. Derudover er Listen Louder en meget konkret og handlingsorienteret tilgang til innovation, iværksætteri og autentisk kommunikation.Baseret på få og nøje udvalgte værktøjer sikrer Listen Louder, at:• individet bliver mere innovativt, entreprenant og autentisk i sit daglige arbejde• teams gøres i stand til at etablere ægte innovationskulturer• organisationer forbedrer deres evne til at lytte højere til omverden"En ung iværksætterguru." – Børsen

 • Historien om Lars Larsen af Anders Skotlander Spar 18%
  - 100 minutter i selskab med en af Danmarks største erhvervssucceser
  af Anders Skotlander & Kristian Jørgensen

  Lars Larsen er en af Danmarks største erhvervssucceser. Han ville egentlig have været skolelærer, men endte med at blive uddannet indenfor handel. I dag er han direktør for over 16.000 ansatte fordelt over hele verden og har en formue på over 16 mia. kroner. I denne interview-lydog kan du høre historien om Lars Larsens barndom, etableringen af JYSK, familien, hans syn på stress, magt og værdier. Velkommen i Korridoren.

 • Det uregerlige projekt af Sven Bertelsen
  - Syv sammenhængende essays om projektet og dets ledelse
  af Sven Bertelsen

  Projektet er blevet vores dominerende produktionsform, efter at masseproduktionen er outsourcet eller overtaget af robotter.Men projekter forløber sjældent som planlagt. At budgetter og tidsplaner overskrides er mere reglen end undtagelsen - og ikke sjældent bibringer de slet ikke den forventede værdi. Ikke mindst it-verdenen huser en sand kirkegård af kulsejlede projekter, der til sidst må opgives. Tænk Skat...Hvorfor går det sådan? Vi ved det ikke, for vi skynder os videre i stedet for at undersøge hvad der gik galt - og hvad vi kunne lære af det. Mens masseproduktionen har været genstand for undersøgelser og teoridannelse, gælder det ikke projektproduktion. Vi har masser af litteratur om projektledelse. Men ingen teori eller viden(skab) om projektet som produktionsform.Når man betænker at projekter står for halvdelen eller mere af den samlede produktion, er det jo direkte dumt, mener Sven Bertelsen, der selv kan se tilbage på et langt liv med projekter - som projektleder, rådgivende ingeniør, konsulent og førende teoretiker i den internationale lean construction bevægelse. Med den bagage og sin krøllede hjerne har han selv forsøgt at råde bod på miseren.I disse essays fremlægger han de første brikker til en ny teoridannelse om projektets natur og ledelse - et stykke pionérarbejde, der henter sin næring fra så forskellige verdener som hydraulik, kaosteori, kompleksitetsforskningen, de sociale videnskaber - og den amerikanske hær!Vi har grundlæggende ikke forstået projektets sande natur, er hans provokerende tese. Derfor er vi heller ikke i stand til at styre det. Det er selve præmissen - at alt kan planlægges - vi må opgive. Planer holder nemlig aldrig, for deres forudsætninger forandrer sig, endnu mens planen bliver lagt. I stedet må vi vende pyramiden på hovedet og overlade initiativ og ansvar til dem, der har støvlerne på i den levende organisme, projektet dybest set er.

 • Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige af Pernille Garde Abildgaard
  af Pernille Garde Abildgaard

  Vi hører alt for ofte om stress og depression hos mennesker, der jonglerer med fuldtidsarbejde, familieliv, ønsket om at have tid til venner og fritidsinteresser. Kun få mennesker kan lykkes med det hele, og det resulterer hvert år i tusindvis af sygemeldinger og elendig trivsel på arbejdspladser over hele verden. I den danske virksomhed IIH Nordic vil man det anderledes. Her ønskede direktør Henrik Stenmann at øge arbejdsglæden og minimere arbejdstiden, uden at det gik ud over indtjeningen. Kort sagt: Han ville gøre sine medarbejdere lykkelige. Efter fem år med målrettet transformation af arbejdsprocesser og arbejdsdage samt implemen­te­ring og test af mere end 50 forskellige værktøjer, er missionen lykkedes. Stort set alt stress blandt de 49 medarbejdere er elimineret, om­sætningen er fordoblet, sygefraværet er ikke-eksisterende og både i 2017 og 2018 er IIH Nordic ble­vet kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads.Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige fortæller hemmelig­heden bag succesen. Den giver data og unikke indsigter fra de seneste to år med en 4-dages arbejdsuge plus en række enkle råd og værktøjer, som man kan bruge i sit eget arbejdsliv – og præsentere for sin chef. Bogen henvender sig til HR-chefer, direktører, arbejdsmiljøkonsulenter og alle andre – på gulvet og på ledelsesgangene – der ønsker inspiration og praktiske værktøjer til, hvordan vi kan arbejde mindre og stadig være effektive.

 • Sign Up af Andreas Dirksen Spar 18%
  - Sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning
  af Andreas Dirksen

  Skab en succesfuld abonnementsforretning i 20 enkle trin. SIGN UP er Andreas Dirksens udførlige guide til, hvordan du skaber en succesfuld forretning med abonnements fordele. Bogen giver dig gode råd og gennemgår de 20 vigtigste trin, som ruster dig til at kaste dig ud i et abonnementseventyr. Samtidig er SIGN UP historien om, hvordan det lykkedes for Andreas Dirksen at få succes med millionforretningen Plusbog, en nyskabende bogklub, som ruskede op i den danske bogbranche.

 • Freelancer - en kvindes guide til et succesfuldt freelanceliv af Regitse Cecillie Rosenvinge
  af Regitse Cecillie Rosenvinge

  Hvordan er livet egentlig, når man er freelancer? Hvordan skaber man harmoni i en travl hverdag? Og hvordan holder man motivationen i top i svære perioder? Freelancejournalist, iværksætter og rejseblogger Regitse Cecilie Rosenvinge giver et indblik i sin hverdag som freelancer og fortæller samtidig sin egen historie – blandt andet om hvordan hun traf et valg, der ændrede hendes liv for altid."Freelancer" henvender sig særligt til kvindelige freelancere og selvstændige, som ønsker at skabe balance og harmoni i en hverdag præget af mange forskellige arbejdsopgaver. Det er en inspirationsguide til dem, der går med en freelancer i maven, og til dem, der allerede har taget springet.Med denne bog får du inspiration til at leve dit drømmeliv, og til hvordan du giver slip og tager fat på et helt nyt kapitel – med alt, hvad du bør overveje, før du vælger den frie livsstil.Regitse Cecilie Rosenvinge er freelancejournalist, iværksætter og mor. Hun er stifter af rejsebloggen The Copenhagen Traveler samt bureauet Room22, der producerer content til hoteller. Derudover er hun uddannet Life Mastery Coach og Mind & Spirit Mentor.

 • Byg bro mellem siloerne af Bo Vestergaard
  - Ledelsesprocesser der skaber sammenhængende borger- og patientforløb
  af Bo Vestergaard

  Hvordan er chefer, ledere og medarbejdere sammen lykkes med at reformere sammenhæng i deres kerneydelser ...på 4 måneder!: Bogen afdækker tænke- og handleværktøjerne i en generisk "Fair Proces" model for både strategisk og operationel forandringsledelse. Baseret på aktionsforskning i både kommunal- og hospitalkontekster. 27 ud af 28 indsatser udviklede, implementerede og fastholdte ny og bedre praksis. Chefer, ledere og medarbejder beskriver forandringsledelsesmodellen, som afgørende for at skabe involvering, ejerskab og fremdrift sideløbende med den generelle drift. HVORFOR LYTTE TIL BOGEN?1) Før/efter cases gør det tydeligt hvorfor "brobygning" kan løse kvalitets- og effektivitetsparadokset i den offentlige sektor2) De generelle forandringsledelsesprocesser og konkrete værktøjer har udmærket sig med en usædvanlig høj succesrate (og har vist sig at fungere på tværs af vidt forskellige organisationskontekster)DEL 1: Øg kvaliteten. Byg ”bro” mellem siloerne i form af nye arbejdsgange, så borgeren får den rigtige hjælp – når borgeren er klar. Ikke først når organisationen er klar. Det øger kvaliteten for borgerne og mindsker det samlede ressourcetræk i organisationen. Før/efter cases. DEL 2: Forandringsledelse af omstillingsprocessen fra ide til implementering (for chefer, ledere af medarbejdere og projektledere)DEL 3: Skab bølger af brobyggende indsatser (for direktører, chefer og programledere) DIREKTØREN: ’Et inspirerende og troværdigt bud på og en god vejledning i, hvordan man kan arbejde med at bygge bro mellem siloerne i offentlige organisationer. ’ Direktør Martin Østergaard, skolechef Jakob Ryttersgaard og udviklingskonsulent Karen Nygaard, Aalborg Kommune PROGRAMLEDEREN: ’Virker i praksis! Et fantastisk værktøj til at strukturere ledelsesarbejdet i tværgående projekter.’ Jens Ravnholt, tidligere projektchef for ”Projekt relationel koordinering”, chefkonsulent i Forbedring, Region Nordjylland INSTITUTIONSLEDEREN: ’Jeg er begejstret for vekselvirkningen mellem teori, praksis og illustrationer. Og tilgangen virker i praksis!’ Esther Hjorth Petersen, områdeleder, Social, Arbejdsmarked og Sundhed, Tønder Kommune, CHEFEN:’…ledelsesværktøjerne virkede særdeles godt, da vi skabte en bedre sammenhæng i en type af patientforløb. Bogen formidler teori, værktøjer og eksempler i et lettilgængeligt sprog.’Kirsten Lau Baggesen, klinikchef, Regionshospital Nordjylland

 • Det kreative Danmark - 28 topchefer om kultur, erhverv og fremtidens partnerskaber af Christian Have
  af Christian Have

  Et potentiale, som kommer til udtryk i vores særlige danske DNA og detmenneskesyn, de værdier og den kulturarv, som dette DNA indeholder.Det kommer til udtryk i vores uddannelsessystem, vores blik for talentudvikling og evnen til at imødekomme digitaliseringen på en innovativmåde – såvel som i den imponerende position, som den kreative sektorallerede har opnået i det danske erhvervsliv. Denne bog har til formål at inspirere alle relevante aktører, der har lyst til og mod på at bidrage til denne spændende og banebrydende proces. En vigtig mission med bogen er at få det brede spektrum af aktører til at forlade deres komfortzone. Til at tænke nye tanker og generere nye ideer. Til at indse potentialet i at samarbejde med aktører og institutioner, man hidtil har været skeptisk overfor. Det er netop i krydsbefrugtningen af det kreative og kommercielle,at potentialet er allerstørst. Naturligvis for de involverede parter, men så sandelig også for samfundet som helhed.Flere end 25 topfolk fra kulturlivet, erhvervslivet, turismesektoren og fondsverdenen kommer til orde i denne lydbog: Lars Aaen Thøgersen, Peter Larsen KaffeKenneth Agerholm, ArtbizzMette Bock, MF (LA) Stine Bosse, erhvervskvindeStephen Bruyant-Langer, The Personal Business PlanUlrik Bülow, erhvervsmandSigne Christiani, Mercedes-Benz DanmarkAne Cortzen, arkitekt og bl.a. tidl. kulturchef for KählerUffe Elbæk, MF (Å)Mikael Fock, Kulturværftet og ToldkammeretMorten Friis-Olsen, Audi DanmarkBertel Haarder, MF (V) og bl.a. tidl. kirke- og kulturministerGerda Hempel, ArtbizzTom Hermansen, Ny CarlsbergfondetJacob Holm, Fritz HansenMarianne Jelved, MF (B) og bl.a. tidl. kulturministerLennart Lajboschitz, erhvervsmandBrian Mikkelsen, Dansk Erhverv og bl.a. tidl. kulturministerSøren Møller, Fredericia TeaterKarim Nielsen, Brøchner HotelsPoul Johannes Pedersen, Thise MejeriAnna Porse Nielsen, SeismonautLars Ramme Nielsen, Dansk ErhvervCaroline Søeborg Ahlefeldt, Heartland FestivalClaus Strue Frederiksen, filosofRasmus Tscherning, Creative Business CupEmil Wilk, Prxjects by Mercedes-BenzMads Øvlisen, erhvervsmandChristian Have indtager rollen som ordstyrer og samtalepartner, ligesom han indrammer hele bogen med sine egne observationer, konklusioner og konkrete anbefalinger.

 • Blitzscaling af Reid Hoffman
  - The Lightning-Fast Path to Building Massively Valuable Companies
  af Reid Hoffman & Chris Yeh

  Foreword by Bill GatesLinkedIn cofounder, legendary investor, and host of the award-winning Masters of Scale podcast reveals the secret to starting and scaling massively valuable companies.What entrepreneur or founder doesn't aspire to build the next Amazon, Facebook, or Airbnb? Yet those who actually manage to do so are exceedingly rare. So what separates the startups that get disrupted and disappear from the ones who grow to become global giants?The secret is blitzscaling: a set of techniques for scaling up at a dizzying pace that blows competitors out of the water. The objective of Blitzscaling is not to go from zero to one, but from one to one billion as quickly as possible.When growing at a breakneck pace, getting to next level requires very different strategies from those that got you to where you are today. In a book inspired by their popular class at Stanford Business School, Hoffman and Yeh reveal how to navigate the necessary shifts and weather the unique challenges that arise at each stage of a company's life cycle, such as: how to design business models for igniting and sustaining relentless growth; strategies for hiring and managing; how the role of the founder and company culture must evolve as the business matures, and more.Whether your business has ten employees or ten thousand, Blitzscaling is the essential playbook for winning in a world where speed is the only competitive advantage that matters.

 • Messy Middle af Scott Belsky
  - Finding Your Way Through the Hardest and Most Crucial Part of Any Bold Venture
  af Scott Belsky

  The Messy Middle is the indispensable guide to navigating the volatility of new ventures and leading bold creative projects by Scott Belsky, bestselling author, entrepreneur, Chief Product Officer at Adobe, andproduct advisor to many of today's top start-ups. Creating something from nothing is an unpredictable journey. The first mile births a new idea into existence, and the final mile is all about letting go. We love talking about starts and finishes, even though the middle stretch is the most important and often the most ignored and misunderstood. Broken into three sections with 100+ insights, this no-nonsense audiobook will help you:*;Endure the roller coaster of successes and failures by strengthening your resolve, embracing the long-game, and short-circuiting your reward system to get to the finish line. *;Optimize what's working so you can improve the way you hire, better manage your team, and meet your customers' needs. *;Finish strong and avoid the pitfalls many entrepreneurs make, so you can overcome resistance, exit gracefully, and continue onto you next creative endeavor with ease. With insightful interviews from today's leading entrepreneurs, artists, writers, and executives, as well as Belsky's own experience working with companies like Airbnb, Pinterest, Uber, and sweetgreen, The Messy Middle will outfit you to find your way through the hardest parts of any bold project or new venture.

 • Leapfrog af Nathalie Molina Nino
  - The New Revolution for Women Entrepreneurs
  af Nathalie Molina Nino & Sara Grace

  For women entrepreneurs (and anyone sick of the status quo), this smart, unapologetic collection delivers fifty proven hacks to leapfrog over obstacles and succeed in business."e;A must-read for any woman who has a great idea and the nagging thought that doors are closed to her; Molina Nio helps to blow them open."e;--Publishers WeeklyThink the most critical factor for becoming a great entrepreneur is grit, risk-taking, or technical skills? Think again. Despite what every other business book might say, historical data show the real secret ingredients to getting ahead in business are being rich, white, and male. Until now. Leapfrog is the decades-overdue startup bible for the rest of us. It's filled with uncompromising guidance for winning at business, your way. Leapfrog is for entrepreneurs of all stripes who are fed up with status quo advice--the kind that assumes you have rich friends and family and a public relations team.Refreshingly frank and witty, author Nathalie Molina Nio is a serial tech entrepreneur, the founder and CEO of BRAVA Investments, and a proud daughter of Latinx immigrants. While teaching budding entrepreneurs at Barnard College at Columbia University and searching the globe for investment-worthy startups, she has met or advised thousands of entrepreneurs who've gone from zero to scalable business. Here she shares their best secrets in the form of fifty "e;leapfrogs"e;--clever loopholes and shortcuts to outsmart, jump over, or straight up annihilate the seemingly intractable hurdles facing entrepreneurs who don't have family money, cultural capital, or connections.

 • Clockwork af Mike Michalowicz
  - Design Your Business to Run Itself
  af Mike Michalowicz

  Do you worry that your business will collapse without your constant presence? Are you sacrificing your family, friendships, and freedom to keep your business alive? What if instead your business could run itself, freeing you to do what you love when you want, while it continues to grow and turn a profit? It's possible. And it's easier than you think.If you're like most entrepreneurs, you started your business so you could be your own boss, make the money you deserve, and live life on your own terms. In reality, you're bogged down in the daily grind, constantly putting out fires, answering an endless stream of questions, and continually hunting for cash.Now, Mike Michalowicz, the author of Profit First and other small-business bestsellers, offers a straightforward step-by-step path out of this dilemma. In Clockwork, he draws on more than six years of research and real life examples to explain his simple approach to making your business ultra-efficient.Among other powerful strategies, you will discover how to: * Make your employees act like owners: Free yourself from micromanaging by using a simple technique to empower your people to make smart decisions without you. * Pinpoint your business's most important function: Unleash incredible efficiency by identifying and focusing everyone on the one function that is most crucial to your business. * Know what to fix next: Most entrepreneurs try to fix every inefficiency at once and end up fixing nothing. Use the "e;weakest link in the chain"e; method to find the one fix that will add the most value now.Whether you have a staff of one, one hundred, or somewhere in between, whether you're a new entrepreneur or have been overworked and overstressed for years, Clockwork is your path to finally making your business work for you.

 • Sidehustle af Mick Moore Spar 24%
  af Mick Moore, Tyler Basu & Tom Corson Knowles

  Uber, Lyft, Amazon, Postmates, Doordash, Caviar ... the list goes on for sidehustle gigs you can add in to your income stream, but they all require you to share some of your profit as a subcontractor. Short on cash, but want to learn how to do the same thing and take control of your life, income, and destiny? No matter how humble the beginnings, you CAN achieve what you desire most! Learn how to start a business from very little, create a system to free up your time, and develop a mindset to take you to the top!

 • Profit Pattern af John Mautner Spar 24%
  af John Mautner

  Tap into solutions for the top ten challenges every business encounters and learn the keys to transform your business today.Learn the key solutions to solve the ten proven, repeatable, and beatable challenges that every business encounters. Whether you are a startup, restructuring, or escalating to a higher level, you can grow your business, improve performance, and improve efficiency starting right now with the help of The Profit Pattern.This is an insider's look at the strategies behind authority business coach and serial entrepreneur John Mautner's formula. The Profit Pattern will help you protect, restore, and grow your business, just as Mautner has personally done to help thousands of other businesses. Discover the challenges that every business faces and learn how to make a difference, transform your business, improve efficiency, and impact your company's bottom line.Whether you are facing financial challenges or are seeking greater heights, The Profit Pattern will guide you to improve performance, increase productivity, and manage your time through simple steps so you can accomplish all your goals.

 • Burn the Business Plan af Carl J. Schramm Spar 18%
  - What Great Entrepreneurs Really Do
  af Carl J. Schramm

  The evangelist of entrepreneurship (The Economist) reveals the true stories about how a range of entrepreneurs created their successful start-ups: hint, many of them never began with a business plan.Business schools teach that the most important prerequisite for starting a business is a business plan. Nonsense, says Carl Schramm in Burn the Business Plan, who for a decade headed the most important foundation devoted to entrepreneurship in this country. Microsoft, Apple, Facebook, and Google are just a few of the companies that began without one.Schramm explains that the importance of a business plan is only one of the many misconceptions about starting a company. Another is the myth of the kid geniusthat all entrepreneurs are young software prodigies. In fact, the average entrepreneur is thirty-nine years old and has worked in corporate America for at least a decade. Schramm discusses why people with work experience in corporate America have an advantage as entrepreneurs. For one thing, they often have important contacts in the business world who may be customers for their new service or product. For another, they often have the opportunity to strategize with knowledgeable people and get valuable advice.Burn the Business Plan tells stories of successful entrepreneurs in a variety of fields. It shows how knowledge, passion, determination, and a willingness to experiment and innovate are vastly more important than financial skill. This is an important, motivating look at true success that dispels the myths and offers invaluable real-world advice on how to achieve your dreams.

 • Lost and Founder af Rand Fishkin Spar 19%
  - A Painfully Honest Field Guide to the Startup World
  af Rand Fishkin

  Rand Fishkin, the founder and former CEO of Moz, reveals how traditional Silicon Valley "e;wisdom"e; leads far too many startups astray, with the transparency and humor that his hundreds of thousands of blog readers have come to love.Everyone knows how a startup story is supposed to go: A young, brilliant entrepreneur has a cool idea, drops out of college, defies the doubters, overcomes all odds, makes billions, and becomes the envy of the technology world.This is not that story. It's not that things went badly for Rand Fishkin; they just weren't quite so Zuckerberg-esque. His company, Moz, maker of marketing software, is now a $45 million/year business, and he's one of the world's leading experts on SEO. But his business and reputation took fifteen years to grow, and his startup began not in a Harvard dorm room but as a mother-and-son family business that fell deeply into debt.Now Fishkin pulls back the curtain on tech startup mythology, exposing the ups and downs of startup life that most CEOs would rather keep secret. For instance: A minimally viable product can be destructive if you launch at the wrong moment. Growth hacking may be the buzzword du jour, but initiatives can fizzle quickly. Revenue and growth won't protect you from layoffs. And venture capital always comes with strings attached. Fishkin's hard-won lessons are applicable to any kind of business environment. Up or down the chain of command, at both early stage startups and mature companies, whether your trajectory is riding high or down in the dumps: this book can help solve your problems, and make you feel less alone for having them.

 • Startup Way af Eric Ries Spar 19%
  - Making Entrepreneurship a Fundamental Discipline of Every Enterprise
  af Eric Ries

  Bestselling author, entrepreneur, and Lean Startup founder Eric Ries, author of The Lean Startup, reveals how established corporations and major enterprises can use Lean Startup techniques, energy and saavy to reinvigorate their company and operations, spark innovation, and drive growth.In The Lean Startup, Eric Ries, entrepreneur in residence at Harvard, serial entrepreneur and founder of the Lean Startup meetups, showed how ideas from the startup world such as constant iteration, minimal viable products (or MVPS), and constantly testing business hypotheses with customers to determine when to perservere, and when to pivot, now turns his attention to established, mature companies and organizations. For the past four years, Ries has been working closely with companies like GE and Toyota and Pitney Bowes to help them become more nimble, and more open to change and innovation, in order to spur growth and produce products and services that customers want. In The Startup Way, Ries shares his insights, lessons, stories, challenges and best practices from his intense collaborations with some of the world's most innovative and successful companies, as they attempt to change their culture and processes to be faster and smarter at what they do. At GE, Ries's ideas are codified under the name FastWorks; each company adapts his basic framework and ideas in their own way, to fit their particular organization and industry, as Ries discusses in the book. For every company that recognizes it needs to embrace agility, change and do so quickly if it is to survive and thrive, The Startup Way is an absolutely critical guide and toolkit.

 • Disrupt You! af Jay Samit Spar 24%
  - Master Personal Transformation, Seize Opportunity, and Thrive in the Era of Endless Innovation
  af Jay Samit

  In today's ever-changing and often-volatile business landscape, adaptability and creativity are more crucial than ever. It is no longer possible-or even desirable-to learn one set of job skills and work your way up the ladder. Rather, today's entrepreneurs and business leaders must anticipate change to create opportunities for professional success and personal satisfaction. In Disrupt Yourself, Jay Samit-a digital media expert who has launched, grown, and sold startups and Fortune 500 companies alike-describes the unique method he has used to invent new products and grow established businesses throughout his career. Samit has been at the helm of businesses in the ecommerce, digital video, social media, mobile communications, and software industries, helping to navigate them through turbulent economic times and guide them through necessary transformation so that they stay ahead of the curve and profitable. In Disrupt Yourself, he reveals how specific strategies that help companies flourish can be applied at an individual level. By challenging assumptions, pinpointing one's unique value, and identifying weaknesses in the structure of current industries, anyone can achieve success and lasting prosperity. Incorporating stories from his own experience and anecdotes from other innovators and disruptive businesses-including Richard Branson, Steve Jobs, Elon Musk, YouTube, Circ du Soleil, Odor Eaters, Iams Dog Food, Silly Putty, and many more-Samit shows how personal transformation can reap entrepreneurial and professional rewards. Disrupt Yourself offers clear and empowering advice for anyone looking to break through; anyone with a big idea but no idea how to apply it; and for anyone worried about being made irrelevant in an era of technological transformation. This engaging, perspective-shifting book demystifies the mechanics of disruption for individuals and businesses alike.

 • Valley of the Gods af Alexandra Wolfe Spar 24%
  - A Silicon Valley Story
  af Alexandra Wolfe

  In a riveting, hilarious account, reporter Alexandra Wolfe exposes a world that is not flat but bubblingthe men and women of Silicon Valley, whose hubris and ambition are changing the world.Each year, young people from around the world go to Silicon Valley to hatch an idea, start a company, strike it rich, and become powerful and famous. In The Valley of the Gods, Wolfe follows three of these upstarts who have stopped out of college and real life to live and work in Silicon Valley in the hopes of becoming the next Mark Zuckerberg or Elon Musk. No one has yet documented the battle for the brightest kids, kids whose goals are no less than making billions of dollarsand the fight they wage in turn to make it there. They embody an American cultural transformation: A move away from the East Coast hierarchy of Ivy Leagues and country clubs toward the startup life and a new social order. Meet the billionaires who go to training clubs for thirty-minute body slams designed to fit in with the start-up schedule; attend parties where people devour peanut butter-and-jelly sushi rolls; and date and seduce in a romantic culture in which thick glasses, baggy jeans, and a t-shirt is the costume of any sex symbol (and where a jacket and tie symbolize mediocrity). Through Wolfes eyes, we discover how they date and marry, how they dress and live, how they plot and dream, and how they have created a business world and an economic order that has made us all devotees of them. A blistering, brilliant, and hysterical examination of this new ruling class, The Valley of the Gods presents tomorrows strange new normal where the only outward signs of tech success are laptops and ideas.

 • Ruler's Guide af Chinghua Tang Spar 24%
  - China's Greatest Emperor and His Timeless Secrets of Success
  af Chinghua Tang

  In the classic tradition of Sun Tzus The Art of War, here for the first time in English is the timeless wisdom of Chinas greatest emperor Tang Taizong (598-649 AD) which will show anyone who leads or manages how to achieve unparalleled results and an enduring legacy.Tang Taizong was arguably the greatest Emperor in Chinese history. In Asia, many historians rank him with such rulers as Augustus, Genghis Khan, and Napoleon. When he founded the Tang dynasty, Taizong was only twenty-eight years old, and his chief accomplishments were on the battlefield, where he personally slew 1,000 of the enemy. Ultimately, Taizong would defeat the descendants of Genghis Khans Huns, enact a vastly simplified code of laws, open up the Silk Road trading route, create a golden age of cosmopolitan culture, and by his attitudes on religious tolerance introduce Buddhism into Tibet and invite Catholicism into China. His dynasty would last 300 years. The Rulers Guide is the first publication in English of the leadership principles modeled and articulated by this unusual ruler, who populated his court with advisors who were required to criticize him on a daily basis. Taizongs dialogues with the wisest of his counselors form the core of this book, which is a manual for managing in any sphere, whether it be government, business, the military, athletics, philanthropy, or even parenting. Here, author Chinghua Tang presents conversations between Taizong and his advisers that explain how to attain self-knowledge; evaluate people and appraise talent; lead effectively; grow power and influence; compete with rivals; listen to others with different views; treat subordinates; enhance organizational effectiveness; practice the art of war; achieve long-term success; draw lessons from the rise and fall of great empires; and craft ones legacy.

 • Smartest Places on Earth af Antoine van Agtmael Spar 18%
  - Why Rustbelts Are the Emerging Hotspots of Global Innovation
  af Antoine van Agtmael & Fred Bakker

  Antoine van Agtmael coined the term emerging markets and built a career and a multibillion-dollar investing firm centered on these surging economies that would, over time, supplant the West as engines of wealth and prosperity. The trend held for decades, but a few years ago van Agtmael and Alfred Bakker, a renowned European journalist, began seeing signs that the tide might be turning. For example, during a visit to an enormously successful chip company in Taiwan, the company's leaders told them that their American competitors were now eating their lunch. And Taiwan was not the only place giving them this message.Thus began a remarkable two-year journey to reassess the conventional wisdom that the US and Europe are yesterday's story and to determine whether there is something profound that is happening that points the way to the creation of the next economy.In The Smartest Places on Earth, van Agtmael and Bakker present a truly hopeful and inspiring investigation into the emerging sources of a new era of competitiveness for America and Europe that are coming from unlikely placesthose cities and areas once known as "e;rustbelts"e; that have, from an economic perspective, been written off. Take, Akron, Ohio, whose economy for decades was dependent on industries such as tire manufacturing, a product now made cheaply elsewhere. In Akron and other such communities, a combination of forcesincluding visionary thinkers, government initiatives, start-ups making real products, and even big corporationshave succeeded in creating what van Agtmael and Bakker call a "e;brainbelt."e; These "e;brainbelts"e; depend on a collaborative style of working that is unique to the societies and culture of America and Europe, since they involve levels of trust and freedom of thinking that can't be replicated elsewhere. They are producing products and technologies transforming industries such as vehicles and transportation, farming and food production, medical devices and health-care.For several decades American and European industry focused on cost by outsourcing production to those emerging markets that can make things cheaper. The tide has now turned, as van Agtmael and Bakker report, to being smart, and the next emerging market, may, in fact, be the West.

 • Companies Don't Succeed, People Do af PhD Bob Nelson Spar 18%
  - 50 Ways to Motivate Your Team
  af PhD Bob Nelson

  Learn how to create a clear path to success with an efficient and collaborative team. Everyone has something to offer, you simply need to identify what each of your team members uniquely provides. Uncover your best qualities and imagine the goals that you can achieve with a group of equally talented individuals. No task is too big and no company is too small for a celebrated and strong team. This book is filled with team-building tips, real-life stories, and helpful quotes to begin your shared success. Share your vision and engage with your team members to create an environment that promotes and promises success!

 • Scaling Lean af Ash Maurya Spar 18%
  - Mastering the Key Metrics for Startup Growth
  af Ash Maurya

  A hands-on guide to the metrics that matter most to young tech startups.In the early stages of a tech startup's life, it's hard to decipher the meaningful metrics from the distractions. How do you know if your product is working? Is it the number of new signups? Average amount of time spent on the site? Revenue, even if you don't have a revenue model yet?In Scaling Lean, serial entrepreneur and author of the startup cult classic Running Lean Ash Maurya offers a tactical handbook for measuring and scaling a tech startup with maximum efficiency and efficacy. Maurya pairs real-world examples of startups like Airbnb and Dropbox with techniques and language from the manufacturing world to create a new model for measuring and describing an early stage startup's success. Scaling Lean is an indispensable handbook for startup founders graduating from the incubator stage to build their business in the real world.

 • Free Innovation af Eric von Hippel Spar 18%
  af Eric von Hippel

  In this book, Eric von Hippel, author of the influential Democratizing Innovation, integrates new theory and research findings into the framework of a "e;free innovation paradigm."e; Free innovation, as he defines it, involves innovations developed by consumers who are self-rewarded for their efforts, and who give their designs away "e;for free."e; It is an inherently simple grassroots innovation process, unencumbered by compensated transactions and intellectual property rights.Free innovation is already widespread in national economies and is steadily increasing in both scale and scope. Today, tens of millions of consumers are collectively spending tens of billions of dollars annually on innovation development. However, because free innovations are developed during consumers' unpaid, discretionary time and are given away rather than sold, their collective impact and value have until very recently been hidden from view. This has caused researchers, governments, and firms to focus too much on the Schumpeterian idea of innovation as a producer-dominated activity.Free innovation has both advantages and drawbacks. Because free innovators are self-rewarded by such factors as personal utility, learning, and fun, they often pioneer new areas before producers see commercial potential. At the same time, because they give away their innovations, free innovators generally have very little incentive to invest in diffusing what they create, which reduces the social value of their efforts.The best solution, von Hippel and his colleagues argue, is a division of labor between free innovators and producers, enabling each to do what they do best. The result will be both increased producer profits and increased social welfarea gain for all.

 • Your Creative Mind af Scott Cochrane Spar 18%
  - How to Disrupt Your Thinking, Abandon Your Comfort Zone, and Develop Bold New Strategies
  af Scott Cochrane

  Too many companies limit their strategic thinking by focusing on what they already know how to do. Executives are expected to set concrete objectives and create detailed, step-by-step plans to reach them. This approach may satisfy short-term considerations like quarterly earnings reports, but it produces modest innovation and evolutionary development at best. As a result, the business can find itself in a performance plateau that it cannot seem to break out of.In Your Creative Mind, you will discover an entirely different approach to the creative process.You will learn:How to catapult your company out of a performance plateau and into dynamic growth, expansion, and market leadership.How to move beyond classic groupthink and unleash your true creative power.How to become a trend leader and paradigm shifter by harnessing the secrets of the power of creation.How to innovate your way into the most beneficial business relationships you can imagine.Using the practical techniques and steps described in Your Creative Mind will infuse your company with creative power and drive innovation. Break free of business as usual and create the dynamic growth you deserve!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.