Genrer
Pris
DKK
Formater
 • 455
 • 264
 • 152
 • 54
 • 13
 • 12
 • 8
 • 7
 • 1
Sprog
 • 77
 • 618
 • 7
 • 7

Underholdning

 • Mesterlære af Peter Bastian
  - En livsfortælling
  af Peter Bastian

  Peter Bastian blev verdensberømt i Danmark efter i 1987 at have udgivet bogen IND I MUSIKKEN, der alt i alt har solgt i godt 100.000 eksemplarer og var en øjenåbner af dimensioner.    I denne nye bog tager han fat i sin samtid og giver med afsæt i sit eget liv som dreng, ung mand, voksen og patriark en kærlig og nådesløs karakteristik af nutidens mennesker, nutidens dårskab, nutidens målløshed. Han er stadig væk en fandenivoldsk, vittig og skarp samfundsborger der kigger sig omkring og tænker: det her kan vi gøre bedre. Og det kommer han så med sit bud på hvordan.  I ngen væsentlige emner går fri - kønsroller, opdragelse, musikkens væsen, identitet og mangel på samme, global bevidsthed - Peter Bastian tager livtag med det hele og gør det forrygende godt.  Lydbogen er indlæst af forfatteren.

 • Musikakkompagnement til De grå synger 4 af Chris Therkelsen Spar 20%
  af Chris Therkelsen

  Musikakkomagnement til sangbogen: De Grå Synger 3. Musikken er indspillet af Chris Therkelsen i en toneart, så de fleste kan være med. Der er ikke ret meget, der kan kalde svundne minder frem, som de sange man er vokset op med i sin barndom og tidlige ungdom. ”De grå synger 4” indeholder 45 udvalgte ”schlagere” fra perioden omkring 60'erne.

 • Ghita af Lea Korsgaard
  af Lea Korsgaard

  Gennem mere end et halvt århundrede har Ghita Nørby givet liv til nogle af de mest markante figurer i danskernes fælles historiefortælling – fra benzintankens baronesse over Ingeborg i Matador til Misantropens forføriske Célimène. Men hvad kræver det at blive landets førende skuespillerinde? Og hvad koster det?  Ghita Nørby er – siger hun selv – et både »dybt rasende og meget elskværdigt menneske«. I denne usædvanlige biografi fortæller hun og en række af hendes venner, eksmænd, kollegaer, chefer og instruktører om hendes bemærkelsesværdige liv både på og uden for scenen. Om vejen fra konfektsøde roller i solbeskinnede folkekomedier til afgrundsdybe kvindeskikkelser i scenekunstens klassikere. Om heftige forelskelser og hårdhændede læremestre. Om gennembrud og sammenbrud. Om oprør og disciplin. Om hjemmerørt majonæse. Og om – som seksoghalvfjerdsårig – at befinde sig midt i sin anden  kræftsygdom og på vej ud af sit fjerde ægteskab.   Lydbogen er indlæst af skuespiller Tammi Øst, som har medvirket i utallige teaterforestillinger, senest Misantropen på Det Kongelige Teater som hun fik en Reumertpris for i 2011. Desuden er hun kendt for sine roller i tv-serier som fx Rejseholdet og Anna Pihl.     LEA KORSGAARD, f. 1979, er journalist og medejer af bureauet Syndikat. Korsgaard er tidligere ansat på Politiken og Berlingske Tidende som kultur- og featureskribent, medforfatter til bogen Det store bogtyveri (2005) og samme år modtager af De Berlingske Journalisters Pris.

 • Alting har en ende af Kaare Sørensen
  af Kaare Sørensen & Michael Bundesen

  Han var ”Bonden”, forsangeren for hele Danmarks Shu-Bi-Dua. Men også Michael, der aldrig lod ugebladene komme tæt på.Nu fortæller Michael Bundesen for første gang, hvorfor han i årtier holdt privatlivet for sig selv og ikke inviterede danskerne ind bag hækken i villaen nord for København. Dette er den ufortalte historie om bagsiden af berømmelsen. Og om den dag i 2011, da to blodpropper tog Michael Bundesen væk fra de danske scener og sluttede eventyret Shu-Bi-Dua.Michael Bundesens selvbiografi er dog først og fremmest en begejstret beretning om tiden i 70’erne, 80’erne, 90’erne og 00’erne med vanvittig, eksploderende energi i drengeklubben Shu-Bi-Dua. Nationalbandet, der skabte nogle af vores mest elskede sange, mens de bag scenen flere gange var på randen af totalt kollaps. Det er en bog om en nørdet knægt fra Taarbæk, der altid vidste, at lige præcis han skulle være Danmarks Elvis. Om at perfektionere kunsten at læse publikum og give dem præcis, hvad de ønsker. Om at blive det bedst sælgende band i Danmark nogensinde. Om at stå på scenen i Tivoli i voksenble og grine dybt i maven. Om at have svært ved at stoppe det hele. Og om de forbandede blodpropper, der tvang ham til det.

 • Bamse af Poul Blak Spar 18%
  af Poul Blak

  I sommeren og efteråret 2010 så Bamse og Poul Blak en del til hinanden. De var venner gennem et langt liv og havde besluttet i fællesskab at lave bogen:Flemming BAMSE Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak.Biografien om Bamse rummer en liv og tegner et portræt af en bredt favnende, folkelig kunstner, der livet igennem kæmpede for det, han mente var hans livsopgave. At sprede kærlighed, sang og glæde til alle, der havde lyst til at lytte og være med. Det var ikke let, selvom det så sådan ud.I bogen lykkes det Poul Blak at komme helt ind bagved og forstå, hvordan musikken og sangene satte Bamse i en tilsyneladende trådløs forbindelse til det fællesskab, der tog ham til hjertet. Flemming "Bamse" Jørgensen, Danmark, Randers, adoption, Bamses Venner, musik, pop, popmusikere, orkestre, sangere, rock, rockmusikere, Melodi Grand Prix, erindringer, 1900-1999, 2000-2009

 • Rystet spejl. Musik & poesi af Søren Ulrik Thomsen Spar 12%
  af Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter

  Et af dansk poesis største navne, Søren Ulrik Thomsen, indledte i 2010 et samarbejdet med orkesteret Det Glemte Kvarter, og sammen udgiver digteren og de syv unge musikere i foråret 2013 nu deres fælles debut-album "Rystet Spejl. Musik & poesi" på Gyldendal, hvor gruppen med stemningsfulde, originale kompositioner, melodier, man ikke lige glemmer og en rigt facetteret musik akkompagnerer digterens egen oplæsning fra ”Rystet spejl”.Hvor lydbøger sædvanligvis distribueres i standardkvaliteten 96 kbps mono MP3, udsendes denne downloadudgave af "Rystet spejl. Musik & poesi" i højeste MP3-kvalitet: 320 kbps stereo, også kendt som 'insane mp3 quality'.

 • Kapelmesterens dagbog af Marcus Winther-John Spar 18%
  - En sidste tur med Peter
  af Marcus Winther-John

  ”Kapelmesterens Dagbog” er en gribende fortælling om den sidste turné med en levende legende. Indlæst af kapelmesteren selv og krydret med liveoptagelser fra samme turné. Peter Bellis liv har budt på vilde op- og nedture og det samme gør det sidste år på landevejen i rock`n´rolls tro tjeneste. Kapelmester (bandleder), Marcus Winther-John går helt tæt på i sin beretning om denne unikke rejse i samspil med et unikt billedmateriale fra bag kulisserne, på scenerne og landevejene. Fra Christiania til Smukfest og fra Frederikshavn til Bornholm.”Rock`n´roll er ikke et job som Peter kommer hjem og hænger i skabet som et sæt arbejdstøj efter fyraften. Han investerer sig kompromisløst med hele sin krop og sjæl, 24 timer i døgnet, året rundt! Og det gør bølgerne som livet kommer i euforisk høje eller afgrundsdybe. Måske er det én af grundene til, at det har været så vild en rejse. Jeg kan i hvert fald konstatere her, 7 år, 4 albums, hundredvis af koncerter og ti-tusindvis af kørte kilometer senere, at jobbet som Peter Bellis kapelmester ikke er som noget som helst andet, jeg har haft eller overhovedet hørt om! På mange måder har 2017 været en koncentrat af de følelsesladet, sjove, svære, historiske og til tider surrealistiske oplevelser vi har delt siden 2010. Undervejs har de store opture fået modspil af udfordringer, der i yderste tilfælde har været med livet som indsats. Som Peter selv, har disse 58 afskedskoncerter været mange ting for mange folk … men kedeligt har det aldrig været!”- uddrag fra introduktion, “Kapelmesterens Dagbog”Lydbogen indeholder sange og klip fra livealbummet, "Sidste nat med bandet" med Peter Belli (med venlig tilladelse fra REO records) .

 • How Star Wars Conquered the Universe af Chris Taylor Spar 18%
  - The Past, Present, and Future of a Multibillion Dollar Franchise
  af Chris Taylor

  In 1973, a young filmmaker named George Lucas scribbled some notes for a far-fetched space-fantasy epic. More than forty years and $37 billion later, Star Warsrelated products outnumber human beings, a stormtrooper army spans the globe, and Jediism has become a religion in its own right. Lucass creation has grown into far more than a cinematic classic; it is, quite simply, one of the most lucrative, influential, and interactive franchises of all time. Yet until now the complete history of Star Warsits influences and impact, the controversies it has spawned, its financial growth and long-term prospectshas never been told.In How Star Wars Conquered the Universe, veteran journalist Chris Taylor traces the series from the difficult birth of the original film through its sequels, the franchises death and rebirth, the prequels, and the preparations for a new trilogy. Taylor provides portraits of the friends, writers, artists, producers, and marketers who labored behind the scenes to turn Lucass idea into a legend. He also jousts with modern-day Jedi, tinkers with droid builders, and gets inside Boba Fetts helmet, all to find out how Star Wars has attracted and inspired so many fans for so long.Since the first films release in 1977, Taylor shows, Star Wars has conquered our culture with a sense of lightness and exuberance, while remaining serious enough to influence politics around the world and spread a spirituality that appeals to religious groups and atheists alike. Controversial digital upgrades and critically savaged prequels have actually made the franchise stronger than ever. Now, with a new set of savvy bosses holding the reins and Episode VII on the horizon, it looks like Star Wars is just getting started.An energetic, fast-moving account of this creative and commercial phenomenon, How Star Wars Conquered the Universe explains how a filmmakers fragile dream beat out a surprising number of rivals and gained a die-hard, multigenerational fan baseand why it will be galvanizing our imaginations and minting money for generations to come.

 • Musikakkompagnement til De grå synger 2 af Chris Therkelsen Spar 20%
  af Chris Therkelsen

  Musikakkomagnement til sangbogen: De Grå Synger 2. Musikken er indspillet af Chris Therkelsen i en toneart, så de fleste kan være med. Der er ikke ret meget, der kan kalde svundne minder frem, som de sange man er vokset op med i sin barndom og tidlige ungdom. ”De grå synger” indeholder 46 udvalgte ”schlagere” fra perioden omkring 50'erne, Det er de sange, vi husker tydeligst fra dengang vi om søndagen sammen med vore forældre lyttede til radioens Giro 413. Det er sange, som ikke blot hele generationen af dagens pensionister kan synge med på, men mange er også blevet evergreens.

 • Tryllefløjten af Gunnar Wille Spar 17%
  af Gunnar Wille

  Tryllefløjten med musik af Mozart

 • Brian Wilson og The Beach Boys af Karsten Jørgensen
  af Karsten Jørgensen

  Historien om Brian Wilson, hjernen bag The Beach Boys, er dels historien om en af rockmusikkens største begavelser, dels historien om et psykisk følsomt og ustabilt menneske, der i en lang periode af sit liv var hæmmet af druk, stoffer og paranoia.Karsten Jørgensen, en af Danmarks bedste rockskribenter, tager dig gennem hele historien – fra den på mange måder traumatiske barndom med en diktatorisk og voldelig far over starten på musikkarrieren som frontfigur i The Beach Boys og beslutningen om at trække sig fra turneerne for at koncentrere sig om det, der altid har været Wilsons varemærke: At skabe næsten overjordisk smukke harmonier, frem til i dag, hvor Brian Wilson har sin egen solokarriere, helt adskilt fra sin gamle gruppe.Bogen beskriver udviklingen i Brian Wilsons musik og hans higen efter at slippe af med den surfetiket, der gjorde The Beach Boys så utroligt populære i 1960‘erne. Den fortæller om rivaliseringen med The Beatles, om de mange uenigheder mellem medlemmerne i The Beach Boys, om psykiateren Eugene Landys store indflydelse på Wilsons liv og, ikke mindst, om tilblivelsen af det hæderkronede album "Pet Sounds" og det legendariske "Smile"-album.Karsten Jørgensen (f. 1955) er journalist og forfatter. Han har skrevet adskillige bøger om kendte musikere og deres musik – blandt andet The Beatles, Bob Dylan, Elvis Presley og Bruce Springsteen. Karsten Jørgensen har selv spillet musik, siden han var barn.

 • Danske legender: Asta Nielsen af Anne-Sofie Storm Wesche
  af Anne-Sofie Storm Wesche

  Asta Nielsen var en af stumfilmens største stjerner og regnes for det første danske sexsymbol. Hendes film blev set i både Danmark, Tyskland og USA, og nogle kalder hende den første internationale filmstjerne.Portrættet af Asta Nielsen er en del af en ny serie med korte, velresearchede og velfortalte portrætter af kendte danskere. Serien har fået titlen Danske legender, og der udkommer foreløbig 12 bøger i serien. Du kan allerede nu også læse om Tove Ditlevsen, Karen Blixen, Liva Weel, Anna Ancher, Niels Bohr, Kaj Munk, Knud Rasmussen og Jørn Utzon.Anne-Sofie Storm Wesche, født 1973, er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Hun har tidligere skrevet biografier om bl.a. Helle Virkner, Poul Reichhardt og Kirsten Walther.

 • 100 myter om hjernen af Thomas Thaulov Raab Spar 19%
  af Thomas Thaulov Raab

  Hjernen er vores vigtigste og mest forunderlige organ. I disse år er der en overvældende interesse for at lære mere om hjernen, men hermed følger også udbredelsen af en række forestillinger, som ikke har hold i virkeligheden. I en ny bog i FADL’s Forlags serie ”100 myter om…” tager hjerneforsker Thomas Thaulov Raab hånd om de 100 mest almindelige hjernemyter, og spørger, hvad der er fup, og hvad der er fakta?Hjernemyterne trænger til et videnskabsbaseret faktatjek, hvor der redegøres for fup og fakta. Mænds hjerner er større end kvinders. Hjernen bliver mindre med alderen. Man bliver klogere af at lytte til Mozart. Venstre hjernehalvdel tænker logisk, mens højre hjernehalvdel er kreativ og intuitiv. Alkohol dræber hjerneceller og mange flere. “100 myter om hjernen” pirrer den sunde skeptiker og formidler en stor viden om hjernen på en spændende og fordøjelig måde.Thomas Thaulov Raab har som forfatter og foredragsholder gennem mere end et årti skrevet, fortalt og rådgivet om hjernen og hjerneforskning og optræder jævnligt i medierne som ekspert i hjernen. Han er forfatter til “En bog om hukommelsen” (med Peter Lund Madsen, 2013), “Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed” (2015) samt “Din geniale dyrehjerne” (2016).

 • 100 myter om fordøjelse og kost af Andreas Munk Petersen Spar 19%
  af Andreas Munk Petersen & Sofie Ingdam Halkjær

  Man bliver, hvad man spiser – eller gør man nu også det?Sofie Ingdam Halkjær og Andreas Munk Petersen afslører de 100 mest modstandsdygtige myter om tarmbakterier og kostens indflydelse på fordøjelsen.Kan det passe, at maven knurrer, fordi man er sulten? Og giver moderne mad virkelig dårlig tarmflora? Bogen er med andre ord fuld af varm luft, men aldrig har luftafgang været mere oplysende og morsomt at læse om.Andreas Munk Petersen er Speciallæge i intern medicin og ekstern klinisk lektor ved Københavns Universitet. Sofie Ingdam Halkjær er ph.d.-studerende på Gastroenheden Hvidovre Hospital og forskningsassistent på Aleris-Hamlet Hospitaler, København.

 • Guidad meditation och avslappning - Del 2 af Trine Holt Arnsberg
  af Trine Holt Arnsberg

  Vi lever i en alltmer vardag tid. Därför är det också mer än någonsin nödvändigt att hitta en stund på dygnet då du bara tillåter dig själv att finnas till, utan några krav eller måsten. Mindfulness är en av världens mest populära metoder för att uppnå sinnesfrid idag, och detta är en bra inledande övning på cirka 15 minuter där du tränar dig på koncentration, sinnesnärvaro och andning.Trine Holt Arnsberg är en dansk psykomotorisk terapeut och mindfulnessinstruktör. Hon arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, där kroppen som en helhetsupplevelse är utgångspunkten.

 • Guidad meditation och avslappning - Del 6 af Trine Holt Arnsberg
  af Trine Holt Arnsberg

  Vi lever i en alltmer stressad vardag. Därför är det viktigt att du tar en stund varje dag till att slappna av och bara finnas till, utan krav eller måsten. Kroppen består av muskler, men hur många av dem känner vi verkligen? Och hur många kan vi kontrollera? Detta är en övning som hjälper dig att hitta musklerna genom sinnesnärvaro, och hjälpa dem att slappna av. Detta är en övning som är bra för dig med sömnsvårigheter.Trine Holt Arnsberg är en dansk psykomotorisk terapeut och mindfulnessinstruktör. Hon arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, där kroppen som en helhetsupplevelse är utgångspunkten.

 • Guidad meditation och avslappning - Del 4 af Trine Holt Arnsberg
  af Trine Holt Arnsberg

  Vi lever i en alltmer stressad vardag. Därför är det viktigt att du får möjlighet att ta en stund varje dag till att bara finnas till, utan några krav eller måsten. Nu när du är bekväm med tankarna som dyker upp när du mediterar, är det dags att försöka lägga all fokus på andetagen. Kroppen styrs av en rad automatiska funktioner, och nu ska du lära dig att släppa taget om tankarna och lägga din fokus på att lära känna din egen kropp och dess funktioner.Trine Holt Arnsberg är en dansk psykomotorisk terapeut och mindfulnessinstruktör. Hon arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, där kroppen som en helhetsupplevelse är utgångspunkten.

 • Guidad meditation och avslappning - Del 3 af Trine Holt Arnsberg
  af Trine Holt Arnsberg

  Vi lever i en alltmer stressad vardag. Därför är det viktigt att du hittar en stund på dygnet då du tillåts att bara finnas till, utan några krav eller måsten. Nu när du blivit mer bekväm i din förmåga att koncentrera dig på dina tankar, är det dags att börja sätta ord på vad för tankar som dyker upp i ditt huvud under meditationen. Detta är en övning som låter dig lära dig gå på djupet av dina tankar, på samma gång som du fokuserar på din kropp.Trine Holt Arnsberg är en dansk psykomotorisk terapeut och mindfulnessinstruktör. Hon arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, där kroppen som en helhetsupplevelse är utgångspunkten.

 • Guidad meditation och avslappning - Del 5 af Trine Holt Arnsberg
  af Trine Holt Arnsberg

  Vi lever i en alltmer stressad vardag. Därför är det viktigt att du har möjlighet att ta en stund varje dag till att bara finnas till, utan några krav eller måsten.Detta är en väldigt grundläggande kroppscanningsövning, som kan användas till att lära känna kroppens olika funktioner, men också till att slappna av vid till exempel sömn eller hög stressnivå. Kroppen har en rad automatiska funktioner, och ju bättre du lär känna dem, desto lättare blir det att slappna av med din egen kropp, lita på den.Trine Holt Arnsberg är en dansk psykomotorisk terapeut och mindfulnessinstruktör. Hon arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, där kroppen som en helhetsupplevelse är utgångspunkten.

 • Guidad meditation och avslappning - Del 1 af Trine Holt Arnsberg
  af Trine Holt Arnsberg

  Vi lever i en alltmer stressad vardag. Därför kan det vara bra att hitta en stund på dagen då du får släppa alla krav och bara finnas till. Meditation har blivit ett världens mest populära tillvägagångssätt för att uppnå sinnesfrid. Den här tre minuter långa övningen är ett utmärkt ställe att börja för dig som är en nyfiken nybörjare.Trine Holt Arnsberg är en dansk psykomotorisk terapeut och mindfullnessinstruktör. Hon arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, där kroppen som en helhetsupplevelse är utgångspunkten.

 • Anne, Sanne og Lis af Jan Eriksen
  af Jan Eriksen

  For 38 år siden bragede Anne Linnet Band ind på den danske musikscene og blev i folkemunde udødeliggjort som Anne, Sanne og Lis. Med efternavnene Linnet, Salomonsen og Sørensen skabte de sammen en række hits som "Det er ikke det, du siger" og "Måne, sol og stjerner", som de i de følgende år turnerede landet tyndt med.ANNE, SANNE OG LIS er historien om en trio, der blev pionerer for generationer af stærke kvinder og revolutionerede dansk pop og rock. Det er samtidig fortællingen om tre store personligheder, hvis private historier med op- og nedture er en markant del af dansk rocks udvikling fra nichemusik til populærkulturelt forsidestof og millioner af solgte plader.Trioen gik hver til sit efter blot et par år sammen, og ANNE, SANNE OG LIS fortæller også historien om de strålende solokarrierer, de hver især siden skabte, og frem til i dag, hvor de igen står på scenen sammen hen over sommeren 2019.Jan Eriksen (f. 1958) er en rutineret musikskribent, der har skrevet for bl.a. Gaffa, Chili og BT. Han har skrevet om Anne, Sanne og Lis i mere end 30 år.

 • Verdi af Joachim Campe
  af Joachim Campe

  Im Oktober 2013 jährt sich zum 200. Mal der Geburtstag eines der bekanntesten und beliebtesten Opernkomponisten überhaupt – Guiseppe Verdi. Doch wie konnte aus einem Mann, der aus ärmlichen bäuerlichen Verhältnissen stammte, einer der größten und wichtigsten Musikdramatiker des 19. Jahrhunderts werden? In eingängigem Stil zeichnet Joachim Campe in diesem Hörbuch das Leben des genialen Komponisten vor den bewegten Zeiten des Risorgimento in Italien nach – als dessen Künstler schlechthin Verdi vielen gilt. Und so gelingt es dem Autor, den Menschen Verdi, der ein überzeugter Einzelgänger war und sein Privatleben und seine Persönlichkeit vor der Öffentlichkeit verbarg, hinter der Musik sichtbar werden zu lassen. Eng verwoben mit der Lebensgeschichte Verdis ist natürlich seine Entwicklung als Künstler – seine musikalische Biographie, die den Weg aus der Armut in den bis heute andauernden Ruhm beschreibt!

 • Richard Wagner af Hans-Georg Klemm
  af Hans-Georg Klemm

  "Das Schicksal hat Dich an einen der seltsamsten Menschen gebracht. Täglich mache ich die Erfahrung mehr, wie wenig ich eigentlich begriffen werde, wie allein und verlassen ich stehe!" Diese Worte Richard Wagners, an seine Frau Cosima gerichtet, sprechen eine möglicherweise überraschende Sprache. Denn mit dem Komponisten gewaltiger Opern und Opernzyklen, die sich häufig monumentaler mythischer Stoffe bedienen und auf das allumfassende Gesamtkunstwerk zielen, verbinden wir wohl oft das Wort ›Größe‹. Doch welche Persönlichkeit steckt tatsächlich hinter den Werken und ästhetischen Konzepten? Hans-Georg Klemm nähert sich dem Berühmten auf ungewöhnliche Weise. Er stellt nämlich gerade seine ungeheure Sensibilität in den Mittelpunkt und erforscht sein Inneres, das von Zweifeln und Empfindlichkeit geprägt war. Seitenblicke auf zwei andere Genies der Musikgeschichte, Beethoven und Mahler, erhellen die Befunde des Autors und werfen ein besonderes Licht auf dieses spannende Hörportrait!

 • Orpheus af Elke Böhr
  af Elke Böhr

  In der Phantasie der Griechen war Orpheus aus dem fernen, rauen Thrakien mit übernatürlichen Kräften begabt. Als Sohn einer Muse war ihm die göttliche Kraft des schönen Gesangs und des Leierspiels gegeben. Nicht nur Menschen, sondern auch wilde Tiere, Bäume und Felsen kamen, seiner Musik zu lauschen. Mit zarten Liebesliedern gewann er Eurydike zur Frau. Ihr gemeinsames Glück war nur kurz. Sie wurde von einer Schlange gebissen und starb. In seiner Trauer und Verzweiflung wagte es Orpheus, in die Unterwelt zu gehen. Mit seiner Zaubermusik konnte er alle Ungeheuer des finsteren Reiches besänftigen und auch den Herrscher des Totenreiches, Hades, bewegen, ihm Eurydike zurückzugeben. Allerdings unter einer Bedingung: Er durfte sich auf dem Rückweg nicht nach ihr umsehen.

 • »Sie hätte singen sollen, diese Seele ...« af Michael Steinmann
  af Michael Steinmann

  Die Anziehungskraft, die von Friedrich Nietzsches Denken ausgeht, ist bis heute ungebrochen. Zahlreiche Schlagwörter aus seiner Philosophie sind in aller Munde – dass er auch Musik komponiert hat, mag viele überraschen. Das Hörbuch des Nietzsche-Experten Michael Steinmann stellt sowohl den Denker als auch den Komponisten vor. So wird dem ohnehin schon schillernden Bild Friedrich Nietzsches eine weitere und besonders faszinierende Facette hinzugefügt. Klavierstücke und Gedichtvertonungen stehen hier neben gut verständlichen Einführungstexten in das komplexe und doch so vitale Gedankengebäude des berühmten Freigeistes. Etliche der Musikstücke – etwa der Choral "Jesus meine Zuversicht" oder der "Zigeunertanz" für Klavier sind Ersteinspielungen. So bietet das Hörbuch eine Reise durch das Leben, Denken und Schaffen Nietzsches von der Kindheit im Pfarrhaus bis zum Ende in geistiger Umnachtung.

 • »Echte Kunst ist eigensinnig!« af Hans-Georg Klemm
  af Hans-Georg Klemm

  Spannend wie ein historischer Roman ist diese Erzählung von Beethovens Leben. Das Hörbuch schildert konzentriert und packend die wichtigsten Stationen seiner Biographie und widmet sich den großen Fragen seiner Persönlichkeit. Beethovens Taubheit, seine Todesursache, seine unsterbliche Geliebte all dies kommt in höchst lebendiger Art zu Gehör.Das typische Beethoven-Klischee ist noch immer das des wild frisierten, ungestümen Grobians. Dass dies eine engsichtige Beschränkung auf wenige Aspekte der Persönlichkeit des großen Komponisten ist, hat die Forschung dargelegt. Der Autor Hans-Georg Klemm hat nun den Mut gehabt, das Leben Beethovens in seinem Hörbuch etwas weniger nüchtern anzugehen. In literarischer Anmutung beinahe in der Art eines historischen Romans beschreibt er das Leben des von vielen Schicksalsschlägen heimgesuchten Komponisten. Dies macht seine Biographie zu einem eigenständigen und höchst reizvollen Werk, das sich eindeutig und wohltuend von den bisherigen, zumeist sehr sachlichen Beethoven-Biografien unterscheidet. Klemms Arbeit richtet sich also an alle Beethoven-Liebhabern, auch an diejenigen, denen eine musikalische Ausbildung fehlt.

 • Berlin - eine musikalische Entdeckungsreise af Wolfgang Feyerabend
  af Wolfgang Feyerabend

  Berlin ist eine der lebendigsten Städte Europas. Die „Berliner Luft" hat seit jeher Künstler und Literaten in ihren Bann gezogen. Der Berlinkenner und „Insider" Wolfgang Feyerabend folgt auf seiner literarischen Entdeckungsreise den Spuren zahlreicher Autoren, von Lessing und Voltaire über Heine und Fontane bis zu Günter Grass und Christa Wolf. Er beschreibt berühmte Sehenswürdigkeiten und stille Winkel, literarische Schauplätze, Künstlertreffs und Literatencafés, Freundschaften und Animositäten. Acht spannende Spaziergänge führen u.a. von der Friedrichstraße zum Reichstag, ins Tiergartenviertel und zum Potsdamer Platz, vom Schloss Charlottenburg zum Ku’damm und rund um den Nollendorfplatz.

 • Aus der Farbstille af Bernd Bohmeier
  af Bernd Bohmeier

  Das Hörbuch "Aus der Farbstille" ist eine ruhige, aber akustisch intensive Darbietung von insgesamt vierzig verschiedenen Gedichten. Die Texte, vorgetragen vom Autor selbst, werden dabei immer wieder von vertonten Passagen abgelöst. Sprache, Gesang, Klavier und Kontrabass bilden eine klangliche Einheit, die voller Poesie, Überraschungen und Assoziationen steckt. Ein absolutes Hörerlebnis!Bernd Bohmeier, geb. 1943 in Bad Oeynhausen, ist ein deutscher Schriftsteller und Maler. Er verbrachte seine Schulzeit in Koblenz, Mainz und Sankt Goarshausen und studierte anschließend Theaterwissenschaft, Germanistik und Philosophie in Mainz und Köln. Seit 1966 veröffentlicht er literarische Arbeite, vorwiegend erzählende Prosa und Lyrik, seit 1969 stellt er eigene Gemälde aus. Von 1968 bis 1998 arbeitete er außerdem als freier Lektor für die Abteilung Fernsehspiel des Westdeutschen Rundfunks. Bohmeier ist Mitglied des Verbandes Deutscher Schriftsteller und der Literarischen Gesellschaft Köln und hat diverse Auszeichnungen erhalten.

 • Wasteland af W. Scott Poole Spar 24%
  af W. Scott Poole

  Historian and Bram Stoker Award nominee W. Scott Poole traces the confluence of history, technology, and art that gave us modern horror films and literature.In the early twentieth century, World War I was the most devastating event humanity had yet experienced. New machines of war left tens of millions killed or wounded in the most grotesque of ways. The Great War remade the world's map, created new global powers, and brought forth some of the biggest problems still facing us today. But it also birthed a new art form: the horror film, made from the fears of a generation ruined by war.From Nosferatu to Frankenstein's monster and the Wolf Man, from Fritz Lang, F. W. Murnau, and Albin Grau to Tod Browning and James Whale, the touchstones of horror can all trace their roots to the bloodshed of the First World War. Historian W. Scott Poole chronicles these major figures and the many movements they influenced. Wasteland reveals how bloody battlefields, the fear of the corpse, and a growing darkness made their way into the deepest corners of our psyche.On the one-hundredth anniversary of the signing of the armistice that brought World War I to a close, W. Scott Poole takes us behind the front lines of battle to a no-man's-land where the legacy of the War to End All Wars lives on.

 • Moderne tider af Søren Schauser Spar 18%
  - Europæisk musikhistorie fra 1889 til Anden Verdenskrig
  af Søren Schauser

  Moderne tider fortæller om den fantastiske musik mellem århundredskiftet og Anden Verdenskrig. Værket begynder på Verdensudstillingen i Paris anno 1889: Et hold unge komponister hører halvnøgne indonesere spille musik på vildt eksotiske instrumenter. Mødet sætter gang i en rivende udvikling med Claude Debussys impressionisme og eksperimenter med fremmedartede virkninger og støj. Læseren føres gennem Gustav Mahlers symfonier, alle Richard Strauss’ operaer og Jean Sibelius’ kampe med druk og depression og får undervejs et levende billede af århundredskiftets politiske og sociale situation. Bogen genfortæller alle de kendte anekdoter og gør samtidig op med mange fordomme: Premieren på ”Le Sacre du printemps” af Stravinsky i 1913 var for eksempel ikke en skandale – og Puccinis operaer er i virkeligheden et forskræp til den moderne musical.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.