Genrer
Pris
DKK
Formater
 • 155
 • 110
 • 57
 • 16
 • 13
 • 12
 • 9
 • 5
Sprog
 • 27
 • 234
 • 2
 • 1

Biologi

 • Træernes hemmelige liv af Peter Wohlleben
  af Peter Wohlleben

  ”En kærlighedserklæring til skoven” Der sker de forunderligste ting i skoven: Træerne kommunikerer med hinanden. De drager ikke kun kærlig omsorg for deres afkom, de tager sig også af deres gamle og syge naboer. Træer har både følelser, fornemmelser og hukommelse. Det lyder måske utroligt. Men det er sandt. Skovfoged Peter Wohlleben kaster nyt lys over skovenes tætte tykninger og giver os et overraskende indblik i en hemmelighedsfuld verden. I sine fascinerende beretninger om træernes uanede evner trækker han både på sine egne erfaringer og på de nyeste videnskabelige opdagelser. ”Træernes hemmelige liv” er solgt i mere end 400.000 eksemplarer i Tyskland og er strøget ind på bestsellerlister verden over.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Genkald af Claus M. Lohman
  af Claus M. Lohman

  Årets læseoplevelse 2016 hos bl.a. Bogrummet.dk og Bogfidusen. Selvstændig fortsættelse til Genstart og Genspejl, hvis filmrettigheder er opkøbt af filmproducer. Efter at have undsluppet ONE-gruppen, har den unge retsgenetiker, Sarah Bermann, og den jævnaldrende amish, David Stoltzfus, slået sig ned blandt kvækerne i den lille idylliske købstad, Chalfont, i Bucks County, Pennsylvania. Mens Sarah fungerer som egnslæge, ernærer David sig som bridgewalkinginstruktør, men hvad der på overfladen ligner harmoni, viser sig snart at være skrøbelig, eftersom det nyslåede forældrepar ikke kun må slås med fortidens rædsler, men også skal fordøje tabet af deres ene døde tvillingesøn. Under et museumsbesøg kommer Sarah i besiddelse af noget DNA, der kan stamme fra en af deres emigrerede forfædre. For at få fastlagt om familiens mutation stammer fra Europa eller er opstået spontant blandt efterkommerne i Amerika, får Sarah hjælp til at få analyseret DNA´et, og her støder hun på det mystiske og låste dokument, Genkald. Da et tilsyneladende banalt rovmord kædes sammen med adskillige andre cancerdødsfald, eskalerer begivenhederne hurtigt, og før Sarah og David ved af det, befinder de sig igen midt i skudlinjen. Ansigt til ansigt med både fortidens dæmoner og deres egne indre. For at overleve, må den lille familie tage alle midler i brug, og bedst som alt håb synes ude, kommer der pludselig hjælp fra uventet kant. - Men hvad er Genkald, og hvad har dokumentet med de mange dødsfald at gøre? Konspiratorisk og faktuel spændingsroman med stænk af krimi og science reality. 'Et flot spændingsniveau hele bogen igennem' Bogfidusen.'Uden tvivl den bedste og mest velskrevne bog i trilogien' Bogfriisen.'Spændende og medrivende' Pipalukbooks.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Genspejl af Claus M. Lohman
  - To Verdener. En Mission.
  af Claus M. Lohman

  Selvstændig fortsættelse til videnskabskrimien Genstart.Bedst som dønningerne har lagt sig, og en ny tilværelse er begyndt, tager tingene igen fart for den unge retsgenetiker, Sarah Bermann, og den jævnaldrende amish, David Stoltzfus, der nu begge er tilknyttet det lokale plejehjem i det idylliske Pine Creek, Pennsylvania.En beboer har begået selvmord og i forbindelse med den rutinemæssige efterforskning, finder man menneskeknogler i dyndet. Da området er gammelt indianerterritorium, tillægges fundet ikke den store betydning, men Sarah er af en anden opfattelse og får sendt de jordiske rester til obduktion.Hun ønsker samtidig klarhed over den genetiske sammensætning hos de omkringboende mennonitter og tager derfor modvilligt tilbage til sin tidligere arbejdsplads på det genetiske center i Philadelphia, hvor en opsigtsvækkende evolutionel opdagelse venter hende.Hendes involvering i sagen når frem til det flugtsikre ADX fængsel i Florence, Colorado, hvor livstidsfangen Dennis Lineker afsoner, og snart er den tidligere tophemmelige FBI-gruppe, ONE, atter samlet. Klar til hævn og udslettelse.Men intet er som forventet, og selv det umulige kan blive muligt.Konspiratorisk og faktuel spændingsroman med stænk af krimi og science reality, der er en genre, som er opfundet af forfatteren.På den officielle liste over de største krimiudgivelser i 2015.Læs mere om bog og forfatter her: http://forlagetproportion.dk/index.php/en/bedom/15-os/10-clausm.lohman

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Historien om det hele af Kristian Leth
  - Fortællinger om magi og videnskab
  af Kristian Leth & Eske Willerslev

  Hvad er magi? Hvad er videnskab? Kunstneren Kristian Leth har gennem de seneste fire år ført løbende samtaler med professoren og DNA-forskeren Eske Willerslev. De har talt om gener, fortiden og menneskets historie. Om eskimoer, aboriginals og indianere. Om ånder, myter og magi. Ingen af dem påstår at have alle svarene. Eske Willerslev fortæller åbent om alt det, han ikke ved; om sine uforklarlige oplevelser og om videnskabens begrænsninger som erfaringsmetode. Kristian Leth udforsker videnskabens historiske forhold til det, der ligger udenfor den; han fortæller om vodou i Haiti og ritualer dybt i junglen, om filosofi og religion. På baggrund af disse dybe og underholdende samtaler har Kristian Leth skrevet bogens syv fortællinger om magi og videnskab. Her får man forfatteren og forskerens ord for, at livet ikke er så sort-hvidt, som nogle påstår. HISTORIEN OM DET HELE er et generøst og eventyrligt forsvar for åbenhed og et inkluderende verdenssyn, der kan rumme den menneskelige erkendelses tilsyneladende to mest modsatrettede metoder: videnskab og magi.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Eske Willerslev af Eske Willerslev
  - Han gør det døde levende
  af Eske Willerslev & Kristoffer Frøkjær

  Professor Eske Willerslev er en globalt berømmet forsker, der er drevet af ildhu og dæmoner for at komme først og vinde. Sammen med videnskabsjournalist Kristoffer Frøkjær tager han på rejse til barndommens ødegård i Sverige for at genopleve sin fortid. Det er historien om drengen, der vil gøre sin barske far stolt, om teenageren, der var småkriminel, men som blev professor, om altid at gå mod strømmen og om at lide afsavn for at nå frem til målet. Det er historien om en mand, der spiser livet i store mundfulde, uanset hvad det byder på.Eske Willerslev jagter som verdensberømt evolutionsforsker sandheden om fortiden og tegner konturerne af menneskets ukendte fortid. Og under sin evige jagt på disse fortidslevn bliver Eske Willerslev blandt andet optaget i en indianerstamme, er ved at dø som pelsjæger i Sibirien og leder efter gener i et angiveligt rumvæsen. Og skaber overskrifter i alverdens medier.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Dyrenes hemmelige liv af Peter Wohlleben
  af Peter Wohlleben

  Kan dyr have det sjovt? Kan de være modige? Og hvilke følelser har de for hinanden og for deres ejere? I Dyrenes hemmelige liv får du et fascinerende indblik i dyrenes ukendte følelsesliv. Peter Wohlleben tager igen udgangspunkt i forskningsrapporter og videnskabelige artikler samt sine egne oplevelser fra dyrelivet i skoven og på gården, hvor han bor i sin egenskab af skovfoged. Haner, der lyver for deres høner, omsorgsfulde egern, loyale og kærlige ravne, medfølende skovmus og sørgende rådyr. Wohlleben viser, hvordan dyr har deres egen personlighed, der ligesom vores er et resultat af både arv og miljø, og fortæller om dyr, der udviser mod, humor, taktisk forståelse, medfølelse, kærlighed, sorg, skyldfølelse og skam. Han fortæller også, hvordan dyremødre navngiver deres unger, og at ravne bruger særlige identitetsråb og kan genkende hinanden på stemmen selv efter flere år. Bogen er ligesom Træernes hemmelige liv blevet en bestseller i Tyskland med flere end 250.000 solgte eksemplarer.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Myrer af Hans Joachim Offenberg
  af Hans Joachim Offenberg

  De er berygtede for deres flid og erobringstrang. De har husdyr, kemiske våben og avanceret landbrug. Menneskene? Nej, myrerne! Joachim Offenberg, forsker ved Aarhus Universitet, beretter om det småkryb, som end ikke hans barske onkel Preben - der forsøgte at brænde dem i helvedes flammer - kan få bugt med. Ifølge Preben fortjener de ilden! Især når de kannibaliserer, tager slaver og undergraver vores terrasser. Men vi burde dog i stedet domesticere dem og dermed samarbejde med 1/4 af verdens animalske biomasse. Så bered dig på at blive myrmekofil!

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Gennemblødt af Sine Cecilie Laub
  - En bog om menstruation
  af Sine Cecilie Laub & Maja Nyvang

  Menstruationsblod har gennem årtusinder været omgærdet af mystik og frygt. Alt fra læger til reklamefolk, feminister, kunstnere, politikere og præster har haft en mening om det blod, der måned efter måned siver ud mellem benene på halvdelen af jordens befolkning. Gennemblødt tager menstruationen ud af underbukserne og placerer den hemmelighedsfulde væske mellem hænderne på læseren. Bogen giver indblik i den forunderlige underverden fyldt med blod, myter, skam, personlige historier og kønskamp. For hvorfor er den menstruerende kvinde blevet sygeliggjort? Hvad vil det sige at ‘free-bleede’? Hvorfor viser reklamer for bindblåt vand? Er tamponer i virkeligheden et udtryk for fallos? Og er menstruation overhovedet stadig et tabu?

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Probiotika af Helle Forum
  - En guide til dine gode bakterier
  af Helle Forum

  Probiotika handler om at styrke de velgørende bakterier, som bor i og på dig. Alle dine bakterier tilsammen er mere talrige end dine egne celler, og de seneste års forskning har vist, at de har stor betydning for at holde dig sund og i balance, fysisk som psykisk. Her får du et overblik over det vigtige samarbejde mellem dig og dine mikrober, ligesom du vil lære, både hvordan du gør noget godt for dem – og hvorfor det er sådan en god idé.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Natur af Rasmus Ejrnæs
  af Rasmus Ejrnæs

  Der er opstået en betydelig splittelse mellem natur og menneske - en afstand, som er vokset frem, i takt med at det moderne menneskes opfindsomhed og umættelige trang til vækst har fortrængt naturen. Vi står derfor lige nu i et vadested. Enten begærer vi permanent skilsmisse fra naturen, fordi det simpelthen er for besværligt at leve fredeligt sammen uden at ødelægge det for hinanden. Eller også indstiller vi os på fredelig sameksistens med plads til begge parter.Tabet af biologisk mangfoldighed er en af de mest afgørende forandringer af jorden, vi mennesker har forårsaget. Biolog Rasmus Ejrnæs giver i bogen Natur sine bud på, hvordan vi kan leve i fredelig sameksistens med naturen, inden den skrider. Naturen altså. Han mener, at vi kunne øve os i vores egen have. Vi har vænnet os til, at haven er vores. Ikke bare vores ejendom, men nærmest en del af os selv. Det er vel at mærke os, som former haven og ikke omvendt. Vi udvælger og fravælger væksterne, klipper dem i vores billede og viser på den måde naboer og venner, hvem vi er.Men hvis vi vil, kan vi nemlig godt give den truede natur mere plads. Vi kan gøre det i nationalparkerne, i bøgeskoven uden for byen eller i vores egen have lige uden for døren. Det kræver bare, at vi er villige til at give plads uden en forventning om at få noget bestemt til gengæld, mener Rasmus Ejrnæs, som i sine foredrag også benytter lejligheden til at tage tilhørerne med på en virtuel udflugt til den danske natur, som den tager sig ud for en biolog med gummistøvlerne på og mod på at luske langsomt af sted med sanserne åbne.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Brugsanvisning til skoven af Peter Wohlleben
  af Peter Wohlleben

  Guide til skoven af forfatteren til ”Træernes hemmelige liv” og ”Dyrenes hemmelige liv” I ”Brugsanvisning til skoven” får læseren det vigtigste af Peter Wohllebens skovvisdom serveret på en overskuelig, praktisk og underholdende vis. Han fortæller, hvordan man orienterer sig i skoven uden kompas og GPS, hvilke bær, svampe, blade og skud, man kan sample, plukke og spise. Hvor man kan campere, lave bål og grille. Hvordan man aflæser dyrespor, og hvor og hvornår man bedst kan iagttage de vilde dyr. Hvordan man beskytter sig mod myg, røde myrer og mider. Hvad man kan opleve sammen med børn i skoven, og hvordan man kan tilbringe en nat i skoven. Samt hvordan en tur i skoven i henholdsvis februar, maj, august og november kan blive til en helt særlig oplevelse.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Musikken og hjernen af Jesper Ryberg
  af Jesper Ryberg & Toke Lund Christiansen

  Musik påvirker mennesker. Men hvordan, hvor meget og hvorfor? Hvad er det der sker, når musikken giver os store oplevelser? Hvorfor har vi ofte stor glæde af velkendt musik, mens nyere musik falder os sværere at begribe? Hvordan er nogle velkomponerede lyde i stand til at udtrykke følelser? Hvilken rolle spiller det for vores oplevelser at se en udøvende musiker? Hvordan påvirkes vi af baggrundsmusik? Kan musisk træning gøre os klogere? Er der nogen, der er født med et større musisk talent end andre? Og kan musik nogen gange være farlig og påvirke vores etiske vurderinger eller måske direkte få os til at handle forkert? I denne bog behandles alle disse store spørgsmål – og flere til. Der sker ud fra to helt forskellige perspektiver. På den ene side ud fra alle de erfaringer og overvejelser man gør sig, når man har levet et liv viet til musikken. På den anden side ud fra videnskabelige forskning, der indbefatter både psykologiske eksperimenter og hjernestudier. Musikken og hjernen er et must read for alle, der interesserer sig for musik eller blot forundres over musikkens dragende effekt og dens store betydning for mennesker.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Netværk af Jens Mogens Olesen
  af Jens Mogens Olesen

  Er du utro, så har du sex med hele verden! Hvorfor? Fordi alt er netværk, og du er forbundet med alle andre nulevende mennesker. Siden 1930'erne har forskere studeret sociale netværk, men det var internettet, som for alvor fik åbnet vores øjne for betydningen af netværk, og hvor udbredte de er overalt i verden. Så du er ikke kun forbundet til andre sexede mennesker, men også til andre arter som koen, hunden, loppen og bændelormen. Derfor er udbruddet 'Hvor er verden dog lille', når vi tilfældigt støder på en bekendt i de varme lande, faktisk overraskende sandt. Antallet af links mellem ethvert menneske og fx USA's præsident er nemlig kun seks, dvs. du skal i princippet bare kontakte seks mennesker, hvor den ene kender den anden, før du får Obama himself i tale. Se dét giver et vist vingesus til den smalltalk, du har med den vindtørre bordherre til årets familiefest - hvem ved, om han kender en, som du gerne vil kende?

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Undoing Project af Michael Lewis
  - A Friendship that Changed the World
  af Michael Lewis

  THE NEW INTERNATIONAL BESTSELLER FROM THE AUTHOR OF THE BIG SHORT AND FLASH BOYS'A gripping account of how two psychologists reshaped the way we think ... What a story it is' Sunday Times 'You'll love it ... full of surprises and no small degree of tragedy' Tim HarfordIn 1969 two men met on a university campus. Their names were Daniel Kahneman and Amos Tversky. They were different in every way. But they were both obsessed with the human mind - and both happened to be geniuses. Together, they would change the way we see the world.'An enchanted collaboration ... During the final pages, I was blinking back tears' The New York Times 'My favourite writer full stop. Engages both heart and brain like no other' Daily Telegraph'Brilliant, a wonderful book, a masterclass' Spectator 'Psychology's Lennon and McCartney ... Lewis is exactly the storyteller they deserve' Observer

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Familien af Peter C. Kjærgaard
  af Peter C. Kjærgaard

  Han er en del af din familie, ham på billedet. Ikke på den kedelige kerneagtige måde med fredagsslik og "Far til fire". Men som medlem af menneskehedens store familie. Alle os moderne mennesker er nemlig efterkommere af få tusinde fjerne slægtninge, der engang forlod Afrika og erobrede verden. Indimellem stødte de ind i en neandertaler eller en anden nu uddød menneskeart og overtog et par nyttige gener. Det var uheldigt. Ellers havde vi i dag ikke kunnet læse bogen om os selv af Peter C. Kjærgaard, dokumenteret menneskekender ved Aarhus Universitet.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Life on Earth af David Attenborough
  af David Attenborough

  A new, fully updated edition of David Attenborough's groundbreaking Life on Earth.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Future of the Mind af Michio Kaku
  - The Scientific Quest To Understand, Enhance and Empower the Mind
  af Michio Kaku

  Penguin presents the unabridged, downloadable audiobook edition of The Future of the Mind by Michio Kaku, The international bestselling author of Physics of the Impossible. Read by the actor Feodor Chin. Recording memories, mind reading, videotaping our dreams, mind control, avatars, and telekinesis - no longer are these feats of the mind solely the province of overheated science fiction. As Michio Kaku reveals, not only are they possible, but with the latest advances in brain science and recent astonishing breakthroughs in technology, they already exist. In The Future of the Mind, the New York Times-bestselling author takes us on a stunning, provocative and exhilarating tour of the top laboratories around the world to meet the scientists who are already revolutionising the way we think about the brain - and ourselves.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Kan den prutte? af Dani Rabaiotti
  af Dani Rabaiotti & Nick Caruso

  Hunde gør det. Tusindben gør det. Og dinosaurerne gjorde det. Du gør det. Blæksprutter gør det ikke. Måske gør edderkopper det, men det kræver mere forskning. Fugle gør det ikke, men de kunne, hvis de ville. Sild gør det, men kun for at kommunikere med hinanden. Denne bog er den ultimative guide til dyreflatulens, og du får al den viden, som du ikke vidste, du havde brug for om 80 meget forskellige dyrearter: Hvorfor lugter hyænens prutter ekstra fælt? Hvad er en fossa - og prutter den? Og hvad er en prut egentlig? Det svarer en række biologer på i denne videnskabelig, sober og vanvittig underholdende bog. Til læsere i alle aldre Dani Rabaiotto er zoolog. Nick Caruso er økolog og forsker.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Glæden med skeden af Nina Brochmann
  - Alt du behøver at vide om dit underliv
  af Nina Brochmann & Ellen Støkken Dahl

  Er du sikker på, at du kender dit eget underliv? Selv om kvindens kønsorganer ikke ligefrem er en ny opdagelse, er der utrolig meget, kvinder ikke ved om deres eget køn. Ved du for eksempel, hvorfor det gør ondt, når du har menstruation? Om jomfruhinden findes? Hvorfor det kan være svært at få orgasme? Hvor længe du kan vente med at få børn? Ved at kombinere anerkendt medicinsk viden med den nyeste forskning, giver GLÆDEN MED SKEDEN, på en letlæst og morsom måde, svar på alle de spørgsmål om dit underliv, som det ofte er vanskeligt at stille.

 • Behave af Robert M Sapolsky
  - The Biology of Humans at Our Best and Worst
  af Robert M Sapolsky

  THE NEW YORK TIMES BESTSELLER'Awe-inspiring You will learn more about human nature than in any other book I can think of' Henry Marsh 'One of the best scientist-writers of our time' Oliver SacksWhy do human beings behave as they do? We are capable of savage acts of violence but also spectacular feats of kindness: is one side of our nature destined to win out over the other?Every act of human behaviour has multiple layers of causation, spiralling back seconds, minutes, hours, days, months, years, even centuries, right back to the dawn of time and the origins of our species. In the epic sweep of history, how does our biology affect the arc of war and peace, justice and persecution? How have our brains evolved alongside our cultures?This is the exhilarating story of human morality and the science underpinning the biggest question of all: what makes us human?

 • Emperor of All Maladies af Siddhartha Mukherjee
  af Siddhartha Mukherjee

  Winner of the Guardian First Book Award 2011Winner of the Pulitzer Prize for Non-fiction 2011Shortlisted for the Wellcome Trust Book PrizeShortlisted for the Duff Cooper PrizeNow, as cancer becomes an ever more universal experience, the need to understand it, and its treatment, has never been more compelling. In this groundbreaking and award-winning account Siddhartha Mukherjee tells the fascinating story of our relationship with this disease. From brutal early surgical treatments, to Sidney Farber's hugely risky discovery of chemotherapy, to the author's treatment of his own patients, he reveals how far we have come in solving one of science's great mysteries and offers a fascinating glimpse of our future progress.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Monstre af Mathias Clasen
  af Mathias Clasen

  Paradoksalt nok elsker vi fiktionens gys og den pirrende skræk, den udløser i os, uanset om det er i form af bøger om forføreriske vampyrer eller film om morderiske aliens. Det mest slående ved overnaturlige monstre er selvfølgelig, at de ikke findes i virkeligheden. Ikke desto mindre bliver vi ved med at fortælle hinanden historier om spøgelser og uhyrer. Faktisk reagerer vi ens på tværs af kulturer, når vi ser en gyserfilm. Denne ens reaktion på gru er der en god forklaring på, som man finder ved at kigge på vores evolutionshistorie.Gru-forsker Mathias Clasen viser i bogen "Monstre", at vi faktisk har brug for de opdigtede rædselshistorier, fordi de er et resultat af evolutionen. I millioner af år levede vi nemlig side om side med virkelige, sultne monstre, som havde menneske på menuen. Derfor har vores forhistoriske tilværelse som jaget vildt sat sig dybe spor i vores dna. Vores evne til at vågne på et splitsekund med alle sanser skærpet har udgjort forskellen på liv og død for vores forfædre. Så bag vores rationelle, moderne hjerner gemmer der sig en forskrækket primat, som gyser ved synet af lysende øjne og glinsende hugtænder i tusmørket - præcis som vi gør i biografens mørke, når monstret maser sig ind på helten.

  • Fragt
  • 25,00 kr.
 • Lev livet längre af Johan Frostegård
  af Johan Frostegård

  Ett långt och lyckligt liv är vad så gott som alla önskar sig. Vi gör vad vi kan för att leva så länge som möjligt. Säkerligen borde det väl evolutionärt sett vara bättre om vi levde längre än vad vi gör, så att vi kan få större spridning på våra gener? Trots detta har evolutionen byggt in ett bäst-före datum hos människan. Därmed ställs vi inför den eviga frågorna: hur hanterar vi att livet har ett slut?I denna bok undersöker författaren Johan Frostegård hur livet kan förlängas utifrån de senaste upptäckterna inom vetenskapen. Han beskriver också synen på livet och döden genom historien och i olika kulturer. Det enda som är säkert i livet är döden, brukar man säga, men hur gör vi det mesta den korta tid vi har?Johan Frostegård är en svensk författare, läkare och forskare som under sin produktiva karriär gjort stora medicinska upptäckter, och varit aktiv både som professor på Karolinska institutet, och som specialistläkare inom internmedicin samt i reumatologi. Frostegård har även författat ett flertal högt uppskattade böcker, som ofta tar sig an nutidens svåraste frågor.

 • Pleased to Meet Me af Bill Sullivan Spar 21%
  af Bill Sullivan

  Why are you attracted to a certain "e;type?"e; Why are you a morning person? Why do you vote the way you do? From a witty new voice in popular science comes a clever, life-changing look at what makes you you."e;I can't believe I just said that."e; "e;What possessed me to do that?"e; "e;What's wrong with me?"e;We're constantly seeking answers to these fundamental human questions, and now, science has the answers. The foods we enjoy, the people we love, the emotions we feel, and the beliefs we hold can all be traced back to our DNA, germs, and environment. This witty, colloquial book is popular science at its best, describing in everyday language how genetics, epigenetics, microbiology, and psychology work together to influence our personality and actions.Mixing cutting-edge research and relatable humor, Pleased to Meet Me is filled with fascinating insights that shine a light on who we really are-and how we might become our best selves.

 • Other Minds af Peter Godfrey-Smith Spar 21%
  - The Octopus, the Sea, and the Deep Origins of Consciousness
  af Peter Godfrey-Smith

  Although mammals and birds are widely regarded as the smartest creatures on earth, it has lately become clear that a very distant branch of the tree of life has also sprouted higher intelligence: the cephalopods, consisting of the squid, the cuttlefish, and above all the octopus. In captivity, octopuses have been known to identify individual human keepers, raid neighboring tanks for food, turn off lightbulbs by spouting jets of water, plug drains, and make daring escapes. How is it that a creature with such gifts evolved through an evolutionary lineage so radically distant from our own? What does it mean that evolution built minds not once but at least twice? The octopus is the closest we will come to meeting an intelligent alien. What can we learn from the encounter? In Other Minds, Peter Godfrey-Smith, a distinguished philosopher of science and a skilled scuba diver, tells a bold new story of how subjective experience crept into being-how nature became aware of itself. As Godfrey-Smith stresses, it is a story that largely occurs in the ocean, where animals first appeared. Tracking the mind's fitful development, Godfrey-Smith shows how unruly clumps of seaborne cells began living together and became capable of sensing, acting, and signaling. As these primitive organisms became more entangled with others, they grew more complicated. The first nervous systems evolved, probably in ancient relatives of jellyfish; later on, the cephalopods, which began as inconspicuous mollusks, abandoned their shells and rose above the ocean floor, searching for prey and acquiring the greater intelligence needed to do so. Taking an independent route, mammals and birds later began their own evolutionary journeys. But what kind of intelligence do cephalopods possess? Drawing on the latest scientific research and his own scuba-diving adventures, Godfrey-Smith probes the many mysteries that surround the lineage. How did the octopus, a solitary creature with little social life, become so smart? What is it like to have eight tentacles that are so packed with neurons that they virtually "e;think for themselves"e;? What happens when some octopuses abandon their hermit-like ways and congregate, as they do in a unique location off the coast of Australia?By tracing the question of inner life back to its roots and comparing human beings with our most remarkable animal relatives, Godfrey-Smith casts crucial new light on the octopus mind-and on our own.

 • Menneskeføde af Tor Nørretranders Spar 18%
  - Vejviser ud af en overvægtig verden
  af Tor Nørretranders

  Overvægt er på vej til at blive verdens største sundhedsproblem. De officielle kostråd har vist sig ikke at holde. Udbuddet af slankekure er enormt og forvirrende. Noget er ved at gå helt galt. I denne bog rydder Tor Nørretranders op i vores viden om mad og overvægt. Stoffet i os skiftes hele tiden ud. Men vores krop kan sagtens regulere sin egen vægt. Hvis vi får den mad vi biologisk set er udviklet til at spise. Men gennem 10.000 år har mennesker forandret føden i en retning, som vi ikke længere kan tåle. Vi bliver for tykke. Ved at lære om vores historie kan vi finde en vej ud af den overvægtige verden. MENNESKEFØDE er et fobløffende stykke samfundshistorie. Det er samtidig en munter og madglad vejviser tilbage til normalvægten.

 • Gaias forsvindende ansigt af James Lovelock
  af James Lovelock

  De klimaforandringer, der længe har været forudsagt blandt verdens førende forskere på området, udvikler sig i dag hurtigere og endnu mere dramatisk, end det først blev stillet i udsigt. Så det er på tide at handle. Det mener også James Lovelock, der i 1970’erne fremsatte Gaia-teorien. I "Gaias forsvindende ansigt" kommer han med en sidste advarsel til Jordens befolkning. Planeten skal nok overleve, men hvis vi mennesker ønsker at være en del af dens fremtid, er vi nødt til at gøre noget nu.Den britiske forsker James Lovelock (f. 1919) har skrevet mere end 200 videnskabelige artikler. Mest kendt er han dog for Gaia-teorien, der blev præsenteret første gang på dansk i "Gaia – Et nyt syn på Jordens liv" i 1987. James Lovecock var gennem en lang karriere professor på Institut for kyberteknik ved Reading University. I 2005 kom han på top-hundrede over verdens intellektuelle.

 • Bakteriernas kraft af – Orage
  af – Orage

  Bakterier. För många är det ett negativt laddat ord - synonymt med en smutsig invasion som måste bekämpas med rengöringsmedel. Sanningen är dock att du består av mer bakterier än kroppsceller, och mikroorganismer är den allra bästa medicinen mot många sjukdomar. Totalt väger bakterierna i tarmen ungefär lika mycket som en människas hjärna. Hjärnan och tarmen kommunicerar i sin tur med varandra, åt bägge hållen och forskare tror nu att tarmfloran kan påverka kroppen i mycket högre grad än vi tidigare trott. Men hur fungerar det egentligen? Hur är kroppen uppbyggd, vad beror på arv och miljö, och hur påverkar detta oss?VETENSKAP är en serie om olika fenomen som med hjälp av vetenskapen går att förklara, utforska och få en bättre förståelse av. I kortare artiklar och reportage följer vi med i vetenskapens alla vrår för att förklarat såväl vardagliga som extraordinära fenomen. Ursprungligen publicerad av Orage, i samarbete med BBC.

 • Secret Wisdom of Nature af Peter Wohlleben Spar 21%
  af Peter Wohlleben

  The final book in the Mysteries of Nature trilogy by the New York Times bestselling author of The Hidden Life of Trees, Peter WohllebenNature is full of surprises-deciduous trees affect the rotation of the Earth, cranes sabotage the production of Iberian ham, and coniferous forests can make it rain-but what are the processes that drive these incredible phenomena? And why do they matter?In The Secret Wisdom of Nature, master storyteller and international sensation Peter Wohlleben takes listeners on a thought-provoking exploration of the vast natural systems that make life on Earth possible. In this tour of an almost unfathomable world, Wohlleben describes the fascinating interplay between animals and plants and answers such questions as, How do they influence each other? Do lifeforms communicate across species boundaries? What happens when this finely tuned system gets out of sync?By introducing us to the latest scientific discoveries and recounting his own insights from decades of observing nature, one of the world's most famous foresters shows us how to recapture our sense of awe so we can see the world around us with completely new eyes.

 • Eating the Sun af Ella Frances Sanders
  - Small Musings on a Vast Universe
  af Ella Frances Sanders

  ';Strong on science but just this side of poetry.'NatureAn exploration of the principles, laws, and wonders that rule our universe, our world, and our daily lives, from the New York Times bestselling creator of Lost in TranslationHave you ever found yourself wondering what we might have in common with stars, or why the Moon never leaves us? Thinking about the precise dancing of planets, the passing of time, or the nature of natural things?Our world is full of unshakable mystery, and although we live in a civilization more complicated than ever, there is simplicity and reassurance to be found in knowing how and why. From theNew York Times bestselling creator ofLost in Translation,Eating the Sunis a delicately existential, welcoming exploration of the universeone that examines and marvels at the astonishing principles, laws, and phenomena that we exist alongside, that we sit within.';[A] lyrical and luminous celebration of science and our consanguinity with the universe. . . . Playful and poignant.'Brain Pickings

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.