Onkel Vilhelms historier om dyr af Gerhard Heilmann

Onkel Vilhelms historier om dyr

af

"Onkel Vilhelm er rejst igen til stor sorg for hele familiens ungdom. Thi onkel Vilhelm fortæller historier som ingen anden, og forventningens fryd farver ansigterne rundt om ham, så snart han begynder. Og hvor stråler ikke alles øjne, når fortællingen nærmer sig de spændende punkter; - enhver synes ligesom at opsamle ordene direkte fra hans læber for ikke at gå tabt af et eneste."Gerhard Heilmann genfortæller de spændende historier, hans onkel Vilhelm fortalte for mange år siden. Vilhelm var læge, jæger og eventyrer. Han praktiserede i flere år på Java og tog senere på eventyr i Afrika, hvorfra dyrehistorierne stammer. De spændende og sjove historier handler om hans oplevelser med dyr, men giver også et billede af, hvordan en dansker oplevede Afrika i 1800-tallet.Bogen er skrevet i 1908 med datidens sprogbrug, der til tider kan forekomme racistisk med vor tids øjne. Det reflekterer ikke forlagets holdninger.
Gerhard Heilmann (1859-1946) var en dansk kunstner, forfatter og palæontolog. Han er bedst kendt for bogen "Fuglenes afstamning" (1926), som har fået stor indflydelse på palæontologien og ornitologien. Bogen blev senere oversat til engelsk. Som kunstner er Gerhard Heilmann kendt for sit arbejde ved Royal Copenhagen og illustrationer på danske pengesedler. Den fuglelignende dinosaurart scansoriopteryx heilmanni er opkaldt efter Gerhard Heilmann.

Læs mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788726001280
 • Udgivet:
 • 14. august 2019
 • Straks på e-mail
 • 47,95 kr.
 • 0,00 kr.
Eller spar samlet 16% som medlem
 • 40,95 kr.
 • 8,05 kr. (16%)
 • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
  1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om Onkel Vilhelms historier om dyr
"Onkel Vilhelm er rejst igen til stor sorg for hele familiens ungdom. Thi onkel Vilhelm fortæller historier som ingen anden, og forventningens fryd farver ansigterne rundt om ham, så snart han begynder. Og hvor stråler ikke alles øjne, når fortællingen nærmer sig de spændende punkter; - enhver synes ligesom at opsamle ordene direkte fra hans læber for ikke at gå tabt af et eneste."

Gerhard Heilmann genfortæller de spændende historier, hans onkel Vilhelm fortalte for mange år siden. Vilhelm var læge, jæger og eventyrer. Han praktiserede i flere år på Java og tog senere på eventyr i Afrika, hvorfra dyrehistorierne stammer. De spændende og sjove historier handler om hans oplevelser med dyr, men giver også et billede af, hvordan en dansker oplevede Afrika i 1800-tallet.

Bogen er skrevet i 1908 med datidens sprogbrug, der til tider kan forekomme racistisk med vor tids øjne. Det reflekterer ikke forlagets holdninger.Gerhard Heilmann (1859-1946) var en dansk kunstner, forfatter og palæontolog. Han er bedst kendt for bogen "Fuglenes afstamning" (1926), som har fået stor indflydelse på palæontologien og ornitologien. Bogen blev senere oversat til engelsk. Som kunstner er Gerhard Heilmann kendt for sit arbejde ved Royal Copenhagen og illustrationer på danske pengesedler. Den fuglelignende dinosaurart scansoriopteryx heilmanni er opkaldt efter Gerhard Heilmann.
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af Onkel Vilhelms historier om dyr


Andre bøger af Gerhard Heilmann
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.