dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Tvivl · Magt · Æstetik

- Samtaler, refleksioner og fortællinger om ledelse

Bag om Tvivl · Magt · Æstetik

Få inspiration til arbejdet med ledelse og forandring gennem samtaler, refleksioner og fortællinger. At sammenstille tvivl, magt og æstetik i ledelsessammenhæng er en sjældenhed. Det er næsten for anmassende. Vi har ikke tradition for at tale om disse begreber. Men de er jo alligevel særdeles nærværende. Det er derfor Sejr Meldgaard tager fat på det i denne bog. At være i tvivl som leder, eksponerer vi sjældent. Men at tvivle og give slip er også at vise ydmyghed, give plads til eftertænksomhed og derved skabe en nysgerrighed, der åbner helt nye muligheder og løsninger. At have magt og forvalte den, skal bringes sammen med mål og værdier, så magten bliver meningsfuld for andre. Ellers har den ikke sin reelle berettigelse. Men magt er sjældent synlig, rationel eller følger bestemte diagrammer. Derfor kræver det noget mere at agere i forhold til en organisations magtpositioner, end blot at have den formelle magt. Det æstetiske i forhold til ledelse er hverken veldefineret eller særlig operationelt. Men det er der. Det iscenesætter, skaber rammer, faciliterer og skaber sammenhæng mellem tvivlen og magten. Og bliver dermed en måde at mærke verden på og en måde at bedrive ledelse på. Målet er i ledelsesmæssig praksis at inddrage tvivlen, magten og æstetikken for derved at skabe bedre vilkår for ledelse og gøre den mere produktiv. Bogen tager afsæt i samtaler med 12 ledere om, hvordan de arbejder med ledelse, udvikling og forandring, bruger sig selv og agerer i lederrollen. Disse ledere er Jacob Brønnum, Lars Storr-Hansen, Ulrik Jacobi, Kjeld Møllgård, Tore Duvold, Gudmund Knudsen, Ole Møller, Caroline Reiler, Marianne Båstrup-Larsen, Ole Stilling, Marianne Wier og Mikkel Wold, der alle selv er optaget af, hvordan de forholder sig til tvivlen, forvalter magten og gestalter det æstetiske. Titlen rummer således: – Samtaler med en række ledere fra den offentlige og private sektor om ledelse, udvikling og (organisations)forandring – Sanseprægede sære fortællinger og eventyr om ledelse og forandring og mangel på samme for at angive, at der er mange sandheder og åbne for det, der er mellem linjerne – Refleksioner og perspektiveringer som trædesten mellem de faktuelle samtaler med ledere og de sære fiktionsfortællinger.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788757499667
  • Beskyttelse:
  • DRM
  • Udgivet:
  • 22. December 2014
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Tvivl · Magt · Æstetik

Få inspiration til arbejdet med ledelse og forandring gennem samtaler, refleksioner og fortællinger. At sammenstille tvivl, magt og æstetik i ledelsessammenhæng er en sjældenhed. Det er næsten for anmassende. Vi har ikke tradition for at tale om disse begreber. Men de er jo alligevel særdeles nærværende. Det er derfor Sejr Meldgaard tager fat på det i denne bog.

At være i tvivl som leder, eksponerer vi sjældent. Men at tvivle og give slip er også at vise ydmyghed, give plads til eftertænksomhed og derved skabe en nysgerrighed, der åbner helt nye muligheder og løsninger. At have magt og forvalte den, skal bringes sammen med mål og værdier, så magten bliver meningsfuld for andre. Ellers har den ikke sin reelle berettigelse. Men magt er sjældent synlig, rationel eller følger bestemte diagrammer. Derfor kræver det noget mere at agere i forhold til en organisations magtpositioner, end blot at have den formelle magt. Det æstetiske i forhold til ledelse er hverken veldefineret eller særlig operationelt. Men det er der. Det iscenesætter, skaber rammer, faciliterer og skaber sammenhæng mellem tvivlen og magten. Og bliver dermed en måde at mærke verden på og en måde at bedrive ledelse på. Målet er i ledelsesmæssig praksis at inddrage tvivlen, magten og æstetikken for derved at skabe bedre vilkår for ledelse og gøre den mere produktiv.

Bogen tager afsæt i samtaler med 12 ledere om, hvordan de arbejder med ledelse, udvikling og forandring, bruger sig selv og agerer i lederrollen. Disse ledere er Jacob Brønnum, Lars Storr-Hansen, Ulrik Jacobi, Kjeld Møllgård, Tore Duvold, Gudmund Knudsen, Ole Møller, Caroline Reiler, Marianne Båstrup-Larsen, Ole Stilling, Marianne Wier og Mikkel Wold, der alle selv er optaget af, hvordan de forholder sig til tvivlen, forvalter magten og gestalter det æstetiske. Titlen rummer således:

– Samtaler med en række ledere fra den offentlige og private sektor om ledelse, udvikling og (organisations)forandring
– Sanseprægede sære fortællinger og eventyr om ledelse og forandring og mangel på samme for at angive, at der er mange sandheder og åbne for det, der er mellem linjerne
– Refleksioner og perspektiveringer som trædesten mellem de faktuelle samtaler med ledere og de sære fiktionsfortællinger.

Brugerbedømmelser af Tvivl · Magt · Æstetik



Find lignende bøger
Bogen Tvivl · Magt · Æstetik findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.