vækst trin 2, brikkerne til regning & matematik af Preben Bernitt Spar 0% E-bog, PDF

vækst trin 2, brikkerne til regning & matematik

af
(Udvid)

Når noget vokser, kan det foregå mere eller mindre regelmæssigt. Dette hæfte handler om hvordan man kan bruge matematik til at beskrive regelmæssig vækst, og hvordan man med sådan en beskrivelse kan lave prognoser for den fremtidige udvikling. Ved arbejde med hæftet vil man også lære at se forskel på regelmæssig og uregelmæssig vækst.
Hæftet er lavet til den, der kender til procentregning og simpel regning med potenstal. Det kan man have fået kendskab ved at arbejde med hæftet:
De fire regnearter basis.
Det vil være en fordel, hvis man også kender til brug af formler og koordinatsystemer. Det kan man komme til, ved at have arbejdet med hæfterne:
Formler og ligninger, Basis og Koordinatsystem og grafer, Basis.
Ved eksempler vises det, hvordan man beskriver vækst i forskellige situationer og fagudtryk forklares. Derefter er der opgaver man skal løse.
Til en del af opgaverne skal man bruge en lommeregner med en tast, der kan bruges til at udregne potenstal. Har man ikke denne tast på sin lommeregner, kan man bruge den tabel, der starter på side 27. På side 25 kan man læse, hvordan man brugerlommeregneren til vækstregning.
Man behøver ikke løse alle opgaverne: Hvis man har forstået eksemplerne og kan se, at man uden problemer kan løse opgaverne, kan man springe dem over.
Hvis man er specielt interesseret i de vækstfænomener, der har med opsparing af penge at gøre, kan man læse mere om dette i hæftet:
Penge, rente og valuta trin 2.
Vil man gerne vide mere om grafisk afbildning af vækstfænomener, kan man
læse om dette i hæftet:
grafer og funktioner trin 2.
På side 20 er en facitliste. Dér kan man se om man løser opgaverne rigtigt.
På side 22 og 23 er samlet de regneregler og fagudtryk, som arbejdet med dette hæfte indlærer. Siderne kan også bruges som en indholdsfortegnelse til hæftet fordi der ved hver regel er en henvisning til, hvor i hæftet man kan læse mere.
Se alle hæfterne i serien brikkerne... på: bernitt-matematik.business.site


  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788792488053
  • Udgivet:
  • 1. august 2003

Andre udgaver:

  • Straks på e-mail
  • 87,95 kr.
Læg i kurv


Giv din bedømmelse

For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.

Andre bøger af Preben Bernitt
Se alle titler