Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Man får ikke en egentlig systematisk analyse af raceproblemer i USA i ’Et spørgsmål om race’, men man får suveræne fortolkninger, imponerende selvkritik, eminente indsigter og en fornem opvisning i, hvordan man faktisk kan anerkende den sociale virkeligheds kompleksitet og stadig skrive på fordringen om at kæmpe for det gode, søge sandheden og forsøge at hjælpe alle i deres kampe for at gøre verden til et bedre sted." - fra Rune Lykkebergs forordEt spørgsmål om race udkom i USA i 1993 og blev straks en bestseller. Næsten 30 år senere er det stadig en af de mest originale bøger om racisme, kapitalisme og imperialisme. Bogen er første titel i Informations Forlags nye bogserie Antiracistiske klassikere. Cornel West (f. 1953) er professor, forfatter, politisk aktivist og er en af de vigtigste venstreorienterede intellektuelle i USA. Han har skrevet adskillige bøger om race, kapitalisme, demokrati og filosofi. Med Et spørgsmål om race udkommer han for første gang på dansk.
"Fordømte her på jorden" er Frantz Fanons enestående undersøgelse af racisme, kolonialisme, psykologisk trauma og revolutionær kamp. Bogen udkom første gang i 1961 under den algeriske revolution og blev betragtet som et farligt værk af kolonimagt-erne. Siden har "Fordømte her på jorden" inspireret til frihedskampe verden over.
Kvinder, race og klasse er Angela Davis hovedværk fra 1981 om sorte kvinders undertrykkelse og kvindebevægelsens udfordringer og muligheder.Denne banebrydende historie om race, køn og klasseulighed fra slaveriets tid til aktuelle uretfærdigheder tilbyder et alternativt syn på kvinders kamp for frigørelse. Ved at spore de sammenflettede kampe for slaveriets afskaffelse og kvinders stemmeret, undersøger Angela Davis racismen og de klassefordomme, der er forbundet med den hvide feminismes elitisme. Kvinder, race og klasse er også fortællingen om de heltinder, der gjorde modstand og nægtede at acceptere det liv, de blev født ind i.Udgivelsen er støttet af Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Sportsgoods Fonden og Bestles Fond.
I "Forestillingen om de andre" retter nobelprisvinder Toni Morrison sit undersøgende blik mod de emner, som har været omdrejningspunkter for hendes forfatterskab og genstand for de seneste års politiske debat: racisme, grænser, frygt og behovet for at høre til. Med udgangspunkt i erindringer, litteratur og historie gennemlyser Morrison opførelsen af ekskluderende mure, og hvordan de andre gøres anderledes. "Forestillingen om de andre" samler seks essays i et forsøg på at forstå, hvordan og hvorfor vi er endt med at forbinde disse mure med hudfarve.Toni Morrison (1931-2019) var romanforfatter, essayist og en af det 20. århundredes væsentligste stemmer. Hun har modtaget Nobelprisen, Pulitzerprisen, og i 2012 gav Barack Obama hende præsidentens frihedsmedalje, den fornemste civile hædersbevisning i USA.Med forord af National Book Award-vinderen Ta-Nehisi Coates.I serien Antiracistiske klassikere er bøgerne "Et spørgsmål om race" af Cornel West, "Fordømte her på jorden" af Frantz Fanon og "Kvinder, race og klasse" af Angela Y. Davis udkommet. Udgivelsen er støttet af Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Sportsgoods Fonden og Bestles Fond
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.