Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
MAGISKE MÅNEDER er en omfattende blanding af en kogebog, en gør-det-selv-bog og en almanak. En 400-siders bog, med hundredvis af opskrifter på, hvordan du nemt, hurtigt og helt uden forudsætninger skaber magiske øjeblikke i form af mad, kreative ideer, traditioner, aktiviteter og oplevelser. Omkring bordet, i naturen, på mærkedage og på ganske almindelige ualmindelige dage.
Ny udgave af Vibeke Linds kulturhistoriske strikkebibel, der satte nordisk strik på verdenskortet, da den udkom første gang i 1981. Rosinante genudgiver nu bogen i anledningen af forfatterens 90 års fødselsdag og giver dermed en ny generation mulighed for at stifte bekendtskab med de flotte strikting og deres kulturhistoriske oprindelse.Med sin sans for kvaliteterne i de gamle strikke- og hækleteknikker og mønstrenes skønhed videregiver Vibeke Lind en vigtig kulturarv. Strik med nordisk tradition (1981) er fyldt med grundopskrifter på en lang række sweatre, trøjer, huer, vanter og sokker og et væld af mønstre og motiver, som man selv kan eksperimentere med. Samtidig får man en masse at vide om strikketraditionerne i de nordiske lande.Pressen skriver:»Det er bogen, hvor du kommer steppet over bare at gengive en opskrift og et mønster, andre har lavet. Med den kan du selv udvikle og løfte dit strikketøj op på kunsthåndværkerhylden.«****** – Lene Sarup, Fyens Stiftstidende
Wreck This Journal er en unik bog skrevet af den talentfulde forfatter Keri Smith. Udgivet af Gyldendal i 2015, er denne bog en sand skat for læsere, der elsker at udforske og udfordre deres kreative grænser. Bogen falder inden for genren af interaktive bøger, der inviterer læseren til at deltage aktivt i læseprocessen. Wreck This Journal er ikke bare en bog, det er en rejse, der opmuntrer til destruktion: prik huller i siderne, tilføj fotos og mal dem, kast bogen ud fra en højde, kort sagt - gør noget for at ødelægge den! Keri Smith har skabt en bog, der ikke kun skal læses, men opleves. Med sin innovative tilgang til læsning og skrivning, har Wreck This Journal inspireret millioner af læsere rundt om i verden til at tænke ud af boksen. Udgivet af Gyldendal, en af de mest anerkendte forlag i Danmark, er Wreck This Journal en bog, du simpelthen ikke kan tillade dig at gå glip af.
Med denne pragtudgivelse fortælles strandjagtens historie for første gang.Når det gælder kystfugle er Danmark en stormagt. Stort set alle Nordeuropas kyst- og strandfugle passerer gennem Danmark eller overvintrer i de danske farvande. Det er også baggrunden for, at strandjagten blev udviklet i Danmark, vel nokvores eneste originale bidrag til europæisk jagthistorie.At strandjagtens historie aldrig før er blevet fortalt skyldes bl.a., at strandjagten længe var underklassens jagt. Strandjægernes sociale baggrund og et altid stigende jagttryk i krisetider gjorde, at landjægerne gerne så skævt til strandjægerne, der med større eller mindre ret blev beskyldt for at drive ”usportslig rovjagt” eller ligefrem krybskytteri. Af samme grund har også ornitologer og fredningsfolk haft et anstrengt forhold til strandjagten.Sven Thorsen har i mere end ti år rejst landet tyndt for at efterspore gamle strandjægere og gamle optegnelser om kystfuglejagt, og det er lykkedes at indsamle et helt enestående materiale. Resultatet præsenteres i dette smukke bogværk om Den lille mands jagt – et stykke dybt fascinerende jagt og kulturhistorie, som samtidig bringer ny viden om de enorme fuglebestande der fandtes ved de danske kyster.Bogen udgives i samme format og udstyr som forlagets bog om overklassen jagt: Herregårdsjagt i Danmark.
HOLDTRÆNING er en bog for fysioterapeutstuderende, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle, der arbejder med grundtræning på hold af både rakse mennesker og mennesker i rehabilitering efter sygdom.Bogen har fokus på fysioterapeuten som underviser, og bogen beskriver et teoretisk grundlag for at holde sig terapeutisk og pædagogisk til holdtræning og til at samarbejde med mennesker i træning. Der tages udgangspunk i fysiologisk viden og træning af kropsbevidsthed. Et særligt kapitel giver grundlag for at vælge musik til holdtræning.HOLDTRæNING indeholder mange varierede forslag til konkrete øvelser i holdtræning både indendørs og udendørs. øvelserne er illustreret med tegninger.Dorthe Varning Poulsen er fysioterapeut, master i idræt og velfærd samt lektor ved fysioterapeutuddannelsen. Hun har mange års erfaring med holdtræning og fra forskellige projekter omkring krop og træning.
Det store overblik og den detaljerede indsigt i den danske skov: Naturen, mennesket og skovene, De økologiske sammenhænge, Skovens levende organismer, Skovtyper i Danmark og Skovens betydning og fremtid 1 million bogstaver, ca. 200 tegninger og ca. 400 fotografier. ”Stort, ambitiøst og indsigtsfuldt” ” andet og mere end opregning af talrige naturfænomener, det er et værk der peger fremad ved hele tiden at tænke i konsekvenser ...”
Små dyr i sø og å en let tilgængelig og overskuelig guide til det lavere dyreliv i vore søer og åer: insekter, snegle, orme, mider, edderkopper, salamandre og frøer - samt en række ferskvandsfisk. Bogen omtaler mere end 500 dyrearter og er den mest omfattende bog om emnet. Grundige beskrivelser af dyrenes kendetegn, levevis, levesteder, udbredelse, forvekslingsmuligheder m.m. samt en lang række spændende og nyttige ekstraoplysninger om dyrenes liv. Over 800 detaljerede farvetegninger udarbejdet af en af Danmarks dygtigste naturtegnere gør det nemt at bestemme dyrene. Oversigtsplancher giver overblik over typiske levesteder, fødekæde m.m.
Ifølge professor i psykologi Carol Dweck har vi alle enten et fastlåst tankesæt eller et udviklende. Med det fastlåste anser man sine evner for givne og uforanderlige, hvorimod det udviklende anser evner som noget, der udvikles over tid. Hun viser, hvordan man til enhver tid kan ændre sit tankesæt, og hvordan bl.a. forældre, lærere og ledere kan fremelske det udviklende tankesæt hos andre.
I „Drømmen om en lille økologisk æbleplantage“ fortæller biolog, fotograf og økologisk æbleavler Jens H. Petersen gennem tekst og masser af billeder om at plante, dyrke, høste og sælge økologiske æbler.Det er en personlig fortælling om følelsen af ansvar for de 3 hektar gammel landbrugsjord på Djursland, som han og familien overtager og om følelsen af ansvar for det stykke af kloden, der nu er kommet i deres varetægt. Og det er en beretning om praktisk økologisk jordbrug, om biodiversitet og om at invitere naturen tilbage.
Er den første fuglebog, som lærer digfuglen at kende , før du ser den. Bogen er inddelt i 3 afsnit. Første del fortæller og viser dig, hvad du skal lægge mærke til for at kunne bestemme hvilken art, du iagttager. Anden del udgøres af forskellige nyudviklede plancher af de fleste europæiske arter, opsat efter størrelse og lighed. Tredje del beskriver de europæiske fugleordener, familier og slægter ud fra jizz, flugt, adfærd, biotop, stemme og føde. • silhuetter af 500 europæiske fugle i størrelse fra XS til XL • karakteristiske hoved og næbformer • Look-a-likes (lignende arter) • arter med unikke silhuetter
Yoga er en af de allerbedste måder at stresse af og finde ro i sig selv på, og det er utrolig nemt at komme i gang med. Et kvarter om dagen hjemme hos dig selv er nok til, at du hurtigt vil mærke en lang række af yogaens positive effekter: en stærk, rank og velfungerende krop og et gladere og klarere sind.Denne bog viser dig, hvordan du nemt og bekvemt kommer i gang med at dyrke yoga derhjemme – ligegyldigt om du er nybegynder eller mere erfaren udøver. Bogens øvelser og programmer er alle designet, så de er nemme at gå til hjemme på stuegulvet. Her bestemmer du selv tempoet, og du får ro til at fordybe dig i yogaen og lære din krop bedre at kende. Bogen indeholder noget for alle – både rolige, afstressende Hatha-programmer og mere udfordrende og sveddryppende Vinyasa-programmer.
Små dyr i hus og have er en let tilgængelig og overskuelig guide til det lavere dyreliv i vore hjem og vores have: insekter, snegle, orme, mider, edderkopper m.m. Bogen omtaler mere end 700 dyrearter - både nyttedyr, skadedyr og dyr, vi nyder at se på - og er den mest omfattende bog om emnet. Grundige beskrivelser af dyrenes kendetegn, levevis, levesteder, udbredelse, forvekslingsmuligheder m.m. samt en lang række spændende og nyttige ekstraoplysninger om dyrenes liv. Over 800 detaljerede farvetegninger udarbejdet af en af Danmarks dygtigste naturtegnere gør det nemt at bestemme dyrene. Oversigtsplancher giver overblik over typiske levesteder og dyrespor.
FUGLE VED KYSTEN er til alle fugle og naturinteresserede – og til dem, der blot nyder at gå ture langs den danske (og nordeuropæiske) kyst og gerne vil vide, hvilke fugle de møder på turen. Bogen er let at have med og let at anvende. Den indeholder en miniguide i fuglekikning og silhuetter for let identifikation af de mest karakteristiske arter. Med 500 billeder introduceres og beskrives 161 fuglearter, der kan ses ved kysten i de skandinaviske farvande og langs den europæiske atlanterhavskyst året rundt.
Bogen er en opslagsbog om fremstilling af vin. Den giver svar på alle de spørgsmål, der kan dukke op undervejs, hvad enten det gælder fremstillingen hvide, rosé, røde eller hedvine, cider, mjød eller mousserende vine, valg af redskaber, frugtsorter, måling af alkoholprocenter, sød- eller tørhedsgrad o.m.a
Ny revideret udgave af bestselleren om hvordan man holder alle slags høns i sin have. Bogen er uhyre omfattende. Den beskriver mere end 80 hønseracer, alle illustreret med farvebilleder. Nye afsnit om krydsning, rotationsavl og fornyelse af bestanden. Samtlige bogens fotos er i farver.
EN KLASSIKER SOM BILLIGBOGVi og vores hunde får et bedre liv sammen, hvis vi forstår, hvad hunden siger. Hunde udtrykker deres følelser, tanker og ønsker med stor tydelighed og præcision; vi skal blot vide, hvad vi skal rette opmærksomheden imod: halen, nakkehårene, mundvigene osv.HUNDESPROG handler dels om sproget, dels om grunden til at hunde taler, som de gør.Roger Abrantes er adfærdsforsker. Han er født i Portugal, men har i mange år boet i Danmark. Her har han været leder af Etologisk Institut, hvor han har undervist i forståelse af hundens adfærd og i hundetræning. Han bor nu i England, hvor han er leder af Cambridge E-learning Institute’s etologiske institut.HUNDESPROG er udkommet i flere lande, bl.a. i USA, hvor den er blandt de mest solgte hundebøger.»Dette er en fremragende håndbog for både hundeejere og professionelle trænere. Den er intelligent skrevet, præcis og nem at forstå.« - Læseranmeldelse på Amazon
Sommerfuglene i Nordeuropa viser og beskriver alle de ca. 150 dagsommerfuglearter, der findes i Danmark og Nordeuropa.. Hver art vises med én eller flere farvetegninger og beskrives med en udførlig tekst om kendetegn, levested, adfærd og udvikling. Dertil kommer ajourførte oplysninger om udbredelse, bevaringsstatus og sammenligningsplancher over arter, der ligner hinanden. Sommerfugle i Danmark indeholder foruden artsbeskrivelserne afsnit om sommerfuglenes liv og om at anlægge en sommerfuglesamling. Bogen kan bruges af både børn og voksne.Birgitte Rubæk har tegnet de smukke og præcise illustrationer.
Den mest omfattende danske håndbog om insekter og leddyr nogensinde. Danmarks insekter er en ægte felthåndbog, der er bygget nemt og overskueligt op, så den er en stor hjælp til bestemmelse af de forskellige arter. Bogen beskriver mere end 1200 arter med illustrationer og oplysninger om såvel størrelse, findetid, levested, hyppighed og andre karakteristika. For yderligere at hjælpe i bestemmelsen er bogen forsynet med en nøgle til de forskellige insektordener. Bogen indeholder desuden afsnit om leddyrenes opbygning og levevis, indsamling, præparering og konservering samt et omfattende register. Bogens ca. 1500 tegninger er tegnet af tre af Danmarks absolut førende inden for illustration af naturens planter og dyr. Alle oplysninger er udarbejdet og kontrolleret af specialister inden for de enkelte grupper.
Bogen til dig som er begynder udi at samle svampe.Svampeekspert Jens H. Petersen guider dig sikkert igennem de danske spisesvampe. Med masser af fotos og artsportrætter, lærer du at genkende spiselige svampe, og ikke mindst at genkende disses uspiselige dobbeltgængere. Og så giver Petersen et væld af gode tips til indsamling og tilberedning.
PADDER OG KRYBDYR I DANMARK beskriver og illustrerer de 14 paddearter og 7 krybdyrarter, der i dag findes i den danske naturen.Bogen indeholder• nøgler med kendetegn, der gør det muligt at bestemme arten uden at have dyret i hånden• padde- og krybdyrkalendere, der viser, hvornår på året man kan finde de forskellige stadier• korte og præcise tekster om alle arternes udseende, levevis, levested, årsrytme, udbredelse og bevaringsstatus• smukke og illustrative fotografier• indledning om paddernes og krybdyrenes forunderlige udvikling og liv• fredningsbestemmelser- QR-koder med frø- og tudsestemmer
DER KOMMER TOG tager dig med tilbage til dengang, jernbanerne var rygraden i samfundet og det lokale omdrejningspunkt i hver en købstad og stationsby. Til dengang et tog var et tog, og en mand vidste at betjene sin maskine.Det er en nostalgisk rejse gennem de danske jernbaners historie – fyldt med damplokomotiver, ledvogtere, lyntog, brobyggerier, ventesale, værksteder, godstog, pakhuse og stationsbygninger. Alt sammen medrivende fortalt og rigt illustreret med flotte fotos fra gamle dage.Flemming Søeborg, født 1954, er livslang togentusiast og udgiver bladet Spor og baner om modeljernbaner. Han er desuden forfatter til en rækkehistoriske bøger, bl.a. om Besættelsen.
Små dyr i sø og å en let tilgængelig og overskuelig guide til skovens lavere dyreliv: insekter, snegle, orme, mider, edderkopper m. m.. Bogen omtaler mere end 800 dyrearter og er den mest omfattende bog om emnet - uundværlig for alle som færdes i skoven, om måske har ungerne med. Grundige beskrivelser af dyrenes kendetegn, levevis, levesteder, udbredelse, forvekslingsmuligheder m.m. samt en lang række spændende og nyttige ekstraoplysninger om dyrenes liv. Over 900 detaljerede farvetegninger udarbejdet af en af Danmarks dygtigste naturtegnere gør det nemt at bestemme dyrene. Oversigtsplancher giver overblik over typiske levesteder og dyrespor.
At være i harmoni med sin hest er mange rytteres drøm.Både erfarne ryttere og begyndere vil have glæde af at læse om Ute Lehmanns grundlæggende simple træningsmetoder samt avancerede teknikker, som alle er rettet mod et samvær mellem dyr og menneske, som er præget af de blidest mulige påvirkninger.Denne bog giver indsigt i hestens væsen – fremmer forståelsen og afhjælper konfliktfyldte misforståelser. Alle påvirkninger af hesten kan og bør blive lige så lette som den berøring der får en papirbåd til at bevæge sig på vandet.Ute Lehmann er født i Tyskland i 1968, men har siden 1998 boet og arbejdet med træning af heste og deres mennesker i Danmark. Hun er en af vore fremmeste og mest anvendte hestetrænere i dag.Bogen er smukt illustreret med fantastiske, sanselige og inspirerende farvefotos fra den jyske vestkyst.
Praktisk, letanvendelig og righoldigt illustreret guide til Skrivekridtets fossiler inklusive kridtets tilblivelse, findesteder, slægtskabet til nutidens dyr, indsamling og præparation.
Triatlon er på vej til at blive en folkesport på linje med maraton og andre løbedistancer. "TRI - DEN ULTIMATIVE TRÆNINGSBOG" af Torbjørn Sindballe er et praktisk værktøj for både nybegyndere og mere øvede triatleter.I ”TRI - DEN ULTIMATIVE TRÆNINGSBOG" forklarer Torbjørn Sindballe overskueligt og konkret, hvordan man kommer i form til at gennemføre enten en halv eller en hel ironman (3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,1 km løb). Bogen er delt op i en række dele om bl.a. teknik, træningslære og ernæring og psykologi. Derud over bogens omdrejningspunkt en række forskellige træningsplaner med basistræning, grundtræning og specifik træning frem mod et stævne, ligesom der er en lang række specifikke træningsøvelser inden for de tre discipliner.Med "TRI - DEN ULTIMATIVE TRÆNINGSBOG" får triatleterne også masser af gode råd og tips omkring udstyr, gode stævner, styrketræning og ernæring. Bogen er ikke skrevet til superatleter, men til folk der skal have en hverdag med familie og job til at fungere ved siden af træningen.Bogen er rigt illustreret. Den tidligere verdensmester Torbjørn Sindballe har tidligere skrevet bogen DEN PERFEKTE PRÆSTATION.
LØB SOM ELITEN er den ultimative bog til den seriøse løber. Den handler ikke om, hvordan løb kan gøre dig lykkelig, sund eller slank, men udelukkende om, hvordan du skal træne for at blive en hurtigere løber og få mest muligt ud af dit potentiale.Bogen indeholder specialdesignede 12-ugers programmer til distancerne 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton. Programmerne er seriøse og målrettede og arbejder på at optimere både din udholdenhed, kondition og løbeøkonomi, så du får de bedst mulige kort på hånden i den evige jagt på nye personlige rekorder. Derudover er der generelle afsnit om fysiologi, træningszoner, løbeteknik, styrketræning, træningsmængde og meget mere, så du bliver i stand til at forstå principperne bag din træning.Claus Hechmann er tidligere landsholdsløber og er i dag ansat som elitetræner i Sparta. For første gang deler han ud af alle sine træningshemmeligheder – og fortæller bl.a. om, hvorfor man faktisk kan blive hurtigere ved at løbe langsommere, og hvorfor hård intervaltræning ikke altid er nogen særlig god ide.
I 1992 gik startskuddet på et af de mest ambitiøse projekter inden for botanikken i nyere tid: Atlas Flora Danica. Medlemmer af Dansk Botanisk Forening inddelte landet i 1.300 kvadrater på hver 5 X 5 kilometer fordelt i hele landet og gik i gang med at undersøge floraen.Kvadrat for kvadrat, år for år og egn for egn har fritidsbotanikere, professionelle såvel som amatører, organiseret under Dansk Botanisk Forening registreret voksesteder for vilde planter i alle egne af landet.Det er blevet til næsten 1 million fundoplysninger fordelt på cirka 3.000 plantearter. De udgør grundlaget for de 2.125 udbredelseskort, der præsenteres i bogen, som nu – 23 år efter opstarten – endelig er færdig.For alle fundne arter og underarter gøres kort rede for, hvornår og hvordan de er kommet til landet, hvilke voksesteder de foretrækker, og hvor i landet de er fundet. Der gives også et bud på, om de er blevet sjældnere eller mere almindelige. De mange informative baggrundskapitler giver forståelse for, hvorfor planterne vokser, hvor de gør. Derved får man optimalt udbytte af at studere udbredelseskortene og opnår en større glæde ved at finde, iagttage og udforske planterne i naturen
For første gang et værk om samtlige danske pattedyr – til lands, til vands og i luften. Deres udbredelse, biologi og levevis beskrevet og rigt illustreret med kort, tegninger og fotos. Værket er baseret på over 4000 frivilliges indsamling af data for samtlige 88 danske pattedyrarter.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.