Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kunsttyveri er ikke noget ukendt fænomen i moderne kriminalstof. Nordjylland er heller ikke gået ram forbi, idet der i marts måned 2008 blev stjålet to værdifulde malerier fra Voergaard Slot – "Den Gale" af Goya og "Maria de Medici" af Rubens. Sidenhen skete det der domfældelse af én gerningsmand, som nægtede forbrydelsen. Malerierne er fortsat ikke skaffet til veje, og sidste kapitel i sagen er forhåbentlig ikke skrevet endnu. Navne i artiklen er ændret.
To tilfældige mænd på vej hjem fra en dykkertur ved Svendborg blev forvekslet med rockere og beskudt i Ejbygade i Odense i 2009. Der blev afgivet mindst ti skud mod dem og den bil, de kørte i, men de var heldige og slap væk uden at bliveramt.Det lykkedes kun at få én person dømt i sagen, og han blev idømt fire års fængsel for skyderiet.Ved strafudmålingen fandt retten, at det var en skærpende omstændighed, at gerningsmændene havde tilknytning til bandemiljøet, og episoden havde rod i bandekonflikten.Det er første gang på Fyn at "bandeparagraffen" finder anvendelse. "Jeg kender kun en håndfuld sager over hele landet," udtalte anklager Jacob Thaarup efter dommen.
Flugtkongen Carl August Lorentzen er en beretning om den mest spektakulære flugt fra et dansk fængsel nogensinde. Den foregik kort før jul i 1949.Jeg, Niels Ole Frederiksen, er født og opvokset i Horsens Statsfængsel, min far var dengang viceinspektør og blev senere inspektør ved fængslet. Jeg var, da flugten fandt sted, kun tre år. Men efterfølgende har historien været en af de fortællinger, der blev fortalt igen og igen af min far.I forbindelse med Horsens Statsfængsels lukning i 2006 udgav jeg en lille bog om flugtkongen Carl August Lorentzen "Er der vilje er der vej".Artiklen er en om- og nedredigering af bogen.
Måske var det for tidligt i livet for pigen Mette at flytte fra de trygge rammer og omgivelser hos mor og far, da hun i en tidligere alder forelskede sig i Per og flyttede sammen med ham. Hun var under alle omstændigheder ikke voksen nok til at føle nogen form for empati, og måske forsøgte hun at overtage Pers identitet og hele hans liv. Det blev på et tidspunkt Per for meget, og de gik fra hinanden. Mette var stadig forelsket i Per og ville gøre alt for at få ham tilbage, og dette "alt" medførte, at hun, nok mest i trods, fandt sig en anden udkåren, John.John viste sig umådelig glad for den blonde Mette og kastede al sin kærlighed på hende, overdængede hende med gaver, fine middage, dyre tatoveringer og med lovning om endnu mere, hvis bare hun blev hos ham.Kærligheden kan dog ikke købes for penge og heller ikke hos Mette, der i det skjulte havde kæmpet for at få sin udkårne tilbage. Og det lykkedes hende efter nogle måneder.Johns ugengældte kærlighed til Mette gik nu over i ondskabsfuldheder med først Mette, dernæst hendes familie og sidst, men ikke mindst, hendes udkårne Per, og det fik katastrofale følger.John blev af Per brutalt skudt ned på åben gade i nærheden af sit hjem i Dianalund, hvorefter Mette og Per stak af fra alt og alle og levede to dage på flugt fra politiet og efterlyst som fredløse over ganske land.Alle navne er fiktive.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.