Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
På ganske få årtier er computerspil blevet en underholdningsform for millioner - på linje med film og tv. Computerspillets historie starter med lysende prikker på en tv-skærm, forløberne for l vor tids ekstremt realistiske 3D-spil med realistisk lyd, hvor man kan bevæge sig frit rundt i en anden verden - inde i skærmen. Men spillenes historie handler også om en helt ny måde at fortælle historier på, fra drabelige eventyr til rumkampe, supersvære hovedbrud og sport i cyberspace. En form for fortælling, hvor man ikke længere bare sidder og lytter - men også selv leger med.
Vi er i gang med at skabe en grøn omstilling i verden. Det vigtigste er, at vi stopper med at bruge kul, olie og naturgas, der udleder drivhusgasser og skaber klimaforandringer.Heldigvis har vi alle klimaløsningerne til at skabe en grøn verden.Klimaløsninger er fx vindmøller og solceller, der laver grøn el. Det er også grønne brændstoffer, der bliver brugt i fly og skibe. Klimaløsninger er også skove og andre naturområder, der opsuger og lagrer kuldioxid fra atmosfæren.I bogen kan eleverne læse om de klimaløsninger, der skal til for at skabe en grøn omstilling.
I Middelalderen får eleverne viden om middelalderens Danmark, som vi finder spor efter overalt i vores landskab og kultur. Bogen giver eleverne et spændende indblik i den katolske kirkes betydning, magtforholdene, de store sygdomme, lov og straf, videnskab og hverdagslivet på godt og ondt. På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.
Fodbold udgives i serien De store fagbøger skrevet til børn og unge fra 11 år.De gamle ægyptere gjorde det. Indianerne i Sydamerika gjorde det. Og grønlænderne gjorde det, da Hans Egede for mere end 250 år siden kom til øen. De spillede bold! Ganske vist ikke med regler, vi kender i dag. De opstod først langt senere. Men overalt i verden, hvor der er en ryddet plads, kan man se børn og voksne spille fodbold. I vore dage er fodbolden en kæmpe industri. Millioner af tv-seere følger de store kampe, og publikum ofrer gerne hundreder af kroner til en billet, for at komme ind og se kampene.Fodbold behandler alle disse problemstillinger og beskriver spillets historie fra de allerførste kampe og frem til Danmarksvej mod VM i Sydafrika 2010.
Langt ude i havet ligger Færøerne. Her er bjerge, får og fugle. I vandet svømmer laks og hvaler. Der bor 49 000 børn og voksne på de 18 øer. Hvordan er det mon at bo på færøerne? LIX: 12 Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk
Antarktis giver eleverne viden om verdens koldeste og mest stormfulde verdensdel, der har et rigt og spændende dyreliv, en fantastisk natur og hvert år huser i tusindvis af videnskabsfolk, som forsker i Jordens fortid og fremtidens klima.Antarktis er bl.a. være velegnet i geografi i 7. klasse samt til emnearbejde og faglige læsekurser. På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.
Stenalderen giver eleverne viden om en historisk periode, der varede længere end alle andre perioder af Danmarks historie til sammen. Udviklingen gik meget langsomt. Alligevel skete en af de største forandringer i danskernes historie i stenalderen: Man holdt efterhånden op med at være jægere og begyndte at dyrke jorden.Landbruget gav et overskud, der kunne gemmes, så man kunne bruge tid på andet end at skaffe mad, fx lave vældige gravhøje til landsbyens døde.Til Stenalderen er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.
Der findes over en million dyrearter på Jorden. Desværre har mange af dem problemer. De er truet af mennesker og andre dyr. Truede dyr handler om deres problemer, og hvad man kan gøre for at hjælpe dyrene.På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.
Verdensdelen Oceanien består af over 20.000 øer, der ligger i verdens største hav, Stillehavet. Øerne hører til 14 lande. Med fokus på Australien, New Zealand og Fiji fortæller bogen om Oceaniens historie, landskab, klima og dyreliv, og om hvordan mennesker lever i Oceanien i dag.Oceanien vil bl.a. være velegnet i geografi i 7. klasse samt til emnearbejde og faglige læsekurser. På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.
Asien er den største verdensdel og udgør en tredjedel af al landjord i verden. I Asien findes verdens højeste bjerge og største sletter. Halvdelen af alle Jordens mennesker bor i Asien. Med fokus på Kina, Saudi-Arabien og Thailand fortæller bogen om Asiens historie, landskab og klima, og om hvordan mennesker lever i Asien i dag.Asien er bl.a. velegnet i geografi i 7. klasse samt til emnearbejde og faglige læsekurser. På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.
Bogen handler om verdensdelen Sydamerika med 12 lande og i alt 370 mio. indbyggere. Med fokus på Peru, Argentina og Brasilien fortælles om Sydamerikas historie, landskab og klima, og om hvordan mennesker lever i Sydamerika i dag. Sydamerika vil bl.a. være velegnet i geografi i 7. klasse samt til emnearbejde og faglige læsekurser. På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.
Nordamerika handler om verdensdelen Nordamerika med 24 lande og over 500 mio. indbyggere. Med fokus på USA, Guatemala og Cuba fortælles om Nordamerikas historie, landskab og klima, og om hvordan mennesker lever i Nordamerika i dag. Nordamerika vil bl.a. være velegnet i geografi i 7. klasse samt til emnearbejde og faglige læsekurser. På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.
Europa har over 40 lande og mere end 700 mio. mennesker. Landene har meget til fælles, men der er også store forskelle. Hvert land har eget sprog, levevis og traditioner. Med fokus på Storbritannien, Polen og Spanien fortæller bogen om Europas historie, landskab og klima, og om hvordan mennesker lever i Europa i dag.Det faglige indhold gør bogen velegnet til brug i geografiundervisningen i 7. klasse og til faglig læsning fra ca. 11. år.
De fleste folk har hørt historier om Afrika. Om savannens vilde dyr, Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg og Karen Blixen og hendes afrikanske farm. De fleste har også hørt om krige, fattigdom og hungersnød.Læs Afrika, og find ud af, hvordan folk bor, hvordan det er at være barn i Afrika, hvilke forskelle der er på landene i nord og syd, og hvad der bliver gjort for at bekæmpe fattigdom.
Forbrydelse og straf tager læseren med på en rejse gennem lovovertrædelsens historie i Danmark. Bogen præsenterer forbrydere gennem tiden - både de store og de små - og fortæller, hvordan man har straffet dem. Man hører bl.a. om halshugning, tugthuse, gabestokke og i fængsel på vand og brød. Bogen fortæller også om love; hvem der har skrevet dem, og hvordan de har udviklet sig frem til i dag. Bogen knytter sig til serien De store fagbøger og kan anvendes af elever på mellemtrinnet.
Demokrati og folketing giver eleverne viden om Grundloven, hvad demokrati er, hvordan magten er fordelt, hvad folketingsmedlemmerne laver, hvilken rolle dronningen spiller, og hvad der sker, hvis vi er uenige om lovene.Til bogen hører opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.
Der findes en sandhed, som er skjult for os. Det siger folk, som tror på konspirationsteorier.Nogle teorier er usandsynlige og handler fx om øglemennesker, som styrer verden. Andre er måske sande, men ingen kan bevise det.Sprøjter fly gift ned over os, så vi bliver syge? Har nogen sluppet coronavirus løs med vilje? Ja, mener konspirationsteoretikerne, men mange siger dem imod.Kampen om sandheden foregår især på nettet. Med denne bog kan eleverne undersøge, om en konspirationsteori er sandsynlig eller ej. De kan bl.a. læse om troen på, at Jorden er flad, at der ikke har været mennesker på Månen, og at rumvæsner besøger Jorden.
Bogen om Island - ildens og isens land - handler om øens historie, dens natur med både vulkaner, gejsere og øde landskaber. Om dyreliv og hverdagsliv, naturressourcer og erhverv. De store fagbøger henvender sig primært til elever på mellemtrinnet og kan benyttes til både selvstændig læsning som klasseundervisning. Desuden vil de være velegnede til brug i forbindelse med emnearbejde og projektopgaver.
På skolebænken handler om skoleliv og hverdagsliv i Danmark omkring år 1900, i 1950'erne og 1970'erne. Bogen knytter sig til serien De store fagbøger og henvender sig til elever på mellemtrinnet.
Grønland er den største ø i verden. Det meste af øen er dækket af is, men ude ved havet er der isfrit land. Folk bor i byer langs med kysten, men hvad lever de af og hvordan er det at bo så langt mod nord? LIX: 12 Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk
Hekse og trolddom fortæller, hvem heksene var, og hvad folk forestillede sig, de var i stand til. Hvorfor blev de forfulgt og brændt, og hvorfor holdt heksebrændingerne op?De store fagbøger henvender sig primært til elever på mellemtrinnet. Bøgerne kan benyttes til selvstændig læsning, emne- og projektarbejder, klasseundervisning m.m. Bøgerne er også velegnede til kurser i faglig læsning.De store fagbøger dækker følgende områder: samfund og historie lande og geografi dyr og natur teknik og videnskab blandet og andet
Danmark er et lille land med en lang historie. De første folk gik på jagt efter vilde dyr. Først senere fik de husdyr og marker med korn. I dag har mange et job, hvor de hjælper andre. I denne bog kan man også læse om blandt andet Vadehavet, Møns Klint og Bornholm. LIX: 15 Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk
I dag lever der ca. 376 millioner buddhister fordelt på alle verdens kontinenter. Buddhisme giver eleverne viden om buddhismens begyndelse og udbredelse i verden, om Siddhartha Buddhas liv, og hvorfor han er et forbillede for buddhister i dag. Bogen fortæller også, hvordan buddhister praktiserer deres religion.Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk
2. verdenskrig udgives i serien De store fagbøger skrevet til børn og unge fra 11 år. I bogen kan eleverne læse om, hvorfor 2. verdenskrig begyndte, hvor og hvordan krigen blev udkæmpet - og hvordan livet var i Danmark og Tyskland under krigen.
1. Verdenskrig giver eleverne viden om, hvorfor 1. Verdenskrig brød ud, hvordan den udviklede sig, og hvilke følger krigen fik.Europa har gennem historien været plaget af mange krige. Men krigen fra 1914 til 1918 var anderledes end tidligere krige. Nye våben gjorde kampene grusomme. Næsten 70 millioner soldater deltog i krigen, og mere end halvdelen af dem blev dræbt eller såret. De største slag fandt sted i Europa, men der blev også kæmpet i andre dele af verden. Derfor kalder man krigen for 1. Verdenskrig.Til bogen er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.
Rigsfællesskabet består af Danmark, Grønland og Færøerne. Island var med i rigsfællesskabet, indtil landet blev en selvstændig republik i 1944.Hvorfor har landområder, der ligger meget langt fra hinanden, overhovedet noget med hinanden at gøre? Hvordan opstod rigsfællesskabet, og hvordan fungerer det i dag? Det giver denne bog svar på.
I bogen beskrives nogle af verdenshistoriens største epidemier og pandemier.Hvad skyldes de, hvilke omstændigheder er de opstået under, og hvordan har man forsøgt at bekæmpe dem?Opgaver: fagbog.gyldendal.dk
Siden 1945 regner man med, at der har været mere end 400 større eller mindre krige rundt om i verden.Krig betyder mangel på mad og vand, men desværre også, at mange børn mister deres forældre.Det er flere steder i verden blevet almindeligt at bruge børn som soldater. Nogle børn bliver tvunget til det, andre meldersig frivilligt – måske for at få noget at spise. I Danmark mærker børn også følgerne af krig, når danske soldater bliver udsendt til krigsramte områder. Opgavemateriale til bogen på: fagbog.gyldendal.dk
Alt det fantastiske liv, der findes på Jorden, kaldes biodiversitet. I regnskoven i Amazonas er der et mylder af liv. Her er stor biodiversitet. I en dansk kornmark er der til gengæld næsten ingen biodiversitet. Lige nu uddør mange af verdens dyr og planter med stor hast på grund af os mennesker. Vi er nødt til at give mere plads til alle de andre arter, som vi deler Jorden med. I bogen kan eleverne læse om, hvordan vi kan hjælpe biodiversiteten, og hvor i verden det er lykkedes at få de vilde dyr og planter tilbage.
Populisme og nationalisme beskriver de to -ismer – deres ligheder og forskelle. Læs om hvorfor populister og nationalister er imod globalisering og indvandring. Læs også om ultranationalistiske grupper og om, hvorvidt man skal forbyde ekstreme holdninger i et demokratisk samfund.Faglige begreber og teorier formidles i øjenhøjde med eleverne og understøttes af både danske og internationale eksempler.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.