Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i De store fagbøger serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
 • af Mads Kjær Madsen
  298,95 kr.

  2. verdenskrig udgives i serien De store fagbøger skrevet til børn og unge fra 11 år. I bogen kan eleverne læse om, hvorfor 2. verdenskrig begyndte, hvor og hvordan krigen blev udkæmpet - og hvordan livet var i Danmark og Tyskland under krigen.

 • af René Bank Isager
  298,95 kr.

  Læs om de millioner af mennesker fra hele verden, der rejste hjemmefra for at slå sig ned i USA. Om indianere, nybyggere og slaver, om krige og oprør og om den amerikanske drøm. Der er også helt aktuelle perspektiver på emner som terror, overvågning, politivold, racisme og religion.Opgaver til bogen på: fagbog.gyldendal.dk

 • af Ole Steen Hansen
  298,95 kr.

  Flyvevåbnet sender sine jagerfly, transportfly og helikoptere i krig langt fra Danmark. Folketinget bestemmer, hvor de skal hen, men det er piloterne, som skal løse opgaverne.I Militær flyvning får eleverne viden om, hvordan man bliver militær pilot, og hvilke opgaver man bliver sendt ud på. En pilot i Flyvevåbnet må regne med, at han eller hun skal i kamp. Opgaven er det vigtige, flyvemaskinen er værktøjet.Bogen fortæller også om flyenes teknik, om tankning i luften, specielle radarfly, om piratjagt med helikoptere og om, hvordan Flyvevåbnet samarbejder med militære fly fra andre lande.Til Militær flyvning er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Klaus Aarsleff
  298,95 kr.

  For omkring 200 år siden bestod USA blot af nogle få stater i det østlige Nordamerika. Alt land vest herfor var pionerland. Meget af det blev ejet af Frankrig og Spanien. Her var vildmark uden veje – og ingen lov og orden. Kun pelsjægere og indianere. Så begyndte USA at købe de store landområder af Frankrig, Spanien og Mexico. USA købte hele Det Vilde Vesten. Guldgravere, diligencer, nybyggere og jernbaner dukkede op. Sammen med dem kom røvere, revolvermænd og banditter.Det Vilde Vesten giver eleverne viden om en spændende og barsk periode i USA’s historie, som ofte er skildret anderledes og mere romantisk i populære film, bøger og tegneserier.Til Det Vilde Vesten er der udarbejdet opgavesæt til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Mogens Eilertsen
  298,95 kr.

  Forbrydelse og straf tager læseren med på en rejse gennem lovovertrædelsens historie i Danmark. Bogen præsenterer forbrydere gennem tiden - både de store og de små - og fortæller, hvordan man har straffet dem.  Man hører bl.a. om halshugning, tugthuse, gabestokke og i fængsel på vand og brød. Bogen fortæller også om love; hvem der har skrevet dem, og hvordan de har udviklet sig frem til i dag. Bogen knytter sig til serien De store fagbøger og kan anvendes af elever på mellemtrinnet.

 • af Klaus Aarsleff
  298,95 kr.

  For 800 år siden var inkaerne blot en lille gruppe indianere, der herskede over et bjergområde ved byen Cuzco i Peru. Men på kun 100 år lykkedes det inkaerne at erobre store dele af Sydamerika. De fik skabt et af fortidens største riger, der målte ca. 4.000 km fra nord til syd.I 1532 nåede spanske eventyrere og skattejægere frem til inkaernes land. På få år blev det vældige land erobret af europæerne, der plyndrede templerne for deres guld. Men man tror, at mange skatte blev gemt af inkaerne – og de er aldrig fundet. Til bogen hører opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Erik Dehn
  298,95 kr.

  I sommeren 1920 var der fest og glæde i hele Danmark. Tyskland havde tabt 1. verdenskrig, og nu havde vi fået en del afSønderjylland tilbage. Den danske konge Christian 10. deltog i festlighederne. På sin hvide hest red kongen ind i det genvundneland under endeløs jubel.I 1864 havde måtte Danmark afstå hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. Men nu havde vi fået lidt af det tabte land tilbage. Allerede omkring år 500 begyndte danskerne at bygge en vold tværs over det sydlige Jylland for at holde tyskerne ude,og gennem de næste mange århundreder var der kamp om, hvem hertugdømmerne skulle tilhøre. Men i dag er stridighederneslut, og det danske og tyske mindretal lever fredeligt side om side.Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk

 • af Kim Møller Hansen
  298,95 kr.

  Hver dag oplever ganske almindelige mennesker noget usædvanligt på himlen. Nogle mener, at de har set fremmede rumskibe og kalder dem for ufoer. Andre påstår, at de har mødt rumvæsner. Hvad er det egentlig vi ser, og hvad ved vi i dag om ufoer?Besøg fra rummet giver læserne viden om ufomytens historie og udvikling med konkrete eksempler på spændende ufo-oplevelser og efterforskningen af dem. Bogen ser også kritisk på populære emner som korncirkler, Area 51 og konspirationsteorier.Til bogen hører opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Lars Thomas
  298,95 kr.

  Der findes over en million dyrearter på Jorden. Desværre har mange af dem problemer. De er truet af mennesker og andre dyr. Truede dyr handler om deres problemer, og hvad man kan gøre for at hjælpe dyrene.På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.

 • af Jens Aage Poulsen
  298,95 kr.

  1. Verdenskrig giver eleverne viden om, hvorfor 1. Verdenskrig brød ud, hvordan den udviklede sig, og hvilke følger krigen fik.Europa har gennem historien været plaget af mange krige. Men krigen fra 1914 til 1918 var anderledes end tidligere krige. Nye våben gjorde kampene grusomme. Næsten 70 millioner soldater deltog i krigen, og mere end halvdelen af dem blev dræbt eller såret. De største slag fandt sted i Europa, men der blev også kæmpet i andre dele af verden. Derfor kalder man krigen for 1. Verdenskrig.Til bogen er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Klaus Aarsleff
  298,95 kr.

  Mens vi havde vikingetid i Danmark, havde mayaerne deres storhedstid i Mellemamerika. De byggede store byer med templer, pyramider og paladser. Mayabyen Tikal i Guatemala var en af verdens største byer på den tid.Mayaerne skrev bøger om deres historie og videnskab. Deres astronomer var så dygtige, at europæiske astronomer først 1.000 år senere kunne måle sig med dem. Mayaernes storhedstid var forbi, da Amerika blev erobret af europæere i 1500-tallet. Men der lever stadig omkring syv millioner mayaere i Mellemamerika. Mange af dem har endda bevaret deres tro og skikke, fra dengang mayaerne var en af verdens største kulturer.

 • af Erik Dehn
  298,95 kr.

  I 1789 brød en revolution ud i Frankrig. Folket ville have del i magten. Mens omverdenen så til med rædsel, blev kongen afsat og henrettet sammen med dronningen. Tusinder af mennesker fik hugget hovedet af.  Frankrig kom i krig med andre lande, der prøvede at knuse revolutionen. Revolutionen betød dog ikke kun gru og ødelæggelse. Tanker om demokrati og menneskerettigheder opstod og var senere med til at forbedre livet for almindelige mennesker i Europa. Til bogen er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Helle Hinge
  298,95 kr.

  Der findes en sandhed, som er skjult for os. Det siger folk, som tror på konspirationsteorier.Nogle teorier er usandsynlige og handler fx om øglemennesker, som styrer verden. Andre er måske sande, men ingen kan bevise det.Sprøjter fly gift ned over os, så vi bliver syge? Har nogen sluppet coronavirus løs med vilje? Ja, mener konspirationsteoretikerne, men mange siger dem imod.Kampen om sandheden foregår især på nettet. Med denne bog kan eleverne undersøge, om en konspirationsteori er sandsynlig eller ej. De kan bl.a. læse om troen på, at Jorden er flad, at der ikke har været mennesker på Månen, og at rumvæsner besøger Jorden.

 • af Mai Rasmussen
  298,95 kr.

  65,3 mio. mennesker er på flugt i verden lige nu. De flygter fra krig og konflikter og fra præsidenter eller andre ledere, der forfølger deres egne folk med trusler om vold, fængsel og død .Læs om hvad det vil sige at være flygtning, og hvad folk flygter fra samt om nationale og internationale regler for mennesker på flugt, om flygtningelejre og om menneskesmugling.Opgavemateriale til bogen kan findes på fagbog.gyldendal.dk

 • af Helle Hinge
  298,95 kr.

  Bogen Ondskab er en interessant gennemgang af ondskabens mange ansigter – både i fantasiens og virkelighedens verden.Den præsenterer læseren for psykologiske forsøg som Milgrams lydighedseksperiment og Zimbardos fængselseksperiment. Den kommer omkring klassiske litterære skikkelser som Frankensteins Monster, Dracula og Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Og den kommer kommer ind på emner som krigsforbrydelser, terror, tortur og dødsstraf.Bogen stiller også de grundlæggende spørgsmål: Kan mennesker være onde uden at ville det? Er det i orden at gøre noget ondt for at opnå noget godt? Og hvordan kan vi forklare ondskab? Ondskab udkommer i serien De store fagbøger, som er målrettet elever fra ca. 12 år.

 • af Marianne Jelved
  298,95 kr.

  Demokrati og folketing giver eleverne viden om Grundloven, hvad demokrati er, hvordan magten er fordelt, hvad folketingsmedlemmerne laver, hvilken rolle dronningen spiller, og hvad der sker, hvis vi er uenige om lovene.Til bogen hører opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Rikke Marie Cock Hansen
  298,95 kr.

  Tempelridderne give releverne viden om den tidlige middelalder og korstogene, hvor krigermunke som tempelridderne kom til at spille en særlig rolle.Tempelridderne levede for 700-900 år siden og beskyttede kristne på deres rejser til Jerusalem. Tempelridderne vandt stor respekt for deres evner på slagmarken og skabte nogle af de første banker i Europa. Den franske konge blev misundelig på tempelriddernes magt og rigdom. Han fik mange anholdt og brændt på bålet. Derefter forsvandt tempelridderordenen. De henrettede tempelriddere tog ordenens hemmeligheder med sig i graven. Men drømmene om deres skatte, hemmeligheder og bedrifter lever videre i dag.Til Tempelridderne er der udarbejdet opgavesæt på www.fagligleasning.dk.

 • af Lars Thomas
  298,95 kr.

  Mennesket er et nysgerrigt væsen. Vi ønsker svar på mange spørgsmål. Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvad er det for lys, vi kan se på himlen om natten? Hvorfor bliver man syg? Hvorfor er der så mange forskellige dyr, planter og sten?I tidens løb har vi sat vores nysgerrighed i system og udviklet apparater, der kan hjælpe os med at finde svar på spørgsmålene. Naturvidenskab giver eleverne viden om naturvidenskabens historie – om kloge menneskers opdagelser og fejltagelser.Til Naturvidenskab er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Ole Steen Hansen
  298,95 kr.

  Luftfarten er inde i en rivende udvikling. Aldrig har så mange mennesker rejst med fly. Aldrig har det været så billigt som nu. Alle forventer, at denne udvikling fortsætter. Luftfarten skaber problemer for miljøet, men der arbejdes hårdt på at løse dem.Luftfart fortæller om alt dette, og om hvordan en flyrejse foregår. Hvad sker der i lufthavnen? Hvad laver piloterne i cockpittet? Eleverne kan også læse om flyvesikkerhed, om den hårde konkurrence mellem selskaberne, og om hvordan man måske engang i fremtiden flyver på brændstof lavet af alger.Til bogen findes opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Christian Hall
  298,95 kr.

  Hvordan bliver vi den, vi er? Hvordan påvirker tanker og følelser vores handlinger? Hvordan påvirker vi hinanden i grupper? Hvordan kan samtaler hjælpe os? Nogle gange oplever vi negative ting. Andre gange stor glæde. Både det positive og negative i livet påvirker vores tanker og følelser og har indflydelse på vores krop og handlinger. Psykologien forsøger at forstå sammenhængen mellem tanker, følelser, krop og handling.Opgaver på:fagbog.gyldendal.dk

 • af Bent Faurby
  298,95 kr.

  Fodbold udgives i serien De store fagbøger skrevet til børn og unge fra 11 år.De gamle ægyptere gjorde det. Indianerne i Sydamerika gjorde det. Og grønlænderne gjorde det, da Hans Egede for mere end 250 år siden kom til øen. De spillede bold! Ganske vist ikke med regler, vi kender i dag. De opstod først langt senere. Men overalt i verden, hvor der er en ryddet plads, kan man se børn og voksne spille fodbold. I vore dage er fodbolden en kæmpe industri. Millioner af tv-seere følger de store kampe, og publikum ofrer gerne hundreder af kroner til en billet, for at komme ind og se kampene.Fodbold behandler alle disse problemstillinger og beskriver spillets historie fra de allerførste kampe og frem til Danmarksvej mod VM i Sydafrika 2010.

 • af Gerd Østergaard
  298,95 kr.

  Bogen handler om verdensdelen Sydamerika med 12 lande og i alt 370 mio. indbyggere. Med fokus på Peru, Argentina og Brasilien fortælles om Sydamerikas historie, landskab og klima, og om hvordan mennesker lever i Sydamerika i dag. Sydamerika vil bl.a. være velegnet i geografi i 7. klasse samt til emnearbejde og faglige læsekurser. På www.fagliglaesning.dk findes opgaver og facitliste til faglig læsning.

 • af Peter Bering
  258,95 - 298,95 kr.

  Langt ude i havet ligger Færøerne. Her er bjerge, får og fugle. I vandet svømmer laks og hvaler. Der bor 49 000 børn og voksne på de 18 øer. Hvordan er det mon at bo på færøerne? LIX: 12 Opgaver på: fagbog.gyldendal.dk

 • af Charlotte Lerche
  298,95 kr.

  Menneskets hjerne er helt enestående. Hjernen giver eleverne viden om hjernens mange funktioner, dens udvikling, sygdomme i hjernen, og hvordan vi holder hjernen i topform.Til Hjernen er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • af Ina Fischer Andersen
  308,95 kr.

  Vi er i gang med at skabe en grøn omstilling i verden. Det vigtigste er, at vi stopper med at bruge kul, olie og naturgas, der udleder drivhusgasser og skaber klimaforandringer.Heldigvis har vi alle klimaløsningerne til at skabe en grøn verden.Klimaløsninger er fx vindmøller og solceller, der laver grøn el. Det er også grønne brændstoffer, der bliver brugt i fly og skibe. Klimaløsninger er også skove og andre naturområder, der opsuger og lagrer kuldioxid fra atmosfæren.I bogen kan eleverne læse om de klimaløsninger, der skal til for at skabe en grøn omstilling.

 • af Erik Dehn
  58,95 - 298,95 kr.

  Danmarks historie har været præget af de krige, vi har deltaget i. Nogle gange har det været erobringskrige som i vikingetiden, hvor den danske konge var den mægtigste i Nordeuropa. Andre gange har vi måttet kæmpe, for at landet ikke skulle blive udslettet.Siden 1948 har Danmark deltaget i fredsbevarende operationer og militære konflikter i udlandet. I alt har over 60.000 danske soldater været udsendt.

 • af Jens Aage Poulsen
  288,95 kr.

  Holocaust er det nazistiske folkemord på millioner af mennesker og fandt sted i perioden 1941-45.Mindst seks millioner jøder blev systematisk dræbt. Andre ofre var romaer, homoseksuelle og andre mennesker, som nazisterne ville udrydde.Der har levet jøder i Europa i næsten 2.000 år. I tidens løb har kristne europæere forfulgt jøderne og beskyldt dem for at være skyld i pest og andre ulykker. Men aldrig med samme brutalitet som under nazismen.I bogen kan eleverne læse om, hvorfor og hvordan jøderne blev forfulgt. De får også indsigt i, hvad der fik almindelige mennesker til at mishandle og dræbe mænd, kvinder og børn, blot fordi de var jøder.

 • af Helle Hinge & Jesper Væring Nissen
  58,95 - 298,95 kr.

  I bogen Feminisme får eleverne en grundig gennemgang af feminisme både i et historisk og et nutidigt perspektiv. Feminisme har gennem tiden udviklet sig fra primært at have fokus på kvinders rettigheder til at have fokus på ulighed generelt. Læs om de feministiske bølger gennem tiden og om, hvordan sprog, aktivisme, kunst, popkultur og kroppen alt sammen bliver brugt til at gøre opmærksom på kampen for lige rettigheder mellem kvinder og mænd.Gratis opgaver på fagbog.gyldendal.dk

 • af Jens Aage Poulsen
  58,95 - 298,95 kr.

  I et demokrati kan man frit give udtryk for sine holdninger.Må man så udtrykke hvad som helst? Eller er der i alle fællesskaber grænser for ytringsfriheden? Og hvem skal bestemme grænserne?Censur er love, der begrænser, hvad man må sige, skrive, vise osv. I mange lande er censuren streng, og der er hårde straffe for at overtræde lovene.Denne bog giver eleverne viden om ytringsfrihedens og censurens historie. De kan også læse om nogle af de dilemmaer, som knytter sig til ytringsfriheden.Gratis opgaver på fagbog.gyldendal.dk

 • af Nina Sahl
  58,95 - 298,95 kr.

  Genbrug handler om at bruge ting igen. Det kan man gøre på mange forskellige måder. Fx sortere sit affald, så det kan bruges igen. Brænde det for at producere varme og elektricitet. Eller forære sine gamle ting til nogen, der gerne vil bruge dem igen. I Genbrug får eleverne viden om de mange forskellige måder, vi kan genbruge på. De får også viden om CO2, og hvad det har med genbrug og Jordens klima at gøre.Til Genbrug er der udarbejdet opgavesæt til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.