Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I medierne sidestilles islam ofte med problemer, konflikter, politisk uro og social undertrykkelse, men islam er også meget andet. Hvad er islam er en engageret introduktion til islam. Bogen præsenterer det verdensbillede, der skildres i islams hellige skrift Koranen. Den giver en introduktion til islamisk dogmatik, filosofi og ret, og den tegner et nuanceret billede af islam i Europa i dag.
Hvad er humaniora er en videnskabsteoretisk indføring i humaniora som kombinerer et videnskabshistorisk, et videnskabsfilosofisk og et videnskabssociologisk perspektiv på de humanistiske videnskaber. Bogen giver tillige en diagnose af humanioras situation i Danmark i dag og søger at skabe bedre forståelse for humanioras samfundsmæssige rolle. Hvad er humaniora er velegnet til anvendelse i forbindelse med gymnasiernes AT-forløb og til at indgå i pensum på kurser i fagenes videnskabsteori på de humanistiske universitetsuddannelser.
Hvad er matematik fortæller om matematik på en måde, som ikke forudsætter nogen særlig matematisk viden, og i et ikke-matematisk sprog. Et af formålene med bogen er at inspirere til videre interesse for matematikkens mange facetter, for der er som en uddannelsesforsker engang sagde "noget virkelig sejt ved uendelig. Det får små ører til at stritte". Hvad er matematik kan bruges til forskellige temaer i gymnasiernes matematikundervisning, i AT-forløb og som inspiration til studieretningsprojekter eller som supplement til matematikkens vidensskabsteori på universiteternes kurser i fagenes videnskabsteori.
Videnskaben gennemsyrer hele vores tilværelse. Vi forstår os selv og andre i lyset af videnskabelige teorier - som indbyggere i et land med en bestemt historie, som mennesker i en tid præget af globalisering. Hvad er videnskabsteori tager udgangspunkt i nutidens brogede videnskabelige landskab og fokuserer på, hvordan videnskab faktisk praktiseres. De emner, der behandles, er bl.a. de forskellige videnskabsgrene og forskningstyper, videnskabens empiri og teori samt almene og specielle videnskabelige metoder. Søren Harnow Klausen (f. 1966) er lektor i filosofi ved Syddansk Universitet. Ph.d. fra universitetet i Tübingen, Tyskland 1993. Han er kendt som en glimrende formidler, der kan fremstille vanskelige emner på en letlæselig og inspirerende måde. I 2004 blev han dr. phil. på afhandlingen Reality Lost and Found.
Når en person eller gruppe personer interesserer sig for noget fortidigt og bruger deres viden herom, har vi at gøre med historie. Det er bogens hovedtese og omdrejningspunkt. Historie er noget, som vi mennesker bruger i mange slags sammenhænge og til flere formål, og vores forståelse af historie bliver farvet af den sammenhæng, i hvilken den bliver dannet og brugt. Bogen giver således en bred introduktion til, hvordan fortid bliver brugt i et nutidigt vestligt samfund.Forfatteren ser nærmere på de former for historie, der livs- og samfundshistorisk er de fremherskende i dagens Danmark. For at kunne skelne mellem disse former præsenteres læseren for et sæt – delvis kendte, delvis nye – begreber: erindringssted, aktørhistorie, pragmatisk historie, identitetsnær historie og ømfindtlig historie. Den lærde historie er på ingen måde glemt, men som det fremgår af bogen, er den ikke typisk, men snarere en særlig specialiseret form for historie.
Psykologien beskæftiger sig med menneskers individuelle handlinger, følelser, tænkning, hensigter, personlighed, udvikling og psykiske lidelser. Men den beskæftiger sig også med mere samfundsrelaterede forhold som læring, socialitet og arbejdsliv. Faget stiller og besvarer således vidt forskellige spørgsmål i samfundet og hverdagslivet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.