Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger i Kilder til dansk kunsthistorie serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • - Kunsttidsskriftet Klingen 1917-1920
    af Hanne Abildgaard
    278,95 kr.

    Axel Salto anerkendes i dag som en af de vigtigste stentøjskunstnere, vi har haft i Danmark. Men inden han blev keramiker, var han maler og grafiker – og med til at stifte et af dansk kunsthistories vigtigste tidsskrifter, nemlig Klingen (1917-1920).Kunsttidsskriftet Klingen blev modernisternes og avantgardens talerør og eksperimentarium. Det indeholdt artikler og debatindlæg – samt original poesi og nye grafiske værker produceret specielt til bladet og klæbet ind på siderne. Bidragyderne er nogle af Danmarks fremmeste modernister, såsom forfatterne Otto Gelsted og Emil Bønnelycke og billedkunstnerne Salto, Harald Giersing, Vilhelm Lundstrøm, Olaf Rude, Poul Henningsen og William Scharff.Riddere i skønhedens rige – Kunsttidsskriftet Klingen 1917-1920 samler for første gang nogensinde de omfattende brevkorrespondancer mellem medlemmerne af Klingens redaktionsgruppe, som både var kolleger, nære venner og hinandens professionelle kritikere. Den er også rigt illustreret med gengivelser af Klingens forsider og originale litografier.Riddere i skønhedens rige – Kunsttidsskriftet Klingen 1917-1920 er fjerde bind i Ny Carlsbergfondets skriftserie Kilder til Dansk Kunsthistorie, der udspringer af digitaliserings-projektet af samme navn, som fondet igangsatte i 2015.Titler, der relaterer sig til Riddere i skønhedens rige – Kunsttidsskriftet Klingen 1917-1920: Breve fra London, Seks år af et liv og Klar blaa luft, let bris fra N.

  • - Elisabeth Jerichau Baumann og den victorianske kunstverden
    af Sine Krogh & Birgitte Fink
    238,95 kr.

    Efter at have levet en skyggetilværelse i dansk kunsthistorie er interessen for billedkunstneren Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881) kun vokset de seneste år. Breve fra London kommer helt tæt på mønsterbryderen, outsideren og ikke mindst foregangskvinden.Da Elisabeth Jerichau Baumann savnede anerkendelse fra det danske kunstmiljø, rejste hun til London for at skabe sig en international karriere. Det lykkedes, og den historie fortælles nu for første gang. Fra midten af 1800-tallet og 20 år frem arbejdede hun ihærdigt på at skabe sig et navn i London, hvor hun udstillede og solgte sine malerier. Hun blev tilknyttet et af byens mest prominente gallerier, og flere af hendes billeder blev vist på Buckingham Palace.Elisabeth Jerichau Baumann var en uhyre flittig brevskriver. Størstedelen af hendes breve fra London har aldrig før været offentliggjort, men beretningerne hjem til ægtemanden Jens Adolf Jerichau og parrets mange børn giver et enestående indblik i mødet med den moderne, victorianske kunstverden og det imponerende netværk, hun opbyggede i storbyen.Med Breve fra London belyses et overset kapitel af Jerichau Baumanns langvarige kontakt med engelsk kunstliv, og kunsthistorikerne Sine Krogh og Birgitte Fink skaber med bogen et nuanceret portræt af en utraditionel maler, som blev en foregangskvinde i dansk kunst. Hun markerede sig på lige fod med sine mandlige kolleger, kunne promovere sig selv og forstod til fulde at kombinere sit kunstneriske talent med evnen til at skaffe nye bestillinger.Ny Carlsbergfondet igangsatte i efteråret 2015 digitaliseringsprojektet Kilder til Dansk Kunsthistorie (KTDK). Breve fra London er første bind i den skriftserie, der udspringer af projektet. Andet bind udkommer i september 2018 og vil præsentere guldaldermaleren Johan Th. Lundbyes dagbøger.

  • - Johan Thomas Lundbyes dagbøger om tro, skæbne, kunst og kærlighed
    af Jesper Svenningsen
    278,95 kr.

    Johan Thomas Lundbye (1818-1848) ville i år været fyldt 200 år, og er en af de mest hyldede og beskrevne landskabsmalere i dansk kunst. Hans betydning i den nationalromantiske bevægelse i midten af 1800-tallet har i eftertiden taget næsten mytologiske dimensioner og gjort ham til en hovedskikkelse i kunstens Guldalder.‘Seks år af et liv’ er et indblik i Johan Thomas Lundbyes dagbøger, som han førte fra 1842-1848 til hans død i krigen som kun 26-årig. Dagbøgerne handler om overvejelser om kunstnerens plads i verden, om tro, skæbne, kunst og kærlighed.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.