Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Vi er kommet til det der gode sted i musikken - og så mærker vi det: vi får gåsehud, fordi det er så dejligt, spændende, forløsende. En melodistump, en klang, et instrument … Men hvad er det, der sker? Med musikken og med os?Bogen søger efter svar. Og det finurlige fænomen ’tritonus’ trænger sig på – denne særlige frase eller klang, som har spillet en dramatisk rolle i musikken siden Middelalderen, hvor kirken ligefrem forbød den og kaldte den diabolus in musica – djævelen i musikken!Tritonus dukker ofte op, hvor der sker noget dramatisk, følelsesfuldt, lækkert ... i jazz, klassisk, rock, salmer … og vi møder den også i litteraturen.
En nationalsang eller -hymne er et stykke musik – med eller uden tekst - der bruges som symbol på en stat. Denne bog handler om, hvordan nationalsange udtrykker kulturel og politisk nationalitet, og hvorfor de spiller en større rolle i vor tid end nogensinde før.Forfatteren behandler både sangenes tekst og musik. Han besvarer spørgsmål som: Hvordan opstår nationalhymner? Hvordan opretholder nationalsange deres status?Hvad er ’overnationale nationalhymner’? ... Ud over at beskrive og tolke en række nationalhymner rummer bogen historier om de diskussioner om nationalitet, moral og politik, som hymnerne konstant giver anledning til.
Med udgangspunkt i sin kærlighed til barndommens godnatsang Solen er så rød, Mor fortæller bogens forfatter om, hvordan sange og musik følger os gennem livet.Han kombinerer det private med sin professionelle viden om hjerne og aldring og om hvordan musikken former og styrker den aldrende hjerne, og han fortæller om, hvordan og hvorfor musikere på 90 -100 år kan blive ved med at være musikalsk aktive.Forfatteren har også et bud på, hvordan musikken kan aktivere sproget hos ellers sprogløse demenslidende – og giver eksempler på det magiske samspil mellem de tre elementer i hjernens ‘musiske trekant’: motorik, emotion og kognition.
Bogen beskriver med mange eksempler, hvordan spil, sang, bevægelse og lytning til musik kan være en kilde til individuel og kollektiv sundhed – fysisk, mentalt, socialt og eksistentielt-åndeligt.Fremstillingen dækker kort de fire vigtigste områder i anvendelsen af musikoplevelser i behandling eller til sundhedsfremme: musikterapi, musikmedicin, musikmiljø og samfundsmusik. Bogen er baseret på den nyeste forskning inden for området og på mange praksiserfaringer.
Isam B, tidligere sanger i Outlandish, blev for alvor landskendt, da hans Ramadan i København i 2020 kom med i Højskolesangbogen. Sammen med bl.a. sangeren Natasja er han hovedperson i Henrik Marstals dybtgående og konsekvente undersøgelse af fænomenet ’musikalsk danskhed’.Ved siden af sine undersøgelser af minoritetsdanskeres omgang med den danske sangskat endevender Marstal krænkelsesskandalen på CBS i 2018 relateret til Den danske sang er en ung blond pige. Og ikke mindst undersøger han en række forskellige versioner fra 00'erne af I Danmark er jeg født.Marstal skriver bl.a.: Jeg måtte sande, at her i det tidlige 21. århundrede er ’I Danmark er jeg født’ ikke længere den samme sang, som den engang var. For mig bidrog de forskellige udgaver af den til, at den for altid skulle stå i et andet lys.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.