Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den tyske teolog Eberhard Jüngel (f. 1934) er en af de mest betydningsfulde nulevende systematiske teologer. Eberhard Jüngel vandt international anerkendelse allerede som 27-årig med disputatsen Paulus und Jesus, og har siden gjort sig markant gældende med publikationer inden for såvel nytestamentlig eksegese som dogmatik og religionsfilosofi. Til Jüngels vigtigste inspirationskilder hører Karl Barth, Rudolf Bultmann, Ernst Fuchs og Martin Heidegger, hvis forskellige teologiske og filosofiske positioner han har videreført på en selvstændig måde i sin egen teologi. Senest har han også markeret sig i den økumeniske debat med bogen om retfærdiggørelsen af den gudløse som kristendommens centrum.Bogen gennemgår en række hovedtemaer i Jüngels teologi: ateismen, døden, kærligheden, sproget, kristologien, treenigheden, menneskesynet, etikken, dommedag og det evige liv.
Ledetråden for Friedrich Schleiermacher (1768-1834) er først og fremmest at komme til en forståelse af den kristne religion, som samler sig om det særlige ved denne og ikke isolerer den fra den moderne videnskab og kulturen i øvrigt, og samtidig til en forståelse af det humane, som giver plads for religionen.Dette dobbelte anliggende var bestemmende for hans virksomhed som præst, teolog og filosof. Schleiermachers bidrag har øvet stor indflydelse siden da og har stadig uformindsket relevans.
Den tyske filosof og åndshistoriker Wilhelm Dilthey (1833-1911) har med sine analyser af begreber som oplevelse, forståelse og historicitet haft afgørende betydning for den moderne hermeneutik, bl.a. Martin Heidegger og Hans-Georg Gadamer, og for humanvidenskabernes metode- og erkendelsesteori.
The book you are about to read is remarkable in the sense that it makes the foundations of astronomical spectroscopy accessible to all and provides practical advice for its application. It will without doubt give you the desire to embark on this great adventure and provides you the means to achieve it.
Den tyske filosof Hans Blumenberg (1920-1996) er ikke nogen lettilgængelig tænker. Hans værker er præget af en (selv efter tyske forhold) næsten ubegribelig lærdhed og spænder vidt i både omfang og tematisk bredde. Man har i de senere år kunnet konstatere en voksende interesse for Blumenberg herhjemme. Ikke desto mindre må forfatterskabet siges endnu at være relativt ukendt i en dansk sammenhæng. Det er ønsket med denne introduktion at give den uindviede læser mulighed for at stifte bekendtskab med et forfatterskab, der hører til blandt et af den tyske efterkrigstids mest fascinerende.»Udmærket introduktion til Hans Blumenberg, som er en af Tysklands mest originale syntesemagere i efterkrigstiden.« Lasse Horne Kjældgaard.«, Politiken»Sproget er beundringsværdigt klart, uden brug af fagjargon, hvilket gør bogen tilgængelig for interesserede ikke-fagfolk ... Bogen er den første på dansk om en væsentlig tysk filosof ... Et spændende nyt bekendtskab med en tankevækkende filosof«. Martin Hjelmborg, DanskBiblioteksCenter
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.