Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I En stemme i mørket - om Sarah Engells forfatterskab introduceres eleverne til Sarah Engells forfatterskab, og de møder tekster i de overordnede genreformater roman, novelle og graphic novel.Inden de går ombord i forfatterskabet, tegnes en karakteristik af tidens realistiske ungdomslitteratur i form af seks tendenser, som også er på spil i Sarah Engells forfatterskab.Eleverne får et indblik i et markant og tankevækkende forfatterskab og skal både læse, undersøge, analysere og perspektivere hendes tekster gennem en række læse- og analysespots, de skal arbejde med kreative øvelser og producere, bl.a. et grafisk digt og en folder om Sarah Engells forfatterskab. I En stemme i mørket - om Sarah Engells forfatterskab er der fokus på følgende tekster fra forfatterskabet:Romanen 21 måder at døNovellerne Silvan og Duften af safranDen grafiske roman FuglemandenEn stemme i mørket - om Sarah Engells forfatterskab henvender sig til 8.-9. klasse, og materialet består af en elevbog og et tilhørende website på tekstur.alinea.dk
I Sand mellem tænderne mærker eleverne litteraturen. Med afsæt i en æstetisk tilgang arbejder de aktivt med teksterne, og de bruger sig selv og deres sanser. De skal småproducere undervejs i analyseprocessen - for det er, mens de producerer, at de bliver analysekloge.De skal opleve, indleve sig i og forstå de tekster, de møder. Når eleverne analyserer tekster på en producerende måde, finder de ud af, at deres oplevelser med tekster har betydning for både analyse og fortolkning. Og det skaber engagement og deltagelse i undervisningen.Sand mellem tænderne indeholder nyskrevne, korte fiktionstekster, en podcast, en tale og et billedværk samt en række tekster, der kan anvendes til fordybelsesområder.Sand mellem tænderne henvender sig til 8.-9. klasse, og materialet består af en elevbog og et tilhørende website.TEKSTUR er en serie til udskolingen, der lader eleverne mærke tekster. Serien gør danskundervisningen nærværende og motiverende for eleverne ved at præsentere dem for aktuelle tekster, teksttyper og emner gennem forskellige didaktiske tilgange til tekstarbejdet.
"Jeg tør slet ikke sige til dig, at det kun var et uddrag, da du ringer, og din stemme skælver. Du siger, at rødlisten er værre end kæresten, der slog op, værre end dengang du fik 00 i matematik, fordi du havde overset minustegnet. Rødlisten. Listen over truede arter i Danmark." Med rødlisten i hånden bevæger to sig dybt ind i skoven. Her møder de en verden i forandring. Rød og skræmmende. De går på stier spundet af de arter, der er truet med at forsvinde. De taler om naturen og klimaet – og om angst og håb, forandring og forvandling. Merete Pryds Helle har skrevet en poetisk klimafortælling, der tager fat på de unges bekymringer over klima og natur – og hvad man kan gøre for at lægge en dæmper på angsten. Katrine Louise Jakobsen har illustreret og skabt en grafisk fortælling, hvor illustrationer og tekst i samspil skaber et samlet billede af en verden, hvor vi skal kæmpe for naturen – og hvor naturen kæmper for at overleve.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.